Årets viktigaste inköp alla kategorier

Sedan jag var tonåring så har jag varje, v a r j e, år gått igenom marknadens alla pepparkaksdegs-sorter. Asså, inte att jag bakar, glöm det, jag ÄTER degen. Och varje år har jag haft en enmannajury som korar den bästa…

..ända fram till tonåringen, numera 20-åringen, kom upp i strax innan tonåren. Efter vissa invigningsriter så ansåg jag henne mogen nog att vara med i min jury. Det här har blivit vår grej varje år.

I veckan kom hon hem halvdesperat och deklarerade att hon minsann inte kan hitta några degar nånstans, och ”mamma, det är ju första advent på söndag!!” Den paniken, den paniken.

Igår var jag och storhandlade, och vad skådar mitt norra öga:

Så ikväll skall den åtnjutas. Tillsammans med ett glas julmust. Eller ja, för min del så får det bli en halv deciliter eller nåt, annars kommer jag däcka direkt.

Mumsfillibabba.

0

8 responses to “Årets viktigaste inköp alla kategorier

 1. LarsPson skriver:

  Mumsfilibabba! 🙂

 2. Christina skriver:

  åhhh fy för! Känner riktigt hur magen bubblar….

 3. raggoparden skriver:

  För många år sen fick jag dammsugare bakade av Botkyrka gymnasiums konditorlärlingar. Det var strax före jul, i dammsugarna var det rå pepparkaksdeg dränkt i arrak. Efter det äter jag varken dammsugare eller pepparkaksdeg..

 4. RoccaPalumba skriver:

  En deg har jag redan ätit för ett par veckor sedan, mums!

 5. tantt skriver:

  Du lär ju dumpa av degen som är både fet o söt…

  Själv gjorde jag olika sorters knäck o praliner inför scouternas försäljning på skyltsöndag o var tvungen att smaka…efter sex stycken gick jag in i sockerkoma…

 6. Mimmi L (Mrs Lee) skriver:

  City Gross deg är god, deras egna. Inte som Gilles förra året som smakade tvål!

 7. åsa skriver:

  Men den absolut godaste degen är ju den man gör själv! Ingen köpt är i närheten och man kan ha det i kylen i flera dagar minst.
  (fast jag har också köpt i år, men inte för att äta utan för att barnen ska få baka lite)
  /Åsa c

 8. MiaMaria skriver:

  Mums med pepparkaksdeg! Gör man egen så får man ju baka i evigheter. En köpt bit räcker tills ungarna tröttnat (efter en plåt) och så äter vi (läs mest jag) upp resten 🙂

  Hoppas att du inte köpt Skogaholms deg, biten jag köpte förra julen ligger fortfarande i frysen, för den var så äcklig att jag inte kunde äta upp den :S Har tyvärr inte hittat andra sorter än den i år. Räddaren i nöden var min mamma som skickade upp en bit hemgjord pepparkaksdeg från Småland förra julen, och det blir nog repris på det 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *