Förberedelser inför Formex nästa vecka

Ähum, det är lite torrt här inne just nu. Vi har två mässor framför oss, Formex (mässa för inköpare) nästa vecka och Norge (motsvarigheten) veckan efter. Jag kräks. 

 

Eftersom vi har två montrar på Sverigemässan krävs en hel del förberedelser. Allt ska gås igenom och packas. På fredag kommer DHL och hämtar 6 pallar som ska till ena montern. Den andra monterns 4 pallar kör vi själva i helgen. Varför? För att det som går med DHL (vårt smide) ska vidare med DHL till Norge sedan och det blir billigare för oss om vi kör de andra i hyrd lastbil. Dom grejerna ska inte vidare till Norge nämlich.

 

För några år sedan hittade jag handmålade tuppar och hönor av återvunnen plåt i Indien. Trots makens vilda protester lyckades jag övertala honom att vi skulle börja sälja dom i Sverige. OJ vad han kämpade emot. ”Folk kommer fan tro att du har rökt nåt olagligt, dom kommer ALDRIG att sälja!” 

 

De blev en megasuccé. Nu har vi dragit på utav helvitti och tar hem två jättecontainrar som anländer i februari och mars. Igår kom samples på årets nyheter. Sjuuukt fina tuppar/hönor. Alla har namn på kompisar eller på er bloggläsare.

 

Säg hej till Jessica!

 

IMG_2906Carmen

Carmen

Erik

Erik

Agneta

Agneta

Susanna

Susanna

Ann

Ann

Bodil

Bodil

Malin

Malin

Dom kostar mellan 259 och 1000 kr.

 

Har för övrigt fått en blåsa mitt på läppen. Tänkte att det var viktigt att berätta det.IMG_2904

Det blir inget hard core kissing med maken på ett tag, that’s for sure.

0

26 responses to “Förberedelser inför Formex nästa vecka

 1. Maria skriver:

  När kan man köpa en Agneta?

 2. Agneta skriver:

  Jag undrar bara lite. Är dina tuppar transvestiter? Ja, eftersom tupparna har tjejnamn? 🙂
  Fina är dom iallfall…

  1. Raggoparden skriver:

   Eller hur! Sjukt förvirrande 🙂

  2. Mona skriver:

   Haha, vi har både och! Lättare att säga/skriva tuppar än ”tuppar och hönor”. Lathet.se kallas det också för!

 3. Nelly skriver:

  Hamsterkinder, blåsa på munnen – Mona – du håller på att bli gammal! Jag tycker du skall titta efter lite mer noga – har inte näsan blivit större också 🙂

  1. monasuni skriver:

   Det värsta är att den blev det, när jag väntade talibanen!?

 4. Jesso78/ Jessica skriver:

  Hur vet man om tuppen är döpt efter en..?? Vore dock en ära. Eller?

  1. monasuni skriver:

   Its you baby!

 5. Annette skriver:

  Tja! Tänkte bara säga att jag håller med dig om att Petra Marklunds klänning var hemsk.. Däremot läste jag att My Martens just skrivit att den var fantastisk… What a coincidence…

 6. Carina skriver:

  Var kan jag köpa Carmen? Hittar inte henne/honom i web shopen…….

  1. Mona skriver:

   Jag kommer lägga upp dom efter mässorna … vi måste först och främst sälja till butikerna och så det lär dröja ett par veckor innan jag får upp dom på hemsidan…

 7. Småländskan skriver:

  Jahaja! Och när ska jag, Småländskan, få en tupphöna uppkallad efter mig? Bara undrar alltså.
  För övrigt har jag varit hos en av Synoptikbutikerna här i stan idag. Lämnade en påse med 11 par glasögon, som jag hoppas kan komma till nytta i Nicaragua. Det var progressiva, photocromatiska, några ”vanliga” solisar m.fl. Hälsade från dig, men tjejen i butiken visste inte vem du är, läste inte din blogg!!!!! Skärpning Synoptikpersonalen eller kanske skärpning ledningen i kedjan. Ni var ju inte så många som reste med Optiker utan gränser till Guatemala, så nog borde samtlig personal vara uppdaterad om vem som var där. Eller? Nja, kanske jag som är lite fjantig med sånt, det att alla i en/ett kedja/förening/företag osv ska veta vem som gör vad.
  Lycka till med alla dina uppdrag och jobba inte ihjäl dig nu inför mässorna som kommer.
  Massor av kramar.

 8. Henna skriver:

  Åh Susanna skulle nog passa hemma hos mig. 🙂 Själv tycker jag att mässor låter jätteskoj, fast det kanske bara är första gången det är skoj…?
  Köpte tre par solglasögon på nätet för ett tag sedan (fråga mig inte varför). Alla var skitfula på mig. Skickade aldrig tillbaka dem, så jag kanske kan skänka dem till Synoptik nu då? Om man inte har vägarna förbi Synoptik inom en snar framtid (det är rätt långt till närmaste), kan man skicka dem till dig eller dem då?

 9. Bodil Hanson skriver:

  Hihi, tupphönan Bodil ..! Vi är två Bodilar som kommenterar här någon enstaka gång ibland, vi får väl suga åt oss av äran .. ? Känner mig nästan stolt när jag tänker efter .. ? Tack du sköna böna för alla goa skratt du ger oss!

  1. Mona skriver:

   Och det roliga är ju att ni även har samma efternamn…=)

   1. Bodil skriver:

    Fast jag heter också Bodil, kommenterar ibland men heter inte Hanson .. så det så.

    1. Mona skriver:

     Se där ja, då är ni tre stycken Bodlar!

 10. Nilla skriver:

  Är det mamma som fått äran att få en tupp uppkallad efter sig? 😉

 11. Anna Ling skriver:

  Jag och mina (grannar/)systrar kommer till Formex på onsdag, den 20:e. Ses vi då?

  1. Mona skriver:

   Klart vi gör, vad kul! Jag står i A-hallen. I mitten, hörnmonter. Minns inte monternumret men det är mellan 19-21..tror jag..

   1. Anna Ling skriver:

    Jag kollar i katalogen! 🙂

 12. Wendy Hansen Österman skriver:

  And, where is Wendy? Is the cute little fat one? Are you afraid to post it? Uh uhhhhh ”fart”………

  1. monasuni skriver:

   Honey, just wait!

 13. Ragdoll skriver:

  Meehhh, ingen tupp som fått namn efter mig?! Nu blev jag lite besviken…. 😉

  1. Mona skriver:

   Näpp, men vi har en fin plåtgris med ditt namn, dock med w!

   1. Ragdoll skriver:

    Ha, ha, ha! Jag som älskar grisar! 😀

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *