Jag kanske kan berätta lite

För några veckor sedan blev jag ombedd att söka till en casting om ett programledarjobb. Ett projekt som handlade om att vodda. Japp, ni hörde rätt; ett nytt ord i cybervärlden. Eller ja, för mig i alla fall. Det innebär att man spelar in en podd och filmar samtidigt. Att man sen antingen bara lyssnar, eller tittar på Youtube.

 

Eftersom det var så sjukt många som sökt hade jag inga större förhoppningar. Det bara bara det att det gnagde lite i skallen. En vecka innan jag var på castingen träffade jag Christina, ”mitt” medium. Hon berättade en himla massa saker om vad jag skulle göra. Bland annat det här. Det märkliga i det hela var att jag visste absolut ingenting om programidén när jag var hos henne. Det enda som sagts mig var att ”du är som klippt och skuren så sök!”. Eftersom castingen hölls av Splay.tv så var det inte svårt att lista ut att det hade med Youtube att göra. I samma ögonblick jag sa namnet hemma vaknade talibanen till liv: ”mamma, åhhh, det är ju där alla youtubers jag följer ligger!”

 

Så, när jag träffar Christina vet jag endast att det är något nytt, som aldrig gjorts i den genren, att det är Splay.tv som är leverantör men inte uppdragsgivare och att det mest troligt handlar om Youtube. Christina drar en massa detaljer. Hon har a b s o l u t ingen aning om att jag ens ska dit några dagar senare. Hon berättar flera saker. Jag går därifrån och undrar om det verkligen är sant allt hon sagt. Under själva castingen senare får jag reda på vem uppdragsgivaren är, vilket gör mig ännu  mer sugen. Däremot får jag fortfarande inte veta vad det hela går ut på.

 

Besöket hos Christina gör att jag har svår att släppa hoppet om att få delta i projektet och mycket riktigt. Ett par dagar efter castingen får jag reda på att jag gått vidare. Det betydde att jag plockats ut av Splay.tv och att jag tillhörde den grupp de skulle presentera för uppdragsgivaren. Eller ”kunden” som det heter i den där branschen.

 

Ytterligare ett par dagar senare får jag beskedet att jag är en av fyra programledare. Att det hela handlar om att vi ska spela in 12 korta avsnitt, typ 10-15 minuter. Varje avsnitt skall handla om ett specifikt ämne och vi kommer ha en gäst med oss. I vissa program ska vi själva få prova på saker. Hemligt än så länge men det kan handla om allt möjligt. Vad vet jag alltså inte.

 

Kunden vill ha fyra programledare som var representerade i fyra åldersgrupper: 20, 30, 40 och 50. Inte så svårt att gissa vilken åldersgrupp jag ska stå för!

 

Härom kvällen träffades vi över en supertrevlig middag. En av tjejerna, Lizet, klickade jag med direkt. Vi träffades redan på castingen och jag var SÅ glad över att hon gått vidare. De andra två var också skittrevliga. Givetvis. Splay har varit grundliga i sin casting.

 

Vi är fyra mycket olika kvinnor vilket också är noga genomtänkt. Det lär bli en del diskussioner. Jag tror, och hoppas, att upplägget kommer påminna om den amerikanska morgonshowen The View, om ni har sett den.

 

Hur som. Dessa 12 avsnitt ska spelas in under tre helger i september, oktober och november. Med lite tur kan jag vara med i alla. Ska ju till London och Kenya i november. Inspelningarna kommer ske i radiohuset, alltså på Sveriges Radio, eller om det var iSVT:s lokaler. Där håller de nu på att bygga upp en studio.

 

Vi börjar nu på söndag och måndag. Jobbar från 08.00-20.00 båda dagarna. Första avsnittet ska vara klart fredag nästa vecka. Jag får inte tala om vem kunden/uppdragsgivaren är förrän efter inspelningen.

 

Det ska bli SÅ jäkla kul! Jag kommer få göra saker jag i normala fall aldrig skulle göra, eller våga, eller vilja. Ut ur comfortzonen.

 

Ni måste lova att hänga med mig på det här. Ingen av de andra tjejerna bloggar utan vi är helt vanliga och normala bönor. Jag hoppas innerligt att det här blir en bra grej och att jag inte gör bort mig.

1

31 responses to “Jag kanske kan berätta lite

 1. Doris skriver:

  Men åh va spännande. Grattis Mona!!!!!

 2. PJAK/Anna skriver:

  Hehe, nu hoppas vi att det vet att du inte gillar grönsaker så du får prova på blir att äta grönsaker 🙂 Först färska, sen tillagade färska, sen har vi findus, felix och allt vad de heter…….. Provningen är över när du är mätt. Och riktig kock som tillagar dem åt dig samt visar hur du ska göra när du upptäcker hur got det kan vara. Jag lovar att titta på de avsnitten 🙂

  Och troligen så har de inte läst din blogg så noga att de utsätter dig för ovan men det hade verkligen varit att få prova på…..

  1. Mona skriver:

   Hehe, jag förutsätter att ingen av de involverade känner till min avsky för grönsaker eftersom jag skulle smälla av om de kom med en sån idé!

   1. PJAK/Anna skriver:

    Tur man är snäll och inte skvallrar då 🙂

    Ridning då? Eller alla prova på ska ske I studion?

 3. Eva skriver:

  Wow Mona! Så himla roligt. Grattis! Kommer definitivt att titta på din vodd.

  1. Mona skriver:

   Tack Eva, med lite tur så blir det superbra.

 4. Carola skriver:

  Grattis! Spännande! Håller tummarna. Det kommer att gå jättebra. Ska kolla sedan när det är klart.

 5. Marie skriver:

  Grattis!
  Skall sitta som klistrad och höra ”knastefaster” prata om min generation 😀
  Du kommer klara det alldeles galant skall du se!

 6. Charlotta skriver:

  Wow, vad spännande! Så himla kul att bli tillfrågad för en sån grej, att de sedan valde dig i slutänden ser jag som fullt naturligt, allt annat hade varit ett misstag. Det här tror jag kan bli hur stort som helst och världens succé, skulle inte förvåna mig om ni blir headhuntade till någon TV-kanal efter första säsongen. Vänta du bara Mona, du kommer att bli stjääärna! 😉 Grattis till allt det roliga, det kommer att bli superbra.

 7. Pi@ skriver:

  Spännande! Det här vill jag se. Och grattis såklart.

 8. Eva skriver:

  Grattis till nya jobbet. Lite övning som programledare tills dom ringer från TV4 och vill ha dig som ersättare till Jessica Almenäs i Let´s Dance.

 9. Mamma Mona skriver:

  Stort grattis! Det kommer att bli hur bra som helst!
  Jag har aldrig sett en vodd men din kommer att bli min första.

 10. Eva skriver:

  Brukar inte kommentera, men jag säger Grattis o ett stort Lycka till!

  1. Mona skriver:

   Åh, tack, då blir jag lite extra glad!

 11. DuvboCicci skriver:

  Grattis!
  Underbart med nya utmaningar.
  Kram och är övertygad om att det kommer gå toppen.

 12. Carina skriver:

  Grattis, vad roligt! Självklart kommer jag att titta!

 13. Inger skriver:

  Spännande! Grattis o lycka till!

 14. Smultronblomman skriver:

  Grattis! Låter jättespännande! Ska bli kul att se det.

 15. Mickandialog skriver:

  oj, så roliga nyheter. Grattis på dig.
  Tror på dig.
  kramisar

 16. M@rie skriver:

  Det låter väldigt spännande ……. Stort Grattis Mona!

 17. Annica skriver:

  Åååå vad kul för dig! Och för oss! 😀 men du får länka oss så vi hittar dig, jag har ingen aning om vad eller var det är, tekniskt underverk som man är 😉

 18. Stort grattis, Mona! Så otroligt kul och spännande. Jag tror du är som klippt och skuren för detta, och jag kommer att sitta klistrad.
  Varmt lycka till!

 19. Ia skriver:

  Grattis Mona och grattis till oss som får följa dig på fler sätt☺ Kommer absolut kolla!

 20. tess skriver:

  Vad spännande det låter. Grattis ☺

 21. Agda skriver:

  Det låter väldigt spännande, ska bli kul att få följa med på, här via din blogg.
  Lycka till, går säkert jättebra.
  Hälsningar Skåne.

 22. Alexander skriver:

  Darling, jag kommer att kolla, sen ska jag ta ett snack med Tailsweep. Du ska nämligen läsa in ljudböcker, din röst skulle passa väldigt bra för just det👍
  Imorgon ska jag packa en väska, tänkte tillbringa min rehab i lite bättre klimat än vad moder Swea erbjuder❤️
  Mona, älskar dig till Månen och tillbaka😘

 23. Annette Lo skriver:

  Grattis Mona, det här fixar du!
  (men snälla editera – Sveriges Radio och SVT (Sveriges Television) är två heeelt skilda bolag som råkar finnas inom samma kvarter)

 24. Vespa Vulgaris skriver:

  Grattis Mona! Men jag måste påpeka att Sveriges radio och SVT (Sveriges television) inte är samma sak 🙂

  1. Mona skriver:

   Tack, och jag vet. Dessvärre vet inte de flesta andra så det var därför…

 25. Tess skriver:

  Grattis grattis, jag kommer givetvis att följa. Lova att lägga ut länk som påminnelse, annars glömmer jag. Lycka till och spark i plattröven. Längtar efter att få se och höra 😘

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *