Hur man får en onsdag att swisha förbi på bästa sätt

img_0979Igår morse fick jag ett sms från Malin där hon tyckte att jag skulle komma in och äta frukost på Wilmer med henne och Lotten. img_0977Jag är ju inte den som är den, så jag var där på 5 minuter. Fick dock en chock när jag skulle åka och konstaterade att det var dags att ta fram snöskrapan. Fifan, den ångesten. Hatar vintern. Den kommer när som helst nu.  img_0983Kan väl säga att det blev en dyr frukost. Jag brukar vara rätt noga med att ställa mig lagligt men igår fanns det inte en enda parkeringsplats så jag ställde mig vid en korsning. Tänkte att det, med lite sneda ögon, nog var 10 meter ifrån. 1000 pickadoller senare fattade jag att det kanske är dags att ta en sväng förbi Synoptik. img_0981

Precis innan jag lämnade Wilmer såg jag att personalen tog fram sötpotatis. De gör VÄRLDENS godaste Sydstadssoppa gjord på just sötpotatis så jag sa att jag skulle komma tillbaka och äta lunch. img_0996Sladdade in på kontoret och jobbade i några timmar. img_0997Sen passade jag på att fixa namnskyltar till deltagarna på Viking Line-resan som går av stapeln på lördag. Den här resan gör jag lite annorlunda. Den går i skönhetens tecken, eller nä, det gör den inte, den går i fifan-så-bra-vi-ska-ha-det-tecken och för att jag skulle ha en chans att hinna umgås med alla så ville jag göra en lite mer intim tripp. Förra gången var vi runt 120 personer, nu kommer vi vara 50. Hade jag tid skulle jag göra flera sådana små resor, tror att det är roligare med små sällskap. Ni läser ju mig och vet mycket om mig, men jag vet inte ett skit om er. Nu får j a g en chans att lära känna e r. img_0992Under tiden jag skrev namnbrickor hade jag ett möte med chefen … maken alltså. Nisse är för övrigt sjuk. Han är förkyld och har urinvägsinfektion. Äter medicin som gör honom jättetrött. img_0955-1I takt med hösten har han börjat frysa som en gris så han får ha på sig sin fleecetröja ibland. Jag vet, det är en hund, men när till och med veterinären tycker att han ska ha på sig kläder, då får det bli så. Nisse har nästan inget underhudsfett och jättelite päls, eller ingen alls, på magen och i ”armhålorna”.

 

Wilmer-Malin ringde och tyckte att vi skulle åka iväg på en utflykt. Hon har letat efter ett köksbord till sin dotter och det är slut på de IKEA-varuhus vi har i Stockholm ”så häng med till IKEA i Västerås!” Jag var lite tveksam eftersom jag var mer sugen på Sydstadssoppa än att åka dit. Jag sa dock ja.

 

Malin är typen som aldrig passar tider. Det kommer alltid något emellan men det här vet jag. Och alla andra. Därför säger jag alltid ”jugge-tid eller svensk tid?” när vi bestämmer något (hon är ju halvjugge). Vi garvar lika mycket varje gång. Hon messar att hon är hos mig ”om en minut”. Jag är ute på 1,5 … max … men hinner få det här medan jag låser dörren: img_0999

img_1002

… och givetvis hade hon en lösning på min craving av hennes Sydstadssoppa!img_1003img_1005Nån timme senare sladdade vi in på nåt ställe som heter Erikslund. Aldrig varit där tidigare. img_1006Redan i bilen hade vi kollat på vilken exakt hylla som grejerna skulle finnas. img_1007Från det vi parkerade bilen till att vi var tillbaka igen tog det inte mer än max 12 minuter.

img_1019

Malins moster och morbror bor i Enköping, så vi åkte förbi och fikade där på vägen hem.

ska%cc%88rmavbild-2016-10-05-kl-19-55-20

När vi sitter och fikar så märker jag inte att Malin tar min mobil … och svarar talibanen. Det märks att man har en tonåring. Hur kan man inte veta om man har ett rosa staket, eller inte … Den där ungen har inte en enda indian i kanoten. img_1017Dom bor helt fantastiskt och Nisse blir överlycklig varje gång vi är där eftersom han får springa lös på ägorna. Anki och Hasse är sjukt trevliga och jag älskar att hänga hos dom. img_1026På vägen hem körde vi in till en loppmarknad som Malin brukar hänga på. img_1024De har både gammal och nytt där. img_1022img_1027img_1030img_1031Blev tokkär i det här skåpet. 7000 pengar. Tänker att det borde gå att hitta bra mycket billigare ute i landet. img_1034Det h ä r ville jag också ha men 19.000 kr … ehh … nä. Men fasen så snyggt det skulle vara om man målade det svart. Eller vitt. img_1035img_1032img_1038Hittade ett jäkligt snyggt matbord också. Träffade snickaren som gör dom och man kan tydligen måttbeställa. Svårt sugen. img_1039Vi var tvungna att åka vidare hemåt, men jag kommer nog tillbaka. img_1042Malin hade bråttom hem eftersom hennes pappa skulle komma hem från Belgrad. Här ringer han från flygplatsen. Hon kastade av mig hemma och drog iväg.  img_1044Jag var stentrött efter all frisk landet-luft så det blev en väry easy way out och onyttig middag.

 

Idag har jag en fullspäckad dag: först till kontoret och packa ordrar, sen till tandläkaren för att få min Invisalign-tandställning. Efter det ska jag till Filler-Jenny och be henne titta på mina pigmentfläckar jag har i ansiktet. Har börjat få några riktigt fula fläckar och hoppas att hon kan trolla bort dom. Mina sura väck runt munnen har börjat komma tillbaka också så jag ska höra om hon kan fixa dom, eller om hon vill vänta.

 

Sen ska jag ut till Frans-Linda på Lidingö för nya ögon och ikväll ska jag och Mirka gå och titta på Alcazar. D e t har jag sett fram emot länge.

 

Idag blir en bra dag.

7

16 responses to “Hur man får en onsdag att swisha förbi på bästa sätt

 1. Lina skriver:

  Alltså HUR många timmar har ditt dygn kvinna????? 😂😂😂

  1. Mona skriver:

   Haha, jag är en sån som jobbar i ett jättehögt tempo, då får jag tid över till roligheter!

 2. Susanne skriver:

  Vad snyggt matbord!!!Vad kostade det? Måste ha!

  1. Mona skriver:

   Tror att det kostade 8900 kr, men är ej säker.

 3. Eva skriver:

  Hur hittar jag till loppmarknaden?

  1. Mona skriver:

   Saker & Ting i Grilllby!

 4. Smultronblomman skriver:

  En superhärlig dag med andra ord. Det är du värd!

 5. Charlotta skriver:

  Den där stora möbeln, vitrinskåpet, föreslår jag att du väntar med till nästa sommar och tar dig iväg till en ”riktig” loppis eller auktion på den skånska landsbygden. Även om de är snygga så är den storleken på möbler svårsålda häromkring och ofta kan man få dem för en spottstyver.

 6. K skriver:

  Är det verkligen klokt att skriva ut att ni gömmer nyckeln ute…?

  1. Mona skriver:

   Det var bara igår plus att vi har hantverkare i huset varje dag, hela dagarna. Men, de är på övervåningen och dörrarna där nere är låsta så hon kunde inte ringa på.

 7. Livet just nu skriver:

  Mona! Kolla här, jag handlar till taxen som också har lite päls och blir kall. Kanonbra fleecetröjor som skyddar bröst och mage, inte bara ryggen.
  https://www.equafleece.co.uk/home

  1. Mona skriver:

   Åh, vilka snygga grejer, tack!

 8. Jessica skriver:

  Var har du köpt täcket Nisse har på sig? Vet du var man kan köpa kläder till en liten dvärgpinschervalp?

  1. Mona skriver:

   Det har jag köpt av min kompis Jack-Jane, hon i sin tur känner de som syr upp dem. Jag kollar med henne och återkommer!

   1. Jessica skriver:

    Tack

 9. Kamilla skriver:

  Ha ha o där låg min namnskylt mitt i 😂😂
  Ses på lördag, ska bli asroligt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *