Det här med att ha hund

Jag vet att jag säkerligen gör många misstag som förstagångshundägare och jag lyssnar alltid på råd från visa och erfarna människor. Dock är det så att Nisse är jefligt bestämd med vissa saker.

 

Som det här med regn. Han HATAR regn. Och ja, han har en regnjacka men det hjälper fan inte. Han står hellre med benen i kors en hel dag, än går ut i regnet. Jag har lyssnat på tips såsom att jag ska bära honom en bit bort från huset, och där sätta ned honom. ”Då är det inga problem.”

 

Jamentjena. Eat my shit, säger jag. Han tokvägrar.

 

I söndags kom jag på lösningen.  IMG_2942Paraflax! Han var väldigt misstänksam samtidigt som han insåg att han inte blev blöt medan vi gick. IMG_2944

Väry strange.IMG_2947IMG_2949Något lycklig. Han stod säkert i en hel minut och kissade samtidigt som han undrade vad det var för stort vitt tak jag höll över honom.

 

Sa jag att jag är lösningsorienterad, hehe?!

0

32 responses to “Det här med att ha hund

 1. Ragdoll skriver:

  Förstår honom, regn är ju jättefarligt! 😅😂

 2. Carola skriver:

  Ha, ha, ha helt underbart! Både Du och Nisse. Självklart ska det vara paraply. Tack för morgonens skratt.

 3. Anna skriver:

  God morgon!
  Det finns hund-paraplyn:
  http://www.funstuff.se/produkt/Hundparaply

  1. Mona skriver:

   My God, måste in och kolla men där får fan gränsen. Aldrig att han får ett sånt!

  2. Mona skriver:

   Ähum, var inne och tittade. Kanske inte vore så dumt ändå…Jag bor ju i en finhood så ingen lär väl höja på ögonbrynen antar jag!

   1. Carola skriver:

    Självklart ska Nisse ha ett paraply 🙂 :>

 4. Ia skriver:

  Helt underbart! <3

 5. Nelly skriver:

  Finns det inte hundparaplyer?
  Som sätts som en mössa på huvudet?
  AnnarsVarDetVärstaJagSett

  1. Mona skriver:

   Haha, HUNDPARAPLY?! D e t vore ju fan de värsta av allt!

 6. Elin skriver:

  Smart idé! Funkar det så funkar det 🙂
  En nyfiken fråga, hur är det med Kenneth? Finns han kvar i era liv?

  1. Mona skriver:

   Japp, han finns kvar men 24-åringen vill hålla honom privat.=)

   1. Elin skriver:

    OK:)

 7. Ammi skriver:

  Smart matte – smart hund! Helt ljuvligt 🙂

 8. Pudeltanten skriver:

  Hahaha, underbart! Min minsta hund tycker också att det är onödigt att gå ut när det ösregnar. Jag brukar ta henne under armen och gå några hundra meter hemifrån och sen ställa ner henne och säga ”nu går vi hem!” (vilket hon förstår vad det betyder). Då brukar hon göra ifrån sig (under mycket blängande på mig) och som belöning kan hon få bli buren hem igen…

  1. Mona skriver:

   Har provat det där men han springer som en idiot, raka vägen hem utan några jävla kiss-stopp! Sen är han sur i en kvart.

   1. Pudeltanten skriver:

    😂😂😂 Du får gå ä n n u längre bort då. Ska bli kul att se vem som är envisast av er två… Det där med ”sådan herre, sådan hund” ser du i ett helt nytt ljus nu va?😂😄

    1. Mona skriver:

     😂😂😂😂😂 …kan man säga att jag gör …

 9. Maria skriver:

  Helt rätt, allt för hunden! Lööv you🐶!

 10. Isabel skriver:

  Haha, vilken perfekt lösning. Så himla gulligt, detta gjorde min dag.

 11. Klart killen ska ha en praraplyhållare när det regnar, vad ska man annars ha tjänstefolket till? 😉 Pudlingen gillar inte heller regn, förr i tiden tvingade jag ut honom men det har jag slutat med. Han vet själv hur länge han kan hålla sig och misslyckas aldrig, så jag har delegerat kissansvaret till honom. Det längsta han har hållit sig är lite mer än 24 timmar, inte för att han inte hade tillfälle att gå ut och kissa utan för att han valde att avstå. Envis, han? Inte då! På tal om sådan herre sådan hund. 😉
  Charlotta

  1. Lena skriver:

   Uppenbarligen sköter inte alls din hund det så bra, eftersom han håller sig så länge. Det är nämligen inte alls bra för blåsan.

   1. monasuni skriver:

    Jag vet, men lyckligtvis händer det inte så ofta.

   2. Min hund är vid utmärkt hälsa och har inga som helst problem med varken blåsan eller förståndet. Han tackar för omtanken och låter hälsa att du inte behöver oroa dig.
    Charlotta

 12. Alex skriver:

  Du är ju för underbar! Och smart..

 13. Louiloo skriver:

  Hej Mona
  Jag har haft schäfrar i 20 år som jag tävlat på elitnivå med.
  Aldrig att dom hade fått bry sig om regn, raketer eller annat då dom tävlas med.
  Men gör detta måste man vänja dom frpn början.
  Jag leker in allt redan när dom är små.
  Tar med bästa leksaken och går ut i regnet o leker där, leker under tiden någon smäller, alltså att det är positivt även vid det negativa.
  Lycka till!

  1. monasuni skriver:

   Tro mig, jag har provat det mesta. Men, jag ger inte upp!

  2. Att en hund som tävlas måste tåla regn är en sak, men en hund som enbart lever familjeliv är något helt annat. De flesta människor undviker att gå ut i dåligt väder om de inte måste, varför kan inte hunden som familjemedlem få åtnjuta samma privilegium? Man förlorar inte ledarskapet över hunden bara för att man låter den bestämma själv emellanåt, tvärtom så stärker man bandet genom att visa respekt och förståelse.
   Charlotta

   1. Lena skriver:

    Dessutom är det ju nu även så att hundens medfödda mentalitet har lite med saken att göra. Både när det gäller vad hunden ogillar från första början och hur träningsbart det är.

    1. monasuni skriver:

     Dessvärre kommer inte Nisse från ett lyckligt hem.

 14. Emma S skriver:

  Jag har sett värre. Mina föräldrar gör samma sak med sin katt, vilket väl ändå måste ses som snäppet värre 😂

 15. Ulli skriver:

  Haha vilken syn, snacka om curling matte :))

 16. isa skriver:

  Jag är lite sen .. men tänkte också direkt på koppel-paraplyet… http://www.onlinebutiken.nu/2011/03/05/paraply-for-hundar/ klockrent ju! Min labrador bryr sig inte om det regnar… desto fler pölar att leka/bada /rulla i … 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *