Call me the lie-woman

När vi köpte vårt hus för 15 år sedan var dealen att maken skulle sköta trädgården på 1000 kvadratmeter och jag skulle sköta insidan av huset. Detta då han är uppvuxen i villa och aningen mer intresserad av blommor och blad än vad jag är. Eller ja, det var vad han lurade i mig när han övertalade mig om att ”huset är perfekt, jag fixar trädgården!”.

 

Fick jag bestämma skulle vi ha 3 kvadratmeter gräs och resten stenplattor.

 

Nåväl. Min man är säljare i grunden and Lord did he fool me. 15 år senare är det husfrun som är ansvarig för trädgårdsjefeln. Har han klippt gräset 4 gånger under dessa år, då överdriver jag inte åt något håll.

 

Jag har varit på väg i flera veckor att klippa gräset men antingen har jag varit bortrest, eller så har det regnat. Således har det fått växa fritt. Igår fick jag tuppjuck när jag knappt kunde hitta Nisse i det höga gräset. IMG_0246Tittade på en av mina sittgrupper och kunde konstatera att man inte ens såg stolsbenen. IMG_0248Aptrött efter en överjeflig arbetsdag insåg jag att det inte gick att undvika längre. Det var bara att släpa fram gräsklipparen.

 

Å andra sidan ska det erkännas att jag gillar att klippa gräs. Det är nämligen den enda gången jag inte hör när maken ringer. Ni som hängt här ett tag vet ju att, även fast vi jobbar tillsammans vareviga dag, så ringer dåren mig sällan färre än 7 gånger om dagen. Vet inte hur många gånger jag har publicerat telefonlistor här där 20-23 samtal under en dag syns. Jag ljuger aldrig om det här.

 

Så jag går GÄRNA mina 1000 kvadratmeter gräsmatta i lugn och ro. IMG_0249IMG_0252

Dessutom kan jag fisa ordentligt utan att någon hör det.

15

17 responses to “Call me the lie-woman

 1. SkruttAnn skriver:

  Att ni inte skaffar en robotgräsklippare?

 2. Nelly skriver:

  Fattar inget – du är ju köpgalen – inte hört talas om robotgräsklippare????

  1. Mona skriver:

   Meh, då jag kan jag ju inte fisa ju!

   1. Nelly skriver:

    Vad hindrar dig att sitta i bersån med lite goddricka, en filt runt kroppen o mystiska?

    1. Mona skriver:

     Egentligen inget men gräsklippningen är min yogastund!

     1. Nelly skriver:

      Haha, vem tror du att du lurar, godmorgon förresten 😀
      BTW det blev jättefint, ➕ ➕ ➕ ➕

     2. Mona skriver:

      Morning! Men det är sant. Å andra sidan stannar det där; h a t a r allt annat. Gillar att plantera blommor och göra fint men det där jädra ogräset…

 3. Nelly skriver:

  Skall vara mysfisa (ej mystiska)

  Är det Chanel som gäller idag?

 4. Nilla skriver:

  Trodde vi skulle få en bikt om att du hade ljugit för någon när jag läste rubriken 😀

 5. Malin skriver:

  Perfekt tillfälle att lyssna på ljudbok om man har bra lurar och inte så högljudd klippare. Tänkte rekommendera en robotklippare först men inser att du behöver din klippstund 🙂

 6. Veronica skriver:

  Tänkte oxå robotgräsklippare 🙂

 7. Frallirallan skriver:

  Fyra gånger på 15 år är betydligt fler gånger än EN gång på 28 år vilket är vad min sambo åstadkommit.
  Men jag klagar inte, älskar att klippa gräs, påta i jorden och allmänt leka mullvad 🙂
  Precis som du uppskattar jag känslan av att kunna släppa en brakfis utan att det hörs, magen jobbar ju på bra när man travar runt med gräsklipparen. Hos mig är det dock inte tid för någon flatuleringsrunda ännu, allt växtligt har en brunaktig nyans, men snart är vi i kapp 🙂
  Sommaren är den årstid då jag brukar fixa naglar på både händer och fötter. Lack i täckande knallrosa är ett måste för att dölja de faktum att naglarna aldrig går att få helt rena efter härjningar i myllan.

  Ha en skön torsdag nu alla i ditt Universum, kramen på er (hårdast kram till Johanna)

 8. Så egentligen, om man ska vara riktigt ärlig, så kan man säga att du gillar i princip allt trädgårdsarbete förutom just ogräsrensningen? 😉 Då tycker jag att du ska ta in någon som rensar ogräset åt dig, och som kanske kan hjälpa dig med någon smart lösning med markduk, stenläggning och annat så att ogräsrensandet hålls nere på ett minimum. Det är synd och onödigt att hela trädgården ska kännas som ett ok när det egentligen bara är en liten del som är tråkig.
  Charlotta

 9. Lotta skriver:

  Mig veterligen släpper väl universumskan bara fjärilar 😉

  Kram på dig och hoppas du får en bra dag!

 10. Molls skriver:

  Och äppelträden står i full blom ser jag 🙂

 11. Sandra skriver:

  Jag älskar att du säger att ingen hör när du fiser.
  Jag trodde inte heller att det hördes ända tills min sambo på stod på altanen långt bort meddelade att det hördes.
  Tydligen är den enda som inte hör den som går med gräsklipparen..

 12. Katarina skriver:

  Har precis blivit avbytt av sonen vid klipparen, och jag säger bara….att hade han lagt av en riktig rök…e så hade inte jag hört den iallafall. Kanske jag som hör dåligt, tack och lov!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *