En dag i inspirationens tecken och tjackpundarfnasklookalike

Hade egentligen inte alls tid men gårdagen spenderades på Stockholms Konserthus. Närmare bestämt med Stora Inspirationsdagen. Ett event som går av stapeln två gånger om året, om jag fattat det rätt. Ett gäng etablerade inspiratörer såsom Fredrik Lindström, Elaine Eksvärd, Hans Rosling och Lisa Ekström (och så någon dansk snubbe jag aldrig hört talas om). Konferencier var Sarah Dawn Finer, som var superbra. IMG_1445Konserthuset var PACKAT med åhörare, 1500 st.IMG_1472Först ut var Fredrik Lindström. Alltså. Han är bra, men jag blir superstressad av att han pratar så fort. Tycker han passar bättre på tv om jag ska vara ärlig.IMG_1452Hade lite svårt att fokusera på vad han sa när jag upptäckte hans fötter. Eller ja, s t o r l e k e n på dom. Sweet Lord vad stora och det har man ju hört vad det betyder minsann.IMG_1457Efter honom kom Lisa Ekström. Har aldrig hört talas om henne men FIFAN så bra hon var. F.d höjdarchääf på SAS men jobbar sedan många år med ledarskapsutveckling och håller föredrag. Henne måste jag verkligen lyssna på fler gånger.IMG_1462Dagens överraskning stod Elaine Eksvärd för. Jag har bara sett henne i några tv-intervjuer och hon har aldrig fallit mig på läppen. Tills jag fick se henne in action igår. My God så bra hon var och vilken utstrålning! IMG_1469Efter henne kom en dansk som jag tröttnade på efter en kvart.

 

Desto roligare var däremot nästa gäst, som jag heller aldrig hört talas om tidigare: Klas Hallberg. H e r  r e g u d som jag skrattade. Han har tydligen varit i svängen i 20 år men jag har uppenbarligen missat honom.

Klashallberg2010

Sist, och den alla givetvis såg fram emot, var Hans Rosling. Vilken man! Jag som verkligen hatar siffror önskar att jag hade haft honom som mattelärare för jäklar så bra han förklarar statistik och annat som har med siffror att göra. Hans berättade även att år 2100 så kommer det i Europa finnas 1 miljard människor och likaså i USA.

IMG_1483… medan det i Asien kommer öka från 4 till 5 miljarder och i Afrika ökar från 1 till 4 miljoner! ”Så det är nog läge att bli lite trevligare mot afrikaner och asiater!” var hans slutsats.

 

16.20 var dagen över och jag kastade mig i bilen för att fixa med lite grejer inför helgens dansuppvisningar. Turbo in på Åhléns och köpa hårfärg. Letade efter brun färg, hittade rätt hylla, greppade ett paket, betalade och drog. Järnet till St Jacobis i Vällingby där vi kommer husera hela helgen. Lastade ur bilen med alla grejer vi ska ha i cafeterian, fixade till borden tillsammans med den andra dansmamman som är min campadre.

 

In i aulan där alla tjejer övade. Om ni som bor i Stockholm och har möjlighet, så KOM och titta för jösses så bra dom är! 100 kr/biljett. Jag står i kassan och tar betalt.

 

Turbo förbi Max för att hämta upp kvällens gourmetmiddag, vidare hem, äta, blanda färg, gegga i håret.

 

30 minuter senare står jag böjd över badkaret, sköljer ur håret och får en hjärtinfarkt när jag öppnar ögonen och tittar ned i vattnet. Hela badkaret är RÖTT! Någon idiot hade uppenbarligen ställt in en röd färg bland de bruna. Jag tvättade, och tvättade … och tvättade. Sjukt sur. Röd kan jag vara på våren sommaren men inte på vintern. Nu ser jag ut som en övervintrad tjackpundare. Och inte får jag använda brun utan sol så länge jag går på behandling hos Jenny.IMG_1486Trodde att det skulle se bättre ut idag när håret torkat men icke.IMG_1489Det blir en bra helg här känner jag. Nu till Trädgårdshallarna och hämta flera hundra rosor. Kom just precis på att det kanske vore bra om jag hade något att förvara dom i också.

 

HÄLLVÄTTÄÄÄÄ!

3

25 responses to “En dag i inspirationens tecken och tjackpundarfnasklookalike

 1. Helena m. 4 skriver:

  Bara att sladda in på valfritt byggvaruhus och köpa en cementblandarhink/balja i tjockplast så står de stadigt utan att välta…

 2. Maria skriver:

  Jag var oxå där igår!!! Men såg dig inte. Ja hmm vi var ju några stycken…

 3. Ellen skriver:

  Hur kan man vara så snabb att man inte tittar på förpackningen? ?

  1. monasuni skriver:

   När man ser att det är två rader brunt och tar en förpackning bakom för att vara säker på att den inte är bruten…

 4. Micaela skriver:

  Sen när vart Europa ett land ??

 5. Camilla skriver:

  Jag tycker du blev jättefin 🙂

 6. Äh, det var väl inte så rött?? Ser bra ut!

 7. Bo medin skriver:

  Ja du, Mona… Stora fötter betyder väl att det behövs stora skor… ?????

 8. Nina skriver:

  Tycker du är väldigt orättvis mot rödhåriga, min dotter har liknande röd färg på sitt hår och hon ser absolut inte ut som en tjackpundarfnasklookalike hon har samma vackra hårfärg året runt oavsett hon är solbränd eller inte.

  1. monasuni skriver:

   Är det äkta så blir jag avundsjuk, mitt s e r färgat ut…stooor skillnad!

   1. Marie skriver:

    Hade inte din dotter rött hår när ni var o fixade hennes läpp??? Såg hon oxå ut som ett tjackluder då lr? Jag tyckte hon var fin i håret men det är ju svårt o se på dig när du alltid gör grimascher på alla bilder.

    1. monasuni skriver:

     Men mitt ser i n t e bra ut.

 9. Annika K skriver:

  Snyggt med det röda ju 🙂
  Släng i en ny toning annars 🙂 Typ mörkbrun så dämpar du det röda lite iaf 😀

 10. Malin skriver:

  Hm – min man har rätt stora fötter men om han är så stor mellan benen vet jag inte…

  1. PJAK/Anna skriver:

   Va?? Har du inte kollat om det?? Inte hunnit eller??

   1. C skriver:

    Min man har inte så stora fötter men däremot stora händer och det tror jag på… 😉

    1. monasuni skriver:

     Hahaha!

 11. Smultronblomman skriver:

  Jag tycker att det var snyggt!

 12. T skriver:

  Tror knappast det kommer finnas 1 miljard per europeiskt land. Däremot menade han nog 1 miljard i hela Europa.
  Och det var värst att afrikanerna nästan är utrotade. Bra att de hinner växa till sig till hela 4 miljoner. 😛

  1. Mona skriver:

   Haha, jag vet, det var jag som hade bråttom!

 13. Ragdoll skriver:

  Jag tyckte det blev skitsnyggt!

 14. P skriver:

  En miljard vadå??
  Jo jag fattar, men du stressar dig igenom väldigt mycket nu va?
  Prioritera lite kanske?

  1. Mona skriver:

   Eller så skrier man ”människor” men glömmer att trycka på uppdatera!=))

 15. Luttan skriver:

  Hon Lisa, heter hennes företag Kamoja eller liknande?

  1. monasuni skriver:

   Japp!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *