Det här med enkelsängar och att bo med hundar på hotell

Jag bokade rum på Örenäs Slott men fick, tack vare er, snabbt bli varse om att det även fanns ett annex som jag mest troli. Mailade och jajamensan, eftersom vi har hund så får vi inte bo i slottet. Dessutom måste vi givetvis betala extra. Det får alla hundägare göra.

 

Inga problem, det gör jag mer än gärna. För Nisses skull. Det jag däremot stör mig på med den här hotellbranschen är att man ofta får bra mycket mer sunkiga rum när man har en hund med sig. Det värsta jag varit med om var förra sommaren. Jag fyllde jämt och maken hade bokat in oss på Varbergs Kurhotell, eller vad det nu heter. Dyrt som f-n. Vi kom dit och jag höjde på ögonbrynen när jag såg rummet. Tänkte att, fifan så jävla sunkigt. Inte renoverat sedan 70-talet. Typ. Dagen efter kom mina föräldrar in på vårt rum och skrek rakt ut: ”Men HERREGUD, vad här det här?! Det ser ju förjävligt ut!” Jag fattade ingenting. Tills de bad oss komma till deras rum. Ehh, kan säga att det var natt och dag. De fick valuta för rumspriserna. Inte tu tal om det.

 

Jag kan fatta att man tar ut en extra avgift på några hundra för att man har med sig hund men det här med att man ska bo sämre, nä, det går fan fetbort.

 

Personalen här är supertrevlig. Eller ja, den tjej jag träffade vid incheckningen igår kväll. Rummet vi bor i nu är helt okej. Ett vanligt rum. Ett 6-700-kronors rum. I Stockholm. Där allt är dyrare. Vi betalar 2600 kr för två nätter. I Skåne. Hade varit glad om jag vid bokningen fått reda på att vi inte skulle få sova på slottet. Då hade jag bott någon annanstans. Ett hemtrevlig bed & breakfast hade varit way more trevligare.

IMG_3389Jag lyckades dessutom pricka in ett rum med två enkelsängar. Inga konstigheter. För normala människor. Själv tillhör jag de som snurrar två hundra varv per minut när jag sover. Senast jag sov i en enkelsäng åkte jag ned på golvet med ett jävla brak, vaknade och trodde på riktigt att det var jordbävning.

 

Så igår tog jag det säkra för det osäkra: på ena sidan lade jag kuddar längs golvet och på den andra sköt jag fram fåtölj och bord. Vaknade 02.36 med att jag hade huvudet ovanpå datorn på bordet. Aningens ont i nacken.

 

Vi bor här en natt till. Sen åker vi till kompis Hege i Simrishamn. Min fina Hege. Den galna norskan som jag kamperade ihop med under vår resa med Optiker Utan Gränser i Nicaragua nu i mars-april. SOM jag har längtat efter henne. Och Åsa. Som bor i Limhamn. Som också var med och som också ska till Hege. Vi ska dricka bubbel och bara älska varandra i ett helt dygn. Prata alltså..

 

Men allra först ska jag iväg till nån butik som några av er har tipsat om. Små Enkla Ting, eller om det var Enkla Ting.

 

Ska bara hitta dit först!

1

29 responses to “Det här med enkelsängar och att bo med hundar på hotell

 1. Maria Jacobson skriver:

  Har bott på många hotell med hund och har aldrig fått något sämre rum för den skull! Det har dock varit på stora hotellkedjor där alla rum är lika. På ett hotell i Jönköping fanns det t.om en hundbädd och matskålar framställda när vi kom! Gissar att det är på mindre privatägda ställen det är som du beskriver! Ha en fin skåneresa!

  1. Tanja skriver:

   Åh, vi planerar en Jönköpingstripp i sommar och har en hund, vore jättetacksam för tips om vilket hotell det var på:)

   1. Maria Jacobson skriver:

    Best Western Plus John Bauer Hotel. Både hundarna och vi människor gillade det!

 2. Mr Lee skriver:

  Prova hotels.com

  Blir aldrig fel!

 3. Nelly skriver:

  Samma sak när man bokar enkelrum – man får betala enkelrumstillägg och får det sämsta rummet på hela bygget.
  Mina kompisar älskar att bo på hotell o fattar inte att jag inte gör det – men detta är sannimgen
  Man betalar typ lika mkt men får ett kaffe och ofta är det väldigt dåligt städat
  FrkSur

 4. Haderittan skriver:

  Du har tur du! Enligt Enkla Tings hemsida:

  Sista helgen innan semester….
  Torsdagen 30 juni – Söndagen 3 Juli…
  – 50%
  På alla kläder, skor & växter…

  1. Nelly skriver:

   Tror du maken kallar det ”tur”?

   1. Lotta skriver:

    Hahaha, dagens bästa kommentar 👍🏼😂

 5. Eva skriver:

  Egentligen ska man ju bara blunda o sova där så det är ju faktiskt inte så noga. Bara det är fräscht o städat så spelar det ju inte så stor roll.
  Det enda som är viktigt när man sover på hotell är att det är en riktigt bra frukost. Det är det bästa av allt att man bara får gå o sätta sig till bords. Mums!

  1. Mona skriver:

   Sant, men om jag betalar bra för ett rum så ska det vara bra också. Där jag bor nu är det bra, men det där i Varberg förra året, fifan så vidrigt. Plus att det var 5-stjärnigt..

 6. M skriver:

  Tror också det är skillnad på stora hotellkedjor och mindre enskilda hotell. Jobbade på Scandic en period och där såg hundrummen likadana ut som människorummen. Alla var lika tråkiga och fula, så där var det iaf rättvist.

 7. MosterM skriver:

  Jag tycker oxå att rummen alltid är sunkigare när vi bokar hundrum, scandic i flera städer i Sverige, klart sunkigt, Borgholm, till o med fantastisks Ysb. Rummet på YsB ska klart sägas var bra men när man jämför med övriga rum på det lyxhotellet så nä inte ok, och jag betalar gärna extra men då ska ju rummet vara topp. Dessutom har jag en minihund. Hoppas ni får en toppen semester i Skåneland.

 8. Åsaiskåne skriver:

  Jamen det är väl inte så konstigt alls? Eftersom det finns så många allergiker så kan man ju inte hyra ut de hundgästade rummen till vem som helst. Jag hade också valt mina sämsta rum till att bli begränsade i möjlighet till uthyrning. Men varför man ska ta extra betalt förstår inte jag heller?

  1. Mona skriver:

   Fast, där håller jag inte med. Om ett hotell har 100 rum och avsätter 5 för hundägare, varför ska de få sämre rum? Det är ju de facto så att att det finns över 600.000 registrerade hundägare i Sverige. Inte så jättefå med andra ord. Ägde jag ett hotell skulle det vara samma standard för ALLA gäster, sen att jag skulle ta ut mer i avgift för en hundägare är rätt självklart då extra städning måste göras.

 9. Anne skriver:

  Välkommen till hundägarvärlden. Alltid sunkiga rum när man har med sig hund. Vi som gärna betalar för att bo riktigt flott stannar hellre hemma.

  1. SkruttAnn skriver:

   Det beror på vilket hotell man bor på. En kompis far land och rike runt på hundutställningar, hon bor ofta på hotell och har hundar med sig. Inga sunkiga rum där inte. Snyggt, rent och fräscht

 10. Helena skriver:

  Jasså? Vi bodde nyligen på kosa glashotell med hund och där var rummet superlyxigt. Tror de andra rummen hade heltäckningsmatta som inte var hundrum men det skiter jag i 😛 Sen tyckte min sambos mamma som bjöd oss att just korriodoren med hundrum hade en lite tråkig designer men det är ju också en smaksak 😛
  Sen fick de plus i kanten på att de ställt fram en vattenskål även om den var designad för en miniatyrhund så är ju sånt alltid kul oavsett 🙂

  Men det är trist att så få hotell tar in hund. Vi blev strandsatta en gång när vindrutetorkarna pajjade på vår bil och det formligen öste ner. Vi satt typ 3 timmar och försökte vänta ut regnet. Under den tiden googlade vi hotell men hittade ingenstans där vi fick ta in med hunden :/ Slutade med att vi krypkörde hem på småtimmarna, när det fortfarande regnade..

  1. Mona skriver:

   Åh, där ska jag bo när jag är där, lätt!

   1. Helena skriver:

    Se till att spana in spaet där då, så jääävla lyxigt. Har visserligen inte bubbelpool men mindre varmbassänger både inne och ute för oss som vägrar huttra i de vanliga 😉 samt både ångbastu och vanlig 🙂
    Inte roligaste området för hundpromenader uteomhus men det är ju ändå inte det viktigaste när en bor på hotell ^^
    Är du nyfiken på rumsbilder så dra iväg ert mail till mig så kan jag skicka de få jag tog 🙂

 11. Finulan skriver:

  Går inte sängarna ens att flytta i hopa? Å boretni midden tas bort?

  1. Mona skriver:

   Försökte men sängbenen har inga skydd så det blir märken i golvet om man drar ihop dom…tyvärr..

 12. Pudeltanten skriver:

  Har bott väldigt mycket på hotell med mina hundar. På Scandic får man oftast ett vanligt rum, som inte skiljer sig från de andra. Däremot förstår jag inte alls varför man ska betala extra. Jag har med handduk och torkar tassar. Golv ska väl torkas och dammsugas mellan gästerna i alla fall, lakan ska bytas osv. Förstår inte alls att det skulle bli mer städning. Och hundrummen som hotellen har är ALLTID bokade, de behöver aldrig stå tomma. Vi är många som reser med hund, och de hotell som välkomnar oss får mycket goodwill. De rekommenderas på Facebooksidor osv. Det vore förmodligen en grym affärsidé att profilera sig som hundhotell.

  1. Mona skriver:

   Jag har GOD lust att starta ett. På riktigt. Och håller med dig till 100% om allt.

   1. isa skriver:

    Starta en kedja mona!!!
    Med en sorts hunddagis-inlämning för hundar som inte gillar va själva när ägarna tex går ut på middag osv…är utbildad hundskötare och har själv liknande tankar!@
    Behovet finns!!

 13. Jupp skriver:

  Tycker det ser ut som Nisse visar sitt missnöje genom att ”kacka” (bajsa) på vita täcket…. 😉

  1. Mona skriver:

   Tror du inte jag vet vad kacka betyder, vavava?!

 14. Mallan skriver:

  När jag jobbade på hotell (ca tusen år sedan) var hundägare förvisade till rökrummen! Finns väl INGET mer ofräscht än ett inpyrt gammalt hotellrum, urk!

 15. XX skriver:

  Hej alla hundägare,
  När vi är ute och reser med Vildhunden så bor vi bara på hotell om det är absolut nödvändigt, vi kör med Bo på lantgård! Hur bra som helst, låga priser och nästan alltid hundtillåtet. Ligger inte i stadskärnorna förstås av naturliga skäl men är man bilburen är ju inte det något större problem. Mycket charmigare än trista hotellkedjor och man får oftast fantastiskt god frukost med hembakt bröd, gårdens egna ägg och så vidare. Kolla in bopalantgard.se nästa gång får ni se.

 16. Sanna skriver:

  SAS Radisson park Inn i Malmö (västra hamnen) är supertrevligt, nybyggt hotell där hundar är välkomna. Man har tom vattenskål i entrén och gratis frolic… Inga sunkiga rum bara för att man har hund ☺️ Sen är det ju toppen att promenera med hund på Ribersborg ett stenkast därifrån ☺️

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *