Det blir inte så mycket bättre på en onsdag

Gjorde en trippel saltomortal i går morse när Wilmer-Malin messade mig en bild på morgonens ägg på caféet. Ä n t l i g e n hade hon fått till det perfekta ägget. (Ni som läser mig regelbundet vet ju vad det här handlar om. Viktiga grejer …)

Mycket frukostsugen satte jag mig i bilen och for in. 

”Ähum, what the fuck … vad är det här?!” sa jag och stirrade på ett not så perfekt ägg. En av Malins anställda tjejer gick förbi: ”Ameh, du vet ju att hon stänger av plattan men låter alla ägg vara kvar i kastrullen på eftervärmen, då blir det så där!”

 

Morr!

 

Igår hade jag en dejt med Johanna. Hon bor ju i Skövde men skulle upp på ett möte så vi bestämde oss för att ta en fika innan det var dags och gjorde upp om var vi skulle ses. Malin tyckte att jag skulle låta bilen stå kvar hos henne och gå till mötesstället. ”Ärunte klok, jag GÅR ingenstans, det vet du!” 

 

”Skärpt det nu, det är jättenära, jag följer med hela vägen. Har ändå ett ärende!”

 

Suck. Jag gav med mig. Trots allt så ä r det ju bra att röra på sig.

Så vi gick. Och gick.

Och gick lite mer. (Superbekväma skor: Calou, vaxade jeans; Cream, jacka: 48/7, sjal: LV (skitdålig kvalitet), tröja; Ellos)

Kolla vad duktig jag var. Nästan 1 kilometer. Eller två för jag gick ju tillbaka sen också!

Det är jefligt upplyftande att prata med smarta kvinnor. Ända sedan jag träffade henne för första gången för några år sedan har jag tyckt att hon varit sjukt driftig och duktig. Hon jobbar som en krondåre och satsar 2000% på sina sociala medier … och gör det bra. Vi har många gemensamma beröringspunkter vilket gör det superkul varje gång vi träffas. Tiden är alltid för kort. Jag måste åka ner till henne i Skövde nån helg. Ähum, det är väl ner va? Jag och geografi är ingen match make i heaven direkt.

Vi kramades hejdå och jag stack iväg på några ärenden. Ett av dom var för att införskaffa en läppenna som gör att inte läppstiftet ”rinner” ut. Jag älskar mina beautykompisar som har grymma tips. 

För ett tag sen bloggade Kicki på Daisy Beauty om ett läppstift som jag blev svårt sugen på.

Man tar på sig det, smackar lite med läpparna och poff så blir det glittrigt.

Jag smackade och smackade men det hände fan ingenting. Eller jo, lite grand.

Säg hej till ett likblekt universum! Sa*an i gatan vad vit jag är! Och gissa vad jag gör … håller mig i nacken så att inte äckelhalsen syns så mycket!😂😂😂

 

Hela eftermiddagen och kvällen igår var jag så jäkla stolt över att jag gått så långt. Herregud, nästan EN mil! Småvisslade och var mycket nöjd. Tills jag skulle lägga upp kartan här i inlägget och då ser att jag inte alls gått en mil, snarare en k i l o m e t e r. Nästan.

 

Jefla idiot jag är.

1

16 responses to “Det blir inte så mycket bättre på en onsdag

 1. kristina skriver:

  Ha ha ha gått nästan en kilometer du är underbar Mona. Jag går minst 8 km varje dag, året runt fast inte just nu. Gillar att promenera då jag kan rensa skallen ordentligt och behöver lufta både lungor och kropp. Opererade hjärtat för 6 veckor sedan och är uppe i drygt 5 km per dag igen men uppdelat på två promenader.
  Ha en riktigt bra dag med mjukkokta, goda ägg och världens godaste kaviar.
  Kram

 2. Småländskan skriver:

  En heeel kilometer!? Herregud vilken träningsvärk du måste ha idag. Du är inte klok nånstans, men därför jag bara älskar dig!

  1. monasuni skriver:

   Skitpårekärring!

 3. Norpan skriver:

  Fast 1 km är mer än ingen km…sjukt positivt tänkande 😉

 4. Maria skriver:

  Fy fan, de e så förbaskat tråkigt att gå.. Går inte långt i onödan. Får min dagliga motion när jag ränner efter barnen. Det räcker gott & väl

  1. monasuni skriver:

   Håller med. Räknar dock inte mina hundpromenader. Dom är ju liksom ett oundvikligt måste…

   1. Maria skriver:

    Hundpromenader slipper jag 💃🏻💃🏻 Har en schäfer men han rastar mannen 🙂

    1. Maja S skriver:

     Rastar schäfern mannen? 🤪😝
     Sorry kunde inte låta bli.

     Äggen ja. Jag vill också ha den så där halvkladdiga.
     Du får la koka dina egna ägg 🤪
     Eller ta över äggkokningen på det där stället

     1. Maria skriver:

      Ja man kan fan tro de. Hundskrället drar så mycket. 😂😂

 5. Snigel skriver:

  Men den där kilometern KÄNDES som en mil! Så räknar då jag, i alla fall. 😉
  Läppstiftet – minus glittret – var supersnyggt! Läcker färg!

 6. Josefin skriver:

  Jag väljer frukosställe när jag ska köpa frulle ute efter att de har perfekta ägg (såna som du kokar!) :-))) urban deli i stan eller bröd å salt i mood ex. Haha.

 7. Elenor skriver:

  Vet du inte Mona att hemligheten med att må bra både fysiskt och psykiskt beror på att man rör på sig varje dag?
  En halvtimmes promenad med lite pulshöjning ger dig ett mycket bättre liv och har du bara startat och fått in rutinen så kommer du att märka stor skillnad. Det är ingen giltig ursäkt att man aldrig har tränat;) Ta med några av dina fina vänner vettja om du tycker att det är tråkigt att gå själv eller lyssna på något du känner för i lurarna. Du har inget att förlora men massor att vinna:)

 8. Fredrik skriver:

  1 km är bättre än ingen km alls👍

  Kan rekommendera restaurang Hong Kong som fastnade i bakgrunden på ditt ena foto.

 9. annika skriver:

  Men alltså släpp halsen – det ser ju ut som du vridit runt den några varv när du drar i den@😂

  1. monasuni skriver:

   😂

 10. Johanna Toftby skriver:

  Tack fina du! Jag älskar när vi ses, får så härlig energi och skratta är härligt.
  Du är grym! Med eller utan hals, hahaha så störd du är.
  Nästa gång tar vi en middag, kanske ett träningspass före? 🙂

  Puss och kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *