Bra tips på inredningsbutiker i Skåne …. när det regnar sa*an

… då får man hitta på roliga saker och j ä t t eroliga saker är shopping! Säpo-fru har järnkoll på var man ska åka och var de bästa reorna är, hehe!

 

Varje sommar tar hon med mig till Vellingeblomman. En megastor butik som säljer blommor och inredning. Me like a lot. Nu har dom dessutom fått en stor matavdelning. Superfin.IMG_3814IMG_3926IMG_3927IMG_3819IMG_3815IMG_3867IMG_3813IMG_3820IMG_3929IMG_3818IMG_3820IMG_3928IMG_3817IMG_3852IMG_3851Alltså, nog för att jag gillar bling, men här går gränsen tror jag visst. IMG_3861

Det här gillar jag däremot!IMG_3859IMG_3931IMG_3930IMG_3933IMG_3932Den här ställningen med tre korgar fick följa med hem. Tror jag ska ha mina ponchosar ihoprullade i dom. IMG_3860Inte för att jag vet vad det är för blomma, men jag älskar färgen!IMG_3935Precis intill, bara ett par hundra meter, rakt över gatan,  öppnade förra året ”Hem till Gården”. Då missade vi den men nu ställde vi oss på bromsen när vi såg skyltarna.IMG_3947IMG_3874IMG_3936IMG_3946Butiken drivs av Sussie och man ser verkligen att hon älskar sitt jobb för jösses så smakfullt.IMG_3869Älskar kassadisken som hennes man gjort av dörrar!IMG_3938IMG_3939Säpo-frun fastnade för den här superfina lyktan men har lovat sig själv att inte köpa en pinal förrän de flyttar in i sin nya lägenhet i september.

 

Och jag säger bara: är du det minsta intresserad av inredning och befinner dig i Skåne MÅSTE du hit för sweet Lord så mycket fint det fanns där för båda små och stora plånböcker.IMG_3872IMG_3873IMG_3865IMG_3866IMG_3868Den här trädgårdstuppen i trä har Sussie gjort själv. Jag berättade att jag letar överallt efter en liknande produkt, fast i plåt .. som matchar mina fina tuppar som vi säljer. IMG_3863IMG_3862Denna überfina lilla musfällan var en av sakerna som får hänga med hem. IMG_3871 Sen råkade ett par sådana här hamna i bilen också … host, host. IMG_3945Sen köpte jag den här mycket spännande såsen som enligt Sussie ska vara magiskt god. Hon säljer shitloads av den. IMG_3953

IMG_3957Efter skön shopping åkte vi tillbaka till Limhamn för en kaffe i solen på Espresso House. IMG_3960IMG_3959Måste ta reda på varifrån de köper sina utemöbler för jag har ALDRIG suttit i en skönare soffa! Om ni har sett dom i någon butik, h o j t a!

 

Nu har vi varit fyra dagar i Limhamn och det är dags att åka vidare lite senare idag. Första anhalten blir Karlshamn. Där kommer jag tillbringa typ 10 minuter. Ska träffa Anna, som jag aldrig har träffat men hon läser bloggen och är numer även min byx-hallick. Hon har köpt ett gäng speciella byxor åt mig i Spanien.

 

När jag tackat henne ordentligt ska jag till sommarens höjdpunkt: GeKås!

0

23 responses to “Bra tips på inredningsbutiker i Skåne …. när det regnar sa*an

 1. Emma skriver:

  blomman är en Pelargon. En av mina favoritblommor alla kategorier 🙂

 2. Karlskronit skriver:

  Missa inte att sladda förbi underbara karlskrona bara 6 mil ifrån karlshamn 😊

 3. PJAK/Anna skriver:

  Nu följer du E22 till Karlshamns skyltarna kommer!!!! E22 börjar straxt efter Malmö…. och slutar i Norrkoping. Ser du en illgrön bil I Kalmar kan du vinka och tuta så lovar jag att göra det tillbaka 😉

 4. Malin Nilsson skriver:

  Jag mailade och frågade Espresso House för jag var också intresserad. Men jag fick till svar att det var egen design och att man inte kunde köpa dom i butik :-/

 5. Emelie skriver:

  Mona,kommer du ihåg de där små väskorna/plånböckerna med många fack i som du har skrivit om några gånger?? Var hittar man dem?
  Tack på förhand.

  1. monasuni skriver:

   Sjuuukt jävla intressant att du frågar! De är nämligen så svåra att hitta då företaget som hade dom bara har en färg kvar, brun. Så jag ska ta fram egna. Det bestämde jag igår!

  2. Catharina skriver:

   Hej Emelie!
   Jag har en aldrig använd sådan väska (precis likadan som Monas, eller tja, hon har nog många… Men den som går i grått) om du är intresserad.
   Halva priset mot den i butik.
   (Köpte den för att ge till syrran i föd.present, men det blev något annat istället.)
   Mona har min emailadress.

 6. Jessican skriver:

  Snygging! Wälcom to Blekinge -vi har högertrafik här 😉 <3

 7. ÅsaC skriver:

  Blomman som du inte kände igen är en pelargon. Finns i massor av vackra färger.

 8. Nilla skriver:

  Pelargon Mona, pelargon 😀
  Berätta sen vad du tyckte om ketchupen, lät inte gott 😀

 9. Malin skriver:

  Jo, ketchupen är helt sagolik!!! Smakar lite starkt och lite sött på samma gång (ok det där lät ju hemskt, men jag lovar, den är supergod!)

 10. Bodil Hanson skriver:

  Rackarns att jag missar dig i Karlshamn, hade varit så kul med en speed-dejt 😉 om du hade hunnit, men jag är i Spanien och letar byxor .. 😄

 11. Annika skriver:

  Kan vara Artwoods möbler för de har inredningsdetaljer därifrån!

 12. Pia skriver:

  Ett tips är att besöka Fröjd ( inredning och café ) och Pecorino ( ostbutik, café mm) i Osby☀️😎☀️

 13. Eva N skriver:

  Jag har också varit på Gekås idag 😊 Jag såg talibanen men tyvärr inte dig. När jag såg henne tänkte jag att om jag skulle se dig så skulle jag vara modig och gå fram och säga hej. Hoppas ni hittade mycket kul där!

  1. Mona skriver:

   VAAAAA, vafan! Du skulle ha gått fram till henne. Vi fick turas om, hon började. Du skulle bett henne ringa mig så hade jag kommit på studs! Jävla skit.

   …och ja, jag hittade SÅ mycket men fick bara vara inne i två timmar!=(

   Ehh, förresten, hur kunde du känna igen henne?

   1. Eva N skriver:

    Jag tänkte fråga efter dig, men sen tänkte jag att hon skulle få kolla på saker ifred.
    Hon har ju varit på bild här i bloggen, många gånger.😊 Remember?

    1. monasuni skriver:

     Du skulle gett fan i att tänka så, jag v i l l ju verkligen träffa er läsare! …men jag remembrar inte..! 😳🤓

     1. Eva N skriver:

      Nästa gång ger jag mig tillkänna 😊
      Nu blir jag nästan orolig för tant 😉 Du kommer väl ihåg att du lagt ut dansbilder, bilder från semestern i Spanien nyss med flera?

     2. Mona skriver:

      ”dansbilder”? Nu måste jag ha blivit dement på riktigt? Dansade jag i Spanien?😳

 14. Eva N skriver:

  Hahaha 😂😂 Jag menar bilder från talibanens danstävlingar 😊 Du la ut några bilder på dig & talibanen från semestern i Spanien.
  Just nu ångrar jag mig som attan som inte pratade med din dotter igår så jag hade fått träffa dig ”live” 😂😂

 15. Kathrin skriver:

  Kunde inte låta bli att leta rätt på ”Hem till gårdens” webbshop och klicka hem den fantastiska ljuslyktan som SÄPO frun föll för.
  Blev störtkär, direkt! Kommer passa perfekt hemma hos mig! Tack för tipset Mona 😀

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *