Formex, dag 1

IMG_7368

Tidigt igår morse plockade jag upp 25-åringen och åkte ut till mässan. När man står på mässa måste man vara fin så kärringen var tvungen att sminka sig lite. Jag som sällan, eller aldrig, orkar göra det insåg att jag faktiskt kan sminka mig till att vara snygg, hehe!IMG_7375Älskar min monter som ”K” har gjort. IMG_7371IMG_7372Passade på att kuta över till en av de andra hallarna där vi har vår stora monter. Den ”riktiga” so to speak.IMG_7374Visst är det fina hjärtljusstakar? Dom har jag designat!IMG_7373Japp, tänka sig att tuppar säljer även nu. Vi i Skandinavien är de enda länderna i världen som bara har sådana framme vid påsk!IMG_7384

Bästa gänget: Malin/LidbyLiving, Pons-Carmen/Pamelia, moi och Maria/Reunion Home. Älskar dessa bönor. IMG_7399Som vanligt kommer det shitloads med bloggläsare och hälsar på. Just dom har raringarna, Sofia och Sandra läser inte min blogg morr men det gör deras mamma, Agneta, som bett tjejerna komma in och säga hej. Supertrevliga och jag blir a l l t i d så himla glad!IMG_7391En stund senare kom den här snyggingen; Madeleine. Hon är silversmed och jag har köpt lite ringar av henne. IMG_7390Hon hade med sig en present till mig. ”Hade du en sån här när du var liten?” Näpp, det hade jag inte. Växte upp med en ensamstående mamma som hade fullt sjå med att försöka få ihop till mat på bordet, så sånt här såg jag aldrig röken av. Jag skrattade. Femtio plus och äntligen få en spelask!IMG_7394Skrattet fastnade dock i halsen när jag öppnade och såg vad som låg i. IMG_7403Två nya ringar! …. och ett armband.IMG_7425IMG_7419Armbandet var en annans kund från början, men för stort, så Madeleine skulle göra ett nytt till henne … och frågade om jag ville ha det här. Ehh, har hundar fyra ben? Har du Facebook/Instagram så hittar du hennes fina smycken där. IMG_7396Madeleine hängde hos mig och Linda … som är en av mina arbetskamrater, stora delar av dagen. IMG_7389Sen kom de här dårarna; Maria och Eva. Två kompisar sedan flera år. Eva är en av de duktigaste inredare vi har i Sverige och så SJUKT begåvad när det kommer till att skapa allt från tavlor till målning av antika möbler.

 

Det kom bloggläsare förbi hela dagen men jag missade att fotografera flera stycken. Tycker egentligen att det är grönjefligt tråkigt att stå på mässa så era besök är det som förgyller dagarna.

IMG_7429

Kvällen avslutades på en ny restaurang här i finhooden, Texas Longhorn. De andra åkte hem men jag, maken och Linda var superhungriga.IMG_7430 (1)IMG_7440Jag beställde in hemmagjorda nachos med guacamole och nån annan sås-vad-det-nu-var och en korg med sötpotatispommes. Jag ÄLSKAR potatis och skulle inte kunna leva utan det.

 

Bad maken ta ett bra kort på mig och Linda. Ehh, jag bad om ett BRA …IMG_7439IMG_7436IMG_7435IMG_7434IMG_7433IMG_7432IMG_7431IMG_7438HERREGUD, hur svårt kan det vara? Han skyllde dock på motiven.

 

Idag dag 2 av mässan. Tar med mig min Lumix-kamera och går runt och fotograferar lite sedan så får ni se vad som kommer finnas i butikerna i höst.

 

Idag kommer för övrigt Hege af Norway. Min sängkammarkompis från Nicaragua/Synoptik/Optiker Utan Gränser. Hon, Silver-Madeleine och jag ska äta middag i kväll.

 

Först ska jag bara avverka 8 timmars mässande!

1

6 responses to “Formex, dag 1

 1. Ellinor skriver:

  Å hjärtstakarna (konstigt ord… hehe) är fantastiskt fina. Föll för dem innan jag såg din text att DU designat dem….:o ska mäta fönstren i ute rummet och se om de passar – då blir det en beställning. 🙂
  Ha de så bra du kan i din fina monter – själv åker jag till fjällen å pillar mig i naveln under tiden maken jobbar ”ideellt” 😉
  kram från norrland/Ella

 2. Men hur snygg kan man vara, Mona? 😃👍

  1. Mona skriver:

   Tack darlo!

 3. Cari skriver:

  Kan man köpa Madeleins vackra silverringar i någon affär så jag kan prova dem? De är fantastiskt vackra.

 4. Agnetha skriver:

  Oj oj vilken överraskning jag fick när jag ser mina underbara glada tjejer tillsammans med dig. En gladchock. 🙂 Har följt din blogg ett par år nu (efter rekommendationer av några vänner) och fällt många glädjetårar och ibland ledsna tårar. Du är fantastico som ett av mina barnbarn brukar säga. Ha de gott och sköt om dig!

  1. Mona skriver:

   Haha, vad roligt! De var dessutom supertrevliga, så; bra där! Tack Agnetha för att du har gjort det, ni är s å viktiga i mitt liv! Ha en bra vecka!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *