Det här med att kliva ur sin ”box”

Tro det eller ej men jag gillar inte att klä av mig någon annanstans än i mitt sovrum. Typ. När man har gått ned 43 kilo så är man inte direkt någon baddräktsmodell. Jag vet, man ska inte bry sig om hur man ser ut … yada, yada, yada. Men jag gör det. Jag är, och har alltid, varit ganska blyg när det kommer till nakenhet. Gillar i n t e att visa för mycket naken hud. Skulle aldrig falla mig in att bada här hemma i Sverige. Never. För mycket badkruka dessutom. Utomlands funkar det. I en pool. Gillar inte sand mellan tårna. Dock är det baddräkt som gäller. Ju mer tyg, desto bättre.

 

För några månader sen bestämde Lena, en kompis, att vårt tjejgäng skulle gå på Hamam. Turkiskt bad. Ähum. Host. Det där har man ju hört talas om. Någon som knådar en.

 

Det ska erkännas att jag var måttligt sugen. Tänkte först att jag hänger med som fotograf. I badrock. Lena tjatade. Towe, en av de andra, var också tveksam. Så fick vi höra att de hade kvinnor som knådade. Jamen då så, då hänger vi på. Sa vi.

 

Igår var det dags. Nordens enda Hamam som är godkänt för friskvårdsavdrag, ligger i Upplands Väsby, norr om Stockholm. Ziya, som äger det här Hamamet, har utbildat andra i branschen, men det här stället är The Place.

IMG_0274IMG_0276Man måste ha på sig bikini och bara det var ju ett helvete: har en supersnygg från Helene på Hogengårds men har aldrig använt den som bikini. Alltså, bara använt överdelen till shorts hemma i trädgården. Typ. När jag skulle rota fram den var underdelen puts väck. Vände upp och ned på hela huset och hittade en bikinibralla från 1972, men den fick duga. IMG_0281

Vi fick sätta på oss badkläder och börja kvällen med att basta. Aningen svårt att ta bilder där. Efter det gick vi in i själva tvagninsrummet. Då höll jag på att dö. Rakt fram stod Ziya, ägaren, i badbrallor, till vänster stod en ung kille, typ 27 år. Jag hann tänka att; fuck att någon man i min ålder tar på mig och dubbelfuck att en UNG snubbe gör det. Glöm det. Sekunden senare upptäckte jag en tjej till höger. Snabbt som f a n vände jag mig mot henne. Herregud, jag var räddad.

 

Fick fick lägga upp oss som klubbade sälar och blir skrubbade. Tre åt gången. IMG_0290Well, om jag trodde att jag, bara för att jag hade en böna, skulle komma lindrigt undan med massagen, så trodde jag fel. Jag är svinpipig när det gäller just massage och skriker ”ajajaj” bara man tittar på mig. Denisse (japp, hon är från Chile och stavar sitt namn så) hade rejäla nypor. Hon har en utbildning i medicinsk massage. Just nu är livet inte så roligt vilket för mig betyder att jag har hyfsat mycket spänningar och knutor i kroppen. Man kan säga att hela jag är en enda stor jefla knuta.

 

Under en tvagning blir man av med runt 300 gram skitig hud. Bläk, skitäckligt. Sen blir man inskummad i god tallbarrsskum.IMG_0295IMG_0302IMG_0297Både jag och Ann har hyfsat ny fransförlängning och vi var lite småstressade över att inte få vatten/skum på dom. IMG_0305

Rektorskan, Linda, hade missat det där med att man ska ha på sig en höger och en vänstersko. Hon körde vänster all over. IMG_0306Ann låg mest tyst och njöt medan vi andra skrattade så att vi kissade på oss. Åt Ann. Ägaren Ziya hade hand om henne. IMG_0309IMG_0312IMG_0311IMG_0314IMG_0321Erika höll på att bryta ihop totalt. Ni vet, när det gör så där ont-skönt. IMG_0338Det här ser kanske lite märkligt ut men när man är på plats så upplevs det inte så. IMG_0342Likaså det här, kolla troslyftet. IMG_0335Man häller vatten igenom. IMG_0334IMG_0317

Vi hade så inihelvitti kul och det var mycket länge sedan jag tillbringade 4 timmar med människor jag tycker om och konstant skrattande. IMG_0289Det tvättar till och med håret på en. Efteråt sätter man på sig badrockar och dricker te. Vill man så köper man till en middag, vilket vi hade gjort. Supergod mat. IMG_0353IMG_0352

Jag kan VERKLIGEN rekommendera det här. Holyfuckingshit så skönt det var. Men gör det med goda vänner för fifasen som ni kommer skratta. Det finns många varianter men vi valde en 900-kronors kväll. 900 pickadoller för 4 timmars välbefinnande var bland den bästa investering jag har gjort. SÅ värt det och vi har redan bokat in oss för en kväll i höst men då gör vi det på en fredag och sover över på hotellet intill.

 

Idag fredag. En jefla skitvecka är äntligen slut.

0

27 responses to “Det här med att kliva ur sin ”box”

 1. I mitt huvud skriver:

  Hamam är verkligen skönt! Jag har gjort det både här hemma och i Turkiet. Man är len som en barnstjärt efteråt!

 2. Bitta skriver:

  Bikinibyxor från 72 var inte dom små eller var du en ovanligt stor 7-åring 😂

  1. Mona skriver:

   Haha, jag var nog ovanligt stor!

 3. Eb skriver:

  @Bitta: Hahaha!

  Och här kommer lite ”yada yada”:
  Ni är ju jättefina allihop! Apropå kroppsångest så kommer jag att tänka på klassikern vi fick läsa i Svenska B (eller C?) på gymnasiet, där ett gäng arbetarkvinnor varje vecka går och tvagar sig. Där står så fint att ”kvinnans kropp är livets runsten” och jag äääälskar det uttrycket. När jag åldras vill jag se mitt liv på min kropp, inte se ut som jag vore 17 och olevd. I samhället borde vi se mer positivt på erfarenhet, även fysisk sådan. Då vore det lättare för alla att älska sina kroppar. <3

  1. I mitt huvud skriver:

   Å, det var ett bra synsätt!!!!

  2. Ann P skriver:

   Vilket vackert klokt uttryck Eb! Och jag håller med dig,man ska ha lite war scars!

 4. Cari skriver:

  Tror det var bra att du tog en gammal bikini då det dras rätt hårt i den. Trist att slita ut en ny fin.
  Jag har gått på hamam då vi varit i Turkiet på badsemester. Skönt.
  Ska absolut testa detta.

 5. Petra Seitamaa skriver:

  Idag när du och mannen va ute med nisse och gick förbi min förskola sa en av kollegorna ”säg till de där kärleksparet att de finns platser lediga här” haha då skulle han veta er ålder 😂 de om nåt är en komplimang!

  1. Mona skriver:

   VA, såg du oss, varför sa du inte hej?! Garvar ihjäl mig åt kommentaren! Kram på dig!

   1. Petra skriver:

    Såg er genom fönstret, satt i möte men nästa gång 🙂 👍 kram

    1. Mona skriver:

     Mmm, tänkte väl att du hade en bra ursäkt! Hälsa mamsen!

     1. Petra Seitamaa skriver:

      Haha eller hur

     2. Petra Seitamaa skriver:

      Haha Ibland skickar den innan man skrivit klart, mamma har tyvärr dött, hon fick cancer och dog tre månader senare i september så sorgligt. Kram!

     3. Petra Seitamaa skriver:

      Ibland skickar den innan man skrivit klart, mamma har tyvärr dött, hon fick cancer och dog tre månader senare i september så sorgligt. Kram!

     4. Mona skriver:

      VA, vafan säger du?! Lindis har inte sagt något. Usch vad tråkigt.

      …helvete vilken chock jag fick.

 6. Camilla skriver:

  Men guuud, jag går ju förbi det där stället typ varje dag. Jag trodde faktiskt att det var ett skumrask ”företag” det där badet. Ha ha ha! Jag har tydligen en aningens fel. Kändes det inte skumt att ha främmande gubbar liggandes och slingrades bredvid dig? Det ser ju inte ut som att det är massage som han håller på med …. ha ha ha

 7. Sophie skriver:

  Sköööönt! 900 spänn är fasiken ingenting!!! Och här betalar jag 500 spänn för en halvtimme typ, med skitmassage. 😉 😀

 8. Malin skriver:

  Måste man vara en grupp? Eller kan man boka typ två bara?

  1. monasuni skriver:

   Man kan vara en om man vill!

 9. Eva skriver:

  Ja det gör gott med lite hamam. Testat både i Turkiet och och på spa här hemma i Sverige.

 10. Ninnibeth skriver:

  Låter härligt!
  Tänker dra ihop ett gäng kompisar och åka dit – har vi ”Mona-rabatt”? 😉

  1. monasuni skriver:

   Nä, tyvärr, bloggar om det för att det var så himla bra. Du kommer älska det!

 11. illika skriver:

  Såg den här sången igår, kändes så vansinnigt passande till dina första rader. 😀
  https://www.facebook.com/pissedmyselflaughing/videos/1666103950330288/

 12. Behå-Helene skriver:

  Undrar om det finns i Göteborg. Ser ju härligt ut som helst! Glad för er!

  1. Malin skriver:

   Det ska ha öppnat ett ställe i Linné som ska ha hamam, både restaurang och bad.

 13. Carina skriver:

  Har varit där och kan intyga att det är ett fantastiskt ställe. Ta dock med mössa om ni inte åker egen bil hem för man ser inte klok ut i huvudet efteråt 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *