Formex, dag 2 … i glada vänners lag

2016-08-25 09.11.03Skulle gå runt länge innan mässan öppnade igår och fota, men hann inte så långt. 2016-08-25 09.10.45Dock hann jag förbi Snygg-Linda på Mateus. Vi lovade att försöka se till att få till en lunch innan mässan slutar i morgon. 2016-08-25 09.10.40Mateus har för övrigt börjat med krukor. Fina men skitdyra. IMG_7535Hittade däremot dessa små raringar som jag ska beställa. 2016-08-25 09.11.30Fick jag bestämma hemma skulle jag ha det här matbordet och stolar i köket. Lätt. 2016-08-25 09.11.20Hittade hur mycket som helst i den här montern. Tror de heter Jonathan Adler. 2016-08-25 09.12.212016-08-25 09.13.062016-08-25 09.12.30Måste gå tillbaka och ta reda på det för de hade grejer to die for. 2016-08-25 09.13.14IMG_7542En annan monter. IMG_7541IMG_7543Hann som sagt inte, mässan öppnade och jag gick tillbaka till min monter.

 

Fem minuter senare kom en ny kund och lade en order som gjorde att jag kunde ha packat ihop hela montern och dragit hem, om jag velat. OJ så glad jag blev. Och himla tur var väl det eftersom det kom kompisar förbi hela dagen. Hade liksom inte tid att jobba. IMG_7555IMG_7556Först ut var Jenny från Synoptik. Hon och jag var i Guatemala med Optiker Utan Gränser förra året.IMG_7581Sen kom Malin, hon som äger Kindahls Dansskola där talibanen går. Vi är kompisar privat och hon är helt jefla galen. Maria, fd grannen kom också. De känner varandra.IMG_7589Ett par timmar senare kom Wilmer-Malin. Min kompis som äger Kaffebar Wilmer ni vet. Hon skulle köpa in lite köksgrejer till caféet. Det visade sig att hon och Dans-Malin är uppväxta på samma ungdomsgård. De försvann iväg i ett par timmar för att kolla på grejer. Wilmer-Malin hade för övrigt med sig lunch till oss som jobbade. Det är kärlek det. IMG_7585Ni var flera bloggläsare som var förbi, däribland Anna. IMG_7587Som hade väry god skosmak!IMG_7568På eftermiddagen gick jag in till Pons-Carmen och snokade lite på nyheterna. (Hon har för övrigt rea på sin hemsida.)IMG_7567IMG_7569Dom här vinröda m å s t e jag ha, sjukt snygga!IMG_7625IMG_7624IMG_7621IMG_7628IMG_7632Sen kom Silver-Madde och lite senare kom min älskade Hege af Norway. Den norska galningen från Synoptik, hon som jag var med i Nicaragua i våras … bra svenska där.

IMG_7642Precis innan jag skulle dra kom dessa pinglor förbi: Linda och Johanna. Har aldrig träffat Linda förut, bara hört en himla massa bra om henne. Hon jobbar inom media och kommunikation och är en guru. De flesta inom bloggbranschen vet precis vem hon är. Johanna-bönan behöver knappast någon presentation.

IMG_7647

Några timmar senare tog jag med mig Silver-Madde och Hege till finhoodens bästa restaurang för att äta musslor. Min favoriträtt där. IMG_7652Har för övrigt ALDRIG träffat någon som äter musslor med kniv och gaffel, måste vara något skånskt! Hege bor förvisso också i Simrishamn, men hon är inflyttad norska. IMG_7645De två är vänner sedan nästan 20 år tillbaka så det var extra kul när jag av en slump hittade Silver-Madde på Facebook. Hon har gjort likadana ringar till mig och Hege! IMG_7662Fast, jag har en stor stenring mer än Hege, hehe! Jag ÄLSKAR dessa silverringar.

 

Utöver en grönjäkligt trevlig kväll hade vi en het diskussion. IMG_7659Hege tror inte en sekund på ”spåkärringar”, medium och annat i den branschen.IMG_7658 Jag och Silver-Madde bestämde oss därför för att betala ett extremt känt skånskt medium för en session med Hege. Efter det kommer hon vara tyst.

 

Idag dag 3. En dag kvar. Måste kolla runt och fota höstens trender. Ska äta lunch med fröken Toftby och ikväll blir det tjejmiddag.

 

Det känns bra nu.

6

22 responses to “Formex, dag 2 … i glada vänners lag

 1. Annikaf65 skriver:

  Typiskt att du är på mässa när jag ska hänga på Bromma Blocks😚är du aldrig där längre??!!

  1. Mona skriver:

   Jodå, ofta men inte mässdagarna!

 2. Mr Lee skriver:

  Har du blivit en nyrik Ryska? Det är snart bara en jacka i guld med D&G över hela ryggen som saknas. 😉

  1. Mona skriver:

   Hahahaha, ingen risk honey! Men jag tror att i en rätt miljö så blir det sobert. Skulle ha fotat hela montern så hade du fått ett annat intryck. I promise!

 3. Maria skriver:

  Glöm inte att fota VILL BADA och Liza! Hon är fantastisk 🙂

  1. Mona skriver:

   Va, vadå ”Vill bada och Liza”? Vem är det?

   1. Maria skriver:

    Hittade du henne? Hon har sagt upp sig från sitt jobb och jobbar nu enbart med detta. Hon säljer badbaljer för de som inte har badkar. Hon står i C04:40

    1. monasuni skriver:

     Ska försöka leta upp imorgon. Idag hade vi personal som blev sjuk så jag kunde inte gå runt och titta!

     1. Maria skriver:

      Ok, det var tråkigt med sjukdom. Hoppas det löser sig till imorgon! Tror du hade gillat henne 🙂

 4. Mr Lee skriver:

  Nej, den jackan är alltid fel. 😉

  1. Den andra Malin skriver:

   Mycket!
   Den hör hemma på en hästranch i USA 😉

   1. Den andra Malin skriver:

    Oups, fel kommentar av mig…
    Trodde ni diskuterade jackan med fransar på fickorna 🙂

  2. Mr Lee skriver:

   Den kommentaren hörde naturligtvis ihop med D&G jackan i guld…

   1. monasuni skriver:

    Haha, insåg det för sent!

 5. Amanda Nordström skriver:

  Mona, är detta världens konsitgaste komplimang? För om det är det så ber jag ändå inte om ursäkt. Hursom: Du har så HIMLA FINA HÄNDER.

  Tänkte bara säga det. Ha en fantastisk fredag!

  (Jag har smugit runt i periferin, skrev senast till dig för cirka 4,5 år sedan då min bror dog. Sedan dess har pappa också lämnat livet och mig. Men herregud vad din blogg har hjälpt mig då jag låg på botten och desperat försökte andas och ta mig upp. Din blogg har verkligen varit ett andningshål och det kanske låter så töntigt… men du har hjälpt så mycket. Hjälpt en anonym 25-åring som du inte ens visste fanns. Tack Mona. Rocka på, för du är bäst.)

 6. Anni skriver:

  Går det inte förstora din blogg? Sjukt jobbigt när man läser i sängen och inte orkar hämta glasögonen. Särskilt när man vill se bilderna bättre annars med

  1. monasuni skriver:

   Har du hört att det inte går, vet inte varför. Påminn mig efter mässorna så ska jag kolla upp det.

 7. Den andra Malin skriver:

  Dina stående bilder ligger ner i min telefon 😉

 8. Helma skriver:

  Alltså, det är en väldig tur att jag inte bor ihop med dig. Allt du tycker är skitsnyggt tycker jag är skitfult! 😂Inklusive den gräsliga jackan med fransar! Tur att man får tycka olika!!! Trevlig helg!😊

  1. monasuni skriver:

   😂😂😂

 9. Fröken Abbe skriver:

  Hörrödu, nu ska inte vi skåningar beskyllas för att äta musslor med kniv och gaffel!!! Jag har då aldrig sett det! Dock har jag sett arbetskamrater (hallänningar) äta sushi med kniv och gaffel… Men det hör ju inte ihop med landskapen.

  1. Mona skriver:

   Hahaha!Puss på dig!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *