Formex dag 1

Det är ju inte så ofta man är på gott humör nu för tiden så det var ju passande att man var det igår, på mässans första dag. Passade även på att göra mig till för alla jag skulle träffa, bloggläsare och kunder, med att sminka mig och platta peruken.

IMG_3417

Ut till mässan och det första som möter mig är det här;

IMG_3479

Jag har förvisso Sveriges svartaste fingrar när det kommer till Avsnitt Blommor & Blad, men inte ens van blomsterböna skulle kunna förklara för mig hur den ena buketten stod spikrak och den andra låg slickad längs vasens kanter. Tills jag tittade inuti vasen. Ähum, somliga hade visst glömt att hälla i vatten igår.

DSC00291

Strax efter öppning kom Marie, som har Odahl Design (smycken) förbi med en försenad julklapp till mig. Hon var extra stolt över paketinslagningen..

IMG_3446

Hon har tagit in rostfria smycken och jag fick ett set av henne. Marie känner mig och min fäbless för bling, hehe.

IMG_3526

Sen började kunderna komma. Oj som vi sålde tuppar. Och mattor. Och tjocka damer.

IMG_3477

DSC00295DSC00300

Vi som står intill varandra har kul som fasen ihop. Mellan kundbesöken så hänger vi hos varandra och skrattar knäskålarna ur led. Angelica, ena halvan av två.

IMG_3544

Carima och Sophie på ByCarima;

IMG_3473

Jag tar varje chans jag får att sticka från montern. Tvi vale så tråkigt det är att stå stilla på ett ställe. Passade på att gå över till Janes monter.

IMG_3459

Kolla vad snygga vi är! Min fina Jane.

IMG_3467

Sen gick jag vidare bort till Odahl.

IMG_3440

IMG_3492

Gick igenom Odahls nyheter och var tvungen att lägga en beställning.

IMG_3498IMG_3499

Det här är tre olika armband. Must have.

IMG_3494

IMG_3496IMG_3497

IMG_3495IMG_3500

Det fina med Odahls smycken är att dom är jättebilliga. När jag får den här leveransen ska jag länka in till deras sida för privatpersoner, så får ni själva se.

Eftersom jag för en gång skull inte körde bil till mässan så passade jag på att säga ja tack till ett glas rosé av Marie. Sen pep jag tillbaka till min monter.

Jag bad Alice, en av våra anställda, att göra en snygg pose på mattorna.

IMG_3504

Själv blev jag inte lika snygg. Kan kanske bero på åldersskillnaden. Men vinet var gott..

IMG_3507

Stod ut en kvart sen gick jag bort till Anna på Teddykompaniet. Där träffade jag en väry trevlig bloggkollega; Malin/Fnulan. Vi bloggade på samma portal för länge sen men har aldrig träffats.

IMG_3542

Anna till vänster och Malin till höger. Helvitti så jäkla trevlig hon var. Malin har skrivit en barnbok för 3-6 år, som Anna/Teddykompaniet kommer sälja. Den har fått extremt bra recensioner så jag gissar att det kommer uppföljare.

Militta

Älskar människor som förverkligar sina drömmar.

Jag vet ju att jag har ett gäng läsare med barn i den här åldern så jag undrar om jag inte ska fråga Malin när hon kommer till mig idag, om inte jag kan få lotta ut några stycken till er, kan det vara något tro?

Vi hade för övrigt sjukt kul när vi skulle fota oss. Och våra hakor. Som somliga inte ville visa.

Fnulan och jag

Bilden skitmycket snodd från Fnulan.

Släpade med mig Fnulan till Lena på Village Candle och presenterade dom.

Lena och jag

Sen gick jag förbi Marie som har MiM Design.

IMG_3484

IMG_3443

Måste dit igen innan mässan stänger på lördag och välja ut ett par tavlor. Har en hel samling från henne nu.

Tillbaka till montern för att träffa Anna/Dlight. Hon som stöper mina ljus jag jämt tjatar om. Bästa kvaliteten ever.

IMG_3520

Vi bestämde oss för att ta en lunch när alla mässor är över.

Dagens gladaste stund var när fina Tina från SysterLycklig kom. Vi hinner ju fan aldrig träffas och äta middag. Som vi bestämmer att vi ska/måste göra varenda gång vi ses.

IMG_3522

Jag har hittat en toalett på mässan dit ingen annan går. Där kan man sitta i fred och göra sånt man egentligen inte gör på andra ställen än hemma, men ibland kör det ihop sig.

IMG_3517

Ju mer jag funderar på det, ju mer säker blir jag på att jag vill dra igång en webshop här på sidan. Vi har ju www.designforhome.se som är för er privatpersoner, men jag vill ha en shop där jag har grejer som jag tycker är fina. Style by Mona. Typ. Är det något ni skulle tycka vara kul? Då kan jag även plocka in grejer jag kommer över till bra priser just för er läsare.

Nu är det strax dags att åka ut till mässan. Ska hämta upp 23-åringen och åka ut lite tidigare. Jag gillar att gå runt tidigt där och fota. Tänkte lägga upp en bildkavalkad här sedan på lite av utbudet.

Men först måste jag nog klä på mig lite, hehe.

IMG_3523

Laters!

6

61 responses to “Formex dag 1

 1. Eva skriver:

  Tjocka tanterna är häftiga:-)
  Kan man köpa dom på hemsidan? Måste gå in och kolla.
  Dom armbanden man virar 2 varv är så snygga. Har flera stycken. Köpte först här hemma för 179 kr men när vi var på Gran Canaria så hade dom där för under 20 kr exakt likadana så det blev några i olika färger:-)
  Värsta snygga tjejen är du!

 2. MiaD skriver:

  Vilket härligt inlägg! Vad glad jag blir över att du ser glad ut även i ögonen. =)
  Jag älskar de tjocka tanterna, must have.
  Ha en skön dag utan ryggont idag nu då, Mona. <3

  1. O. skriver:

   Kunde inte ha skrivit det bättre själv, du sa allt jag kände, tack ‘MiaD’! 😀

   Du ser glad ut i ögonen Mona, och är supersnygg!

   Och de tjocka tanterna, ja, det är ett ‘must-have’, helt klart!

   Kram på dig Mona, och tack för att du fångade mina tankar MiaD! 🙂 <3

   1. MiaD skriver:

    <3 Tack själv. Nu blev jag också glad. =) Happy people

 3. Helen skriver:

  Men alltså, hur snygg är du inte på sista bilden?? Ser på pricken ut som stora dottern!
  Webb-shop här på sidan? Yes please!

 4. B-M skriver:

  Åh, va kul med Formex!! Älskar att gå runt där o kika på allt fint, men nu va det några år sedan jag hade möjlighet att komma dit.
  En webshop här på sidan är väl en kanonbra idé! Kör på bara!! 🙂

 5. Smulan skriver:

  Tummen upp för webshop!

 6. Åsa skriver:

  Det låter som en rolig idé! Tekoppar från Mona! Monas godaste te. Monas virrhönor och tokiga blogglä.., jag menar tanter. Monas blingblingjeans, tunikor och armband. Allt godkänt av dig personligen och sånt som du gillar!!

  Kanske du kan ta in min favvotemugg som jag slog sönder som ingen i Sverige verkar ha länge men som finns i Norge?
  Rosa mugg med text I feel beautiful today inuti koppen från Modern House. Den brukade peppa mig på morgonen och göra mig glad innan jag råkade slå sönder den! 🙁
  Jag har ringt till alla som jag har fått tag i är återförsäljare för dom i Sverige men ingen tar in den. Bara i Norge och ingen vill skicka till Sverige!
  Please Mona, om du råkar på dom och du inte vill ta in temuggarna kan du inte övertala modern house att låta mig köpa en eller två direkt från dom?

  1. MonasUniversum skriver:

   Åh, den måste jag leta efter på mässan!

   1. Åsa skriver:

    Underbara du!! <3 <3 <3

    Bild kan jag skicka om det underlättar?

   2. Åsa skriver:

    du har mail! <3

 7. Ulrika skriver:

  Ja, jättegärna en sådan shop! :o)

 8. heidi skriver:

  hallå, måste bara tala om att jag tycker att du är jävligt snygg i håret nu

 9. A skriver:

  Om du får tid passa på att leta upp ”Urbans Skafferi” det finns mycket gott hos han, speciellt tomatpeston, mums, livsfarlig 🙂

 10. Elisabeth skriver:

  Du är ju bara så jäkla snygg!

 11. Pi@ skriver:

  Jäklar så snygg du är, man kan inte alls tro att du är född -56. 😉

  1. MonasUniversum skriver:

   FEMTIOSEX?! Kom hit din jefla skata så skaru få spö!

  2. S skriver:

   Hahahaaa!

 12. Lisen skriver:

  Hörrö du tjejen…du är supersnygg på bilderna…ja ja säkert i verkligheten också 😉 Du passar urbra i den beiga tröjan, din stil och färg tycker jag särskilt till den hårfärgen…så sträck på dig du är snygg!! Ha en bra dag på mässan!! 🙂

 13. Tessan skriver:

  Jag ville bara säga att du ser riktigt snygg och glad ut.

  Kram

 14. Christina skriver:

  det klär dig med lång lugg!

 15. Eva skriver:

  SNYGG-MONA! Och en VIPshop vore väl kalas:-)

 16. lisa skriver:

  Looking gooood, Mona!!

 17. Annika skriver:

  Men alltså. …fan vad snygg du är. Brukar du va så där snygg eller har du gjort ngn fancy makeover? Säger du att det är naturligt får du spö. Jag är yngre än du och ser ut som skit. Det är orättvist. Kärring!

  1. MonasUniversum skriver:

   Hahaha, förlåt men its all natural. Med brun-utan-sol-spray … så klart!

   1. Annika skriver:

    Har en sån där period nu när jag känner mig som Hotet från underjorden.

 18. Gunsan skriver:

  Hej!
  Var är Kenneth?? Länge sen vi såg något av honom nu.
  //Gunsan

  1. MonasUniversum skriver:

   Under januari så har vi väldigt många mässor och väldigt lite tid, så han är hos 23-åringens svärföräldrar just nu!

 19. tigerlilja skriver:

  Och här satt jag och väntade på bild på MiM Marie – en glad läsare hos mig, hade gärna sett hur hon såg ut…

  1. MonasUniversum skriver:

   Lovar att fota henne i morgon!

  2. mimdesignse skriver:

   Stor kram till dig, hoppas du kommer och hälsar på en dag Tigerlilja!

 20. Älskar Fnulas blogg, läser den varje dag;-)
  Style by Mona hade absolut varit något eftersom vi har ungefär samma stil;-) Enkelt för mig 😉
  Ha en fin dag, jättesnygga bilder <3
  Kram Jess

 21. Nabissa skriver:

  Jag har inte hängt med vad som hänt i ditt Universum de senaste dagarna – så jag scrollade lite. När jag läste att du var rädd att fisa hos naprapat eller kiropraktor BLOSSADE mina kinder. Det har hänt mig hos naprapat.. Rullades ihop som en boll och då slank ett pärlband av fisar ut. Den skammen men vi skrattade.. Tills man kände att dom små jeflarna inte doftade hallonbåtar. Ååååå, jag dog. Jag har aldrig varit tillbaka såklart.. Kram på dig!

 22. Anna skriver:

  Ja, hurra för webshop här!

 23. Fanny skriver:

  Vad härligt att se dig så pigg! Fin är du 🙂

 24. Behå-Helene skriver:

  Det kommer gå bra. Skönt att se dina ögon glittra igen.

  Det breda, stela slingriga armbandet vill jag ha! nu. 🙂

  1. MonasUniversum skriver:

   Ska lägga upp en länk på bloggen om några veckor…

 25. Annika K skriver:

  Style By Mona låter som en kanonidé 🙂
  Ujuj så mycket snyggt det finns där på mässan. Vill ha! 😀

 26. S skriver:

  Haha, ironin i att jag kommenterade era fina blommor igår! Vatten i vas är förresten överkurs.

 27. Ullis skriver:

  Sååå fin tröja du har på dig. Var har du köpt den??

  1. MonasUniversum skriver:

   Åh, det är min allra första cashmere-tröja! Köpt på Davida.se SJUKT skön!

   http://davida.se/product.html/polo-poncho?category_id=19

 28. Alex skriver:

  Wow Mona,
  Det riktigt lyser om dig❤️❤️❤️
  Snyggare för varje år som går

  1. MonasUniversum skriver:

   1. Alex skriver:

    Babe,
    Är det ingen dag som Formex är öppen för oss ” dödliga ” får inga biljetter längre

 29. anna skriver:

  Webshop= JA TACK!!!

 30. Knatte skriver:

  Snygging, du ser helfräsh ut! Och vilken snygg tapet bakom dig!

 31. petra skriver:

  Hallå Mona 🙂 I vilken av montrarna hittar man dom lite mindre tupparna/hönorna i trä… Typ Algot & Agnes 🙂 Var i din monter i A-hallen i går, men hittade varken Mona eller hönor 😉 Ska eventuellt dit i morgon igen…

  1. MonasUniversum skriver:

   De hittar du i vår monter i B-hallen, B06:33. Maken glömde att beställa dubbla uppsättningar av nyheterna. Jag snodde dock två av nyheterna till montern i A-hallen, Joakim och Ingela. Imorgon kommer jag vara ute och springa rätt mycket men om du kommer till A-hallen så be Alice att ringa efter mig så kommer jag!

 32. Josefina skriver:

  Fina fina underbara Mona ! Jag är lite av en spökläsare som alltid läser men aldrig kommenterar. Men här kommer en liten kommentar även från lilla mig 🙂 kram på dig och ta hand om dig, man lever bara en gång ! Puss !

  1. MonasUniversum skriver:

   Åh vad jag blir varm i hjärtat när ni garderob:are tittar och säger hej! Tack fina du!

 33. A skriver:

  Ja, Style by Mona vore ju toppen!

 34. Ella skriver:

  KUL ide med webshop tycker jag – du vet shopping är ju aldrig fel…;). Men ha inte baaara ”blingbling” så en trökkärring som jag hittar nåt…hehe. Minus 10 i Norrland idag och om exakt 2 veckor åker jag å mannen till Thailand :)/Ella

 35. Angel skriver:

  Style by Mona!? Yes please! Gott att se att det glittrar i dina ögon igen 🙂
  Fasiken Mona, jag håller med övriga. Du är jäkligt snygg Naturell 😉
  Känner mig lite moloken då vännen som tänkt följa med nu inte har råd eftersom stormen Egon tog med sig halva taket på stallet och det kraschade in i lilltorpet på gården och förstörde skorsten, tak och murstock. (Hästarna klarade sig utan skador som tur är.)
  Jag kommer säkert få kul ändå och får se till att ta med henne på en annan av dina bloggträffar.

 36. Sofie skriver:

  Min bästa vän älskar och spar på sådana där tjockis tanter. När och var kommer man kunna handla dom?
  Skulle vilja köpa upp ett lager så hon kan få en då och då när hon förtjänar det

  1. MonasUniversum skriver:

   Vi får hem dom i mars-april, i värsta fall. Långa tider eftersom de skickas via båt. Så fort vi får hem dom så lägger jag upp dom på vår hemsida: http://www.designforhome.se

 37. Emma skriver:

  Instämmer med många andra här, nu är det glitter och bling även i dina fina ögon! Kram

 38. Pernilla Hedberg skriver:

  Hej svejs! Vad glad jag blir över att mässan gick bra igår (framförallt eftersom Jönköping var segt), hoppas den var minst lika givande idag. Är så imponerad över ert arbete med att ”flänga” fram och tillbaka. Det är ju ett hårt arbete som krävs för att man ska lyckas men ibland förstår jag inte hur du orkar hålla det tempot, lova att vila liiite ibland. Din idè om att ev starta en ”egen” webbshop med dina favoriter tycker jag var en lysande idè! Puss och kram från Pernilla H

 39. Maggan skriver:

  Webbshop på din blogg låter onekligen intressant. Skulle verkligen vara roligt.
  Men så kommer tankarna, du tar inte på dig för mycket nu Mona? Jag vill gärna att skall orka och hinna blogga även i framtiden.
  Idag var du riktigt extra snygg. Plattat hår blev väldigt snyggt. Och dina gladglittrande ögon var pricken över i.

 40. Åsa skriver:

  Påminner även om att du hittade fina trollsländehalsband som skulle passa i Style by Mona! <3

  (snygg du är på sista bilden! Skulle aldrig tro att du har det tufft nu med massor av jobb och smärtor! <3 )

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *