And London, here I am!

Alltså. Jag har kommit på en sak. Ju äldre man är desto mer prylar verkar man behöva i necessären.

img_3416Plötsligt behöver jag två för att få med mig all skit som ska göra en presentabel.

img_3440

Sa hejdå till min bäbis och klev in på terminal 5 på Arlanda. Givetvis fastnade jag i kontrollen. Där råder dessvärre fotoförbud men jag kan ju berätta att jag tyvärr hade på mig mina favoritstövlar. ”Tyvärr” för att som är svinsvåra att få av mig. Givetvis gav den ena stöveln utslag och jag fick stå mitt bland en miljon människor och försöka kränga av mig dom. Dyngsvettig.

img_3442

Blev tvungen att gå in på toaletten och kyla av mig i nacken.

 

När jag sen går igenom passkontrollen säger kvinnan i luckan: ”är det du som är den där bloggaren?” Som vanligt blir jag genuint förvånad över att bli igenkänd. Och glad. Kvinnan berättar att hon, för flera år sedan skrivit en kommentar här i bloggen. ”En bitsk kommentar”. Jag blev lite ställd eftersom jag så sällan har några surkärringar här inne. Det visade sig att jag tydligen skrivit något dumt om någon passkontrollant och då hade hon ilsknat till. Det var inte förrän en stund senare jag kom på vad det var. För många, år sedan, när jag och bästa kompisen W, kom hem från vår 40-års-resa till Las Vegas, satt det en svinotrevlig passkontrollant i ankomsthallen. Minns inte vad jag skrev men jag vet att jag var sur som f-n på bemötandet jag fick. Hur som, jag ville bara sjunka genom jorden. Jag är världens trevligaste människa och vill inte att folk ska tro att jag är en idiot. Jag är bara dum mot såna som är dumma på riktigt.

img_3454

Såg fram emot ett par timmars sömn på planet …. tills jag kom på att min supersköna nackkudde låg i resväskan. Hur korkad får man vara …

img_3446

Med på resan är Sara Arnald. Hon är fotograf och henne har jag träffat flera gånger förut.

img_3458

Drygt två timmar senare landade vi i London.img_3464

Jag är här på en press- & beautykonferens med skönhetsmagasinet DaisyBeauty.

img_3500

Med på resan är skönhetsbloggare, journalister, leverantörer … och jag. I våras var vi Rom och jag är otroligt glad och tacksam över att jag får vara en av deltagarna. Jag lär mig massor och meningen är att jag ska förmedla det till er också. img_3468

Vi satte oss på bussen för en två timmars färd in till centrala London. Hamnade mitt i köerna. Jag älskar London och har varit här många gånger. img_3478

Väl framme vid hotellet välkomnades vi av Kicki, hon är chefredaktör och äger tidningen tillsammans med sin supertrevliga man Sam. img_3471

Superhungrig skyndade jag mig upp på rummet för att lämna bagaget innan vi gick ut för att äta middag. img_3472

Supertrevligt hotell, Kingsway Hall. img_3476img_3474Hittade en dörr jag blev nyfiken på. img_3475

Fattade ingenting. Ett tomt utrymme. Hade det varit en klädstång så hade jag förstått, men det var helt tomt. Man kanske ska ställa in sin man där när han är dum. Synd bara att han är hemma. img_3481-1

Middagen intog Kicki, Sam, Sara och jag på en helt nyöppnad restaurang, Margot, som hade f a n t a s t i s k god mat. img_3493

Vi är runt 25 personer här men först i morgon kväll har vi gemensam middag. img_3494

Jag gick före de andra hem. Det är varmt i London jämfört med hemma. Något skönt att lämna det där vinterkaoset, fifan som jag avskyr vinter. Väntar på att talibanen ska flytta hemifrån så att vi kan bosätta oss utomlands … hon vägrar nämligen. img_3496

När jag kom fram till min hotelldörr insåg jag att det var fel rum när nyckeln inte passade.img_3497Fattade ingenting. Irrade omkring ett tag innan jag gav upp och åkte ned till lobbyn och frågade om de möjligen visste var jag bor någonstans.

När man flyger så svullnar kroppen. Jefligt osmart att sätta på sig stövlar som redan innan är svåra att få av utan en stövelknekt. Det tog mig ganska exakt 20 minuter att kränga av mig dom och jag var s å nära att gå ned till lobbyn och be dom hjälpa mig eftersom jag på riktigt trodde att jag skulle bli tvungen att sova med dom. img_3501

Idag har vi ett späckat schema och det ska bli kanonintressant.

 

Nu frukost!

0

21 responses to “And London, here I am!

 1. Pia-Marie Lindelöf skriver:

  Vi är några från passkontrollen som läser din blogg!! Och gillar den/ dig.

  1. Mona skriver:

   Pjuhhh, vilken tur jag har! Träffade på en annan läsare i ”luckan” en gång och hon var skittrevlig! Det var kvinnan igår också, men jag blev så ställd.

 2. Den andra Malin skriver:

  Har man skor med stötfångare a la tågvagn så är det klart man blir stoppad 😉

  Ha det så jättekul, London är sååå mysigt! ☺

  1. monasuni skriver:

   😂😂😂

 3. Pi@ skriver:

  ”Rummet” är kanske till för att gömma resväskorna i, det hade jag gjort. 🙂
  Ha det så trevligt i storstan. Älskar London, hatar vinter och snö.

  1. MissK skriver:

   Precis min tanke med, att ställa in resväskan i det lilla rummet

 4. Charlotta skriver:

  Nu är ju inte jag precis någon van resenär, men du tror inte det lilla hemliga rummet är till för att stuva undan resväskorna?

 5. Nettan skriver:

  Resväskorna ska nog ”bo” därinne under din hotellvistelse, tror du inte det?
  /Nettan

 6. Susanne skriver:

  Det mystiska ”rummet” kanske är resväskans rum?

 7. Agneta skriver:

  Välkommen hit,om du irrar bort dig på Londons gator ring mig, jag hjälper dig gärna, kram Agneta

 8. Jene skriver:

  Ha ha Mona, jag vet hur fräsch man känner sig när man ska få av sig dojorna i kontrollen. Not.
  Helt underbart inlägg, roligt och beskrivande med fina bilder!
  Avskyr att packa – just p g a alla mina necessärer – 7 st. Som måste gömmas i övriga familjens resväskor med tanke på vikten. Livrädd att glömma typ eye-cream eller nåt. Enjoy London!

 9. Brysselkakan skriver:

  Hade dörren till det lilla rummet lås på utsidan? Om ja så är det nog sin ev dumma man man ska ställa in där. Och låsa.

 10. Eva skriver:

  Ja det stämmer att det blir mer och mer grejer i neccesären🙄Snart får man väl ha en helresväska!
  Och mer och mer får man tänka på att ta hand om sin kropp. Vid 40 börjar förfallet.

  1. Eva skriver:

   Har dessutom haft 5 trivselkilon för mycket.
   Tog tag i det och gick ner dom nu och vips så blev man skrynklig också. Känner att jag ser gammal ut i huden. Vet inte riktigt vilket som är bäst.

  2. Eva skriver:

   Vill också tillägga att jag tänker på att så länge man är frisk och har hälsan så betyder faktiskt det andra ingenting. Finns inget viktigare i mitt liv än att mina nära och kära är friska och mår bra.
   Det måste man påminna sig om ibland.
   Men det är ju så att människan gnäller även om man är lite förkyld.

 11. Katta Kvack skriver:

  Men så härligt! DB-gänget är AWESOME. Hälsa!

 12. Karin Svensson skriver:

  Å då tittar jag i min ”sminkväska” den jag tar med mig när jag jobbar borta ett dygn.
  Följande saker finns:
  1 tandkrämstub
  1 tandborste
  1 deo
  5 tops
  1 säkerhetsnål
  1 hårborste
  Jag har inte rört mitt ansikte på 30 år med annat än en skvätt vatten och jag undrar om
  inte jag ser bra ut ändå, inga noppade ögonbryn, inga påklistrade fransar och inte ett
  mg botox varken i läpparna eller i pannan.
  Hör här: igår fick jag frågan om mina barnbarn ( 8 och 9 år) var mina barn och idag på jobbet på en mässa
  fick jag frågan om min brukare (18 år) var min son. Själv når jag pensionsåldern nästa höst.
  Så ni med allt spackel och krämer både högt och lågt, ni är lurade.

  1. monasuni skriver:

   Well, det är nog snarare så att du är lyckosam med väldigt bra gener!

 13. Cecilia skriver:

  Kul med London! Här är en ex-Ålstenbo som sedan 7 år bor här istället – mest för att slippa vinter… Engelskmännen brukar titta storögt på mig när jag säger att jag delvis bor kvar pga det bra vädret! Hoppas du får en rolig helg

 14. MariaiNorge skriver:

  Faktorer som spelar in på hur plytet ser ut när man är närmare 50 än 30 är bl.a.
  -solat mkt/solarium i ungdomens glansdagar
  -man är mkt ute i väder och vind, sol och kyla, typ åker massa skidor/går mkt i skogen/fjällen
  -vikt, runda tanter (som jag) har mindre rynkor än slanka och magra
  – kost och alkohol
  -RÖKNING!!
  -gener
  -rumsmiljö (ventilation, luft, torrhet/fuktighet spelar in)
  Så om din hud råkar ut för flera av dessa faktorer så tror jag det ska bra mkt, typ flera badkar, med hudvårdsprodukter för att undvika rynkor och hudskadir.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *