En soon to be tonåring och inredning

Talibanen kom hem från sin ”måste-köpa-jeans-med-Olivia”-dag på stan igår och jag insåg där och då att nu börjas det. Tonårstiden. För det första kommer jag aldrig att förstå mig på det här med hål i jeans:IMG_8462”Ameh, mamma, det är ju Boyfriend-jeans”! 

 

Och som över en natt hände något. Hennes tradition av skolrygga är nu ett minne blott.IMG_8470Nu är det handväska som gäller. IMG_8460IMG_8461”Men alltså, HANDVÄSKA?!”

 

”Andas mamma, jag får plats med alla läxor i den, kolla!”

 

”Vad kostade den?”

 

”300”

 

Eftersom hon i mångt och mycket är en spitting image av mig själv så visste jag:

 

”Vadå, 299 eller 399?”

 

Tyst

 

”398”

 

”Okej, senast jag kollade så är det närmare 400 än 300!”

 

Det är för övrigt ingen tvekan om att hon håller på att äntra tonårsperioden. Förra året stod ”renovering av mitt rum” högst på listan. Bort skulle allt rosa och flickigt. Ut skulle alla gamla möbler. ”Mamma, jag vill inte ha det barnsligt längre.” Nähä. Inte det. Alltså var det bara att tapetsera om och byta ut allt. Nu är vi nästan klara och det är ju jefligt märkligt att det ser ut som en sopstation var hon än befinner sig i huset UTOM i hennes rum. Nåde den som stökar ned där..IMG_8434

Älskar för övrigt golvlampan intill soffan. Hittade den i källaren och köpte en snygg glödlampa till.

IMG_8436Överkast är beställt och inväntas. Fotoramar ska upp på väggen, sladdar ska fixas men sen är det klart. IMG_8435Det här är för övrigt 25-åringens gamla rum och det tog väl 2.8 sekunder från det att hon flyttade hemifrån till att talibanen flyttade in. Kan bero på att det är husets enda sovrum med egen balkong. I söderläge. Och som har en klädkammare. Jag var dock lika snabb och gjorde talibanens gamla rum till min walk-in-clos …room! Måste dock tapetsera om då jag inte tycker att rosa och lila tapeter riktigt passar. IMG_8439Och så måste jag hitta ett bättre sätt att displaya mina smycken på. Har dom i såna här lådor.IMG_2968Har delat in varje låda i färg: blå smycken ligger i en låda med blå sammetsbotten ..osv. (Köpt låda på IKEA och sammetstyg i tygaffär. Klätt in en A4-kartong med tyget och lagt som botten.)IMG_2995IMG_3193Men, eftersom jag har förmånen att oftast kunna köpa in smycken till inköpspris så har jag också shitloads. Skulle aldrig ha råd annars. Det du betalar 600 kr, betalar jag en hundring för. Dock märker jag att när de ligger i lådorna ”glömmer” jag vad jag har. Använder nästan bara det jag har på krokar och i glaslådan på min byrå.IMG_8440

Herregud vilka världsliga problem jag har.

0

28 responses to “En soon to be tonåring och inredning

 1. Eva skriver:

  Men VÄSKAN!! Var köpte hon den? Assnygg ju!!

  1. monasuni skriver:

   H&M!

   1. Emma skriver:

    Är det bara kläder vi ska bojkotta HM för? Blev nämligen svårt sugen jag oxå ????

    1. Lotta skriver:

     Såg direkt att det var en HM väska, och tänkte att ”jahaja var det inte HM som vi skulle bojkotta” .

     1. monasuni skriver:

      Well, kan ju säga att jag inte hade en aning!

 2. Elin skriver:

  Du kanske skulle ha sådan här till dina smycken, de är så himla fina. Tycker jag iaf!

  https://www.rofa.se/personliga-presenter/presenter-till-henne/glaslada-med-bild/

 3. Eb skriver:

  ”(…) det är ju jefligt märkligt att det ser ut som en sopstation var hon än befinner sig i huset UTOM i hennes rum.”
  Jag tror att ni redan är förbi inkubationstiden på respektus bristus när det gäller henne. 😉 En lämplig behandlingsmetod är nog att sätta in allt som hon drällt i övriga huset i detta rum, tills poletten trillar ner.

  1. Vivi skriver:

   Jag hade inte bara satt in sakerna där – jag hade stökat ner i hennes rum 😉 Det borde ju ta om hon är lik dig Mona.

   Dock lär det inte funka om hon har den genen av sin far för han har uppenbarligen inte förändrats på 18 år ;D

   1. fe-loo skriver:

    Men han behöver ju inte förändras han har ju en fru som plockar och städar efter honom,även om det först tjatas lite…

  2. Camilla skriver:

   Det gjorde en bekant till mig. Hon blev förbannat less på att sonen aldrig kunde torka av sina grusiga skor innan han kom in i huset, trots upprepade tillsägelser. Tillslut skyfflade hon upp allt grus från hallen och dumpade det i ungens säng. Meddelandet gick fram rätt fort då…

 4. Anne Mörck skriver:

  Määähnnn – Har du smycken eller HAR du smycken? Jisses!!!!

 5. MissK skriver:

  HANDVÄSKA ?!?!

  okej hade fattat om hon typ hade gått på gymnasiet lr nåt sånt, men va fan hon väl bara typ 12-13 ???

  Jisses även om ryggsäck inte duger så hade nog ingen jag känner i hennes ålder börjat med handväska ännu 😮

  Men jeansen var snygga 🙂

  1. Mona skriver:

   Japp, jag håller med. Dock tacksam för att hon har noll koll på märkesväskor. D e t kommer inte hända nämligen!

   1. MissK skriver:

    Det kommer det med snart ska du se 🙂

   2. Helena m. 4 skriver:

    Ööhhh… Har tant glömt bort i vilket socialt område hon bor…? Det lär nog komma snabbare än du tror…
    Och B…
    Har tant glömt bort sitt eget upplag av märkesväskor… Nääää, inte skulle väl dottern låna… ???

    1. Mona skriver:

     Haha, jag kan garantera dig att hon inte kommer över tröskeln till det rummet förrän hon möjigen fyllt 16. Möjligen och då bara låna till speciellt tillfälle. Inte en chans att hon får låna väska till vardagen. Never.

  2. Grethe skriver:

   Sån mamma sån dotter spelar väl ingen roll väskan kostade ju bara 399:- den tar Mona till sina samlingar.
   Sen får väl talibanen låna en annan av mamma om inte den passar. Det kan inte bli annorlunda. Barn gör inte som man säger utan som man gör. Hur skulle det bli annars hon ser ju inget annat än bara köp.

   1. Mona skriver:

    Näpp, näpp och näpp. Jag var lika hård med den äldsta och har inte ändrat mig!

  3. mina skriver:

   Tyvärr är det nog så att det blivit poppis för ”småtjejer” även i 9 års åldern att ha handväska i skolan…

   1. Anna/PJAK skriver:

    Systerdotter på 5 som har handväska med till förskolan/dagis eller vad det nu heter. Och jag har ”bara” köpt dem till henne……… Hehehe….. Dock pratar vi fina loppisfund för max 20kr….. men riktiga väskor. (tom skinnväska har hon fått 15 spänn på loppis och inte en repa eller tråd var det på den.)

 6. Bankkvinnan skriver:

  Även om du får köpa in smyckena billigt Mona tycker jag mig se mycket pensionssparpengar i dem, hehe.

  1. Mona skriver:

   HAHAHA, vet du: på riktigt tänkte jag att just precis du skulle komma med en liknande kommentar! Jag skrattar så jag kissar på mig!

 7. Sophie skriver:

  Hahahaha … Det ska bli spännande att se hennes utveckling. 😀

 8. MariaiNorge skriver:

  Nu blir jag väl halshuggen av hejarklacken men tycker verkligen att detta blev lite väl ytligt och materialistisk. Även om ett smycke kostar 100 kr så blir det mycket pengar om du har typ 500 smycken. Varför visa upp dessa bilder av sitt överflöd? När i hela världen ska du använda allt? När det gäller handväskan, om du är så ”hård” så borde du inte låta henne använda den på skolan, om inte annat för ryggens skull. Håller med Grethe, det blir att prata för döva öron till Talibanen när hon ser att mamman har 20 jackor av samma märke, totalt tusentals av väskor, smycken, prylar osv. Jag tycker det blir dumt att klaga på att man måste jobba så mycket och har inga pengar till trädgård, renovering osv när du bränner av så mycket pengar på onödiga grejer.

  1. monasuni skriver:

   Här blir man inte halshuggen av någon och jag håller med; konsumerar en hel del, 99% pga depression. Du skulle inte ha några synpunkter om du visste varför, trust me.

   1. MariaiNorge skriver:

    Du shoppade ju mkt innan du fick veta vad som hänt, kanske det hjälper dig nu men det blir ju också fel att visa sin dotter hur man bearbetar sorg. Jag har läst mellan raderna och förstår vad det handlar om och ni alla har min fulla medkänsla.

    1. monasuni skriver:

     En dag ska jag hämta kraft och fortsätta på min bok. ?

  2. Pudeltanten skriver:

   Ska inte halshugga dig ett dugg, men varför skulle Mona i n t e visa bilder på sitt ”överflöd” av smycken?? Bloggen handlar om henne, hennes liv och hennes intressen. Mår man illa av det finns det säkert andra bloggar, där man visar upp ett överflöd av obetalda räkningar till Kronofogden istället (om man mår bättre av att folk inte har pengar).
   Vad som är rätt för Mona och hennes familj avgör dom själva. Jag tycker det är ganska magstarkt att tala om för främmande människor hur dom bör leva sina liv eller uppfostra sina barn.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *