Ett eko från förr

För måååånga år sedan var jag en vanligt (härligt) anställd. Under 10 år jobbade jag på Svea Inkasso/Svea Ekonomi och hade världens bästa jobbarkompisar. Även om det har gått hundra år så kan jag ofta känna en enorm saknad efter hur jäkla kul vi hade det där. När jag slutade så var det kanske 50 anställda, nu är dom 400 så man kan säga att de har vuxit.

 

Igår träffade jag kärnan i vårt skratta-så-vi-gör-i-brallan-varje-dag-gäng. Hela dagen var jag på solskenshumör eftersom jag sett fram emot det här i ett par månader. IMG_3878(Just det, har IOAKU-örhängen på mig. Ni är många som har frågat när jag ska börja sälja Fannys smycken. Med lite tur den här veckan. Väntar bara på en lagerlista från henne så kör vi igång.)

 

Middagen intogs på mitt favorithak, a k a ”Kontoret” som jag brukar kalla det för: Restaurang Trattorian på Norrmälarstrand. Sjukt god mat. Så god att jag glömde fota.IMG_3885Många timmars skratt och skvaller om f d arbetskamrater blev det. Här är Yvonne och Lotta. IMG_3886Jag och f d försäljningschefen Gunnar. Han jobbar inte heller kvar. IMG_3891Och här syns Mats, den bästa och roligaste jobbarkompis jag någonsin haft. Fifan så kul vi hade det. Han, Yvonne och Lotta är kvar på Svea och det roliga är att 99% av de som jobbade där jag jag jobbade, är kvar. IMG_3884iPhone måste ha världens sämsta mobilkamera, fifan så trött jag är på den.

 

Hur som. Jag har har givetvis jobbarkompisar, inte så många; 4 st, men det är skillnad att jobba med folk som man är övervägande gift/släkt med än ”vanliga”. SOM jag kan sakna det här gänget.

 

Idag torsdag. Sweet Lord vad den här veckan har gått fort och jag har varit på bra humör v a r e n d a dag.

 

Bortsett från en stund när jag höll på att bli änka frivilligt härom dagen.

 

….det här med att jobba ihop med den man lever med. Inte bja.

0

16 responses to “Ett eko från förr

 1. Ann skriver:

  Är det Mats Idh? Gammkärringen ser så illa. Honom jobbade jag med på Isab 1987 och jag vill minnas att han gick till Svea sen.

  1. Mona skriver:

   Näpp, inte herr Idh, det är Wickström. Idh är dock kvar!

 2. Kompis skriver:

  Inget fel på kameran, användaren som måste lära sig använda den rätt bara. ?

  1. monasuni skriver:

   Jävla skitkamera!

 3. Du är så fin med utsläppt hår och örhängen!!

 4. Malin skriver:

  Alltså Mona – du borde ha en eloge för att du orkar jobba och bo tillsammans med samma man. Min sambo driver mig till vansinne…

  1. Mona skriver:

   HAHAHAHA, jag vet. Vafan tror du jag handlar så mycket för?!!

   1. Malin skriver:

    Shoppa är lösningen alltså? 🙂
    Min sambo åker faktiskt iväg på jobb i morgon och är tillbaka på söndag, tycker faktiskt det ska bli skönt.. Fast det behöver inte han veta..

 5. Eva skriver:

  Varför slutade du?
  Jag och mina gamla jobbarkompisar träffas också fortfarande. Vi är några som slutat och några som jobbar kvar.
  Jag slutade för typ 14 år sedan. Vi träffas med jämna mellanrum och skrattar så vi ligger dubbelvikta:-))
  Ojoj vad vi har varit med om mycket. Fasen vad kul vi har!

  1. monasuni skriver:

   Efter 10 år var det dags för något nytt. Jag var ansvarig för igångsättandet av deras call center och efter det fick jag ett roligare erbjudande!

 6. Anni skriver:

  Håller med dig om iPhones kamera

 7. Åh, så kul! Jag hade också såna jobbarkompisar OCH en sådan chef en period när jag var ”vanligt anställd”. (Driver eget sedan åtta år.) Som vi skrattade – varje dag! Dessutom var vi enormt effektiva och kreativa. Jag tror mig faktiskt se ett samband där.

  Slutligen (för att använda ett av dina uttryck): ”Fifan så snygg du är, Mona!”

  1. Mona skriver:

   Vad gullig du är, thank you dear!

 8. O. skriver:

  Alltså, den här världen är så liten.
  I höstas (när ni var till Ullared) hade du fångat min syster på planet på ett foto.
  En annan gång (Som jag däremot glömde kommentera) var det systers gamla klasskompis du poserade med på ett foto (ngn från dina hoods).
  Och nu dyker en av mina bästa vänners syster upp (Lotta) på fotot från er Svea-dejt. Som jag iofs misstänkte när du skrev om Svea häromdagen, då jag vet att hon jobbar kvar.
  Bara så himla kul hur liten världen är. 😀

  1. Mona skriver:

   Haha, jag ÄLSKAR Lotta! Och håller med: världen är sjukt liten!

 9. O. skriver:

  Går det att inte älska en R-man-kvinna? 😉 Tror inte det.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *