Den blyge pojken med de ledsna ögonen

En dag såg jag på håll hur en pojke blev undersökt. Jag noterade att optikern, Spånga-Georgette, hade svårt att få någon respons från honom.

 

Går därför närmare. Han ler men vägrar att titta upp och svarar inte när hon frågar ”bättre, eller sämre” när hon swishar flipprarna. Pappan står intill och berättar att pojken sällan eller aldrig pratar.

 Jag går och hämtar en karta med ”tatueringar”, föreställande hajar. Han ser så fruktansvärt dåligt att han måste hålla kartan en decimeter från ögonen.
Jag ser att han blir glad men jag känner stress över graden av hans dåliga syn.

Den är dessvärre så dålig att vi inte kan hjälpa honom utan han måste ha specialglas, som vi inte har med oss.
Däremot ger vi honom ett par bågar så att kostnaden inte ska bli så hög.

 

Jag tar ett foto av honom och visar honom bilden. Han tittar på fotot, böjer upp huvudet och ser mig rakt in i hjärtat … och ler.

  Kolla leendet när han ser hajarna!

 Sen får jag lov att ta ett foto till och då ler han även med sina fina ögon och inte bara med munnen.  Trodde f-n att mitt mammahjärta skulle brista.

 

D e t mina vänner, d e t är vad dom här resorna handlar om.

1

14 responses to “Den blyge pojken med de ledsna ögonen

 1. Angelica skriver:

  Åh, mitt hjärta brister!
  Vilket fantastiskt jobb nu gör!
  Är bölig till vardags men inte så bölig när jag läser bloggar, tills nu.
  Blir nästan inspirerad att byta studieriktning från fastighetsekonomi till optiker, bara för att få följa med på dessa resor!

 2. Anna/PJAK skriver:

  Hmmmm känns som om det hade varit jag. Minns så väl mina första glasögon. Julskyltning kunde inte förstå varför mamma skulle titta I varje skyltfönster fanns ju inget att se. Ni anar inte vad alla hade hunnit att skylta om under den kvart det tog att göra sista justeringen på mina glasögon………. Fanns ju massor av tomtar och annat att titta på när jag väl såg något. Jag vet vad pojken går igenom man var rätt isolerad utan glasögon. Vet du styrkan som pojken behöver? Och kostnaden på plats?

 3. Johanna skriver:

  Åhh nu sitter jag här på jobbet och storbölar! Det där leendet grep rakt in i mammahjärtat på mig med! Ni gör ett fantastiskt jobb!

 4. Henna skriver:

  Åh så härligt! Får en liten tår i ögat nu ?

 5. Anne skriver:

  Och jag läser och gråter igen. Vilket jobb ni gör.

 6. Marie skriver:

  Åh nu började jag nästan gråta! Kan vi inte swisha lite pengar till hans glas?

 7. SoP skriver:

  Jag är inte mamma men gråter ändå !

 8. Bitta skriver:

  Det kändes i hjärtat ser att Anna/PJAK tänker som jag , är det något som går att skicka från Sverige, eller om det finns på plats går det att hjälpa till med betalningen. Känns verkligen som man vill att han ska få glasögon NU.

 9. Linda skriver:

  Åååååh! Gråter en skvätt….

 10. Tanja Lundin skriver:

  <3 !!!

 11. Dagens Eko skriver:

  Vad kostar det att ordna glasögon åt pojken? Jag är villig att swisha över ett bidrag så ni kan fixa ett par fungerande glasögon åt pojken där på plats!

 12. Isabel skriver:

  Går det att hjälpa denna pojke härifrån? Hela min värld blev ny när jag fick glasögon och allt blev lite lättare. Utan glasögon håller jag telefonen på liknande avstånd som pojken och hua, vad ont i hjärtat det gör att han inte kan få se.

 13. Desirée skriver:

  Men lilla killen då <3
  Jag håller med övriga, vi kan swisha en slant så att han kan få glasen betalda?!
  Kram

  1. monasuni skriver:

   Vi kan dessvärre inte spåra honom. Hade jag vetat att vi kunde få hjälp från er hade jag sparat hans uppgifter..?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *