Det här med att köra egen bil när man håller på att kvävas.

Några av er undrar hur jag kunde vara så korkad och köra bil in till akuten igår.

Det finns en anledning.

Det tog mig ungefär 4 min. Visst, jag körde som en blådåre och hade tur att det var fri lejd hela vägen in. Koncentrationen var inte på topp kan jag säga.

Hur som.

För 3 år sen satta talibanen en 10-krona i halsen. Lång historia som jag ska försöka göra kort.

Jag gjorde Heimlich-manövern och lyckades få upp den ur luftstrupen och hon kräktes. Dock kommer ingen peng ut. Under tiden är ambulans på väg och från det att jag ringde till dess att den kom gick det 20 min. För de åkte fel och, som av en slump, så råkade maken ligga efter dem och körde därför ikapp dem för att tala om att de var åt helvete fel härute i nejden.

Talibanen var okey, men svag när de kom. De ville ha med henne in även om de sa att pengen nu åkt ned i magen.

När vi väl kommer till akuten så vill läkaren att hon röntgas då hon låter konstig. Det visar sig att pengen sitter fast mellan luft- och matstrupe. De berättar att hon haft en extremt tur att den kilade sig fast där och inte åkte ned igen i luftstrupen, för då hade hon ”med all säkerhet avlidit”.

Och med det i bakhuvudet, att ambulansjäveln åkte fel och det därmed tog 20 minuter, så bestämde jag mig för att hellre dö i en bil på Tranebergsbron än att inte ta risken att åka.

1

19 responses to “Det här med att köra egen bil när man håller på att kvävas.

 1. koala skriver:

  Okej då – du är förlåten…

 2. Dubbelörn skriver:

  HerreGud… igen!! *ryyyser*

  Puss

 3. Carina skriver:

  Hm….hela den här historian med en tio-krona i halsen och dröjande ambulans känner jag igen från ett forum. Ett scrapforum tror jag bestämt. Kan det ha varit Papprikas forum du skrev om detta i?

 4. Singelmamman skriver:

  Men satan i gatan vad det händer saker kring dig hela tiden. Jag blir matt bara av att läsa det.
  Kanske ni i familjen kan enas om att sluta äta nötter och tio-kronor?

 5. Osloskånskan skriver:

  Och Talibanen sov ostörd genom detta?

 6. Anonymous skriver:

  Dat va ju det jag sa på mässan. Du ska börja ta betalt från folk för att få vara med dig en dag och få uppleva lite spänning i sina liv:) Det du upplever på en dag händer mig på 1 år, max haha,
  //flugornas herre

 7. Gafflan skriver:

  Hoppas att du mår bra nu, att du hämtat dig från gårdagens hemskheter!? Stackars liten taliban, fattar varför du valde bil trots andnöd.

 8. Mamma P skriver:

  Hoppas du mår fint nu och håller dig undan valnötter (och talibanen tiokronor), man kan ju få skrämselhicka av mindre. Ta hand om er! Kram från Mamma P

 9. MonasUniversum skriver:

  Carina; japp, det stämmer!

  Oslo: Mmm, maken kom hem i 180.

 10. Eva-Lotta skriver:

  min son råkade ut för en allergireaktion(har inte varit allergisk förut) för ett tag sen och var ensam hemma.Vi gör en lång historia kort…Det tog 25 min innan ambulansjävulen kom…Vi bor också i ett villaområde,irra,irra…sen tog det 3 min till Huddinge…Jag förstår dig..Själv satt jag i Italien och hade telefon kontakt med honom till ambulansen kom…satan dyr räkning..men han överlevde..Riktigt läskigt!!

 11. Hugomamma skriver:

  Snälla! Inga fler ovanliga eller vanliga nötter….!
  Jag vet hur det känns och har alltid med en bok till akuten om jag måste dit. Bara ett tips, det är så astråkigt att bara stirra i taket.

 12. Monica skriver:

  okej da du är inget pucko längre ,men jävligt korkad att äta nötter !!

 13. Mr Lee skriver:

  Kan tyvärr tänka mig att risken är minst lika stor att dö i en trafikolycka med ambulansen som att avlida av att inte åkt ambulansen, om den kommer.

  BRA KVINNA REDER SIG SJÄLV! 🙂

 14. Annette skriver:

  Här ser man, är borta från datorn en dag, och då händer det grejjor! Skönt att du mår bättre nu, och i fortsättningen stay way from the nuts ok?

 15. wettexvärlden skriver:

  Ibland får man själv ändra spelreglerna.
  Kan man hoppas att du får en lugn och skön helg? Har just insett att det är TORSDAG idag…

 16. A skriver:

  Samma sak när min lillebror fick sin första riktigt allvarliga allergiska reaktion och var så nära döden man kan komma trots epipenspruta. Vi fick köra honom in själv, en ambulance hade aldrig hunnit.

 17. Bühlmanns skriver:

  Hua vilken mardröm!

  Det är min worst fear med vår lilla, att hon ska sätta något i halsen…

 18. fjortisensmorsa skriver:

  Med alla indragningar inom vården kan man räkna med att den tid ,det tar för ambulansen att komma fram,kommer att öka istället för att minska. Ren tur om man bor nära ett sjukhus och en ambulansstation..om nu inte ambulansen är utplacerad någon annanstans för att ”vakta” ett annat område för en ambulans som i sin tur fått ett larm.. Hårddrar man det hela så kan, neddragningarna i sjuk-&ambulansvård göra skillnaden mellan liv och död för vissa patienter! Skönt att det gick bra för dig och din dotter!

 19. Farbror Blå skriver:

  Ta en taxi och dra av kostnaden i företaget 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *