Jag tänker att ni ska få vara med och bestämma

Jag ska köpa en ny soffgrupp innan året är slut. Tänkte jag. Det är ju The Year of the Wife i det här hushållet, så jag måste rappa på med de tyngre förändringarna innan allt återgår till det vanliga ”vi-måste-komma-överens-vilket-vi-aldrig-gör”-livet. mio

 

Idag har vi en soffa som ser ut som ovan … fast dubbelt så stor. Dubbla divaner … som ett U. Ni fattar. Stor som ett jefla as. Maken älskar den. Jag hatar den. Han gillar att ligga och sova i den. Vilket han gör v a r j e kväll.

soffa-mo%cc%88rkgra%cc%8a-1

Jag har bestämt mig för att prova IKEA. Fastnade för deras ”Stocksund” och ska ha 3:an här ovan.

stocksund-schaslong-gra__0340637_pe527523_s4

För att maken ska bli någorlunda nöjd så ska han få en sån här. stocksund-fotpall-gra__0452304_pe601181_s4

Själv tänker jag paxa den här.

 

Men nu till problemet. Jag vet inte vad jag ska ha för färg. Gruppen finns i tre olika: ovan heter Nolhaga Mörkgrå.

 

soffa-gra%cc%8a-1

Sen den här som kallas Ljungen Grå.

soffa-gra%cc%8abeige-1

Ovan är Nolhaga Gråbeige.

p1020184

Soffborden är i betong. (Som jag har beställt av en bloggläsare som gjuter dom, Evas Betong.)

p1020162p1020131

Svart skåp och tv-bänk.

p1020174

Och fåtölj. Rosa gardiner … som givetvis går att byta när som helst. Svart/vit matta under soffborden.img_2478 Men har en exakt likadan i svagt rosa, om jag ska byta. …och nu kom jag på att jag har ytterligare en likadan matta, benvit.(Samtliga mattor utom zebran kommer från LidbyLiving. Zebran säljer jag själv … fast just nu är de slut.)

 

Vilken färg ska jag ha på soffgruppen?

10

70 responses to “Jag tänker att ni ska få vara med och bestämma

 1. SkruttAnn skriver:

  Med tanke på Nisse hade jag tagit den mörka, för det blir alltid lite ”solkigt” när man har husdjur. Dessutom, ju ljusare tyg – desto mer syns minsta lilla fläck. Dessutom snyggare med den mörka färgen till de ljusa borden.

 2. Bondens fru skriver:

  Den gråbeige!

 3. Stina skriver:

  Den mörkgrå. Den poppar mest och det blir snyggt med förgglada kuddar till.

 4. Havrefras skriver:

  mörkgrå!

 5. Semmelmamman skriver:

  Den mörka kommer bli supersnygg till det övriga i hemmet. Den var verkligen supersnygg. Kram

 6. Micaela skriver:

  Mörkgrå

  Av erfarenhet med diverse djur/människor så håller sig inte ljusare tyger sig fina allt för länge…

  Har också en sån U-soffa med dubbla lika stora divaner och jag är EN person. Drunknar i den, vill också byta ut min 😂

 7. Mona i Skåne skriver:

  Nej nej nej – inte Ikea!!! Dom blir saggiga i tyget! Vi köpte två Howard-fåtöljer med fotpallar på Trendrum.se – dom har massor av färger att välja på och en hel uppsjö av olika kvaliteter av tyg också… http://www.trendrum.se
  /Mona

  1. Marianne Pettersson skriver:

   Jag håller med. Har provsuttit Ikeas och den är lite för djup och ryggstödet lutar lite fle mycket bakåt. Mio har föremot flera olika modeller och prusklasser. Man får vad man betalar för, host host.

  2. Lise skriver:

   Helt enig! IKEA får stygge puter/kudder omtrent første uken…

 8. Nettan skriver:

  Nolhaga mörkgrå

 9. Ruggan skriver:

  Har haft mina Stocksund i ett år nu, den gråbeiga färgen. Har hund och katt som ligger i sofforna jämt och dom är lika fina nu som när jag köpte dom, inte alls saggiga. Lätta att tvätta och stryka och inga problem att få på klädseln igen efter tvätt.
  Hos dig tror jag att den mörkgrå skulle passa bäst.😃

  1. Marie skriver:

   Inga problem med den soffan! Blir bra mörkgrå. 30-åriga sonen har den soffan i sin lägenhet och den är jätteskön, sover i den när jag hälsar på och på två år ( och en del fester kan jag tänka mig) är den fortfarande helt snygg!

 10. Angel skriver:

  Den mörkgrå

 11. Eva skriver:

  Varför inte köpa tyget här https://bemz.com/sv/articles/models/soffoverdrag/?families=stocksund så får du mer huvudbry vad du ska välja.

  1. Mona skriver:

   Amen vafaaaan, sjukt mycket snyggt! Frågan är om man inte ska köpa en uppsättning och alternera. Då tröttnar man ju inte. Bra idé!

 12. Anne skriver:

  Den mörkgrå, lätt. Passar bäst ihop med er inredning och ser lite mer exklusiv ut än de andra färgerna.

 13. Linda skriver:

  Åh!!! Tack för tipset, e oxå på soff jakt. O där e den ju, 😉

  Tack för en bra blogg!

  //linda

  1. Mona skriver:

   Varsågod, och tack själv för jättefin komplimang!

 14. Eb skriver:

  När tröttnar du på soffborden? Om du ska ha kvar dem länge så tycker jag du ska ta en mörkare soffa. Annars blir det för mycket ljusgrått. Men om du kommer ta bort dem relativt snart så tycker jag det är snyggare med ljusgrå soffa, men det kanske blir för mesigt till de svartmålade möblerna, å andra sidan. Den beigegrå kommer inte att bli snygg till den kallgrå betongen.
  Så. Nu har du fått alla svar, hahaha.

  PS: HAr du läst Lady Dahmers text som jag länkade i inlägget om Tove Lo? Gör det!

 15. Laila skriver:

  Den gråbeiga röstar jag på.
  Tack för en härlig blogg. Love

 16. Eva N skriver:

  Mörkgrå

 17. Lindha skriver:

  Mörkgrå lätt!!!

 18. Jenny skriver:

  Den mörkgrå alla dagar!

 19. Pernilla Degerfeldt skriver:

  Den mörkgråa! Snyggast och mest praktisk med tanke på din 4-benta kärlek. Har själv en beige-grå nu, som ska bort pga mina 4-benta vänner.

 20. Haderittan skriver:

  Nolhaga Mörkgrå

 21. Sonia skriver:

  Inte Ikea väl. Eller tänker du byta om något år.

  1. Eb skriver:

   Vi måste ha haft once in a lifetime-tur med vår IKEA-soffa. Köpte den begagnad 2004 och den mår finfint, trots att den använts som bäddsoffa (är inte det egentligen) och att två barn levt rövare ordentligt i den. Vår har ljusgrå uppklädsel och har varken bytt färg eller form under alla år.

   1. Eb skriver:

    uppklädsel = ullklädsel

    1. Emma skriver:

     Jag har en marinlå äldre modell av ektorpsoffa som jag önskar att jag hade en till av, dek absolut skönasye soffa jag suttit i. Skumgummi och dun i sittkuddarna, fast rygg. Älskar den!! Hatar däremot min antracitgråa soffa köpt på Bonusmöbler i Östersund (ingår i svenska hem) stor å vräkig! HATAR den!! 😜

     1. Emma skriver:

      Bra stavat av mig! 👍🏼👍🏼👍🏼

     2. Carola skriver:

      Håller med, har haft ett antal ektorpsoffor/fåtöljer,dom är oslagbara när det kommer till bekvämlighet. Nu har vi howardsoffor från wegot….men, nej…kan inte tävla i bekvämlighet

 22. Hanna skriver:

  Eftersom jag bygger mina rum på tre färger/nyanser så hade jag tagit ljusgrå. Blir för många färger annars. Verkar inte som om någon annan jobbar så, men sån är jag:)

 23. Nina skriver:

  GRÅBEIGE!!! Blir mer kontrast på din svarta coola fåtölj och skåp då!!

 24. Kamilla skriver:

  Ljusgrå tycker jag!!

 25. Sessan skriver:

  Vi har gråbeige. Supersnygg och mycket tacksam i färgen.
  De är sköna att sitta i enda problemet, enligt mig är att armstöden inte är sköna på insidan. Det behövs en kudde om man ska luta sig mot dem.

 26. Lisen skriver:

  Mörkgrå.

 27. Jenni skriver:

  Mörka soffor, svart/vit matta o ut med rosa gardinerna asap!! Fyll ut med färgglada kuddar o filtar o övrig inredning för annars blir d en salig röra av alla färger, ungefär som när man jag mkt svart vitt grått silver o sätter upp en tavla med guldram- BIG no no no enl mig 🙂

 28. Kicki skriver:

  Mörkgrå

 29. M skriver:

  Den mörkgrå!

 30. Mariah skriver:

  Helt klart den mörkgrå Honey!
  Ut med de rosa gardinerna å sätt in mörka gardiner som matchar resten av ditt vardagsrum 👌

 31. SoP skriver:

  Den ljusgrå .

 32. Anne skriver:

  Hem till mig de gråbeiga.
  Just ja, de skulle hem till dig. Då blir det de mörkgå. Och nåt att byta med från bemz. 👍

 33. PJAK/Anna skriver:

  Jag ska iaf ha denna med fotpall!

  http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/00300428/#/70300420

  Mörkgrå om det inte syns. Och förra IKEA soffan blev ”bara” 8 år hos oss ich är på sitt 3dje hos tjejen som köpte den av oss….. Så deras kvalité är helt ok om du inte ska samma möbler tills du dör. Personligen tycker jag det är trevligt att byta ibland och det har man råd med om man har IKEA’s 🙂

 34. Nettan skriver:

  Utan tvekan den grå-beige , den har jag 😊har tre hundar (chihuahuor ) som hoppar upp och ner 300000 ggr / dygn och den är fortfarande lika fin som när jag köpte den för två år sedan. Har grått, svart och vitt och lite blått i vardagsrummet och den passar som handen i handsken 😊

 35. Marie skriver:

  Vilken färg var det nu du målade om skåpet och tvbänken i? Måste ha sådan färg ….. 🙂 Jag har glömt vad den heter…

  1. Mona skriver:

   Annie Sloans Chalk paint. BÄSTA färgen ever!

 36. Nina skriver:

  Mörkgrå helt klart, sen piffar du med kuddar å filtar 🙂 Och den svarta med fotpall du har idag kan du sälja till mig 😉

 37. Frida skriver:

  Du tar de mörkgrå, och jag tar dina bord!

  1. Mona skriver:

   Haha, eller hur!

 38. Victoria skriver:

  Hallå Mona! Skulle vi inte snacka om våra karlars störigheter idag? Haha jag har väntat hela veckan 😂😂😁

  1. Mona skriver:

   Sitter precis med det nu. Har haft middagsgäster. Ångrar djupt att jag gjorde inlägget i formulärform för det hade varit hundra gånger roligare för alla att läsa dom som kommentarer. För, lägger jag upp alla svar så kommer inlägget bli tre kilometer långt. Måste försöka plocka russinen ur kakan på något sätt. Ska klura ut nåt.

 39. viveka skriver:

  Eftersom du har flera svarta möbler blir det nog väldigt mörkt om du väljer den mörkgrå. Jag skulle satsa på den gråbeige istället för att liva upp det hela.

 40. Annette skriver:

  Ut med de rosa gardinerna och in med vita! In med gråbeige soffa eller den mörkgrå går oxå bra, enhetliga mattor och kuddar i ett par olika dova färger men inga mönster :). Kramar

 41. Linnea skriver:

  Mörkgrå 🙂 men akta dig för ikea, livstiden är inte så lång.

 42. Pi@ skriver:

  Mörkgrå.

 43. Lena skriver:

  Mörkgrå eller gråbeige helt klart, men mörkgrå tror jag blir snyggast 🙂

 44. Madeleine skriver:

  Mörkgrå är snyggast tycker jag!

 45. Björne skriver:

  u vet jatinte hur mycket Nisse hårar. Men när vi köpte soffa senast så tog vi och testade tyget på vår hund. Vissa tyger typ ”suger åt sig” hundhår och andra så syns det inte alls.
  Tipset är att gnugga hunden mot sofforna och se vilket tyg som klarar sig bäst. 🙂

  1. monasuni skriver:

   Du menar att jag ska smuggla in Nisse på IKEA och sen gnugga ner honom i soffan, hahaha!

 46. Amanda skriver:

  Mörkaste!

 47. Jenny skriver:

  Jag har den mörkgråa och jag älskar den färgen. Tycker soffan är superskön också!

  Några skrev om mios ”howard”-modeller och jag har haft dem också. Den med dun är skön men superjobbig för den måste puffas stup i kvarten annars blir kuddarna helt nedsuttna och det är både fult och obevämt. Den men skum är lite för hård i mitt tycke och är inte så skön(jag har iofs fåtöljen, kanske skillnad).

  Mio känns dock som betydligt stabilare och bättre kvalitet än ikea (kanske inte nån överaskning). Ikea-soffan bygger du ihop själv och den känns dyr tycker jag när man byggt ihop den själv och sett konstruktionen och hur tanig den är. Jag har köpt den till ett kök i ett tillfälligt boende och skulle inte satsa på den som en ”riktig” soffa i ett vardagsrum. Men som sagt, den är ändå skön och snygg!

  1. monasuni skriver:

   Men vafan, kommer den inte i ett stycke?!

   1. Jenny skriver:

    Nej, fast det är jätteenkelt. Man sätter ihop botten med ryggstödet och armstödet. Så fyra delar förrutom kuddarna. Och med tanke på det tycker jag att den är dyr (inte känns dyr som i exklusiv) för man ser vilken himla enkel konstruktion det är.

 48. Chatrine skriver:

  Jag hade valt en mörkgrå för att få en mer enhetlig känsla med den fåtöljen ni redan har. Men sen hade jag nog köpt ett annat överdrag från Bemz i någon puderrosa färg som går fint med mattan. Puderrosa är dessutom en väldigt bra färg för att dölja ljusa hundhår i 🙂

 49. Vespa Vulgaris skriver:

  Nu får jag väl skäll men jag tycker att er nuvarande soffa ser mycket skönare ut än den som du vill köpa 🙂

  1. Mona skriver:

   Tänkte nästan inte godkänna din kommentar eftersom maken läser allt här inne och genast skulle ”där ser du, vi behöver inte byta!”… Morr!

 50. Madeleine skriver:

  Den mörka helt klart

 51. Katarina skriver:

  Jag var på soffjakt själv för två veckor sedan och skulle ha exakt samma gruppformation som du just tittat på. MEN schäslongfåtöljen och fyrsitssoffan är SLUT i hela Sverige. Ringde ikea och de säger att så är fallet och att de inte tar in nya då de är utgående. Jag fick köpa från annat ställe med väldigt lika soffor, det blev bra det med. ❤

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *