Det här med vad vi retar oss på hos våra respektve

För en vecka sedan bad jag er delta i min ”vetenskapliga” undersökning om vad ni retar er mest på hos er partner. Det var inte särskilt smart att be er fylla ett formulär eftersom det bara är JAG som ser era svar. Det kom nämligen flera hundra. Jag kan inte lägga upp alla eftersom det här inlägget skulle sluta runt midsommar nästa år, men nedan är en mikrodel av era svar.

 

Men, nu vill jag att ni gör en annan sak. Be er partner att berätta vad de stör sig mest på hos d i g. Inte mer än rättvist! Den här gången vill jag att ni skriver i kommentarsfältet så att alla kan läsa och hörrni: please var ärliga, det blir så mycket roligare då.

 

Okej, här kommer som sagt ett litet, litet axplock av vad ni skrev;

 

Att han aldrig, och jag menar aldrig kan släcka en lampa efter sig eller stänga en skåplucka, låda, garderobsdörr. Det driver mig till vansinne. Detta har pågått i 30 år.

 

Att han envisas med att springa runt i sin OnePice varenda kväll. Den är sliten och hålig, men hans försvar är att den är äkta. Något mer osexigt finns bara inte! Inte konstigt att sonen inte har syskon…

 

Håliga strumpor. Men jag har lärt upp 3-åringen väl så han plockar av pappas håliga strumpor och slänger dem direkt om han ser att det finns hål i strumporna. Båda slängs, även om den ena är hel, duktig pojke!! Aldrig udda par av den anledningen iaf.

 

… på att han pratar om sitt könsorgan som om det vore den femte medlemmen i vår familj!!! Hur kan en kukjävel tycka/känna/tänka så jävla mycket hela tiden? GAAH!!

 

Kass på presenter, vissa år ingenting, vissa år elektrisk tandborste 2 år i rad, i år blev det kryddställ och diskhanddukar (jag är fan bara 35!!!) ja listan är oääändlig!! MEN han har självklart även sina goda sidor 😊

 

Att smutstvätt gärna slängs 30 cm ifrån tvättkorgen istället för i den.

 

Att det ska vara så jävla svårt att tvätta bort tandkrämen ur handfatet efter sig.

 

Att min sambo har ensamrätt på att klaga: Han är så trött så trött – han har minsann aldrig varit så trött som han är idag.. konstigt för igår sade han detsamma. Och i förrgår. Och dagen innan dess… och när jag en dag tröttnade och sa att jag minsann också var trött, vilket jag också är emellanåt med nästintill heltidsjobb och ensamt ansvar för vår femårige son på veckorna och som dessutom är otroligt kvällspigg – får jag på fullaste allvar till svar att; -ja man blir trött av att sova mycket. Detsamma; han köper skor ej anpassade för sina fötter men fortsätter ändå ha dem, men klagar och klagar att de där skorna – det där märket, är ju ansvariga för att hela hans fötter blivit förstörda. Några dagar senare har jag mina favvogymnastiskor, tyvärr dock slitna, går på milslång promenad och råkar få blåsor under trampdynorna och råkar nämna det i förbifarten. Och får till svar; – ja, men det måste ju vara för att du har dålig kondis. Man har slutat förvånas. Han har ensamrätt på att lida i största allmänhet. För alla andra finns det en naturlig förklaring..

 

Att maken andas när jag ska sova. Inte snarkar alltså, utan just andas. Har grymma sömnproblem och minsta lilla stör mig. Ofta kastar jag ut honom i gästrummet…

 

Att han städar bort disken utan att rensa slasken eller torka av diskbänken. Då är ju jobbet bara halvgjort?!

 

Att maken måste provsmaka av allt (100 ggr) när jag lagar mat. Att maken visslar hela tiden (han är tondöv). Att maken alltid sätter sig så nära (typ på) mig i soffan, trots att vi har en gigantisk soffa. Att maken ska ha åsikter om all inredning, trots att han är färgblind. Att maken inte vill ha något när vi andra i familjen väljer lördagsgodis, sen vräker han ändå i sig av vårt godis.

 

Att maken varje gång jag saltar på min mat säger ”oj, vad mycket salt du tar”, VARJE gång. Att maken alltid lämnar kastruller och stekpannor odiskade och med matresterna kvar där i, de gånger han städar undan efter middagen. Att maken alltid säger till barnen så fort de öppnar kylskåpsdörren ”stäng dörren, kylan åker ut”.

 

Att när jag blir tokig på hans fisande så svarar han ”ibland är det du och ibland är det jag”. Nej. Ibland är det jag. Men det är fan alltid du. Jag står väl för 1% av fisandet. Kanske 10% efter en dag med mycket bröd eller så. Men resten är fan hans.

 

Konstant pungkliande, helst med benen brett isär. Man undrar ju om han har löss vilket jag också frågat flera ggr! Väldigt avtändande med andra ord!

 

Att min sambo har skägg och mustasch. Bör tillägga att han för 8 år sedan, när jag var höggravid med våran äldsta son, lovade att han skulle raka bort det innan pojken var född. 8 år senare och det där jävla skägget sitter fortfarande kvar!

 

Att man måste somna i soffan! Varför är det så skönt, sen klagar man över ont i ryggen… Vi ser en film? Ja det gör vi, Han väljer film, och somnar…

 

Tandkrämstubahatten!! Behöver jag ge detaljer?!

 

Måste vara den totala blindheten för när nåt behöver städas bort. Gamla förpackningar kan ligga i månader på köksbordet om jag inte tar bort dem. Ja jag har testat.

 

Att min man tror att vi sitter i en cockpit på hans jobb. (Är pilot) När vi egentligen är i min Volvo och jag kör. Han kommer hela tiden med varningar bromsa!!! Se upp för bilen, den är 100m bort. Eller Ser du hotet som kommer där borta??? Jag blir galen att efter ha kört bil i 32 år nästan prickfritt. Jag ber honom hålla Kä…… Och har deklarerar att hädanefter är det han som kör när båda åker samma bil. Oavsett vems bil det är.

 

Dasslocket som ej fälls ner!!!

 

Att han alltid babblar på som en kärring och aldrig håller tyst.

 

För första gången i hela mitt liv har jag träffat en person som inte har något jag stör mig på. Det tog 38 år att hitta honom men det var det så jävla väl värt!!! Han avgudar mig och jag känner verkligen att han älskar precis hela mig och det är väldigt ömsesidigt! Menar inte att ”förstöra” undersökningen med detta men jag var bara tvungen att skriva det! När det gäller barnens pappa som jag var ihop med i 15 år, så retade jag mig tillsist till och med på när han andades….

 

Att allt! ska sparas. Kartonger, papper, gamla elkablar – ”för de kan vara bra att ha”. Vi har ett dubbelgarage där det inte går att komma in i pga alla hans jäkla saker, som aldrig används.

 

Att varenda jävla grej man tar ut ur badrumslådan inte hittar tillbaka ner utan ska stå framme på den nypolerade vackra granitskivan. För det är tydligen skitjobbigt att lägga saker där de ska vara, eller så kanske det är fina inredningsdetaljer med kabel för rakapparat, gilette-burk, parfymflaska, basiron, laddare till eltandborste och ansiktskräm som jag helt enkelt inte har förstått. Det värsta är att det är en låda under handfatet så man behöver ju inte ens flytta på sig för att lägga sakerna och badrummet kan se fortsatt fint ut!!

 

Snarkningar!!!! Fy. Fan. Varje natt. Och att han tror att han vaknar självmant när vår dotter ropar. Nej du det är jag som puttar till honom för att sen låtsats som att jag sover hehe.

 

att maken inte stänger badrumsskåpet efter sig när han borstat tänderna. Varje morgon och kväll!!!

 

Att han tar bort toarulle från hållaren och ställer den på golvet eller handfatet. Och nu pratar vi inte om en tom utan en med papper på!

 

Under den intima stunden ser jag ofta att han har strumporna på.(!) Not so upphetsande.

 

Ständigt problem. Toalettlocket! Alltså inte själva locket utan ringen man sitter på. När jag går på toa, sömndrucken mitt i natten, så håller jag ofta på att trilla ner med rumpan i toan för att sittdelen inte är där den ska vara. Dessutom är det kallt och äckligt att sätta sig direkt på kaklet.

 

Att han aldrig ser trött ut. Kort och gott, han är alltid så djävla snygg och fräsch oavsett vad som ska göras eller har gjorts och så går man där bredvid och ser ut som den dagen tillåter. Sjukt irriterande.

 

Att kallingarna numera ska vara uppdragna högt upp i midjan i någon sorts gubbhöjd.

 

Disk i diskhon när det finns plats i diskmaskinen. Full diskmaskin som inte startas för att det möjligtvis skulle få plats en gaffel till. Noppiga kalsonger som är så gamla att resåren torkat som inte kastas och ska aanvändas som reserv!! Men trots detta används ibland.

 

Han har byxorna upphissade liiite för högt och skärpet är åtdraget lite för högt och för hårt. Nåja, en viss förbättring har skett efter allt mitt tjat, när vi först träffades hade han byxorna upphissade till strax under armhålorna och tröjan instoppad. Och, ja, det var på 80-talet.

 

Han är fem år äldre än mig men ser numera tio år yngre ut än mig, that skinny bitch!

 

Han pratar för mycket. Jag vill skära av mig öronen. HELA.JÄVLA.TIDEN.

 

Att min sambo bygger ett berg av kläder på stolen i sovrummet, att han aldrig lägger in sin rena tvätt som jag hängt upp och sedan VIKT åt honom, nä då hämtar man rena kläder från de högarna istället.

 

Smörkniven och osthyveln som alltid lämnas kvar på köksbänken.

 

Ovilja till förändring där hemma. Och försöker jag blir det ett himla liv. Det är fyra år sedan vi gjorde om och bytte så barnen fick varsitt rum och vi tog det stora sovrummet. Det sitter fortfarande en takplafond med Disneyprinsessor i taket …

 

Ouppackade resväskor i sovrummet

 

Att han lägger ut tex bilen till försäljning på blocket och sedan dissar alla som är intresserade….VaRför ens lägga engagemang på detta liksom Jag.Vill.Inte.Höra

 

Alltid skall skicka fram mig när det skall typ reklameras saker… jag är hans suicide squad…

 

Han säger….. faktiskt …som avslut på var och varannan mening. Nu har jag börjat med att kontra med ”Typ” varje gång för att han ska fatta vad irriterande det är.

 

3. Hans fisar och alltid just efter att vi haft en mysig stund tillsammans…hua!! Keep it in liksom. 4. Hans snarkningar 5. När han ska berätta en historia om att A träffade B så måste han börja med att berätta vilken färg A:s kusinsbrorsasdotterscykel hade för färg först typ!! Det tar 100 år innan han kommer till sak! Snark…

 

Att han för två veckor sedan kom på att han inte kunde sätta igång den två år gamla diskmaskinen men fortsätter att med en åsnas envishet att han visst brukar sätta igång den…what the f.ck???

 

När min man suger loss brödsmulor från mustaschen vid varannan jävla tugga.

1

64 responses to “Det här med vad vi retar oss på hos våra respektve

 1. Lisa Johansson skriver:

  Frivilligt singel. Gissa varför 😉

  1. Charlotta skriver:

   Precis min tanke, så mycket tydligare allting blev plötsligt. 😀

 2. Lisa Johansson skriver:

  Frivilligt singel . Gissa varför 😉 Roligaste kommentaren var hon som inte kan sova om gubben bredvid andas….ha ha ha. Skämt åsido de flesta ”småskavanker” får man kompromissa med så länge inte ömsesidiga respekten försvinner. Lyckligt skild idag efter decennier av ett äktenskap jag borde hoppat av för länge sedan. Fortsatt lycka till alla medsystrar därute <3

 3. Maria skriver:

  Ehh, läste upp listan på störiga saker för min man som glatt tyckte att 95% kunde appliceras på mig.

  Han stör sig på:

  Min oförmåga att stänga luckor och skåpdörrar. Tydligen är det lika lätt att stänga som att öppna, men då måste man ju öppna den IGEN när man ska hämta nått om 2min. Enklare att bara ha det öppet.

  Att jag verkar tycka att kombinationen påsar + golv är en utmärkt förvaringslösning för det mesta. Gärna i hallen, precis innanför dörren, så det första man möts av är en rul med påsar och saker som jag ska lägga på rätt plats snart, närsomhelst nu, jag ska bara…

  Tappar bort mobiltelefonen ungefär tre gånger om dagen. I mitt eget hem. Hur svårt kan det vara att komma ihåg var man lägger sakerna? (Ok, det är väl mest en sak som JAG stör mig på, min man påstod att han inte tycker det är så farligt)

  Att jag hellre äter ”spännande matkombinationer” av det som vi råkar ha hemma än att vara tvungen att sätta mig i bilen och åka in till samhället för att handla en ”riktig måltid”.
  Eh, ja. Ja det stämmer, vi bor ute på landet och jag tycker det är omständigt, tidsödande och TRÅKIGT att behöva göra det. Så oftast tvingar jag min man att åka och handla istället 😎

  Förutom dessa småsaker så är jag nästintill felfri!

 4. Malin skriver:

  Jag kan inte låta bli att konstatera att de flesta har det väldigt bra om det inte finns annat än ovanstående att klaga på.

 5. KSena skriver:

  Vad är det med män som inte vill kasta gamla kläder??? Min karl har t-shirtar till en hel arme! Och han använder väl knappt en tredjedel. För de andra kommer han inte åt då t-shirt-lådan är så full så man inte kan stänga den. Alls. Det är en HÖG utanför t-shirt-lådan då det är fullt inuti. Men han ska ”ta tag i det”. Sen. För de gamla är ju så mjuka. Trots att de är håliga och helt söndertvättade. Men ”det är då de är som bäst”. AAAARRRGH!!!

  1. Bellsan skriver:

   Min har har kvar en t-shirt från en innebandy-cup 1991. Hans namn står käckt tryckt på bröstet. En annan favorit är den från studietiden, med internt skämt om sex från handels. Den är från -94. Kalsonger som trillar sönder fraktas upp till sommarstället. Där kan man ha pungen hängandes utanför utan problem… Till saken hör att karln i vanliga fall är noga med kläder, att det är helt, rent, av god kvalitet och välmatchat. När vi kommer ut till landet däremot…

   1. KSena skriver:

    Känns på något vis betryggande att man inte är ensam om att ha en karl som inte vill slänga kläder. X-D I sig har jag väl inget emot att man har många t-shirtar, men gränsen går väl ändå när man inte kan stänga lådan och t-shirtarna ramlar sönder… Just saying.

    Lustigt nog så är han desto nogare med övriga kläder att de är hela och rena. Slipper gamla kalsonger och dylikt. Det är endast t-shirtar han funkar på detta sätt med. Är ju lite lustigt.

   2. Emma skriver:

    varför ska allt skit till stugan?? Svärmor är precis likadan. Kul när det bara finns kallvatten i kranen och man vill försöka diska ur bunken som innehåller fett sen de senaste 20 åren som fan inte går att diska bort oavsett temperatur på vattnet. KASTA SKITEN… törs man inte säga… som sagt.. allt skit ska till stugan – listan kan göras evinnerligt lång. Är det uttjänt hemma är det det även i stugan.. eller? 😛

 6. M skriver:

  Min sambo stör sig på näsdukarna jag påbörjar och sedan knölar fast i soffan, fåtöljen, under prydnadskuddarna och i sängen. Jag tycker nämligen att det är vansinne att snyta sig en gång och sedan slänga näsduken – nej här ska den användas tills den är fylld av mitt härliga snor. Har inga fickor på mina kläder så därför måste jag lämna mina näsdukar i möblemanget. Men det är mycket praktiskt, jag hittar halvanvända näsdukar i parti och minut och behöver aldrig gå med snoret hängande.

  1. Melinda skriver:

   Är det jag som skrev denna kommentar?! Så spot on, jag skrattar högt, min man sagt att han kommer sy en dräkt till mig, en som enbart består av fickor 🙂 🙂 // M (till och med det stämmer 🙂 )

  2. Caroline skriver:

   Ha ha ha ha ha ha! Skrattar så jag gråter! Som jag känner mig träffad! Underbart att det finns åtminstone två till som jag! Även om jag är ett /C

  3. Veronica skriver:

   Hoppsansa, trodde jag var ensammast i hela Universum om just detta fenomen! Men, tydligen finns det fler Snor-Major än jag därute =O)!

  4. M skriver:

   Melinda, Caroline, Veronica: vilken lättnad att jag inte är ensam. Var tvungen att berätta om detta för min karl (han såg nämligen undrande på mig när jag asgarvade rakt ut) och han känner sig stärkt i det faktum att det finns fler som han därute. Jag föreslog att han borde starta en supportgrupp med era respektive, haha.

 7. Smultronblomman skriver:

  Jag försöker skratta tyst på tåget! Det jag stör mig på, hos min man, är ingenting i jämförelse med detta! Har nog hittat en nästan perfekt make.

 8. Nina skriver:

  Å sedan undrar folk varför man är singel, jeeeesus!!!!!!
  Skulle få framfall och exem av en bråkdel av ovannämnda saker!!!!!!
  På allvar, inte ens några skott i råttan skulle ändra det.

  1. Lise-Lott skriver:

   HA HA HA!! Hand upp på den och jag lägger in stressmjäll också!

   1. Veronica skriver:

    Stressmjäll?? Aldrig hört talas om, men det kan ju förklara den intensiva klådan i skallen man har titt som oftast.. Skott i råttan kan man fixa på egen hand utan manligt inblandade…har jag hört!

 9. ullis skriver:

  Som skild nåste jag säga. Hon som beskrev sin man som så trött och att han var det mest synd om. Och sen hade hon varit ute och gått och fått blåsor och han brydde sig inte. Jag har haft det precis så!! I det läget saknas faktiskt omtanken och empatin för varandra. Ni kanske bör fundera över varför det är så. I mitt fall skilde vi oss och idag är jag tillsammans med en fantastisk person. Han kan också gnälla och vara trött men skillnaden är att han ser mig när jag är trött. Han jämför inte och när jag säger att jag har ont i mina fötter tar han dem i sitt knä och masserar dem. Även fast han har lika ont i sina…
  Han har sina sidor men omtanken finns fortfarande kvar och den tycker jag är jätteviktig.

  Och jag har lärt mig så mycket också. Som att inte bry mig över småsaker som lite disk på bänken osv. Finns så mycket viktigare saker att bry sig om.

  1. Noosie skriver:

   Precis min tanke när jag läste om han som klagar och tycker synd om sig själv och ingen annan. De andra kommentarerna kunde man ju skratta åt och tycka ”saknar män en ställa in i diskmaskinen-gen eller vad”. Men den klagande osympatiske kändes som om det är dags att byta ut…

   1. ÅsaC skriver:

    Jag håller med. När jag läste den kommentaren blev jag mest ledsen för hennes skull.

    1. Veronica skriver:

     Precis så kände jag också när jag läste det..

  2. Karin skriver:

   Tänkte samma sak! Kände på något vis en sorg i det inlägget och en känsla av att jag vill rädda personen från något som ärligt i mina öron lät destruktivt! 😔

  3. PJAK/Anna skriver:

   Den kvinna (eller man om det nu var det) som skrev det är värd en betydligt bättre livskamrat. Tom en spegelbild är bättre…….
   Vem du nu än var som skrev det. Ställ dig upp och sträck på ryggen. Du är VÄRD bättre!

  4. Angel skriver:

   Det gjorde ont i mig när jag läste det. Vem det än var som skrev det är värd så mycket mer. Blev riktigt ledsen över att någon har det så.

 10. B-M skriver:

  Hahaha, herregud vilken rolig (och igenkännande) läsning! 😀
  Det där med gamla kläder som inte kan slängas, de kan vara bra att ha i reserv, stämmer precis in på min sambo!

 11. Nina skriver:

  Ha haha….skulle vara kul att höra männens åsikter om sina kvinnor!!

 12. Agneta skriver:

  Det vore jätteroligt om du kunde visa alla,jättekul läsning!

 13. Anki skriver:

  Hej måste fråga dig om din tandställning hur tycker du att det är nu? Hur länge tog det innan du vande dig vid den? Hur ont gjorde det? Och kommer du ha gummiband med? Många frågor 🙂 jag går på konsultationer för att se om jag kanske kan få invisalign 🙂

  1. monasuni skriver:

   Det var överjävligt första två dagarna. Eller rättare sagt: Tove glömde att tala om att man kanske inte ska prata så mycket första två dygnen. Satan vilka skavsår jag hade. Åkte ju på kryssning med ett gäng bloggläsare så det var liiite svårt att vara tyst. Efter det har det gått superbra. Den känns inte över huvud taget så se till att du får en sån!

 14. anette skriver:

  ok eftersom jag missade vad man stör sig på hos mannen….. Hos honom stör jag mig på att ”allt måste ligga framme annars glömmer jag” Armstöden till soffan, köksbordet, hallgolvet, sängbordet, byrån m.m Där ligger ALLT!! Från tidningar till komihåg-lappar, kvitton, räkningar oöppnade som öppnade, reklam till förbannelse för att ”jag ska titta i det sen” och sist men inte minst VERKTYG!! Hallgolvet har blivit sopstation med verktygslådor, stegar, hinkar som har tagits hem från båten. JAG BLIR TOKIG!!
  Vad mannen stör sig mest på hos mig? Inget så klart! hehe nää men han stör sig på att jag är skåpfascist som han säger, ALLT ska stå på sina rätta ställen i skåpen annars hittar jag inget 🙂 och jag blir tokig om han tömmer diskmaskinen och bara trycker in grejer i skåpen: ”det är väl inte så jävla noga”
  Att jag vägrar vända hans strumpor rätt när jag tvättar, han lägger dom alltid i tvätten ihopknölade eller på avigan och jag tvättar dom så. Japp bara på pin kiv för att han vägrar vända dom innan han lägger dom i tvätten.
  Sen tycker han att jag tjatar på honom om totalt oväsentliga saker som att vända strumpor innan tvätt, torka av bordet efter sig, röja i högarna osv.
  Bortsett från från det anser han att han är den mest lyckosamma mannen på denna jord som har fått mig som håller ordning på honom 😀

 15. Biggan skriver:

  Nähä det häringar ger jag mig inte in i. Det finns ingen anledning te å gå ikring å reta sig hit o dit. Det ä la bara te å säga te gubbatröllet eller käringa att nu får du la skärpa te dej. Dä här begriper ja me inte på. Gå ikring å reta seg dagarna på ända. Dä ter seg änna onödigt. Å tar bara på energiera. Nä ryt te o kram um å förlåt varann istället. Dä ä krig därute. Dä räcker mä dä bråket. Å Putin ä inte kloker i hela Östersjön. Å snart har vi en te galning på andra höllet mä. Höll sams i sandlåda istället så kanske dä sprir sig runt um i värla.

  1. Anne skriver:

   Håller med, skilj er eller sluta klaga. Att döma av vissa kommentarer så borde nån skilja sig om det inte fungerar att prata vett med respektive. Ni andra som klagar över småsaker tycker jag inte är så snälla.

   1. monasuni skriver:

    Men Anne, det är ju så här verkligheten ser ut, eller hur!=) Jag tänker att det kan vara nyttigt att läsa om andra för att uppskatta det man har. Ibland behöver man kliva ur sitt liv och titta utifrån på det…

    1. Malin skriver:

     Men visst känns de flesta kommentarerna som petitesser? Var är perspektivet? Vad är viktigt i livet? Det går alltid att hitta något att störa sig på men man kan också välja att se det som något som spelar noll betydelse i långa loppet. Om man däremot går och stör sig på småsaker för att man i grunden inte trivs i relationen får man göra något åt saken eller fortsätta gå och vantrivas. Jag undrar hur alla som skrivit skulle reagera om det varit en man som i sin blogg ville höra vad män stör sig på hos sina kvinnor. Vi försöker sträva efter jämlikhet mellan könen men beter oss som små femåringar som kastar sand på varann i lekparken. Ta det riktiga problemen på allvar och låt vardagsgnatet vara. Må gott ihop och fundera över vad de var ni föll för från början.

     1. Mona skriver:

      Klok som en bok men jag tror att sånt här behövs ibland. Just för att se det oviktiga i det.

 16. j skriver:

  Hahaha, för underbar läsning, kanske jag ska börja med att ha liite mer överseende med honom? Hela huset, ALLA rum han är i ser ut som sopstationer när han är hemma över helgen, tar 1-2 dagar att ”städa bort spåren” efter denna skrotnisse som annars jobbar borta 4 dgr/vecka. Så jag brukar ha någorlunda fint i ett par dagar innan det är dags igen…
  Kom just på en ide, tänk om du kunde arrangera en båtkryssning där VI ”städarna” får ösa ur oss vår frustration över våra sunkiga gubbar som inte vill ha rent, fint och iordning hemma i alla rum??? Lite skämt, lite allvar men på riktigt börjar jag bli trött på denna situation.

 17. En annan Nina skriver:

  Shit vad jag skrattar. Himla roliga kommentarer. Denna t.ex”han pratar för mycket vill skära av mig öronen. Hela djävla tiden” 😂 Jo, jag är skild och single troligen för evigt haha

  1. monasuni skriver:

   Den är min favorit, förutom han som suger sig i mustaschen!

   1. j skriver:

    Ja, eller hur! Höll på att kräkas på riktigt när jag läste det, där går gränsen tänkte jag, gör han så, då åker han ut, hehehe! (fast han har som tur är inte nåt så äckligt som en mustach.. hur stavas det?

  2. Anna skriver:

   Den kommentaren skrev jag. Ligger i soffan nu och försöker koppla av. Gubbjäveln sitter framåtlutad och babblar OCH pekar på saker som jag förväntas titta på. EDIT : Nu ska jag sätta mig upp och KÄNNA på armjäveln som han babblar om.

   1. Anna skriver:

    Inte mustasch kommentaren alltså . Tvi

 18. Bh-Helene skriver:

  Oj, jag borde nog uppskatta min snubbe lite mer. De där kommentarerna var ingen lek! 😀

  Jag tror att min sambo avskyr att jag är kvällstrött. Men förmodligen inte lika mycket som jag vill avliva honom varje morgon när han går upp i sista sekund. Eller alltid tar sovmorgon på helgen. Sådan egoist när det kommer till sömn.

 19. Asa skriver:

  Skrattar fortfarande! Känner igen min man lite här och lite där…..Men, a andra sidan, jag skulle definitivt inte vilja ha en man som var överpedantisk och satt och vek bomullsnäsdukar hela dagen! Lagom är väl bäst!

 20. Camilla skriver:

  Min sambo hatar att jag blir sur när han väcker mig tidig, han fattar inte hur jag kan vara trött fastän han somnat till filmen 2 timmar innan mig. Sen tycker han att jag skriker och stör sig, men det är när han avbrutit mig för femtielfte gången när jag ska säga något och höjer rösten (inte skriker) så han ska lyssna.
  Sen stör han sig på att jag flyr när det är städdags, hehe.. Här städas det ju med sopkvast istället för dammsugare och jag tänker inte andas in uppvirvlande könshår och liknande.

  1. Malin skriver:

   Är det höstpälsen som han fäller?

 21. Anne R skriver:

  Maken stör(de) sig på att jag måste ha mina ”komihåg”-högar. En för sånt som ska kollas igenom, en för sånt som ska åtgärdas och en för sånt som är åtgärdat. Fast nu har jag fixat sorteringsfack i 4 våningar (observera att det är ett extra, ett för sånt som jag inte vet vad jag ska göra med) så att han slipper irritera sig på mina högar.
  Däremot vad jag inte har fixat är att jag alltid börjar att städa och rensa överallt samtidigt och lägenheten ser ut som ett tornado gått fram i nån timme eller halv dag. Där tänker jag faktiskt inte ändra mig för jag fixar bäst när jag fixar överallt samtidigt. Sen får han reta sig hur mycket han vill på det. Så det så.
  En sak som jag jobbar med som går sådär är att jag har en förmåga att prata i halva meningar och förväntar mig att han ska fata vad jag menat. Att jobba bort den ovanan går så där, tyvärr.

 22. annika skriver:

  Okej då, det känns plötsligt rätt bra att vara singel när så mycket ”störigt” staplas upp. 🙂

  1. monasuni skriver:

   Jag tänkte väl att det skulle pigga upp er singlar här inne!

 23. Anna skriver:

  Att jag alltid har rätt (!), somnar i soffan tiiiidigt och ställer krav på att saker ska göras (i motsats till att se på roliga klipp på Youtube) – gissar jag 🙂

 24. Charlie skriver:

  Min man svarade: ”Att du rusar iväg och plockar undan saker innan jag hinner och sedan blir irriterad för att jag inte gjort det.”

 25. J skriver:

  Min man stör sig inte på något jag gör förrutom när jag råkar lägga pappret till mina trosskydd (alltså typ klisterskyddet) på hans nattduksbord. Och eftersom jag stör mig på en himla massa grejer han gör eller inte gör, vilket han omöjligt kan förstå eftersom han inte stör sig på nåt, kan det hända att jag ”råkar” lägga dit några med flit. Gud vad jag skrattar när han går och muttrar att han inte fattar hur dem alltid hamnar där!

  Men jag måste också lägga till vad jag stör mig mest på hos honom. Han kan omöjligt göra någon hushållssyssla utan att samtidigt titta på tv eller lyssna på musik eller en podd. Så innan han kan plocka ur diskmaskinen så riggar han upp ipaden på diskbänken och letar i godan ro efter en serie att titta på och sen ställer han in ett glas, tittar lite, ett glas till, tittar lite till osv. Och innan han går ut med soporna måste han hitta lurar, telefon och välja något att lyssna på de 15 metrarna till soptunnan. Man blir ju galen!!!

  1. Åsa skriver:

   haha, tack för ett gott skratt 🙂

 26. Johanna skriver:

  Som jag kände igen mig i mycket. Har en man som aldrig kommer till poängen när han ska berätta något, går i kläder som är 20 gamla för han vägrar slänga det är luftigt med hål (har börjat slänga i smyg ;), Hela huset är hans tvättkorg och garderob. Det är skönt att läsa att man inte är ensam och det man annars går och svär över blir ett gott skratt istället. Lite lättare att hantera för handen på hjärtat så är jag ganska stökig själv och minnet ska vi inte tala om 😀

 27. Pia skriver:

  Inser att det är petitesser jag retar mig på hos min man, har också börjat tänka att han gör inte FEL bara annorlunda, när han inte gör som jag… Tänker definitivt inte fråga honom om vad jan stör sig på hos mig, lever hellre vidare i en insiktslös tillvaro ( även om jag nog kan komma på en och annan liten pyttegrej som jag kan tänkas att han är mindre lycklig över 😉

  1. Mona skriver:

   Den var bra; ”…bara annorlunda”. Det är ju precis så det är. Har inte tänkt på det på det viset.

  2. Angel skriver:

   Det var en skön och hälsosam inställning. Ska lägga den på minnet. Den funkar ju i övriga livet med, inte bara i relationer.

 28. Bankkvinnan skriver:

  Jag lever ett liv som nog skulle kunna vara lösningen för en del som skrivit dessa kommentarer. Jag träffade min man för 13 år sedan och vi har aldrig bott ihop. Vi bor 25 mil ifrån varandra och ingen utav oss vill flytta utan trivs med tillvaron som det är. Vi träffas ungefär varannan helg och tillbringar våra semestrar tillsammans. Jag trivs med att rodda vardagen själv med allt vad den innebär. Jag bestämmer hur jag vill ha det hemma hos mig och han bestämmer hur han vill ha det hemma hos sig. Där har du lösningen på val av möbler bl.a. Mona, he he. När vi sedan träffs har vi inga renoveringar eller andra ”måsten” som skall göras utan vi gör bara sådant vi har lust med. Vi tränar, lagar god mat tillsammans, reser utomlands, tittar på serier, pratar etc. Eftersom vi inte har vardagen tillsammans så har vi aldrig heller bråkat eller höjt rösten mot varandra. Jag mår jättebra att leva mitt liv med dessa förutsättningar, i alla fall som det känns nu. Detta passar inte alla, men jag tror att detta kommer att bli allt vanligare att leva så här framöver.

  1. Mona skriver:

   Alla som känner mig vet att jag från dag 1 har sagt att min dröm är att jag och maken är särbos. Vi kan bo vägg i vägg i varsitt radhus. Problemet är bara att han vägrar. Av någon anledning tycker han att man ska bo ihop om man är gifta. Herregud, vi jobbar ju ihop, räcker inte det!!

 29. Louise skriver:

  Min man går från badrummet där tvättkorgen står, för att sen gå till sängen och ta av sig strumporna där. Så vid slutet av veckan ligger det en hel familj med strumpor på golvet vid hans sängsida! Varför i hela friden inte ta av sig strumporna vid tvättkorgen?
  Å när han snarkar riktigt hemskt, alltså extra mycket, 0 jag duttar/slår till honom, då undrar han varför och förnekar att han sovit! 😜

 30. PJAK/Anna skriver:

  Hmm enligt en del diverande med maken kom vi på vad som störde oss mest. Han ska förklara in absurdum medan jag bara rusar iväg och fixar på en gång. Han behöver någon som sätter fart på honom och jag någon som får mig att tänka iaf ett halvt varv innan jag gör….. Efter att ha bott ihop i drygt 13 år så innebär detta att jag har slutat lyssna efter 3 meningar och han bara lägger fram instruktionerna och går ut när jag sätter fart…. Fast han löser tålamodsprövande problem och jag de andra. Funkar bra med andra ord 🙂

 31. Liz skriver:

  Nu lever jag ensam men samtliga ex har tyckt att jag är rasande psykopat eftersom jag viker ihop mina platspåsar i perfekta trianglar för att de inte ska ta så stor plats som de gör under vasken när de är ihopknögglade. Well… det och att jag svär ofta, mycket och så kreativt att jag kan få lastbilschaufförer att rodna.

 32. Maria skriver:

  Usch vilka stolpskott! Jag är glad att bo själv.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *