51 responses to “Alltså, jag f a t t a r inte

 1. Ragdoll skriver:

  Nä, jag begriper mig inte på det heller…

 2. Camilla skriver:

  Morsan hatar också såna och får nässelutslag så fort jag tar på mig mina. Än värre blir det när min moster på 55 bast kommer och hälsar på med precis likadana, man riktigt ser hur mamma får hålla sig för att inte kommentera hur fult hon tycker det är… Hehe..

  1. sofia skriver:

   😂😂😂😂😂😂 Moster 😂😂😂😂😂 vilken syn!

 3. Pudeltanten skriver:

  Men Guuuud vilken irriterande reklam för Marbodal, som man måste klicka bort för att läsa inlägg OCH kommentarer 🙁

  1. Eb skriver:

   …och så en gång till för att kunna skriva. Att behöva klicka bort 3 ggr på raken är inget som gynnar min bild av Marbodal. EN gång räcker med råge.

   1. Mona skriver:

    Vetefan varför det är så där. Har man en iPad så tror jag man kan ”dra” bort det en gång, och så försvinner det…

    1. Pudeltanten skriver:

     Smygläser dig på jobbet, så jag kan inte byta webbläsare eller vad som nu krävs. Men orkar inte med att klicka bort reklam så fort man klickat på att läsa kommentarer eller när man ska tillbaka igen. Gör nåt, pliiiiiiis – jag får spader!

  2. Terese skriver:

   Jag har lagt in Adblock på min dator och slipper ALL reklam. Sååå skönt! Ett tips bara!

 4. Pernilla skriver:

  Emma har ett par såna svarta….det gjorde lite ont att betala 400 spänn för dem kan jag säga i kassan….men men å andra sidan kom jag ihåg vad SUR jag var på min mamma för jag inge fick göra hål i mina Levi’s…..på den tiden fick man ju slita på dem själv och göra egna hål 😂😂😂…. Lånade min kompis som hade ett par perfekt slitna Levi’s….herreguuuud vad jag var avis så jag fick låna dem och när jag kom ut på morgonen i köket för frukost med dessa på mig så fick mamma ett bryt…slutade med att jag tog med mig dem- bytte om till dem i skolan istället – och var stencool heeela dagen 😂🙈 så jag biter ihop bara nu….det är bara att bita ihop 😆😂

  1. Johanna skriver:

   Gjorde oxså mina byxor sådär snygga ala ’90
   Men efter VARJE tvätt lagade mamma😂😂

 5. Nelly skriver:

  Näe, fattar inte heller!! Och borde de inte finnas åldersgräns för detta, typ förbjudet för personer över 35 år

 6. Bellsan skriver:

  Det är ju för tusan mer hål än jeans?

  På min tid (dvs långt innan din, men ändå kring mammutens utdöende 😉 ) hade vi i alla fall vett att inte betala pengar för redan trasiga jeans. Istället tog vi sönder dem själva. Helst med rivjärn. Jag trodde min mor skulle få hjärnblödning och hjärtinfarkt på en gång när hon såg mig stå med ett rivjärn i skrevet på jeansen. Men de var i alla fall inte helt nya…

  1. Bellsan skriver:

   Långt EFTER din ska det vara. Graviditet är inte bra för tankeförmågan!

 7. Bh-Helene skriver:

  Jag tycker inte det är snyggt. Men jag bryr mig inte riktigt lika mycket som tant gör. 😉

  http://hogengard.blogspot.se/2016/05/nu-behover-jag-serios-hjalp.html#comment-form

  1. monasuni skriver:

   Honey, det k o m m e r du att göra när lilleman går omkring med dom…😂

   1. Bh-Helene skriver:

    Just nu går han helst i skjorta och fluga. Och tycker kostym är skitsnyggt. Inte ens sex år… Men när han blir tonåring så lär det vara något annat som jag inte pallar med. 😀

 8. Maria skriver:

  Helt på din sida! Stör mig på att de inte går att köpa hela kläder längre! Betala flera hundra för nått som är trasigt :O kan ja ju gå i mina gamla brallor ju! :p

 9. Biggan skriver:

  Helt sinnessjukt. Men lika illa är det när dotterns pojkvän kommer med byxor nedhasade så man ser halva röven. Jag vill inte veta hur hans ända ser ut. :-O

 10. Anna/PJAK skriver:

  Men Mona, var du inte ung på 80-talet?? Va?, Va?
  Vad tyckte din mor om ditt dåvarande mode??? Vi hade också hål på jeansen. Även om vi hade mer tyg än hål iaf……

  För övrigt är tantmodet inte heller vackert……SÅ DET SÅ!

  1. Mona skriver:

   Nähädu, den här kärringen hade aldrig dom byxorna. Däremot axelvaddar som nådde över till Åland.

 11. Jessica skriver:

  För 1000 år sedan var det också inne med trasiga jeans, dock kanske inte lika håliga som talibanens…
  Min pappa fick sig en utskällning av farfar när jag kom med mina trasiga jeans när vi hälsade på farmor och farfar. ”Nog har ni väl råd att köpa nya byxor åt flickan så att hon slipper gå omkring med trasiga byxor?!” 🙂
  Det slutade med att jag fick en slant av farfar så att jag kunde köpa nya byxor.

  1. PJAK/Anna skriver:

   Köpte du också ett par till av samma sort??

   1. Jessica skriver:

    Självklart! 🙂

    1. sofia skriver:

     😂😂😂
     Det gäller att vara smart.

 12. anette skriver:

  nope förstår inte heller det där modet. fult som attan…….såg en av tjejerna som går förbi här på jobbet med jeans som var mer hål än byxor och undrade om hon inte frös (minus 4 grader ute) men nääää inte gjorde hon det inte. 🙂
  Men som en skrev, vete 17 om inte byxor som visar halva och ibland hela ändan och kalsongerna är värre…….Om Gud hade avsett att man skulle se hela kalsongerna så hade nog modet sagt att man skulle ha dom utanpå byxorna? 😀

 13. P skriver:

  Som förälder KAN man säga nej faktiskt…

  1. Mona skriver:

   Jag vet, men nu var det hennes egna pengar och då har jag sagt att hon får köpa vad hon vill. Problemet är, som någon annan skrev här tidigare, att jag minns väldigt väl hur det var när jag var i den åldern och min mamma sa nej till ALLT utom gabardinbyxor…

   1. P skriver:

    Anser inte att man behöver säga nej till allt, så klart, men för min skull så går gränsen ganska långt innan ett par såna här ”trasor”
    Vill på riktigt inte att min dotter ska gå omkring så.
    Men alla har olika gränser 🙂

    1. Mona skriver:

     Jag vet, men känner hon att det är dom ”är dom snyggaste byxor jag nånsin sett” så får det väl vara så…=)

 14. Maria Ekdahl skriver:

  Haha…jag måste hålla med dig. Det var inte så länge sedan som vi lämnade tillbaka jeans om det var hål i dem och nu så är det bättre ju fler hål det är. Ja, ibland funderar man vart vi är på väg. En skitdag idag…mina infektioner smärtar och det värsta är att det ena såret sitter jag på hela tiden..smärtsamt. Det är nu jag önskar av hela mitt hjärta att jag hade ben så jag kunde avlasta..men det är nog en önskan som blir svår att uppfylla. För tillfället är det verkligen Kampen för livet…
  Sen när jag är nere och har ont så kommer jag ihåg din blogg, med ett enda knapptryck så blir livet genast lite ljusare..Du gör så att det blir lite enklare ibland, Mona. Tack för en helt underbar blogg, du är bara bäst. Kram

 15. mamski skriver:

  å så det klassiska: hon fattar inte heller tjusningen med din outfit
  😀 😀 😀
  <3

 16. Hondjuret skriver:

  Alltså.. det ÄR faktiskt på riktigt skitsnyggt! Och nu ett år efter min Gbp och nästan 60 kg minus så vågar jag att köpa dom. Tror iofs inte att dom fanns i elefantstorlek men… heja Talibanen!
  Och mitt Talibarn (snart 8 år) älskar mammas byxor och vill gärna ha egna. Helst igår… meeen, hon får vänta 😉

  //tant 33 år.

  1. Mona skriver:

   Du är fan inte klok! Men jävligt mycket grattis till minus 60!!

 17. annika skriver:

  Men herregu – det är ju knappt nå tyg alls! Fult som f-n dessutom. Tycker jag som är uppfostrad till att det viktiga är inte märkeskläder – däremot hela och rena ska kläderna vara.

 18. Norpan skriver:

  En liten fråga bara, har man dom byxorna på vintern oxå? Fifan så kallt, brrr :-/

  1. Mona skriver:

   Mm, EXAKT vad jag också frågade men fick ögon som snurrade som svar…

   1. Camilla skriver:

    Hudfärgade strumpbyxor om det blir för kallt! Eller som jag gjorde som blev en riktig hit där folk frågade vart jag köpt jeansen; tog på mig mina absolut skrikigaste tights med en miljon olika färger på under jeansen. Tadaaa!

   2. anette skriver:

    Meeeen på vintern har man ju tights under gärna i nån riktigt gräll färg så det syns att byxorna är söndriga eller helsvarta tights är också rätt , beror lite på vilken färg det är på byxorna alltså 🙂
    T o m jag fattar ju det! hälsningar från stenåldern 😀 (om inget annat har jag sett det på ungdomarna som springer igenom här)

 19. MissK skriver:

  de var skitsnygga, för jag tycker det e 100 ggr snyggare än t ex dina bling bling kläder 🙂

  Tur vi får använda kläder vi själva väljer och att det finns kläder för alla smaker, vare sig man vill ha bling bling lr byxor med hål i 🙂

  1. Mona skriver:

   Så klart att du inte håller med mig, kärring!

 20. Nilla skriver:

  Håller med dig. Det värsta är att det är nästan omöjligt att hitta hela jeans i butikerna. Jag skulle köpa jeans för ett par veckor sedan, alla med hål eller slitningar gick bort så det blev inte mycket kvar att välja på 🙂
  Förresten, Grattis på namnsdagen 😀

  1. Mona skriver:

   Haha, var tvungen att kolla och se där ja, kärringen har namnsdag! Tack!

 21. Caroline skriver:

  Jag älskart! Hade sådana förra gången det var inne. Eller var det förrförra? Hade gärna köpt igen men inser väl någonstans (och väldigt motvilligt) att jag är för gammal…

  1. Anna/PJAK skriver:

   Ska vi göra revolt och köpa oss ett par iaf. Kan ju inte vara värre än att bli pappa vid en ålder av nästan 80 iaf……

   1. Caroline i Solna skriver:

    Jaaa! Sen åker vi och hälsar på Mona 🙂

  2. Camilla skriver:

   För gammal?! Min moster är 55 och f-n så mycket snyggare i sina än t ex mig! Och då är jag 20 år yngre än henne….

   1. monasuni skriver:

    Jag ser mer ut som en kärring så jag avstår!

 22. Smultronblomman skriver:

  Som tant kan jag bara hålla med. Inte snyggt alls. Men så tillhör jag samma generation som du.

 23. Anni skriver:

  Tillhör med samma generation (lite yngre ) som dig men tycker dom är supersnygga!! Skulle dock inte använda dom själv tycker jag är för gammal.

 24. Helen skriver:

  Under 15 kommer de inte in i mitt hus 🙂 Tycker det ger fel signaler, liksom med magtröjor och BH synligt.

  Döttrarna vill och jag säger nej. Might be gammalmodig, men det funkar och jag tror inte döttrarna mår dåligt av det. 15 år är ju heller ingen ålder, men efter högstadiet släpper jag det.

  1. lilja nääs skriver:

   Tycker jag du gör j-ligt rätt i!
   Fram för föräldrar som faktiskt vågar bestämma!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *