Guld, guld och skitmycket guld

Igår åkte jag in till stan för att träffa Jessica. Hon är en av mina bloggläsare här inne och vi brukar ses på mässorna. Hon jobbar på ett megastort norskt företag som heter Edelweiss. IMG_3994

De säljer allt från blomkrukor till ljuslyktor. Främst till blomsterbutiker. För ett par år sedan överraskade hon mig med två jättefina blinglyktor som jag älskar och som hänger i ena köksfönstret.IMG_3998IMG_3997

Efter mässan nu i januari beställde jag lite godsaker av Jessica och igår hämtade jag upp dom hemma hos henne.IMG_3995

Guld är numer my middle name och då jag var osäker på storlekar beställde jag några krukor i olika storlekar. Ljuslyktan som syns i bakgrunden ovan var den stora överraskningen. På bild såg den nämligen ut att vara liten och för värmeljus. Blev något glad när jag såg att det var en stor!IMG_3999 IMG_4008IMG_4010IMG_4004IMG_4002Ska till Dlight-Anna och köpa kortare ljus till ljuslyktorna. IMG_4005

En smakfråga: jag skiter fullständigt i trender och mode och gissar att jag är absolut sist ut med att gilla Missoni. Har förvisso lite handdukar och badrumsmattor, men inte mer än så. När jag var hos Tina och Anna på Syster Lycklig i veckan blev jag lite kär i den här taklampan.taklampskarm-john-guld-149

Funderar på att beställa den, 80 cm i diameter, och ha ovanför matsalsbordet. Bra eller anus?

 

Söndag idag. Måste städa. Flytta om i alla skåp. Försöka hitta plats till alla jädra nya Mateus och Gerbera-fat som inte ryms i köksskåpen. Källaren? Jätteintelligent att handla utan att kolla. Talibanen har tävlingsdans och kommande vecka måste hon hårdträna eftersom hon har tävling i Örebro nästa helg.

 

Snart är det vår.

 

Uppdaterat:

Det är många som undrar var man kan köpa Edelweiss-varor någonstans. Maila jessica@edelweiss.as och tala om var ni bor, så kan hon berätta i vilka butiker de finns!

 

6

25 responses to “Guld, guld och skitmycket guld

 1. Ebon Jansson skriver:

  Jättefin lampa! De har grymt fina saker på Syster lycklig! Skulle kunna shoppa upp hela affären! ? Vet du vart de säljer blomkrukorna som Edelweiss säljer ? Någon blomsteraffär i Stockholm kanske ? Ha en bra söndag ! ?

  1. monasuni skriver:

   Ska be Jessica svara här! Tack detsamma!

   1. Ebon Jansson skriver:

    Tack, Mona! 🙂

  2. Jessica på Edelweiss skriver:

   Hej. I Sthlm hittar du Edelweiss bl.a. Hos Kaprifol på Hornsgatan. Butik Minilla på Fleminggatan, Green Garden i Danderyd. Mörby Blomsterhandel, och ett gäng till. Hör av er om ni vill ha mer tips runt om i landet. Kram Jessica

   1. Åsa skriver:

    I Avesta? Lär ju ha ljuslyktan!

    1. Jessica på Edelweiss skriver:

     I Avesta har vi Nya Rutbo handelsträdgård. Ska dit på onsdag så då ser jag till att de tar in den.

 2. Issa skriver:

  Wow, den stora ljuslyktan var svinsnygg!

  1. monasuni skriver:

   Visst är den, jag älskar den!

 3. Nilla skriver:

  Åh, vilken snygg lykta! De med glaskupa var också skitsnygga! Jag gillar Missoni, så jag säger – kör på den 🙂 Du kan ju i alla fall köpa hem en och testa, bara att lämna tillbaka om det inte blir bra 🙂

 4. Bitta skriver:

  Skön avslutning snart är det vår 🙂 hoppas hoppas verkligen att vintern är över , i Östergötland är det riktigt vårväder idag.

 5. Eva skriver:

  Anus för min del. Finns ju snyggare lampor.
  Samma här jag hår på dom färger o stil som jag gillar men det är ju så att man omedvetet gillar vissa nya trender som kommer, Färger o mönster kommer som faller en i smaken. Även om jag hårt håller mig till jordfärger så kan man få en touch av nåt annat ibland som kommer.

  1. Eva skriver:

   Håller

 6. Malin skriver:

  Kan man köpa ljuslyktan någonstans på nätet?

  1. Mona skriver:

   Vet inte. Hoppas på att Jessica kommer in här och svarar för jag får mail om samma fråga också!

  2. Jessica på Edelweiss skriver:

   Bl.a. På bohemik.se

 7. Henna skriver:

  Till dina svarta möbler och guldiga ljuslyktor passar nog lampan jättebra!
  Hemma hos mig – stort NÄ.

 8. Den stora ljuslyktan är fantastiskt vacker, och så bra att den är stor nog för ett blockljus, gör sig väldigt fint på TV-bänken. Den färgglada lampskärmen… eeh… njäe. Jag tänker bara på Pernilla Wahlgrens klänningskollektion från häromåret när jag ser den. Bättre kan du! 🙂
  Charlotta

 9. Bea skriver:

  Jag såg denna supersnygga guldlykta på IG i veckan, den är så fin! Där användes den som vas också, med en vas inuti. Finns att köpa på http://www.bohemik.se/

 10. Enna skriver:

  Lampan passar nog jättebra hemma hos dig. Våga färg! Särskilt om du köper ett svart matbord.

 11. Jessica på Edelweiss skriver:

  Hej på er alla Monas läsare. Hör av er till mig på Jessica@edelweiss.as så ska jag tipsa er om butiker runt om i landet som säljer Edelweiss. Kram på er.

 12. ullis skriver:

  Smaken är ju som baken och lampan ser ut som en kjol med belysning för mig.

 13. Anni skriver:

  Lampan ??

 14. Anette i Malmö skriver:

  Hej.Lampan är jättefin,köp,köp,köp:-)) Och vilka snygga saker du köpt,skulle lätt kunna ha likadana av dom allihop.Får nog ta och maila och höra i vilken affär här i Malmö dom säljs i,hm. Ha en trevlig fortsatt söndag,själv är det snart dags att sticka till TGI och äta.Mums:-)) Kram Anette

 15. Katta skriver:

  Kul att du kommer till örebro! Synd att jag inte är så intresserad av dans ??
  Hade varit kul att slänga käft med dig! ? har ju en sambo som är rätt trött på att lyssna o prata med mig. Kanske att det beror på att jag är mammaledig o talar hela dagarna med en 1 åring. Ett vuxet samtal är guld värt ? så jag talar väl ihjäl gubben så fort han kommer innanför dörren he he. Kan ju alltid försöka iaf.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *