Du som vann Alla Hjärtans Dag-ringarna från Bering

Herregud.

 

Hur jefla dum i skallen är man när man

 

a) skolkade från varenda mattelektion och således inte kan räkna

b) lägger ut en tävling med rätt luddiga förutsättningar

c) inte är beredd på det gensvar

d) ringer till maken, som stressad står på en mässa i Norge, och ber honom, familjens mattegeni, att ge mig ett svar nu, nu NU! … och således får ett svar på 226 kombon. 

e) inser att maken, The Matte-guru, har fel eftersom han inte tänkt till ordentligt

 

DÅ inser man att man sitter i skiten.

 

Eftersom jag varit så otydlig med reglerna så tänker jag vara enväldig härskare här och dra vinnaren som ligger närmast rätt, om inte rätt svar … enligt reviderad uppfattning av maken.

 

Vinnaren av våra fina ringar från Bering är:88100-198-EN

Stina/Eb – Grattis. Maila mig din ringstorlek, och mät ordentligt, blir det fel får du ge den till grannen! Du vinner för alla dina femtioelva försök och för att jag sabbat din tenta.

 

Hejsan! Snart är mina antal svar lika många som antalet möjliga kombinationer. Idag kommer jag ingenstans med min matte och får det till skitfå kombinationer och tänker att nu skiter sig vinsten (med rätta, för jag orkar/ hinner inte komma på felen). Förutsättningarna är alltså: 1) Dubbletter räknas bara en gång. 2) Antalet innerringar måste vara antingen 0 eller [1 i de smala] eller [2 i de breda]. 3) En kombination av smala innerringar A+B är samma sak som B+A. 4) Grundringarna får inte blandas med varandra. Jag får detta till 2 unika smala grundringar (rostfri och guld blank/ med stenar) och 4 breda unika (rosé, rostfri, guld med stenar, guld blank). De smala innerringarna är 8 st, men två är dubbletter, d.v.s. 7 st unika. (2st guld med stenar, vit, svart frostad, rosé frostad, guld frostad, kulor, kedjelik). De breda innerringarna är 4 st (svart med stenar, vit med stenar, svart med ruterslipning, vit med en sten). Smala ringar: 2 ringar med 7 olika varianter av unika innerringar = 14 kombinationer Sedan lägger vi till 2 för de tomma grundringarna också, alltså 14 + 2 = 16 Summa: 16 kombinationer av de smala ringarna. Breda ringar: Antalet möjliga unika kombinationer av två innerringar är 22 st, i enlighet med förutsättning nr 3) ovan, alltså att A+B är samma som B+A. (AA (2 x guld med stenar), AB, AC, AD, AE, AF, AG; BC, BD, BE, BF, BG; CD, CE, CF, CG; DE, DF, DG; EF, EG; FG). 4 breda grundringar med 22 möjliga kombinationer med smala innerringar = 88 kombinationer 4 breda grundringar med 4 möjliga kombinationer med breda innerringar = 16 kombinationer 4 tomma breda grundringar = 4 st Summa: 88 + 16 + 4 = 108 möjliga kombinationer med breda ringar Totalsumma: 108 breda + 16 smala = 124 kombinationer. Jag skyller mattekollapsen på nattlig oro inför dagens möte och utebliven sömn. För inte kan man väl tappa i IQ på ett dygn? 😉

 

Sweet Lord, jag blir trött bara av att läsa de tre första raderna!

 

TACK alla ni som varit med och tävlat. Inga sura miner nu, man kan mest troligt debattera det här i all oändlighet eftersom jag inte var solklar med alla regler. Jag kommer göra det här fler gånger, jag lovar. Dock utan några matematiska frågor. 

0

23 responses to “Du som vann Alla Hjärtans Dag-ringarna från Bering

 1. Bara en fråga, varför i hela friden får inte grundringarna blandas med varandra, det är ju ett av sätten att kombinera på?
  Charlotta

  1. Mona skriver:

   Mitt svar är jättebra: ingen aning. Jag fuckade till det ordentligt med att inte vara tydlig från början.. Nästa gång lovar jag att tänka till. Tror jag ska köra klockor från Bering..

 2. Hilda skriver:

  Här kommer en riktig blondinfråga hur mäter man sin ringstorlek kan man göra det hemma eller måste man gå till en guldsmed? Har velat beställa ringar på nätet ett antal gånger men inte vågat

  1. Mona skriver:

   Du tar en linjal och mäter tvärsöver ringen MEN: på insidan so to speak. Då får du innermåttet. Hajar du?

   1. Hilda skriver:

    I think so…… det får vi veta när jag ringarna kommer och jag märker om jag måste skicka tillbaka dom 🙂 Tack för hjälpen

 3. Kamilla Nyström skriver:

  Hej
  måste bara fråga angående det utförliga svaret vinnaren inlämnat. Mitt såg ungefär lika ut och man blir till slut helt snurrig.
  men jag kan inte se att vinnaren kombinerat två likadana smala innerringar i en ring ??
  eller var inte det en möjlighet ??

  1. Eb skriver:

   Jodå, det är med: ”AA (2 x guld med stenar)”.
   🙂

 4. MissK skriver:

  Grattis till vinnaren 🙂

 5. jesse skriver:

  mät din rings innermått med ett skjutmått

 6. Henna skriver:

  Vilket antiklimax ?

 7. Ebon Jansson skriver:

  Oj!
  Med det svaret så var hon säkert väl värd vinsten! Det är bara att gratulera till vinsten!

 8. J skriver:

  Stort grattis ? ?!!

 9. Jeanette skriver:

  Hejja och grattis till vinnaren! <3 Jag räknade mig gråhårig och kom fram till 124 jag med! Då var jag inte helt ute och cyklade. Hehe.

 10. Annie skriver:

  Du är för härlig Mona!??

 11. Eb skriver:

  Tack för vinst, fina Mona! Och tack för alla grattis ovan! Vinsten kommer vårdas ömt och lyser verkligen upp en annars rätt trist tid.
  Nu ska jag jubla lite för mig själv. WOHOOO!

  1. Henna skriver:

   Jubla med all rätt ? Så nyfiken på vilken du valde?

   1. Eb skriver:

    Jublar mig hes… 😉 Jag valde den vågrätt liggande på bilden, alltså den med ljust/ vitt(?) hjärta.

    1. Henna skriver:

     Mycket bra val! ?

  2. ia-Maria skriver:

   Efter att ha åskådliggjort den uträkningen är du väl värd vinsten!
   Helt säker på att du inte behöver oroa dig för matten heller. Med din slutledningsförmågan klarar du allt!!

   1. Eb skriver:

    Åh, tack! 🙂
    Jag utsatte Mona och maken för ”en” uträkning från helvetet innan jag läst alla kommentarer och de reviderade förutsättningarna som framkom. När alla ytterringar kunde kombineras med varandra och A+B inte räknades som samma som B+A så var nog förklaringen uppe i minst en A4 och antalet kombos 500+. Ett tag funderade jag på om Mona även skulle bära flera ringar samtidigt, men där nånstans lade jag ner, för jag vill inte uppmuntra sådant extrem-blingeri. 😉

    1. Bodil Hanson skriver:

     Haha, underbart!???

    2. Petra skriver:

     Ha ha ha. Grattis 🙂

    3. Linda skriver:

     Vi gav upp efter ett par tusen olika varianter beroende på hur man ställde frågan och vad man ville skulle räknas på. Maken svor högt varje gång det dök upp någon ny information i gästboken hahahaha.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *