Att ta en paus från Bregottfabriken

img_9237

Jobbade fram till lunch igår för att sen åka till Zulle på Upplands Motor. Min Volvo-jeep håller på att säcka ihop, läcker olja. Inte så bra. Den blir kvar där i ett par dagar. img_9241

Zulle har varit på mig länge om att vi måste göra oss av med den då den börjar kosta för mycket i reparationer, men, det får vänta eftersom vi inte har råd att lägga pengar på en ny jeep det här året.img_9244

Wilmer-Malin kom och plockade upp mig hos Zulle för att åka till Enköping men innan dess sladdade vi förbi ett café. img_9242Vi blev dock besvikna på utbudet. Eller bristen på utbud. Dessutom hade den stackars expediten ingen aning om hur man gjorde cappuccino så vi var tvungna att be om nya. img_9247

Det slutade med att Malin klev in och berättade. Hon driver ju sin kaffaebar inne i stan sedan många år och har full koll på hur man gör bra kaffe. img_9251Sladdade in på en lokal ICA-butik i Eskiltuna och köpte med oss lunch och fika. img_9249Hittade glutenfria dammsugare (som var sjukt goda!).

 

Jag tror att jag har vart i Enköping förut men är osäker. Blandar jämt ihop det med Eskilstuna. Talibanen tävlingsdansar ju och vi har varit på ett par tävlingar där … vilket det nu är. Malins moster och morbror bor där, i Enköping alltså. img_9298Meningen var att vi skulle in till stadskärnan men det hann vi inte. Vi hängde hela eftermiddagen hemma hos dom och passade även på att äta middag där. Jag älskar supertrevliga människor. img_9297De bor dessutom helt fantastiskt. img_9294

Jag avskyr väggbonader men blev tokkär i den här.img_9254img_9278

Alltså, jag m å s t e skaffa mig ett sånt här växthus. Det roliga är att det här kommer från Willab Garden … som råkar ligga på samma gata som vi har kontor. Måste dit och kolla. Anki, mostern, har gjort ett fantastiskt uterum av det.

img_9256img_9257img_9259img_9284img_9283img_9319img_9320

Ju äldre jag blir, desto mer inser jag att jag faktiskt skulle kunna flytta från Stockholm. Lätt. img_9255img_9253Malin meckade ihop en god lunch och vi njöt av värmen. 23 grader varmt. I september. img_9288img_9261img_9274Nisse är rätt kaxig men hej och hå vad han satte i halsen när han träffade dessa raringar. img_9272img_9262img_9270img_9264

Vi åkte bort till en handelsträdgård och tittade lite. img_9310img_9299img_9303img_9309img_9304img_9301

Kolla vad roligt; alla äppelsorter! Jag har 8 olika äppelträd i min trädgård så det här var roligt att se. Har haft noll koll på vad det är för typ av äpplen jag har, men nu ska jag kolla på bilden och jämföra. img_9307Försökte övertala Malin att köpa en solhatt men hon hävdade att det var en korg. Tråk-Stina. img_9311img_9314Var tvungen att köpa med mig lite saker. Med lite tur så kanske jag få dessa växter, vad det nu hette, att överleva längre än två veckor. img_9324Kom hem och hittade mina favoritblommor utanför dörren. Tack ”K” … som alltid vet när det är läge.

 

Idag torsdag. Jobba sen till Mall of Scandinavia med talibanen. Hon ska på linsundersökning hos Lena på Synoptik.

 

Ikväll kommer Säpo-frun från Limhamn. Yeeeay!

1

13 responses to “Att ta en paus från Bregottfabriken

 1. Anne R skriver:

  Taklök. Se till att inte vattna för mycket.

  1. Mona skriver:

   Tack, good to know!

 2. Anne skriver:

  Har nyligen köpt en gård och hittills har vi hittat 20 (!) äppelträd. Så jag ska ta mig en närmare titt på bilden med äppelsorterna jag också. 😀

  1. Mona skriver:

   TJUGO?!!! Du vet fan inte vad du har gett dig in i…

   1. Anne skriver:

    Det får bli vin-, cider och mustfabrik. 😀 ”Problemet” är att 5 kg äpplen ger 21 flaskor vin. Och vi har typ 5 TON äpplen!
    Älgarna äter så mycket äpplen att de nästan är fulla här ute i skogen. 😳

 3. Ullis skriver:

  Tror det är din kompis som är i vår tidning idag, Ystads Allehanda.

 4. Karin skriver:

  Var hittar man dina härliga byxor?

  1. Mona skriver:

   I Italien men med lite tur så hos mig till våren. Ska börja tillverka tänkte jag.

 5. rosa kudde skriver:

  Tips! Nästa bil borde ni se till att den har Bluetoothanslutning. Om den samtidigt är synkad med din iPhone så talar kartor om var du har parkerat bilen, smidigt på jättestora parkeringar.
  Fast… några färre blogginlägg till oss läsare kan det bli då. 😉

  Läste tipset i en ios10-artikel häromdagen och tänkte direkt på dig Mona.

 6. A-M skriver:

  Hej Mona.
  Taklöken = echeveria.
  Skall planteras utomhus, inomhus överlever den inte.
  Mycket tacksam lök som gärna sprider sig. Och snygg är den oxå 😉

  1. Mona skriver:

   Men vafan, jag vill ju ha den inomhus ju!😡💩

 7. Suz skriver:

  Hej,
  Härligt ställe Härnevi Plantskola 😊 åker dit ibland.
  Men det var inköpet av växt jag funderar över, har en liknande som jag norpat som stickling på jobbet (finns flera krukor av dem där), ingen aaaning om vad den heter men det är absolut inte taklök och de är ganska törstiga av sig 😏 Du får prova dig fram 😇

 8. Smultronblomman skriver:

  Vilken flashback jag fick när jag såg äpplena! Ingrid Marie, Signe Tillisch och Åkerö fanns i farmors trädgård tillsammans med Husmodern, Orania och Maglemer. Andra sorter fanns också. Dessutom minst 3 olika sorters päronträd och lika många plommonträd.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *