Dåren man är gift med

Härom dagen gjorde jag ugnspannkaka. Jag är hyfsat bra på att laga mat men den här gången sket det sig. För att jag valde att inte använda långpannan. Det smakade pecka.

Maken var som vanligt på jobbet och i normala fall står en tallrik mat och väntar på honom när han kommer hem men, eftersom vi var…hm..lite på olika våglängd så tänkte jag att ”slänger jag den så kommer han tro att jag skitit att laga mat åt honom”. Så jag lät den stå framme på spisen.

När han kommer hem så ställer han sig och lagar hamburgare…som han köpt dagen innan. Jag blir skitirro, går förbi och fräser nåt om att han får ta reda på ugnspannkakan. Sen går jag upp. 

Maken är ingen som gärna plockar upp, eller städar efter sig. Han tror att det bor en städerska här på heltid. Möjligen för att städerskan herself med åren låtit det bli så.

Hur som helst så blir jag aningen imponerad över att han diskar formen. I synnerhet när vi är osams. Jag antar att gamla hundar k a n lära sig sitta i alla fall. Och kände att jag älskade honom en smula extra för det. Trots att han är skitdum.

Igår, 4 dagar senare skulle jag göra pastagratäng och sätter på ugnen. Och vad hittar jag där?

Min hund måste vara utvecklingsstörd på riktigt.

3

28 responses to “Dåren man är gift med

 1. Utvecklingstörd hund!!! Hahahahaha kissar på mig. En sådan skulle avlivas i en normal värld.

 2. Pernilla skriver:

  Så gör min man med!! Svårdiskade kastruller, ugnsplåtar och gratängformar… Som om det blir lättare att diska efter en vecka i ugnen….!! Nötter..!

 3. gudinnan skriver:

  Skulle det där vara ovanligt? Jag brukar 9 av 10 gånger komma hem ca 4-5 timmar efter middagen serverades å alla grytor och kastruller samt matrester är kvar på bordet…

  1. Madde skriver:

   hahaha – precis så är det hos mig med 🙂

 4. Gabbie skriver:

  Haha .. där var antagligen hämnden ljuv från makens sida. Hoppas bara att magsjuka talibanen inte fick i sig av den rätten!

  Anna på MinKamera: Jag tycker inte det känns som en ”normal värld” att avliva utvecklingsstörda hundar. De kan nog få ett bra liv, precis som utvecklingsstörda människor … Satte skrattet i halsen där, litegrann.

  1. MonasUniversum skriver:

   Jag valde att skriva utvecklingsstörd hund eftersom jag helt ärligt inte trodde att det finns såna. Just för att inte någon ska ta illa vid sig. Men du känner mig och fattar vad jag menar. Min man är inte som andra män.

   1. Gabbie skriver:

    Mona, inga problem: jag vet precis vad menar. 🙂 Det jag reagerade på var att dra liknelsen vidare, att avliva utvecklingsstörda hundar. Men det var det ju inte du som skrev!

    1. Gabbie skriver:

     Vet precis vad ”du” menar skulle det stå. Haha, dags för förmiddagskaffe.

 5. Vera skriver:

  Hahaha! Jamen man ska aldrig sluta förvånas! Sen är du ju fantastico bra på att lägga fram saker och ting… ”utvecklingsstörd hund”… ja och gammal dessutom- hur ska det sluta?! 😉

  Ha en ljuvlig dag i söder!

 6. Lisbeth skriver:

  Vad tror du om att slå två flugor i samma smäll. Du kommer aldrig att få dottern att sluta leka globetrotter. Har dom börjat så är det kört. Skicka med mannen nästa gång. Trots all kärlek som jag läser mellan raderna så måste jag säga att hans funktion i hemmet verkar var minimal. På så vis slipper du bli irriterad på honom och dottern får med sig någon som rapporterar varje steg till dig. Att slå en signal till dig verkar han då inte ha några problem med.

  1. FilMa skriver:

   Hahaha, den va bra! Håller fullständigt med.

  2. Åsa skriver:

   verkligen en bra idé!

 7. Åsa skriver:

  Hehehehehe! Snarare en extremt smart vovve… sjukt kul i alla fall!

 8. AK skriver:

  Snyggt jobbat av samtliga där 😀
  Vet inte, men att lämna en oätbar ugnspannkaka i första läget var väl inte direkt sjysst? 😀 What goes around…
  Sjukt kul hur som helst!

 9. Det där är så typiskt män, och man blir skitirriterad…

 10. Anneli skriver:

  Hoppas för faen inte att du lät honom få ligga när du fick den falska förhoppningen om att han uträttat storverk i köket?!

 11. Carina skriver:

  Åh tack för den! Jag behövde känna samhörighet med någon idag och detta var mitt i prick! 🙂

 12. Agnes skriver:

  Jag brukar inte dömma din make så hårt utan fnissa lite igenkännande. Men sånt uppförande är fan inte ok, han är ju dum i huvudet. Hade vart bättre om han hade lämnat den framme men att faktiskt gömma den. Stört.

 13. Bondmoran skriver:

  Hahahahahaha, morgonens asgarv!! Jag känner SÅ VÄL igen det där…. Från både Bonden min och döttrarna.

  Jag kom på nu att Bonden trodde jag försökte ta livet av honom en gång med en pizza i ugnen,… Hm, ska nog ta och lägga in det på bloggen.

  Kram på dig underbara du!
  /Bondmoran

 14. envingad skriver:

  *skrattar* herregud

 15. Lotta skriver:

  Jisses…jäklar vad din make och min sambo spelare EXAKT samma liga!här stuvar min sambo undan slaskpåsar i garderoben när gäster ska komma iställetför att gå ut med den.lämnar bananskal eller äppleskrutt i duschen efter att han ätit drulle där eller vad sägs om att alla kataloger,panodilförpackingar alltid är sönderrivna…för att sambon rensar sna tänder med kartongbitarna!!! för att inte tala om attINGET blir uppsatt eller uppborrat för att han inte kan…elle snarare orkar….han ”kan” inte heller städa toaletten eller kök….undrar om han tror att han bor på ett hotell…….grrrrrrr

 16. Avantgirl skriver:

  Hahaha fy fan vad jag garvade! Skitskoj
  Du är inte ensam, sånt där händer mig med.

 17. Malin A skriver:

  Skrattade så tårarna sprutade! Så klockrent fel som det kan bli. Ok plasten gav ju ett pluspoäng men allt annat var fel!

 18. biker skriver:

  vad ni gnäller ! din man har säckert jobbat hela dagen och längtar att komma hem till din lagade mat annars så hade han säckert stannat någon annan stans och ätit . sen gnäller ni över hur dåliga vi är på diska ,städa mm när vi jobbat en hel dag ! jag fattar det inte jag har levt i olika förhållade och det har aldrig varit något gnäll över dis ,städ mm kanske beror det på att kvinnorna jag lever med tar mej för den jag. jag är en ganska enkel person älskar barn sen finns det säckert negativa saker som jag gör mendet tror jag alla gör det finns ingen som är perfekt

  1. MonasUniversum skriver:

   Ameh, nu är det ju så att vi har jobbat lika mycket den här veckan, så hur blir det då tänker du?!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *