Fräsch som en nyponros

Igår åkte jag in till Jenny för min tredje Dermapen-behandling.   IMG_2494Hon började med en Milk Peel-behandling. Jag gillar när man känner att det sticker eftersom man känner att behandlingen har effekt.IMG_2496Efter det geggade Jenny in ansiktet med … ähum … vad det nu är … tror det är en kollagenblandning.IMG_2504 Sen kör hon en pennliknande grej, som har en massa nålar, över ansiktet. IMG_2501… och över händerna.IMG_2502Avslutningsvis lägger hon på en kylande mask.IMG_2507Efteråt är man lagom rödflammig. IMG_2500

…. men ren som en nybadad bebisröv. Den här behandlingen gör jag eftersom jag hade en rätt trött hy plus att den hjälper mot stora porer och ålderspigmenteringar, vilket jag har. Har man dessutom ärr, rynkor och hudbristningar så är den guld. Hyn blir spänstigare och man ser fräschare ut. Jag får astorr hy under vintern så för mig är det en nödvändig investering. (Ni får rabatt hos Jenny om ni talar om att ni läser mig. Hon gör dessutom gratis konsultationer, som även kan ske via Skype. HÄR hittar du henne.)

 

Skitmycket gladare åkte jag hem och fortsatte att måla. På tur var mitt superfina skåp som jag älskar. Nytillverkad men med en tapet från 1800-talet.IMG_2458Dock var det länge sedan jag älskade den målade äggtemperan. Nu blir skåpet grafitsvart. Sjukt snyggt när det är klart!IMG_2493IMG_2508

Idag söndag. Maken jobbar, talibanen hänger med morfar & mormor så jag har hela huset för mig själv. Låter ju väry trevligt tills jag påminner mig om att det är storstädning som gäller. Huset ser ut som fan eftersom städerskorna har semester en månad.

 

Hade hellre velat ligga i badkaret och läsa en skön bok. Apropå det, ge mig lite tips på bra böcker. Själv har jag tre standardböcker som jag alltid rekommenderar: ”Påven Johanna” och ”En geishas memoarer”. Och så Christinas ”Jag älskar dig inte”.

 

1

32 responses to “Fräsch som en nyponros

 1. Lovisa skriver:

  Boktips: ”Kyssa sammet” av Sarah Waters. Jag fulgrät en halvtimme när jag läst ut den. Gripande historia!

 2. Susanne H skriver:

  Stora skåpet blev ju dösnyggt, det blir säker detta oxå, love tapeten i det! Frågar nyfiket; Köpte du särskilda penslarna också eller kör du med ”vanliga” penslar (tyckte de vart rätt ”pricy” med originalpenslarna om man bara har ett skåp att måla som i mitt fall…)

  1. Mona skriver:

   Tack, jag köpte penslarna från samma hemsida. Kan ingenting om penslar så jag vågade inte chansa på att andra, billigare, var/är lika bra, dock är jag nog nu tämligen övertygad om att man kan ha vilka som helst. Typ.

   1. Susanne H skriver:

    Tack! Jag beställer nog färg och målar typ en tavellist eller så med en ”vanlig” pensel först så får vi se…

 3. Bondens fru skriver:

  Jättefint skåp! När det gäller böcker så rekommenderar jag ”Bortom stjärnan” och ”Rovfåglarnas tid” av Elisabet Nemert.

 4. Helena skriver:

  Vad fina dina målade saker blir!
  Jag är väldigt nyfiken på Jennys behandlingar, men livrädd! Jag irriterar mig på mina påsar under ögonen, mer åt IKEA-kasshållet om jag ska vara ärlig, men är så rädd att det blir fel och de syns ännu mer…
  Boktips:
  Deckare: Mons Kallentofts böcker om du inte läst dem, börjar med Midvinterblod.
  Feel good: Åsa Hellbergs böcker Sonjas sista vilja och Sonjas hemlighet. Jojo Moyes böcker, Livet efter dig, Sophies historia, Sista brevet från din älskade och 100 mil.
  Historia/fantasy: Denna är min bästa bok någonsin, jag blev tipsad och tyckte den var asseg, i typ 100 sidor, sen, shit pommes frittes! Jag missade att gå av T-banan, läste när jag gick från T-banan till jobbet, blev irriterad om det kom någon jag känner som störde, jag grät när den tog slut! Diana Gabbaldons Främlingen!!!
  Det finns en serie som heter Outlander tror jag, som är baserad på Gabbaldons böcker.
  Lycka till!

  1. Mona skriver:

   Vet du vad Helena, åk till Jenny på en konsultation (gratis) och hör vad hon säger. Sen är jag tämligen övertygad om att hon kan ge dig ett gäng referenser från mina läsare, som gjort exakt samma sak som du vill göra. Min kompis Ann Pargell, är en av dom. INGEN av alla jag skickat till Jenny har blivit missnöjd. Hon ä r verkligen, om inte Sveriges duktigaste, så lätt topp 3! Hon gör hellre för lite, och sen fixar hon mer vid ett återbesök, som ingår, än att köra på för mycket första gången. Sjukt noga med hygien och vad man får och inte får göra efter en behandling. Gå dit och jag lovar att du kommer återvända!

   Tack för boktipsen. Magdalena fick mig hooked på Gabbaldons böcker!

 5. Emma skriver:

  Carin Gerhardsens Hammarbyserien.. Rekommenderar den verkligen, dock är det Rachel Mohlin som läser den första men man får stå ut bara. Alla böckerna är kanon!!

  1. AnnaG skriver:

   JAA! Hammarbyserien är outstanding.
   Kan tycka själv att det är skönt att bo långt borta från Stlm dock, med tanke på alla psykopater och bestialiska mord…

 6. Jenny skriver:

  Du ska läsa alla kepler böcker!! ?

 7. Annika Svensson skriver:

  Så snyggt du skapar. Det blir helt andra möbler.

 8. eva skriver:

  grebe/träff böckerna är suveräna. just nu läser jag pepparkakshuset ur hammarbyserien. jag läser ca fyra böcker i veckan;)viveka steens böcker är också jättebra

  1. Havrefras skriver:

   Asch, du hann före – skulle också rekommendera Grebe/Träff böckerna. Har precis lyssnat på alla fem! Kanon!

 9. Ernie skriver:

  Jag tycker du ska läsa Tony Flygares bok En gång var jag större än Zlatan inte för att jag tror att du gillar den men du gillar ju skåne och betänk att bara få sätta maken på plats i fotbollsvärlden 😉
  Vidare vill jag bara rekommendera en sida med hundsaker till Nisse pyssling har själv beställt leksaker till vår hobby hund och det fungerar utmärkt Zooplus heter de och de är så billiga att man börjar undra.
  Vill du få slut på kvittret från maken så kan du ju hälsa att guldet hamnar i Malmö 2016.
  Ha det bäst.

  Ernie

 10. Nina skriver:

  Enformig när det gäller böcker, orkar bara deckare och facklitteratur. Men jag rekommenderar förutom Kallentoft, Johan Teorin, Peter Robinson, Elisabeth George och Michael Connelly. Alla skriver serier som utspelar sig i Sverige, Storbritannien och Amerika. Oftast tjocka böcker som tar minst en, två dagar att läsa ut ?

  1. Nina skriver:

   Alltså böckerna utspelar sig inte i Sverige, Storbritannien och Amerika utan i Sverige, Storbritannien eller Amerika ?

   1. Nina skriver:

    Eller rättare sagt Sverige, Storbritannien respektive Amerika…

 11. Falken skriver:

  Jag rekommenderar Stephen Fry:s memoarer för ett gott skratt. Det är typ fem böcker nu har jag för mig.

 12. Frklorentz skriver:

  Diana Gabaldons böcker.
  När du tagit dig igenom de första 70 sidorna i bok 1 så är du hooked. Och har inte tid till annat än att läsa, ha ha ha.
  Böckerna har börjat filmatiserats i serieform; Outlander. Också grymt bra.

  1. Mona skriver:

   I know, jag har läst dom!

 13. Henna skriver:

  Jösses vad snyggt det blir med den där färgen! Tror minsann att de gamla Ikea-hyllorna ska få nytt liv.
  Har du läst Denise Rudbergs Elegant crime-serie? Me like. Eller varför inte något helt annat -Konsten att höra hjärtslag av J-P Sendker.

  1. Mona skriver:

   Hatar Denise Rudberg. Förlåt…=)

   1. Henna skriver:

    Nämen oj då… Då ska jag nog inte ge dig fler tips. ?

    1. Mona skriver:

     HAHAHAHA, det är lugnt, du har säkert andra favoriter som är bra!

 14. Anette skriver:

  Kul att se förändringarna du gör, snyggt

  Boktips
  ”Än klappar hjärtan” Helena von Z?
  ”Augustiresan” Anna Fredriksson
  ”Oscar & Boel” Josefine Sundström som även skrivit ”Vinteräpplen”
  ”Sekten på Dimön” av Mariette Lindstein, baserat på hennes erfarenheter från scientoligin som hon lyckades fly ifrån efter 25 år. Mycket läsvärd och får en att tänka på hjärntvätt när det gäller mobbing, terrorister osvosv. Mkt bra

 15. Micaela skriver:

  Jag läser mycket böcker på engelska och nästan bara biografier/sanna historier, har precis läst Troublemaker av Leah Remini. Om hur hon tog sig ur scientologkyrkan efter 30år. Den blir lite roligare att läsa om man vet vem hon är dock så gör du det, läs! Men man får en väldigt nära inblick hur det funkar och hur andra kändisar beter sig. Jag kan inte kolla på Tom Cruise längre om man säger så 😉

 16. Ulrika Ekström skriver:

  Jag måste få rekommendera Isabel Allende och hennes bok Zarites frihet.
  Gripande bok om Haitis historia.

 17. EliaabethT skriver:

  Guernseys litteratur och potatisskalspajssällskap!
  Så bra bok.

  Alla av Anna Gavalda

  Hjort /Rosenfeldt böcker.

  Flyga Drake av ååå precis glömt namnet.

  Roslund/Hellström serien. Börja m bok ett så du får berättelsen om Evert.
  Tre sekunder är sjuuuukt bra.

  Kram, har packat fyra böcker till min resa. Lyfter ikväll till BoaVista på KapVerde öarna. Soooooolaaaa!

 18. Gillar du historia tycker jag att du ska ta en titt på Anna Laestadius Larssons tre böcker: Barnbruden, Pottungen och Räfvhonan. Mycket underhållande romaner om svenska hovet och Stockholm på 1700-talet.

 19. Mammy skriver:

  Vad händer? Var är du?
  Hoppas det inte hänt något!
  Kram

 20. Nilla skriver:

  Det beror ju på vilken genre du vill läsa, jag har helt snöat in på deckare, främst skrivna av svenska deckarförfattarinnor tex
  Camilla Grebe/Åsa Träff
  Carin Gerhardsen
  Sofie Sarenbrandt
  Viveca Sten
  Ninni Schulman
  Mari Jungstedt
  Läser också serien om Cecilia Lund skriven av Katerina Janouch
  Hoppas du får tid att läsa nåt framöver 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *