Årets bästa och sämsta 2015

Jaha, då var vi framme vid den näst sista dagen 2015 och sweet Lord så fort det har gått. Tänkte dra lite bra och anus.

 

Januari börjar som vanligt med mässor i Sverige och Norge. Januari är den värsta månaden på hela året. Min hatmånad. Kallt, tråkigt med mässor och allmänt trött på vintern.IMG_6809IMG_3537 Anus: Jag inser att en av mina närmaste kompisar inte längre vill vara kompis med mig, och trots att hon alltid pratat om ärlighet ljuger hon och säger att ”det är inget” när jag ringer/mailar/sms:ar. Vet att hon har extrema problem med konflikter och gissar att hennes kompanjon är inblandad på något sätt. Jag blir oerhört ledsen tills en annan vän säger: ”släpp det, då var det inte meningen att ni skulle vara vänner”. Dessvärre är jag typen som när jag väl stängt dörren är den stängd för all framtid. Poff, poff borta. 

 

I februari jobbar vi som dårar för att få ut alla varor till de butiker som handlat på mässan. Trots det försöker vi ha roligt mellan varven.IMG_5640Talibanen satsar 150% på sin tävlingsdans och vi far land och rike runt på tävlingar.IMG_2453IMG_2484IMG_2472Anus: Jag är osedvanligt trött och slutkörd efter december månads pop up-butiker som vi dessutom hade i två olika gallerior. Hinner inte vila från det att vi stänger dom tills mässorna i januari sätter igång. Håller dock masken och kämpar på.IMG_7244

I mars åkte jag på kryssning med drygt 100 av er läsare och det var länge sedan jag hade så kul!IMG_6759 Att träffa läsare är nog bland det absolut roligaste jag vet.

 

Denna månad händer också något annat som för många år framöver kommer förändra mitt liv. Vi hittar den här bilden på Blocket och bilar 4,5 timmar för att hämta Nisse.

Nisse

Får en chock en chock när vi ser hur han bor. Det är i n t e mönstrade tapeter…IMG_5879Åker raka vägen till zooaffären här hemma och köper specialrengöring för öron samt schampo för HERREGUD så vanvårdad han var. IMG_6012Skrev aldrig om det i bloggen eftersom jag inte ville hänga ut ”uppfödaren”.

 

Jag, som ALLTID vägrat husdjur har plötsligt en slyngel som snabbt blir min nya livslånga kärlek.

 

Anus: Känner att det börjar knaka rejält i fogarna med någon jag aldrig trodde jag skulle få problem med. Nu är förvisso inte jag direkt inblandad då maken och denne kompis har en beef men det drabbar mig hårt ändå. Jag inser ganska snart att det hela kommer påverka vår relation så pass mycket att vi mest troligt kommer få gå skilda vägar. Kompisen och jag alltså.

 

I april bär det av till Guatemala för nästan tre veckors arbete tillsammans med Synoptik/Optiker Utan Gränser. IMG_7345IMG_0605IMG_9967IMG_9978Vi reste runt och delade ut glasögon till fattiga. En resa som jag för alltid kommer att bära med mig och jag är så genuint lycklig över att Synoptik frågade mig om jag ville fortsätta som ambassadör även på nästa resa nu i mars-april 2016.

 

Anus: Jag önskar att vi tjänade så mycket pengar på företagen att jag slapp jobba. Då skulle jag ägna resten av mitt liv till välgörenhet. Jag har nämligen svart bälte i att tigga saker från företag och är övertygad om att jag skulle göra ett bra jobb.

 

I maj exploderar vår ena hemsida; Design For Home. I normala fall så är våren inte den bästa när man jobbar med heminredning men ni läsare ser till att jag har att göra varje dag. Ni beställer grejer som dårar, vilket jag är enormt tacksam över. IMG_1671IMG_2858Anus: Vill utveckla bloggen men har inte tid. Behöver också flytta den till ett annat webbhotell. Bestämmer mig för att göra mer reklam i den. Jämfört med andra på min nivå ligger jag långt i lä när det gäller reklaminlägg, trots att en del läsare lite senare blir irro över att de tycker det blir för mycket reklam. Jag blir först ledsen men som så många av er andra säger: bloggen är alldeles för stor och tar mycket tid i anspråk för att jag ska jobba med den gratis. Det går liksom inte. …men det går ju att scrolla.

Det är också i denna månad jag bestämmer mig för att fimpa personen jag pratar om i mars. Jag är en mycket självkritisk människa och tar ofta på mig skulden i olika sammanhang, men inte denna gång. Jag har en mental lista på människor jag aldrig förlåter men det var många år sedan någon hamnade på den. Där finns tre personer men från och med nu är dom fyra. Jag får också, än en gång, åter säga: ”Vad var det jag sa?!” till maken. Han tog ett företagsbeslut som jag på inga villkor stod bakom och som blev grunden till det som hände.

 

I juni fyller jag femtio år. Not so happy över det. IMG_1913 Inget jag sett fram emot och jag tokvägrade fest. I stället åker familjen till Varberg och tar in på hotell. IMG_3355IMG_3496IMG_3502Får superfina presenter och när vi kommer hem har bästa Christina röjt i hela min trädgård och tillsammans med makens syster förberett en fest för mina närmaste vänner. Som vanligt är jag en mästerfotograf.IMG_3640IMG_3646Jag får mersmak och röjer lite till. Under gräs och jord hittar jag en uteplats jag aldrig sett innan. Har bara bott här i 14 år…IMG_3735IMG_3866IMG_3889IMG_4195IMG_4601

Anus: Har svår ångest över att jag nu passerat mer än halva livet. Ångest över att jag de senaste tio åren sprungit istället för att gå. Ångest över att vår f d och numer döde kompanjon orsakade extrema ekonomiska problem, som tog oss nästan tio år att ta oss igenom utan att gå i konkurs. Men, vi kämpar på. Någon gång m å s t e det vända och det känns som om vi är på rätt väg.IMG_3122

I juli åker jag ut till Sveriges bästa leverantör av studsmattor. De har dessutom sinnesjukt trevlig personal så jag kan varmt rekommendera dom. Man behöver inte bo i Stockholm för att handla av dom..IMG_5454Talibanen fyller år och då studsmatta är ett ovärderligt verktyg i träningen beställer jag den största de har. En oval historia där hon kan träna splithop på.IMG_5581Lyckan vet inga gränser och hon hoppar sig igenom sommaren.

 

Och i juli åker vi även som vanligt till Limhamn för att hälsa på Säpo-frun. Far runt och hälsar på kompisar lite överallt i Skåne: Falsterbo och Österlen. Förutom finhooden här hemma finns det två ställen i världen som jag kan tänka mig att bo i: Las Vegas och Skåne. Ä l s ka r Skåne. Kan förresten tänka mig Florida också när jag tänker efter.

 

Anus: Hade velat bjuda med den närmaste släkten till Florida men plånkan sa nej. Min bror hamnar i en livskris då hans sambo sedan 18 på midsommarafton, inför vänner, talar om att han inte längre betyder ett skit för henne. Han vet inte då att hon har en annan vid sidan av sedan länge och de närmaste månaderna blir ett helvete för deras gemensamma barn. Barnen vill bo hos honom och ”hälsa på mamma ibland” men det vägrar hon och stämmer honom inför rätta. Rättegång nu i januari. Traditionellt sätt brukar barn oftast stå sin mamma närmast men i det här fallet står dom sin pappa närmare. Jag mår dåligt över att se hur dåligt både dom och min bror mår men litar på karma.

 

Augusti är mässmånad nummer två på året. Mässa i Sverige och i Norge. Vi är ju grossister inom heminredning och ställer ut på mässor för fackfolk. På mässorna i Sverige ställer vi ut i två olika montrar. I den ena har vi designprodukter från företag i Europa som vi är distributörer till. Alltså inte våra egna prylar.IMG_6796I den andra montern har vi vårt smide, som alltså är våra egna saker som vi designar och producerar, och vi ökade försäljningen ganska precis 100%. Vi blev fullkomligt tagna på sängen.  Det är också smidet vi ställer ut med i Norge.IMG_6813IMG_6903Dock är det e n d a roliga med mässor att träffa så många läsare som jag alltid gör.

 

Anus: Jag är sjukt trött på mässlivet och vi jobbar på att så småningom sluta att ställa ut.

 

September fylls med cashmere. Försäljningen av mina ponchosar som jag tagit in några månader tidigare går över förväntan och jag bestämmer mig för att beställa några hundra till. IMG_2111IMG_2120IMG_2114Är s å tacksam över att ni handlar av mig och fattar beslutet att börja jobba med en hel kollektion i cashmere. Måste bara få lite tid över för att rita upp klassiska tröjmodeller. 

 

Anus: Vi har väntat på Tancan i över tre månader och nu kommer den äntligen. Jag är vansinnig eftersom jag har flera hundra kunder som har väntat sedan juni-juli. Leverantören hade problem med sprayburkarna och jag tackar min lyckliga stjärna över att alla kunder var bloggläsare och därmed hade ett större tålamod än vad en normal kund hade haft.IMG_4002IMG_3989

Oktober går i packningens tecken: då kommer 4 ton smide från smedjan och det ska packas och skickas ut till våra återförsäljare (butiker runt om i Sverige/Norge). Dessvärre missar vi att leverera varor för flera hundra tusen eftersom allt smide beställs många månader i förväg för att vara färdigt i oktober, och då vi ökade försäljningen med 100% kunde inte smederna leverera allt. Vi betalade dom för övertid men de hann ändå inte. Allt smide tillverkas för hand och då vi bara jobbar med linoljebränt smide, som är rätt krävande, går det inte att hasta. Dessutom går chefssmeden och bryter benet, vilket också påverkar tillverkningen stort.

 

Anus: Hade velat ordna en bloggträff men hann inte. Ni läsare ger mig sådan energi så med åren har jag insett att behovet av att ha kontakt med er är större än ert behov av mig, hehe!

 

November är nästan lika tråkig som januari. Dock fylls månaden av orderpackning. Vi har några månader tidigare förvärvat två nya hemsidor: Shopbox.se samt Klocknet.se och de rullar på. Vi är luspanka i den bemärkelsen att allt överskott går till att bygga upp företaget. Det kostar svin att växa och jag är ständigt sur för att jag inte kan handla hej vilt privat. Smygshopar när inte maken märker något eftersom bloggen går bättre och bättre för varje månad.

 

Anus: Har i flera månader letat febrilt efter hantverkare som kan riva vårt badrum på övervåningen då vi har en läcka. Alla företag som försäkringsbolaget rekommenderar har häcken full pga att ROT-avdraget ändras nu efter årsskiftet. Renoveringen kommer ta upp till ett halvår, enligt besiktningsmannen och jag hade hoppats att det skulle vara klart just precis nu. 

 

December blir för första gången på 4-5 år en bra månad: jag slipper att ha en pop up-butik i Bromma Blocks. Jag tycker förvisso att det är vansinnigt roligt att träffa er läsare men att ha butik tar alldeles för mycket tid. Jag orkar helt enkelt inte. Jag slipper dessutom att jobba på julafton. I stället kör jag en julkalender i bloggen och den ger nästan lika mycket som att ha en pop up.

 

Vi har under flera år hyrt ett rum i en tom lokal på samma våningsplan som vi har vårt kontor/lager. Det här rummet har med åren vuxit och vi har lyckats bre ut oss på närmare 500 kvm. I oktober får vi besked om att värden ska bygga om den lokalen till kontor och vi ska vara ute den 1 november. Det hinner vi inte. Runt jul börjar vi packa och rensa för att vara ute ur lokalen den 31 december, i morgon alltså. Två jättecontainrar fylls men det räcker ändå inte. Vi letar ställe att hyra pallplats på för säsongsvaror såsom halmbockar etc och den 29 december hittar vi ett företag i Hallstavik som kan ta prylarna. Ett 30-tal pallar får vi iväg. Eftersom vi haft så bråttom har jag inte hunnit organisera på vårt lager. Allt är en jefla röra och man kan säga att 2016 kommer börja med en del fysiskt arbete. Mässorna börjar i mitten av januari så jag har bara två veckor på mig.

 

Anus: Jag skulle ha varit påstridigare om min vilja att fira jul utomlands. För ett par år sedan avslöjade jag för talibanen att det var morfar som var jultomten….allt för att på så sätt få familjen att fira utomlands ”nu när hon ändå inte tror på tomten längre”. Maken är dock som en 4-åring. Kan absolut inte tänka sig det. Med andra ord drar jag själv nästa år!

 

Japp, det var väl mitt 2015 i korthet. 2016 blir vårt sista kämparår. Enligt prognosen ska allt lösa sig då och jag önskar att jag kunde snabbspola till december 2016! IMG_8006

6

45 responses to “Årets bästa och sämsta 2015

 1. Anna Runesson skriver:

  Hej jag har aldrig kommenterat här inne men har slaviskt läst din blogg i många år och kan konstatera att du gör ett skit bra jobb på alla plan! Och med både humor och allvar trollbinder oss läsare. Jag önskar dig och din familj ett gott nytt år så hoppas vi på ett ännu bättre 2016.

  1. Mona skriver:

   Åh, TACK Anna. Jag vet ju att jag har en hel del ”garderobare” här och jag hyser en särskild kärlek till er som hängt här länge! Gott nytt år på dig också.❤

 2. Annelie M skriver:

  Anus att du måste slita så hårt!
  ?guldstjärna för att du låter oss vara med på din resa!
  Håller alla tummar för att 2016 blir ett bra år för dig, mig o för många 😉

 3. Ella skriver:

  WOOOW vilket år du haft – både bra och dåligt! 🙂 Så himla kul att läsa om ALLT! Tack för att du delar med dig och jag hoppas såååå att 2016 blir året du känner att vinden vänder din väg – det är du banne mig värd! kram från Norrland

 4. Säpofrun skriver:

  Önskar av hela mitt hjärta ett gott slut och ett gott nytt år!!!

 5. Cissi skriver:

  Tack nu fick jag lite rolig frukost läsning 🙂 Du är så jävla skön och det är ju inte en gång man inte får dra på smilbanden när man är här inne hos dig och rotar!! Håller tummarna för att det blir mer shopping åt folket här inne 🙂
  Gott nytt ett på er

 6. Bitta skriver:

  Älskar dina långa inlägg som att läsa en bra bok. Du har inte rätt i att vi betyder mer för dig än tvärtom , du betyder mycket för oss läsare. Men detta att vi betyder mycket för dig är en stor del av att det är så skön stämning hos dig, man känner det genom skärmen. Önskar dig ett riktigt gott nytt år klart det blir ett bra år 🙂

 7. Linda skriver:

  Kommenterar aldrig här inne. Men läser varje dag. Vet inte vad ja vill säga riktigt. Men shit va du kämpar. Du kämpar för dig och din familj. Men även för dina vänner och alla runt omkring dig. Du är grym! Önskar dig allt gott. O hoppas att 2016 blir ditt sista kämpar år som du säger. Du förtjänar att få ”ta det lugnt sen”

 8. Carola skriver:

  Tack Mona för det här året! Jag som läsare och deltagare i bloggresen har haft ett underhållande år. Vi hoppas alla på ett bättre 2016. Jag håller tummarna för att det ska bli det.
  Gott Slut och Gott Nytt Bättre År!!
  Kram

 9. sofia skriver:

  Mona du är så underbar! Du förgyller mina och jag ser fram emot varje nytt inlägg. Hoppas 2016 går fort så allt blir bättre. Kram ???

 10. Nettan skriver:

  Har hängt här många år nu och jag säger: Tack,Mona för att jag fått läsa din superhärliga blogg, ännu ett år. Det har varit ett nöje och gett mig många skratt, men även tårar……
  Önskar dig och din familj ett fantastiskt gott nytt år!

 11. Frk_M skriver:

  Ett tufft år men också ett år med fantastiska upplevelser och ljusglimtar.

 12. Frk_M skriver:

  Ett tufft år men också ett år med fantastiska upplevelser och ljusglimtar. Det gäller att fokusera på dem.
  Jag tror vi är rätt lika med att gå all in för saker och ting men gör vi verkligen det vi vill? Vet vi vad vi vill? Å måste vi alltid vara bäst/gå i mål med allt som kanske inte är värt att gå i mål med?

 13. Pudeltanten skriver:

  Önskar dig ett gott slut på detta året och ett fantastiskt 2016!
  (PS. Folk som vanvårdar djur s k a hängas ut. Eller stryk ”ut” för all del…)

 14. Vilket år du har haft! När man ser det så här i komprimerad form blir det ännu svårare att förstå hur du orkar, men det gör du och det tackar vi för. 🙂 Det här med relationsstrul och människor som beter sig på ett sätt som man inte skulle önska. Jag tror det kan vara bra att påminna sig själv om att i de allra flesta fall så gör människor inte saker mot någon annan utan för sig själv, att det samtidigt drabbar någon annan är en tråkig bieffekt som många nog inte ens tänker på och de som inser det de orkar kanske inte med att ta hänsyn till det för de har så fullt upp med sig själv och sina egna bekymmer att energin inte räcker till mer. Det är inte en ursäkt för att vara hänsynslös och egoistisk, men i en värld som snurrar alldeles för fort och där många lägger det mesta av sin energi på att hålla uppe en fasad om att allt skulle vara bra, kan vara en förklaring till varför det blir så. Sedan tror jag att en stor anledning till att vi människor omger oss med olika relationer är att vi ska lära från varandra, och när vi har lärt oss det vi behövde så är det dags att avveckla den relationen för att göra plats för nya, spännande och lärorika relationer att komma in i våra liv. Om vi behöll alla människor för all framtid så skulle det inte finnas utrymme för nya bekantskaper, och eftersom livet är tänkt att expandera så är det nödvändigt med en viss omsättning. Det betyder också att en relation inte är misslyckad för att den tar slut, den är bara färdig med sitt uppdrag. 🙂 Jag önskar dig ett riktigt Gott Nytt 2016 Mona, och att alla dina drömmar förverkligas.
  Charlotta

  1. Mona skriver:

   Du är så klok Charlotta. Jag får en helt annan insikt nu, tack .. och gott nytt år önskar jag dig också!

 15. Milo skriver:

  Tack för året som gått! Hoppas att nästa år blir kanonbra! Älskar din blogg!

 16. Anna skriver:

  Gott slut och gott nytt år till dig också. Du verkar ju alltid ha fullt upp så 2016 snurrar säkert förbi i en rasande takt.
  För egen del vill jag helst inte snabbspola eftersom jag väntar mitt andra barn i början av februari 2016. Misstänker dock att året kommer att gå förbi tokfort ändå.

 17. Ebon Jansson skriver:

  Tack för väldigt bra blogg, Mona. Du kämpar på. Förstår att det är tufft många gånger att vara egen företagare med mycket jobb, och en blogg som tar mycket tid o massa annat. Ett gott nytt år till dig och hoppas på ett bra nästa år. ??☺

 18. Sara skriver:

  Hej! Följt dig länge och har all respekt för ditt slit. Inte många som skulle orka. Men luspank? Du förstår nog att det ordet kan sticka lite i folks ögon med tanke på omfattningen av din shopping?

  1. monasuni skriver:

   Jag menar att allt vi tjänar på företaget återinvesteras. Alltså har vi inga pengar över där… Uttryckte mig klumpigt. Det jag drar in på bloggen handlar jag för!

 19. Eva skriver:

  Har nog aldrrig kommenterat förut, men läser din blogg dagligen. DU GÖR MIN DAG! Ett stort tack för det! Förstår att du är besviken på en av dina bästa vänner, men hon var inte värd dig! Hon är inte heller så ärlig som hon vill framstå. Så trots besvikelsen så var glad att du kom underfund med det. Önskar dig ett Gott slut och ett riktigt fint 2016. Kram

 20. Maria skriver:

  Önskar DIG Mona ett Gott Nytt År!! Är beroende av din blogg och läser den alltid först och går in flera gånger per dag i hopp att du skrivit. Du är så rolig, ärlig och hel skön.

 21. Christina Åker skriver:

  Härlig blogg, har läst den i många år, och det är den enda jag läser frekvent. Håller med om vad Överlevnadsguiden skriver om relationer, och skulle vilja lägga till att vi drar till oss människor som har något vi kan lära oss, det är inte en slump menar jag. Om jag får spekulera så tror jag också att du går ”all-in” i en vänskapsrelation och satsar energi och dig själv, och kanske därför blir det ett uppbrott, snarare än att det rinner ut i sanden. Önskar dig ett riktigt Gott Nytt År!

 22. En till Helena skriver:

  Oj,ända bort till Hallstavik..mina barndomstrakter .
  Tack för året som gått!
  Gott nytt 2016

 23. TanCan :) skriver:

  Hej Mona!
  Här är en till i gänget garderobare…vill bara säga att du är bäst Mona!!
  Efter allt strul med min sprayburk (som du så proffsigt styrde upp) så tänkte jag göra dig lite glad genom att börja skriva en rad eller två ibland, vad sägs om det? Vem vet om jag till och med skulle våga följa med på någon bloggträff framöver….skulle vara kul att ses känner jag men ibland är jag så hemskans tillbakadragen,
  Gott Nytt År och hoppas 2016 blir året då det vänder <3 Kram/ Hälsningar Åsa

 24. Linda G på Ekerö skriver:

  Mona, Mona fina Mona! Jag skrattar och gråter om vartannat när jag läser.
  Tack för att du delar med dig av dig själv!
  Ps. Tur man hade ficklampa i mobilen, svart som natten i er entré, hahaha.

 25. B-M skriver:

  Tack för ännu ett bloggår, med både glädje & sorg! Önskar dig och din familj ett gott slut och ett gott nytt år!

 26. MiaD skriver:

  Tack för i år. Du har den enda bloggen som jag läser varje dag.
  Lycka till med 2016 och hoppas det blir ett lysande år. Skål!

 27. Anna Ling skriver:

  Insåg just när jag började skriva att det inte går så bra att skriva svenska meningar med polskt tangentbord. Bäst att ändra det innan. Det ser dock roligt ut med alla andra tecken som blir istället för bokstäver… 🙂
  Det var jättetrevligt när ni kom och hälsade på. Du är välkommen igen. Ta med maken så att han får se hur fantastiskt fint Österlen är. Om inget annat ses vi ju på Formex. Jag och syrrorna kommer upp en av dagarna. (tror det är onsdagen).
  Det kommer att bli ett fantastiskt år, 2016. Jag är helt säker på det. Mitt hus är snart färdigrenoverat. Jag hör av mig när det är inflyttningsfest! Gott nytt år!

 28. Nelly skriver:

  Gott Nytt År!
  Tycker verkligen att du kämpar på och är jätteduktig.
  Det värsta är (i min mening) när man kommer till den punkt och inser att vissa människor, som typ är som en familj för en, är falska och för att må bra måste man välja bort dem. Jag, vet – har gjort det med några av mina ”närmaste” och eftersom jag inte har någon familj (mamma och pappa är döda, och en bror som inte bor här) – så blir man ganska ensam.
  Sedan – du har nog världens bästa jobb – det hade jag också – men det var en konsulttjänst – tog slut idag (eller rättare sagt imorgon) – så – man vet aldrig vad som händer runt hörnet. Lycka till för oss båda!
  Kram

 29. Eb skriver:

  2015 är/ var verkligen ett skitår. På alla fronter. Det enda bra med det är väl att både 2014 och 2016 kommer kunna lysa lite klarare i jämförelse. 2015 kommer jag att försöka radera från minnesbanken så fort som möjligt och återinvestera energin i mina egna batterier. Önskar att jag kunde utradera en del relationer Mona-stajl, men livet är lite mer komplicerat än så, tyvärr.

  Gott nytt år, Mona! Jag önskar dig och din familj ett bra 2016.

 30. Maria skriver:

  Hej Mona,
  och tack för ännu ett roligt bloggår!
  Apropå din tillbakablick och Guatemalaresan – jag såg dig idag när jag var på Synoptik! Ja, alltså på den lilla filmsnutten från er resa som de visar på skärm i sina butiker. 🙂
  Gott nytt år 2016 – jag ser fram emot ännu ett roligt bloggår och hoppas det blir ett bra år för dig och din familj!

 31. Ragdoll skriver:

  Gott nytt 2016! Och jag hoppas innerligt att du får ett toppenår, på alla plan! Jag önskar också din familj, framför allt dina döttrar, ett bra år och att du faktiskt kan ta det lite lugnt bitvis! Ser fram emot ett nytt år med din blogg och hoppas att jag kanske får träffa dig på nån bloggträff igen för Ullared ligger mig fortfarande varmt om hjärtat och jag är fortfarande glad över att jag tillslut kunde åka med! Puss och kram du fina människa!

 32. PJAK/Anna skriver:

  Jag hoppas 2016 startar bättre för dig än vad 2015 slutar för mig. Jobbdatorn gjorde en fabriksåterställning på eget bevåg i morse. Om IT inte kan fixa nästa vecka har typ 25% på 2 års arbete försvunnit…… Och alla förberedelser för att få en hyfsad start på 2016 är borta……. Hatar när jag inte har rätt att säkerhetskopiera min dator minst 1 gång per dygn 🙁

 33. Carina skriver:

  Önskar dig ett Fantastiskt 2016!
  Tack för alla skratt du bjuder på här inne! Hoppas på en ny bloggresa då jag inte kunde följa med på kryssningen senast. Kommer dock ihåg Ullared med glädje 🙂
  Hoppas också att allt som varit jobbigt under detta åt löser sig och att du kommer att må så mycket bättre nästa år! Ta hand om dig!

 34. Lotta skriver:

  Stort tack Mona för detta år. Jag hade inte överlevt detta år utan dig, på riktigt! Mitt år går till historien likt din brors 🙁 . Men utan din blogg och en till blogg (relationscoach/krishanterare) så skulle jag vara en våt fläck på golvet som andra gladeligen trampar i. Men, jag valde livet, min egen lyckas smed, alla skratt du framkallar varje dag. Jag ser mitt eget värde här på jorden och du har hjälpt mig mycket. Det är mycket girlpower i dig och du krigar på och det smittar av sig på mig 🙂 .

  Stor fet kram till dig och hela din familj + bror <3
  Karma darlig, karma! 2016 kan bara bli bättre

  1. Mona skriver:

   Åh vad jag blir glad över dina rader Lotta. Du har ju hängt här ett tag och ni ”gamlingar” ligger mig extra varmt om hjärtat. SÅ glad över att höra att du har rest på dig. Det kan bara bli bättre! Karma baby!

 35. Bodil skriver:

  Jag är som du; vid en viss gräns av svek går det inte att förlåta längre.
  Så då försvinner den personen ur min värld (men tyvärr inte ur mitt sinne).
  Jag har fått höra att jag är störd som reagerar så men det ändrar inte på hur jag känner eller agerar. Och jag står för det, med en dåres envishet.
  Jag reagerade också, som någon annan gjorde, på att du pratar om dålig ekonomi samtidigt om du shoppar like hell. Gensvar kom från dig, det är bra.
  Gott 2016 Mona ✨✨
  Jag läser och tycker om dig varje dag.

 36. Alex skriver:

  2015 var ett år jag kommer att minnas, det var ett rätt jobbigt och tråkigt år, men allt var inte svart. Jag vill att allt ska hända på en gång, helst igår.
  Jag träffade Dig ( Mona ) för första gången och som jag är glad för det.
  Du var som jag tänkte mig fast så mycket mer, så mycket bättre

  Another year has passed & another waits around the corner.
  I wish for you & your family that you will achive all of your dreams .
  You have a place in my heart❤️

  1. Mona skriver:

   Du är så gullig Alex, tack. I wish the same for you! Och ditt år k o m m e r verkligen bli ett förändringens år, SOM jag ser fram emot att du kommer över på andra sida tjockstängslet!?

 37. Carina skriver:

  Har länge undrat men inte velat fråga varför du inte längre har några inlägg med en viss person. De var så härliga. Men här fick jag nog förklaringen. Verkligen tråkigt. Önskar dig och framförallt din bror med döttrar ett riktigt bra 2016!!! Kram

 38. Kajsa skriver:

  Är också en liten garderobare som faktiskt kommenterar, men ytterst sällan. Önskar dig ett Gott slut och ett Gott Nytt År. Ett önskemål om cashmeretröja: en vanlig rak modell utan mudd där nere! Finns bara oversized, men jag vill ha en smal modell utan den här mudden. Man ser ut som en muffin med mudd. Går det att önska från Fru Universum? 😉

  1. Mona skriver:

   Välkommen ut och ja, det är exakt en sådan jag vill ta fram. Gillar inte muddar heller.. Gott Nytt på dig också!

 39. Nilla skriver:

  Gott Nytt År till dig bästa Mona ❤ 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *