35 responses to “Det här med att minnet sviktar ju äldre man blir

 1. Viola skriver:

  Har köpt hushållspapper så många gånger nu att vi snart kan öppna egen affär….*suck* Att jag sen åtminstone en av gångerna skulle ha köpt toapapper behöver jag väl inte ens säga? Igår handlade maken….. hushållspapper 🙂

 2. Anne skriver:

  Det är ju en sak att handla hem för många, men att öppna allihop också… : )

  1. monasuni skriver:

   Mm, problemet var att jag hittade dom på tre olika ställen i kylskåpet! D e t Är ju fan mig ännu värre!😂

 3. Snigel skriver:

  jag gör jämt sådär, speciellt med sällanköpsvaror (vilket ord!), typ salt, socker, mjöl. Jag glömmer att köpa och när jag väl börjar köpa köper jag en ny varje gång jag handlar. Min absoluta favorit att dubbel-trippel-köpa är lasagneplattor. Varje gång jag ska göra lasagne börjar jag fundera i affären om jag har plattor hemma. För säkerhets skull köper jag ett paket, öppnar och lagar EN omgång lasagne innan jag stoppar in paketet i skafferiet. Nästa gång gör jag om hela proceduren… Varje gång.

  1. ullis skriver:

   Haha…samma här med lasange plattorna!

 4. Katarina skriver:

  🖐🖑
  Bäst att räcka upp två….

 5. Mamma Mona skriver:

  Jag städade skafferiet och hittade 19 paket kaffe….

  1. monasuni skriver:

   V A?!!

   1. Mamma Mona skriver:

    Tyvärr var inte alla Zoégas, men jag sorterade dem i ordning enligt bäst-föredatum, och nu försöker vi hinna dricka upp det innan det blir gammalt och lankigt. Välkommen på en kopp! 🙂

    1. Emma skriver:

     Man kan frysa kaffe så håller det sig längre

 6. Bellsan skriver:

  Varenda gång jag ska laga mat med spiskummin tror jag att jag inte har någon och köper en ny burk. Man använder sällan jättemycket spiskummin, så jag har en hel del hemma vid det här laget…

 7. Eb skriver:

  Nä, kan inte relatera till exakt den vinkeln på problemet. Däremot har jag försökt sedan i somras att komma ihåg att köpa just sån där soja. 😁

 8. Camilla J. skriver:

  Bullformar i mängd. ”Kan ju vara bra att ha” tänker jag i affären, sen visar det sig att den tanken tydligen slagit mig x flera…
  Att jag sällan bakar just bullar är en helt annan historia.

 9. Cami skriver:

  Just när det gäller soya så handlar det ju inte direkt om svikande minne. Jag använder soya kanske 3-4ggr i månaden och är jag i affären och kommer på att jag ska laga något med soya tänker jag ”Bäst att köpa en flaska ifall vi inte har det hemma”. Använder inte det varje dag så jag reflekterar inte över om det finns hemma eller inte och så är det ju så himla irriterande att behöva springa till affären igen om man inte har det hemma. Så jag gör det egentligen av ren lathet, annars har jag haft sviktande minne sen typ…ehh..alltid.

 10. Maja S skriver:

  Bloggtorka deluxe 😝😝

  1. monasuni skriver:

   Nja, kör bara ett inlägg om dagen så fler än så är bonus!😂

  2. Agda den förste skriver:

   Tyckte detta var ett rätt kul inlägg…
   men jag har ju humor 🙂 precis som Mona har.
   Hälsningar Skåne.

 11. caroline skriver:

  Jag har sju impregneringssprayer (för skor)… Det växer banne mig mossa på den äldsta… och jag använder dom aldrig, så man (jag) kan ju undra varför i herrans namn jag tror att jag ska byta personlighet och bli ordentlig bara för att jag köper en ny flaska varje gång jag köper vinterskor? Jisses… *himlar med ögonen*

 12. Gudinnan skriver:

  Ja du kan åka till affären 3 gånger i rad för att handla det jag glömde första gången för att sen komma hem varje gång med en påse för 300kr men inte det jag åkte till affären för…
  Blir jävligt jobbigt då det jag glömt va toapapper!

  Fast en gång kom jag hela vägen hem med allt jag skulle ha på första försöket men fick ett sms från tonårsdotten som undra vart jag va…svara glatt svänger in hemma hur så? Fick ett surt svar kul för dig för jag är kvar i affären eftersom vi åkte dit tillsammans…

  1. Anna AB skriver:

   Hahaha tack för dagens garv 😂😂

  2. Emma skriver:

   Mamma, är det du….?

 13. Småländskan skriver:

  ”Räcker upp båda händerna, lägger mig på rygg och (st)räcker upp benen också”. Svar nog? Hälsningar från en som har gammelåldern inne, men fortfarande, i vissa fall, vill tro hon är tonåring.

 14. Elinor skriver:

  Jag har fyra flaskor rödvinsvinäger stående…. 🙄

 15. Elenor skriver:

  Hmm, skriver upp på svarta tavlan direkt när nåt är på väg att ta slut och så veckohandlar jag – inga större problem för mig än så länge😜

 16. Anneli Wagner skriver:

  räcker upp alla händer, fötter osv….tror vi har 3 av allt hemma *asgarv*

 17. Emma skriver:

  Man behöver inte bli äldre… Rensade i mitt lilla förråd med ‘bra att ha hemma’ saker igår. 15 deodoranter och 9 förpackningar med tops. Varje jävla gång jag besöker rusta eller liknande tror jag att jag behöver köpa hem det. Är 27..

 18. ullis skriver:

  Vi har just flyttat. När vi gick igenom köket för att packa ner insåg jag att vi hade 4 burkar chilipulver och 4 burkar kanel! Och aluminiumfolie till förbannelse. Hur är det möjligt?

 19. fjulrika skriver:

  Eller när man flyttat några ggr men lik förbaskat så är dycker det upp en kryddburk som gick ut för 6 år sedan 😂🙈

  1. Mona skriver:

   … oavsett hur mycket man tycker att man har gått igenom skåpen genom åren…

 20. Lotta skriver:

  Disktrasor har jag mängder av hemma, vilket i och för sig är bra. Men även pärlsocker har vi hur många kartonger som helst utav!? Bakar typ bullar eller chokladbollar ca 3-4 ggr om året, så fattar inte hur vi ska lyckas göra av med allt 😅

 21. Tina skriver:

  4 paket florsocker och ca 1200 tops

 22. Biggan skriver:

  Pärlsocker. Gånger typ sju. Så.. Hand upp.

 23. Amanda skriver:

  Hand upp. Men hellre det än att stå utan.

 24. DDT skriver:

  Absolut inte. Att jag har sex påsar lagerblad beror bara på…. på… att jag räknar med att kunna sälja dem ett och ett för helt ohemula priser när världsmarknadspriset stiger. Jorå.

 25. Haha, så det kan bli. Ja, man kan stå där i affären och behöva någon ”ovanlig” krydda. Eftersom man vill vara på den säkra sidan så köper man en, ifall den inte finns hemma. Sen lagar man ju sällan denna ”ovanliga” rätt som kryddan behövs till. Man = någon annan än jag förstås. 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *