Håhåjaja, Formex dag 2

Om man nu ska pyssla med konstgjord solbränna så kanske man ska hålla icke sprutade kroppsdelar långt borta från det man sprejat.

IMG_6878Är för övrigt helt osminkad varje dag på mässan. Orka’nte.

Var tidigt på mässan så att jag hann platta håret innan kunderna kom.

IMG_6886Passade på att kika in till dom som står vägg i vägg med mig. Danskar. Säljer en massa konstiga saker. bland annat dessa fula ankor.

IMG_6882IMG_6883

Problemet är att ju mer jag tittar på dom desto mer söta tycker jag dom är.

När mässan öppnade var jag tvungen att börja dagen i vår andra monter. Där vi säljer vårt fina smide.

IMG_6904

Dock tycker jag den är astråkig att stå i. Mest för att jag känner mer folk i hallen där jag brukar stå. Well, två snigeltimmar passerade innan jag kunde gå därifrån.

 

Passade på att gå förbi Hanna och Jakob som har VäxboLin. Tvingade Jakob att ta kort på oss eftersom vi tyckte att vi var så färgglada. Den här blusen jag har på mig får jag SINNESJUKT många komplimanger för. Den har jag köpt av Carima (ByCarima).

IMG_6907

Igår knallade jag runt ö v e r a l l t. Bestämde mig för att gå in i mässans tredje hall. Vi står ju med två montrar i två hallar men jag har aldrig tid att gå och kolla i den tredje.

 

Man kan säga att det finns grejer för ALLA här. Till och med för dom som … ähum … har en annorlunda smak än jag själv.

IMG_6921IMG_6922IMG_6929IMG_6930IMG_6928Och är man som jag, galen i julkulor så är den här mässan rena orgasmen. Ujuj vad kulor det finns!

IMG_6932IMG_6933IMG_6927 IMG_6925 IMG_6926Jag knallade vidare och ramlade in på Edelweiss. Ett norskt företag med shitloads av grejer.

IMG_6937Där jobbar Jessica. En av mina läsare.

IMG_6938

Förra året fick jag superfina blinghjärthängen för värmeljus av henne. Dessa hänger i mitt köksfönster och jag älskar dom. Hon visade mig runt i deras megastora monter. Julkulor är givetvis det som säljer mest just nu.

IMG_6941IMG_6939

Igår hann jag se en hel del på mässan men kan säga att av alla grejer jag såg, så var dessa krukor, och de på fotot nedanför, de klart bästa. Försökte länka nu men hittar inte deras hemsida och kan inte hitta någon av deras återförsäljare. SOM jag vill ha dom här! Älskar prickar, ränder och enfärgat!

IMG_6943IMG_6944

Gick tillbaka till min monter och då kom Lotta förbi. Hon har jobbat hos oss men arbetar nu på Gröna Lund. Håller bland annat på med inköp. Världens finaste tjej.

IMG_6969Sen kom Petronella. Hon är en läsare och jobbar som inköpare på Fjärilshuset – Haga Ocean. Aptrevlig.

IMG_6947Först efteråt såg jag hur Alice, en av våra anställda, apade sig i bakgrunden. Samtidigt som Linda, en annan av våra anställda, stirrar på henne. Sjukt rolig bild.

 

En stund senare dök en annan bloggläsare upp. Jag hotar ju alltid alla med stryk om ni inte kommer förbi och säger hej, och Annika tog mig på orden, hehe!

IMG_6975 Hon driver butik i Ängelholm.

IMG_6976Efter ett tag fick jag myror i brallan igen och gick över till Marie på Odahl Design.

IMG_6957Hon har fått in en massa nyheter och jag har inte haft tid att ta hem och lägga upp dom på hemsidan, men det kommer.

IMG_6959IMG_6953IMG_6954IMG_6956IMG_6863IMG_6864Favoriten var dom här ringarna. Så. Jefla.Snygga.

IMG_6868När jag hängt klart hos Marie gick jag vidare bland montrarna.

IMG_6915IMG_6911IMG_6912IMG_6913IMG_6888IMG_6889IMG_6946

 

IMG_6916

Vi har länge tänkt köpa in varor från Skultuna men fifan så jefla dryga dom var så det kan dom fetlömma!IMG_6910

IMG_6909

Lallade vidare bort till Mats och Carina som äger Calou i stället. My favourite träskor you know. Där stod Carima och hängde också. Hon fick för sig att hon skulle ta ett fulkort på mig (eftersom jag alltid lyckas fota henne med konstiga miner..).

IMG_6992IMG_6994

Tror inte hon lyckades…

 

Jag gick igenom Calous nyheter och hittade några godbitar. Jag tjatar ju hål i huvudet på Carina om blingdojor och nu händer det grejer minsann!

IMG_6996Det finns inga träskor som är skönare än Calou. Inte ens Hasbeens, eller vad de nu heter. Dom här var dessutom grymt snygga! I verkligheten skimrar dom lite dessutom. Me like!IMG_6997

Den här modellen är intressant. Den är nämligen rätt ful på bild men i verkligheten är den supersnygg!

IMG_6991

IMG_6990Dom HÄR blev jag tokkär i! Hur sköna som helst. Måste, måste ha. Det som är så skönt med deras skor är att det är gummisula på alla. Alltså får man aldrig ont i ryggen..

IMG_6999Och för en gång skull behöver jag inte vänta. Dom kom i förra veckan och jag bad på mina bara knän att Mats ska ta sig till lagret a s a p och hämta ett par till mig!

 

Knatade tillbaka till min monter och där satt Magnus. Han ägde Hemslöjdsprodukter AB förut. Vårt smidesföretag som vi har i andra hallen.

IMG_6978

Han är nära vän med Jakob och Hanna på VäxboLin och hänger alltid på dessa mässor. Han är dessutom polare med Maria på Reunion, som står mitt emot mig. Vi är en one whole happy family, haha!

 

När han hade gått kom min favoritkund; Annika som äger en butik på Ekerö, Kingswood. Henne ska jag börja umgås med privat just för att hon är så sablans trevlig.

IMG_6989

Hade jag varit flata så hade jag satt på henne. Lätt.

 

Dagarna går fort när man är ute och springer har trevligt. Sista timmen ägnade vi oss åt att leta nya leverantörer till vår hemsida. Hittade shitloads med fina grejer på Pipols Bazaar. Vi kommer ta in större delen av deras sortiment. Eller ja, allt de har i lager.

IMG_7007IMG_7009IMG_7008Kvällen avslutades med företagsmiddag på vår lokala finkrog här i finhooden: Elliots.

IMG_7025

Sjukt god mat.

IMG_7028Musslorna är to die for.IMG_7030Även om maten är väl värd ett besök så utgör Sveriges i särklass bästa och trevligaste servitör också en stor anledning till att jag ständigt återkommer.

IMG_7026

Älska människor som har koll på människor!

 

Idag torsdag. Mässans tredje dag. Vi har full personalstyrka vilket naturligvis innebär att jag inte kommer vara särskilt mycket i montern, haha. Jag kommer börja denna mässdag med att gå ned till ett företag som jag hittade igår. De säljer smycken som inte ser ut som allt annat på marknaden. Träffade ena ägaren/designern igår och blev helt knäsvag av deras grejer.

 

I will show you later!

11

23 responses to “Håhåjaja, Formex dag 2

 1. Ha en bra dag, själv ska jag ligga på en klippa i solen!

 2. Tessan skriver:

  Så du går igång på julgranskulor. Själv går jag igång på helt andra kulor 😉

  Hoppas du får en bra dag!

 3. Johanna skriver:

  Ankorna är ju hur fina som helst! Och de säljer som smör här i DK…

 4. Carola skriver:

  Ankorna ÄR söta, så det så! Trevlig helg!

 5. De danska ankorna i små stövlar är ju heeelt underbara! Såg jag en sån live skulle jag den absolut få följa med hem. Generellt verkar det som om jag gillar mycket av det du ogillar, som den pråliga guldramen tycker jag är urläcker och allt det andra maffigt guldiga också, och de breda mörka träramarna var också fina. Däremot har jag svårt att förstå människohuvuden med hål i för ljus, mycket svårt faktiskt. OCh inte för att jag längtar till jul men där var mycket fint att hänga i granen, de små fjädermänniskorna (änglar/feer?) var riktigt söta.
  Charlotta

 6. Åsa L skriver:

  Åh, de danska ankorna är ju jätte söta!
  Vad mycket fint det finns på FORMEX, men också mycket ”mystiskt”…

 7. Nettan i Sumpan skriver:

  Ankorna med gummistövlarna!! urfina, såg dom i Norrtälje. Vill ha!! 🙂

  1. En till Helena skriver:

   Ja,ankorna var verkligen fina! Var i Norrtälje?

 8. Tara skriver:

  Det ser ut som du har en sån där pyjamasskjorta på dig ?

  1. monasuni skriver:

   Skitpå’re!

   1. Tara skriver:

    Haha!
    Nä, det överlåter jag till andra 🙂

 9. S skriver:

  Du skriver ”Problemet är att ju mer jag tittar på dom desto mer söta tycker jag dom är” om ankorna. Och då vaknar den där (för dig) jobbiga sidan hos mig. För precis sådär är det med ideal också!

  Första gången vi ser nåt ser det weird ut.
  Andra gången ser det intressant ut.
  Tredje gången snyggt och fjärde gången vill vi själva ha.

  Det är därför det är så jävligt med sjukligt smala modeller, reklam för rena skönhetsoperationer och triljarder bantningstips överallt i vårt samhälle. Vi vänjer oss, vi vill tillhöra, vi till ha. Det påverkar oss och ofta på ett sätt som begränsar, trycker ner och gynnar andra än oss själva: folk tjänar pengar på osäkerhet och den ”manliga blicken” (male gaze) tillåts vara norm).

 10. Annika skriver:

  Tycker inte ett dugg synd om dig att du måste vara på mässan 😉 Du verkar ha det jätteskoj. Och du, vilken snygg outfit du hade på dig. Så färgglatt och läckert. Ha en fin fredag. Kram annika

 11. Tove skriver:

  Jättefina saker! Ankorna med underbara skor, prickiga krukorna och nästan allt annat. Vad gäller bilden med din hand vet jag inte om du kollat på Dexter. Googla på bilder annars. Ser precis likadant ut. Skillnaden (hoppas jag) är att han håller i ett lik.

 12. Emelie skriver:

  De stora hängande smidesljustakarna.. Jag döööör så fantastiskt fina! Var hittar jag dom någonstans?

 13. Carina skriver:

  Ankorna är jättesöta! Vill ha…

 14. Jessica på Edelweiss skriver:

  Hej. Så kul att du gillade vår fina monter. Ni hittar oss på http://WWW.edelweiss.as
  Kram Jessica

 15. Carina skriver:

  Sjukt mycket snygga grejer !!!!
  Meeeeen undrar än var man får tag på grod trädgårds lampan ?????

 16. finemangskan skriver:

  Krukorna kommer vår lokala blomaffär ta in. Gillade dem!

 17. Åsa skriver:

  Vart kan man köpa de underbara ankorna?!? Ngn stans på nätet hoppas jag…

 18. Annika skriver:

  Hemma i skaune igen efter en mycket givande mässa! Riktigt kul att få träffa dig, så jefla snygg man kan vara då, och precis lika trevlig som jag hade förväntat mig! 🙂 Glöm nu inte att hälsa på nästa gång du är i Ängelhom. Trevlig helg på dig!

 19. Macarena skriver:

  Hmmmm.. vad betyder skitdryga?? Att de inte gav dig bra rabatt mot att du visade bilder på deras grejor i din jättemångaläsareblogg?

  1. monasuni skriver:

   Icke en sekund. När vi köper in varor så är vi där som inköpare, inte som bloggare. Nämner ALDRIG att jag har en blogg. Den är min privata och att jag sen väljer att skriva om produkterna är mitt eget val. Jag har bloggat i 8 år och det är först det senaste 1,5 åren som jag har börjat göra reklam för våra varor. Maken har varit galen på mig eftersom jag alltid och endast har gjort reklam för kompisars företag. Säljaren i den montern var extremt dryg. Det blir ofta så med företag som det gått halvdant för i många år och som sedan får ett jättesving och blir skitpopulära. Man tappar ödmjukheten. Liksom Edblad har gjort. Tyvärr.

   Så nä. Jag jobbar inte på det sättet. Bloggen är som sagt privat. När jag gör reklam för t ex Odahl så är det först och främst för att jag gillar Maries grejer men också för att hon är en kompis och jag vill att hon ska lyckas. Jag får ingen rabatt what so ever från de företag jag visat här från mässan…I åtta år har jag fått höra från folk och fä att jag är dum i huvudet som gör reklam utan att ta betalt för det men allt handlar inte om pengar här i livet. Sen gör jag så klart samarbeten som jag verkligen tar betalt för men då är mitt krav att jag v e r k l i g e n gillar produkten. Ni läsare är inte särskilt dumma i huvudet, vilket många bloggare tycks tro..

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *