Att shoppa i Italien

Tjejen som lämnade ut vår hyrbil när vi kom för några dagar sedan tipsade om ett Outlet-ställe som ”you h a v e  to visit!”IMG_5239

Well, man är ju inte direkt nödbedd när det kommer till att göra klipp på outlets så härom dagen drog vi dit.

IMG_5234

Tänkte att det skulle vara ett par tre butiker med lite rea. Ähum. Eller inte. Ni som har varit på de stora outletmallsen i USA vet vad jag menar. Det här ser exakt likadant ut. IMG_5246IMG_5248IMG_5240 Jag gillar inte Michael Kors, eller jo, om det är väskmodeller som inte finns i Sverige. 246782-0014_1

Hemma i Svedala går 98% av alla omkring med den här modellen. Sorry, men jag tycker inte om den. Just för att det ser så trist ut med likadan väska överallt. IMG_5233Men Säpo-frun tyckte att vi skulle gå in och titta and so we did. IMG_5228IMG_5229Måste säga att det fanns en del som jag inte sett tidigare. Och billigt var det. IMG_5230IMG_5231IMG_5232

Jag hade inte alls tänkt att köpa något men hittade mig själv vid kassadisken en stund senare. IMG_5260

Och jag var inte ensam…IMG_5247IMG_5266Det fanns shitloads med affärer men dessvärre var våra resväskor fulla redan innan vi kom hit så vi fick hejda oss ett par kilo.IMG_5241

Gillar man väskor ska man åka hit. Superfina skinnväskor från Timberland för 600 kr!IMG_5236IMG_5237IMG_5235

Hittade ett väskmärke som inte finns i Sverige. ”O bag”.  De är gjorda i gummi och man sätter ihop sin väska efter egen smak: köper en väska sen väljer man handtag, inneväska och andra detaljer. Sjukt bra idé. Jag mailade tillverkaren direkt men tyvärr har ett företag i Norge fått agenturen och kommer börja sälja i Sverige snart. Tror inte riktigt att de har tänkt på det här med EU och fraktkostnader, men det lär dom ju bli varse om. IMG_5245Vi knallade vidare och konstaterade som sagt att det här är ett handväskmecka utan dess like!IMG_5242IMG_5243Hittade den här som jag blev dyngkär i på Dolce Gabbana. Skitmycket rea. Nu ”endast” 6000 kr. Host host. Finns bara ett märke jag lägger sån stålar på och det gör jag för att det är en bra investering.IMG_5274Det blidde lite shopping ändå. IMG_5269Sablar så ont i armarna vi hade. Har svart bälte i att packa väskor och tänkte att jag nog får med mig allt hem ändå. Vad vi köpte på Michael Kors?IMG_5265

Kunde inte motstå dessa raringar. 800 kr, me like! Tur att den ena ska bo i Skåne, annars hade det varit töntvarning de luxe.

 

Man kan väl säga att väskor också ingår i ”du köper f-n inget annat än konsumtionsgrejer!” va va va?!

 

6

16 responses to “Att shoppa i Italien

 1. Josefine skriver:

  Dessa outlets finns även i Tyskland! Kan rekommendera både Berlin och Ingolstadt! Var i Italien för två veckor sen och Designoutleten som låg strax utanför Venedig shoppades det mycket i av hela familjen. Helt fantastiska outletbutiker! Angående era frukostar i Italien så kan jag berätta att vi i år haft en av våra bästa frukostupplevelser i det landet!! Bodde på ett superläckert hotell i Rimini och har nog aldrig varit med om en bättre frukost, eller jo kanske förra året då det serverades champagne varje morgon till frukosten, oxå det på ett hotell i Italien i Lignano! Ha en härlig dag!!

 2. Lotta skriver:

  Godmorgon, vart i Italien är ni?

  1. monasuni skriver:

   Toscana!

 3. Lotta skriver:

  Vad heter staden?

 4. Smultronblomman skriver:

  Jag gillar Michael Kors väskor till utseenedet, men de är ofta helt öppna och då funkar det inte så bra när man reser. Jag vill ha en väska som jag kan stänga helt, så att någon inte kan stoppa ner sin hand i väskan och sno något. Maken köpte en åt mig när han var i USA för två år sedan. Jag har bara sett en till med en sådan väska, på Schippol. Min dröm är en Birkin Bag från Hermès, men en sådan kostar som en ny bil. Men när jag vinner storkovan på Lotto ska jag banne mig ha en! Keeps on dreaming.

 5. KristinaJ skriver:

  Den dag man får betalt för att gå omkring med reklam för bl a Michael Kors kan jag tänka mig köpa en väska. Tycker det är skitfult med den stora runda guldpengen som hängef och dinglar på väskorna. Tar alltid bort reklamen för bilfirman när vi byter bil, varje gång jag gör service sitter den där igen… åker bort direkt, haf betalat dyrt och fåf inget tillbaka för att jag gör reklam.
  Sån e ja.

  1. Elenor skriver:

   Du har en poäng där:)
   Fast jag tror att de är just den runda guldpengen som gör köparen glad och nöjd;)

  2. Christine skriver:

   Guldpengen är avtagbar på båda mina väskor från Michael Kors. Jag gillar ”blinget”, så jag har den kvar, men tar man bort den blir väskorna klart mer diskreta. Reklampelare är man väl i princip vad man än köper, synlig logga eller inte. Även om du tar bort dekalen som visar hos vilken bilfirma du har köpt din bil så gör du fortfarande reklam för själva bilmärket, vilket jag gissar att du inte heller får betalt för.

 6. Karin skriver:

  Av alla bilder på väskor i inlägget, så köpte ni nog den fulaste…. Tur att smaken är olika 😊

  1. Mona skriver:

   Haha, jag gillar att det inte lär vara så många andra som har den! Nämen allvarligt, jag ”behövde” en liten snett-över-axlarna-väska. Perfekt när jag är ute och reser.

   1. Annika skriver:

    Håller Karin jag.
    Å jag fattar inte varför det ska stå MK över hela väskan… Lika fult som på LV
    Monas Universum skulle bli MU – inte f-n hade jag köpt lindbom om det stod bokstäver över hela…

 7. Annika skriver:

  Poncho är det jag inte skulle köpt…

 8. Norpan skriver:

  Det vore väl fy och skam om inte maken har ett varmt välkomnande när du kommer hem, med tanke på vilken lydig fru du varit ;-D

 9. Lise skriver:

  Men hva heter outleten? Hvor ligger den?

 10. Charlotte skriver:

  Fast just den väskan säljs ju i Sverige- bla på NK 🙂

  1. Mona skriver:

   Bajs! Har inte sett den…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *