Är jag ensam?

image

Är det fler än jag som jobbar denna första advent?

Åka till kontoret och göra lappar,  hämta fler varor och åka tillbaka till butiken, stå på ostadig hög pallstol och försöka binda upp vårt fina ekträd runt en stolpe, och hoppas att ingen står nära och kollar in i min platta röv.

Det är min dag. I alla fall halva dagen. Och vad gör ni där hemma i ledighetens tecken?

0

30 responses to “Är jag ensam?

 1. Chatrine skriver:

  Du är inte ensam, vi jobbar oxå. Med 2 företag plus en anställning (deltid som tur är) får man använda alla dagar som finns 🙂
  Startade dagen med styrelsemöte, dvs hångel med maken, hehe

  1. MonasUniversum skriver:

   What the fuck; såna styrelsemöten har aldrig vi!

   1. Chatrine skriver:

    Vi har infört styrelsemöte varje sö morgon och ett par kvällsmöten 😉

    1. MonasUniversum skriver:

     Hahaha, veckans bästa!

 2. Ysmania skriver:

  Tyckte inte den såg platt ut… Tack för en trevlig pratstund, även om du fick prata mest med min karl pga sprattlig tvååring…
  (han är oxå bra på att påbörja projekt för att sen inte riktigt gå ända in i mål, bland annat hade vi inget golv i hallen i ca 2 år, bara betong, innan vi fick lite överblivet klickgolv av svärfar…)

  1. MonasUniversum skriver:

   Tack själv tjejen! Och tänk om jag vetat om det där med hallgolvet, SOM jag hade tråkat honom!

 3. Jenny E skriver:

  Har en sjuhelvetes nackspärr och låter därför bli att sätta upp adetsstjärnor i fönstren…

 4. helma skriver:

  Vet inte om jag har så mycket roligare fast jag är ledig. Har kört in två skottkärror med ved eftersom vi måste elda för att få värme och varmvatten i huset. Lyckades med denna bedrift utan att blåsa bort. Fast det var lite trist när det regnade på tvären!
  Hade i och för sig tid att börja dagen med att kolla på film till frukosten. Inte helt fel!
  Hoppas du får en härlig dag trots att du jobbar!:-)

 5. Calilja skriver:

  Här är det otroligt ledigt och slappt, dricker en latte och virkar detaljer på koftan som snart är färdig. Skall dock ner i källaren och rota fram adventsljusstakar och sådant där krafs…

 6. Lisbeth skriver:

  Vad är det man säger Jo medaljens baksida av att vara sin egen chef. Det finns ingen annan man kan beordra till jobb en söndag. Man får fråga sig själv lite snällt först och hjälper inte det får man ryta i. Här sitter jag i mitt lilla mysiga bo….stopp det är inte ett dyft mysig. sambon ser på skidor, jag vill kräkas och vuxna dotter ligger o tittar på Desperate housewifes. Hur som helst så snöar det och det gillar jag

 7. Lena skriver:

  En till som jobbar.. 164 kossor som behöver mej även på 1:a advent 🙂

 8. annika skriver:

  Jag ägnade min lediga gårdag åt att jobba idiellt i en förening och lite så blir det idag också…Men det behöver städas härhemma och om inte jag gör det så blir det inte gjort, nackdelen med att vara ensamstående – finns ingen att tjata hål i huvudet på om att saker ska göras! 😀 Fast först och främst ska jag nu ta en promenad för att utföra det idiella uppdraget…i snö! Äntligen är världen vit!
  Å när jag inte har annat för mig kikar jag in här så se till att det finns att läsa! 😀

  1. MonasUniversum skriver:

   I hear you honey!

 9. Här hemma ska det julpyntas. Det brukar ta ca 4-5 timmar, så vi lär ju inte bli uttråkade.

 10. Chick skriver:

  Är också på jobbet, lite annorlunda mot ditt, jag är orthoped och hour idag. Man har lite annat perspektiv på vädret då, jag är glad att det är varmt och regnar då stannar folk inne och glor på tv istället för att bryta armar och ben med diverse utomhusaktiviteter!

 11. Åsa skriver:

  Åkte hem från en helg i Stockholm, insåg på vägen till flyget att jag åkte förbi Bromma Blocks.. så dags då.

  1. MonasUniversum skriver:

   AMEH!!!

   1. Åsa skriver:

    Å dessutom fick jag veta att jag visst är släkt med chefen över hela BB, jag visste att hon var chef över ett stort köpcentrum men att det var just där! Small world

    1. MonasUniversum skriver:

     …och då kan jag intyga att Eva är jättetrevlig!

     1. Åsa skriver:

      I know! Vad kul att du tycker det oxå 🙂

 12. Annelie skriver:

  Jobbade oxå denna första advent..julbords premiär på jobbet så jag har haft fullt upp i köket.. Ingen dag ledig förräns julafton..underbart..

 13. tinalina skriver:

  Just precis denna helgen är jag faktiskt ledig, har tillbringad två dagar på annan ort tillsammans med mannen o bästa vännerna.
  Jag jobbar i äldreomsorgen och då finns det inget som heter att man ska vara ledig på helgerna, ja inte ens på julafton faktiskt….
  Kan berätta att nyårsafton och nyårsdagen tillbringas på äldreboendet för min del från 0700 till 2000. Kläm på den…

  1. MonasUniversum skriver:

   Nämen vad kul. Nyår och nyårsafton. Själv jobbar jag på julafton. För första gången på hundra år.

 14. MONA skriver:

  1:a advent är som vilken arbetsdag som helst för mig.
  Julafton har jag haft tur att slippa alla år men nyårsafton har jag firat X antal gånger på jobbet.

 15. Sandra skriver:

  Jodå, jag var uppe 05.45. Jobb mellan 7-16. Och lyssna på det här då: trött som få gick jag i mörkret på väg till jobbet och surfade samtidigt på ajfånen. PANG så gick jag rakt in i ett betongblock ( sån där avspärrning) och vek mig dubbel rakt över så jag tappade andan. Lyckat! Linkade in på jobbet och la förband på benet, 10 cm långt ”skrap” och ett fett blåmärke. Tur att ingen såg mig iaf 🙂

  1. MonasUniversum skriver:

   I wish att jag hade smygfilmat!

 16. Mimzy skriver:

  Tog min färdigpackade tantvagn och lämnade man och barn hemma vid 9-tiden i morse för att bege mig till jobbet (förskolan som var stängt) med frivilliga vänner för att ägna oss av en heldag med scrapping/ pyssel, skitsnack och glögg! Mmeeeen tände första ljuset i morse vid frukosten för att inte ha för dåligt samvete för att lämna familjen på 1:a advent…

  1. MonasUniversum skriver:

   Åhhhhhhhh, GUD vad roligt! DET hade jag velat vara med på!

 17. bensbysessan skriver:

  Hej!
  Jag bor strax norr om Luleå men i helgen har jag varit med familjen och bott i Bromma. Hade tänkt knalla in till Bromma Blocks, kolla in köpcentrat, men framför allt din butik och shoppa lite där. Nu visade det sig att vi bodde vid Alviks torg, och det låg tydligen lååångt ifrån där ”ditt” shoppingcenter var… och eftersom Stockholm International Horseshow i Globen var dotterns huvudmål och Heron city var sonens hade jag lite svårt att motivera för maken och barnen varför mamman absolut skulle till en affär som jag inte riktigt visste var den låg för att shoppa lite. Men det hade varit jättekul att se dig och vad ni säljer eftersom jag tycker att din blogg är fantastisk på alla sätt. Tack för en härlig blogg i alla fall!

  1. MonasUniversum skriver:

   Nämen, faaan, tänk om du vetat att det från Bromma Blocks går direktbussar….som kör för just Bromma Blocks! Och där finns även det ultimata dagiset för alla män: Clas Olsson.
   Skit också! Och tack för fin komplimang.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *