Apropå kundservice

I somras fick jag ett par byxor av min kompis Pons-Carmen. Hon hade råkat beställa dubbelt och som av en händelse har vi samma storlek. Ett par zebra-randiga. Låter hemskt men hej och hå vad jag har fått många komplimanger. Använder bara två märken annars, MosMosh och Miss Me men dom här; Denim Hunter är as-sköna varför de har fått kvala in bland favoriterna.

 

Strax innan mässorna började hittade jag ett par svarta fejkskinn. Skinn på framsidan och vanliga jeans på baksidan.

Denim-Hunter-Canny-Co-Custom

Googlade runt och insåg att det fanns en hel del olika priser. Hittade ett par för 799 kr hos någon som heter Trendmakeriet. I ordern skriver jag vilken storlek jag har i zebrabrallan och är det samma stuk på skinnbyxan så skicka gärna samma storlek. (Med de andra märkena behöver jag aldrig oroa mig, de diffar aldrig i sina modeller men jag vet att Denim Hunters byxor gör det.)

 

Döm om min förvåning när en Sara ringer mig samma dag jag gör beställningen, dessutom på en lördag. Hon frågar om jag möjligen kan mäta mina zebror och ge henne måtten, så kunde hon mäta skinnbrallorna. Vi sitter i varsin ände av Sverige och mäter lårbredd med tumstock. Det slutar med att vi kommer överens om storlek och att hon ska skicka skitfort så att jag kunde få dom lagom till mässan.

 

De kom dagen innan och satt som handen i handsken och sedan dess har jag inte använt några andra. Jag bara älskar företag som gör det där lilla extra och det är det som får mig att återkomma som kund.

 

Tack Sara .. om du skulle råka läsa det här, sjukt bra service och skönare byxor får man leta efter!

 

Förresten, varför heter det byxor i pluralis när en tröja är singularis? Borde man inte säga ”jag har beställt en byxa?”

 

Kan vara veckans viktigaste fråga.

1

22 responses to “Apropå kundservice

 1. Agneta LE skriver:

  Det beror på att byxornas föregångare är hosor, dvs benkläder. Man hade en för varje ben, dvs ett par. Sedan sydde man ihop dem och det blev ett par byxor.
  https://sv.wikipedia.org/wiki/Hosor

 2. Brysselkakan skriver:

  Vad jag vet så kan du säga vilket som men byxa känns kanske lite ålderdomligt numera.

 3. MajaSkellHell skriver:

  ett par byxor
  en byxa singularis obestämd form
  den byxan singularis bestämd form
  de byxorna pluralis bestämd form
  man säger inte den byxorna utan DE :=)
  Man kan säga kolla min byxa eller kolla mina byxor
  Min byxa gick sönder, mina byxor gick sönder
  byxbenet gick sönder , vilket då? det vänstra
  det är TVÅ byxben i ett par byxor
  kolla vad snygga byxor?
  vilka då? de vänstra paret
  vilka då?
  hela högen

  Ta på dig byxorna
  Nu sätter du på dig dina byxor

  Hehe, svenska är litt svårt språk ormet kruper ett apelsin

 4. Marita skriver:

  Sjukt snygga byxor! Hur ska man tänka i stl på dessa? Jag drar ju typ 44/46, kommer man i en stl 33 då eller är det kört för oss med stora rumpor?

  1. Mona skriver:

   Du borde komma i 33:or. De är tajta första 10 minutrarna..

 5. Maria med 4 skriver:

  Från början var byxor bara tyg till benen som hölls ihop av snöre/bälte upptill. Det fanns liksom ingen byxgren som gjorde det till ett plagg, utan du trädde på två ”tuber” och fäste ihop. Därav byxor i plural. Jämför med engelskans ”a pair of trousers”.

 6. Birgit skriver:

  I Bollebygd bor det helt enkelt trevliga människor 🙂

  1. Eb skriver:

   Bollebygd är ett så roligt namn. Det är lite Ankeborg över det, typ dit knattarna åker på fotbollsläger.

   1. Birgit skriver:

    😀

  1. Mona skriver:

   Amen vad i helvete, det är där vi äter varje gång!

  2. Mona skriver:

   Nämen vänta förresten, visst finns det två på Karl Johan? Den vi äter på ligger vägg i vägg med Hotel Clarion Christiania, eller vad det nu heter. När tågcentralen..

   1. Mammy skriver:

    Nej! Det är inte den restaurangen du äter på!!
    ?

    1. Mona skriver:

     Thank you Lord!

 7. Lisa skriver:

  Hej. Snälla snälla Mona. Jag har nu letat febrilt efter fina zebra/jeans länge. Vart kan jag hitta mig ett par? du verkar ju ha ´överjordiska googleskills vilket jag trott mig ha men inte när det gäller att hitta zebrabrallorna of my Dreams! Dina är galet fina.

  1. Mona skriver:

   Faktum är att jag googlade för att lägga upp i inlägget men kunde inte hitta några … tyvärr! Och jag håller med, de är sjukt snygga!

   1. Lisa skriver:

    nää det verkar helt omöjligt. Jag kan nog få kapitulera och beställa via Ebay om jag kan hitta några där

 8. Så kul Mona att du gillar våra byxor på Denim Hunter, just denna modellen är även min favorit! Trendmakeriet och Sara i Halmstad har en fantastisk service och har ett stort utbud av Denim Hunter! Vi sågs ju på Formex på Ioaku men du visste nog inte att jag var jag !

  1. Mona skriver:

   Va, är det DU som har agenturen för DH?! Herregud, tur för dig att jag inte visste det då, haha!

 9. Sara skriver:

  Tusentack Mona för det fina orden! Har verkligen gjort hela min vecka? Så kul att brallorna passade perfekt och att du stormtrivs i de? Ha en underbar söndags kväll och du är mer än välkommen att återkomma och har du nån gång vägarna förbi Halmstad får du inte missa att komma och hälsa på!? Kram Sara från Trendmakeriet

  1. Mona skriver:

   Well, akta dig så att jag inte tar dig på allvar; åker nedåt dina trakter varje sommar! Skämt å sido, har jag vägarna förbi så dyker jag upp!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *