Åland tur och retur

img_1290

Lena och jag kom först till terminalen i lördags där jag tog emot resten av gänget som skulle med på trippen. img_1293img_1307img_1309img_1302Alltså, har man en blogg så kommer man ihåg att ta bilder, och helst då bra sådana, men jag lämnade hjärnan hemma och glömde d e s s u t o m att  ladda batteriet till finkameran, vilket resulterade i ett antal skitdåliga bilder med iPhonen … så ni får stå ut. Lovar skärpning.img_1314Vi hälsades välkomna av Viking Line och några av de som är ansvariga för de olika hudvårdsmärken som finns ombord i taxfreeshopen: Clarins, Shiseido, Clinique med flera.img_1312img_1315

Sen körde vi igång med Yvonne Ryding, som höll en fenomenalt bra föreläsning.

img_1317

Hon och jag är ju jämngamla så jag har följt hennes resa från Miss Universum på 80-talet till att se hur hon förverkligar sin dröm om en egen hudvårdsserie. Det jag i n t e visste var den höga seriositeten i det arbete hon gör och kvaliteten i produkterna. Hade ingen aning om att det är svensktillverkat t ex. img_4521

img_1337

Efter Yvonnes föredrag hade vi lite tid över att känna varandra innan middagen.

 

Det bästa med den här bloggen är mångfalden av läsare. HERREGUD så många olika människor det är är inne. Människor som never ever skulle hamna i samma sällskap annars och det fina är att de har kul tillsammans. img_1339Sen finns det alltid dom som inte vill vara med på bild. Ibland av helt oacceptabla skäl: att man är rädd för att få skit av avundsjuka och bittra människor. Shame on them säger jag bara. Får fan ont i hjärtat över att människor ska behöva vara rädda för sånt. img_1328

Jag ba’; ”Viktoria (till vänster), det går JÄTTEBRA att le!”img_1329

Så där ja!

 

Jag gillar det här sättet att ta en paus i vardagslivet. Båtarna är bra, superfina hytter, maten är mer än bra, inte alls som förr. Ett bra sätt att umgås.

img_1341img_1343img_1359img_1356img_1352img_1346img_1348img_1367

Efter den goda middagen bar det iväg in till diskoketet. Jag h a t a r att dansa men hängde med upp på dansgolvet. I en timme stod vi och trängdes till grymt bra musik.img_136914595612_10154560321642902_7022322299091373381_n

Problemet med människor på en finlandsfärja är att de inte verkar fatta att de skall lämna drickat vid bordet. Många hade med sig glasen till dansgolvet där det givetvis spilldes ut … vilket resulterade i att det var klister. img_1379

Camilla klev ut på dansgolvet och skulle sätta igång att dansa … när dojjan fastande i golvet. Fifan som vi skrattade!img_1384

Någon timme senare äntrade Loreen scenen. Grym sångerska, noll karisma. Eller nä, det var taskigt för det har hon, men hon kan INTE connecta med publiken. Tyvärr.

 

Dom här båtarna, eller faaaartygen, som det så fint heter, åker ju varje dag, 7 dagar i veckan, hela håret, fram och tillbaka. Det är sällan sjögång. Eller ja, vågor hit och dit är det ju så klart, men rejäl sjögång är sällsynt. Givetvis var det en sjujefla sjögång i lördags kväll. img_1387

Ni som följer mig på instagram (monasuniversum) vet ju därför hur kvällen slutade för mig. När Loreen drog igång låt nummer två var jag tvungen att säga tack och godnatt. Kutade ned till hytten, kastade mig in på toaletten och där blev jag liggandes. Helvitti som jag kräktes. Lyckades få av mig smink och kläder, sen stapplade jag fram till sängen och dog. Sjögången fortsatte men jag lyckades somna till slut. Hörde inte ens när Malin kom in och lade sig. Dock vaknade jag till och från under hela natten. Sjukt irriterad över att jag missat hela kvällen.

img_1389

Lena låg i hytten vägg i vägg med oss. Skulle ha legat med vår älskade kompis Ann, men hon fick tråkiga förhinder hemma. Eller alltså, legat i samma hytt med henne, haha! Lena kom för övrigt inte i säng förrän vid 03.30. Alltså, jag FATTAR inte hur man pallar att vara uppe så länge! img_1397

Vi åt en god frukost till ett lugnare vatten.img_1395

Christina hade en himla massa privata readings för folk. Hon jobbar ju som medium och är GRYM!

img_1400img_1401

Säg hej till Carina. Hon är en gammal barndomskompis till mig. Sjukt jefla rolig dessutom. Det måste vara norra Europas segaste kärring för hon gick inte och lade sig förrän 06.30 och här är klockan runt 08.30. You do the thinking…img_1411

Efter frukosten så fick vi handla i taxfree-shopen. De höll specialöppet bara för oss, innan de öppnade för allmänheten. img_1408img_1404Vi fick ett glas bubbel och sen gick vi runt och shoppade. img_1406img_1409img_1413

Clinique lottade ut två superfina presentpåsar och g i v e t v i s vann kompistomtarna Lena och Towe dom!img_1417

Jag kände att jag inte mådde så bra så jag gick till infodisken och köpte en åksjuketablett. Sen smet jag iväg till hytten och lade mig en timme. img_1416

Hade svårt att titta på utsikten eftersom jag såg ur horisonten rörde sig. Det gungade ytterst lite men jag är tydligen överkänslig för jag tyckte att det var hela havet stormar. img_1420

Malin skulle fota mig uppifrån men det gick inte så bra. img_1423

Allt hennes godis rann ut och lade sig på hennes fot i vid mina byxor. Mintchocklad. Det smälter jefligt fort när det kommer i kontakt med varma, sladdriga lår. Just saying.

 

Tabletten  började verka och vi gick till konferensrummet där Lena skulle börja dagen med ett jättebra föredrag om huden och hur man ska/bör ta hand om den. img_1432Lena har låååång erfarenhet (och utbildning) inom hudvård och kan ALLT. Dock har hon en felkoppling i hjärnan: hon går igång på groteska bilder. Alltså bilder på hudsjukdomar och annat skit. snoppen

Ovan är en … ähum … sjuk snorreborre. Bortsett från ett gäng äckelbilder så blev vi upplysta om många viktiga saker och förklaringar på annat. T ex varför män ofta har mjukare fötter än kvinnor. Alltså inga förhårdnader; svaret är för att de svettas mer. Lång förklaring som jag inte just nu kommer ihåg men det blev en ”jaha”-upplevelse.img_1439

Efter Lena var det dags för Christina. Hon jobbar som sagt som medium och ruggigt bra. Hon pratade om auror och annat, som många säkert tyckte var humbug. Tills hon drog igång en så kallad seans. Eller ”medial övning” … typ, minns inte vad hon sa. Det var skitläskigt. Hon fick kontakt med en av tjejerna farfar och berättade en massa saker som vi andra också förstod, efter att det bekräftades, men också saker som bara hon och Christina fattade. Skitläskigt. Christina gör privata readings även via telefon så vill du prova, gå in här!

img_1551

När Christina var klar så var det dags att säga tack och ej, äta lunch och sen kliva av båten. Till vänster är Gabriella, ansvarig för temaresor m.m, till höger Eleonora, informationschef. Det var dom som stod bakom resan och jag är supertacksam för att jag fick förtroendet att göra det. img_1460img_1474img_1491img_1533

Gabriella, som var väldigt skeptisk till Christina innan bestämde sig för att boka en privat reading med henne. Jag smålog. Måååånga skeptiska har tokändrat sin uppfattning efter en timme med Christina…img_1496img_1526img_1505img_1543img_1528img_1557

Tack Kicki för din fina present och tack alla ni som var med. Jag har på riktigt FANTASTISKA läsare och folk utanför, såsom Gabriella o dyl, blir alltid lika imponerade över hur jefla trevligt och kul vi har det tillsammans. Olika människor från olika samhällsnivåer som lämnar kostymen hemma och bara ÄR! Jag älskar det. Att våra vardagsliv läggs på hatthyllan för några timmars roligt umgänge.

 

Det var roligt att göra något i mindre skala och jag fick mersmak. Vill ut i landet och träffa så många av er läsare som möjligt. Nu när Fnulan bloggar i egen regi och dessutom bor i min favoritdel av Sverige, Skåne, så ska vi försöka få ihop något där nere.

flower-bouquet

Återigen; TACK! Ni är guld värda. Det är alla mina läsare. På riktigt. Oavsett om ni hänger med på en kryssning eller sitter hemma i soffan och följer mig här inne.

 

Nu till jobbet. Måndag och ny vecka. Nya möjligheter. Hej på er!

 

Uppdaterat: Ni som var med; en av tjejerna har startat en sluten Facebook-grupp så gå gärna med i den:Monas Universum Viking Line 2016 

 

0

26 responses to “Åland tur och retur

 1. Ragdoll skriver:

  Trist att jag inte kunde åka med men med facit i hand så var det tur att jag stannade hemma… Min pappa är sjuklig och helgen var inte bra. Han kom hem från kärlkirurgen i lördags, igår upptäckte de att han hade CVK:n kvar! De glömde dra den innan lämnade kärlkirurgen, bra där. Så efter mängder av telefonsamtal igår så lyckades jag fixa en kompromiss och ska om nån timme åka och hämta pappa och köra honom till närmaste sjukhus så de får dra CVK:n där. Tanten han är gift med har inte lyft ett finger för att hjälpa till, eller hjälpa pappa ö.h.t. Dessutom ramlade han igår och slog i axeln, jag hoppas att han inte bröt nått. Om inte jag hade ringt pappa igårkväll så hade jag inte fått reda på att han ramla för tanten han är gift med tänkte inte upplysa mig om det förrän idag, via en lapp på köksbordet! En jävla lapp!

  1. Mona skriver:

   Amen vad fan är det för jävla skata?! Trist att höra om din pappa, det är förjävligt att vården ska vara så underbemannad att de missar så mycket.

 2. Helena skriver:

  Hej😀
  En ytlig fråga… dina stövlar från kryssningen, fifasiken vad snygga DOM är…. kan du upplysa om märke månne?
  Tips: köp sea- band mot sjösjuka nästa ggn, finns på bla apotek! Fungerar riktigt bra mot sjösjuka!!!

  1. Mona skriver:

   Tack, märket är Dondup och är dessutom grymt sköna. Tack för tipset, trodde dock inte att jag kunde bli så jävla sjösjuk!

 3. Tant_T skriver:

  Tack för en trevlig helg men fy fan, är jag lika ful på riktigt som på alla bilder??? För övrigt kan jag meddela att om man först åker gungande buss (i toppluva och halsduk eftersom jag blir sjuk av ac:n) i 7 timmar, gungande båt i 22 timmar och gungande buss i 6 timmar till och sedan lägger sin gungande kropp i en stillastående säng så mår man också illa och får svårt att sova!

  1. Mona skriver:

   Hehehe, tack själv, men du, jag ser ju fan inte vad du heter på riktigt…

  2. Tant_T skriver:

   Tant Rosa då? Tänk tuggummirosa VW och ägare med rosa kläder…

   1. Mona skriver:

    Men vafan, är det DU?!!=))

 4. Muminmamman skriver:

  Åh som jag velat vara med….men jag skyr båtar på hösten då det brukar gunga så jag skulle nog legat på toan hela tiden. Snääääällla Mona dra ihop en till träff snart på land. Bor uppe i Umeå men ner skulle jag komma på studs.

 5. Micaela skriver:

  Dina inlägg kommer fortfarande inte upp på facebook, bara 3st sen den 9e september…

  1. Mona skriver:

   Jag vet. FB har gjort om lite grejer. De vill inte att man gör reklam för sina egna grejer utan att betala så de ser till att inläggen kommer långt ner i flödet, eller hur nu Tailsweep förklarade. Något med algoritmer. Jag fattade ingenting när de förklarade. Det gör att jag måste lägga upp dom manuellt, men fick rådet att inte göra det varje dag för då kommer FB ändå att ”flytta” ned dom. Vetefan hur jag ska lösa det där. Tappar säkert läsare men det får jag hacka i mig. Följ mig via Bloglovin istället … om du har lust.

 6. Eva skriver:

  Såå snygg beige jacka Christina har på sig? ( tror det är christina). Om du läser detta så snälla, vad är det för märke?
  Verka vara ett gäng goa tjejer;-))

  1. Christina skriver:

   Hej, tack. Jackan köpte jag på Lantmännen i Arninge, Täby. Märket är Covalliero och det är egentligen en ridjacka. Jag vill minnas att den inte var så dyr och jag köpte den på rea för ca 350 kr.

   1. Eva skriver:

    Tack goa du för svar!
    Då får jag kika där. Toppen!

 7. Helena skriver:

  Alltså Mona. Du är så jäkla snygg, men har du alltid tält-toppar på dig? Smaken är som den berömda baken 🙂

  1. Mona skriver:

   Tack, men då missade du den där tajta toppen jag har på mig i fotot med Yvonne. Tycker inte om det, känns naket…

   1. Helena skriver:

    Haha, uppenbarligen gjorde jag det. Sorry 😛
    Du är snygg vad du än har på dig, förutom vissa undantag som jag skyller på åldersskillnad 😉

 8. Malin E skriver:

  Jaaaaaaaa
  Gör ngt i Skåne. Kan jag änmäla mig direkt?😊
  Tur man inte var med… hade spytt i kapp med dig.
  Båtar o jag =INGEN BRA KOMBO
  Kram

 9. Helma skriver:

  Och det är för att det kan bli som för dig, som man inte åker båt. Skulle garanterat legat i hytten hela kvällen om jag varit med. Dessutom är jag livrädd för att vara i/på båtar/fartyg (vet ej varför). Men skulle gärna hänga på en träff på landbacken!😊

 10. Eva N skriver:

  Efter Skåne så väntar vi i Dalarna på att få göra något roligt på land också 🙂

 11. Smultronblomman skriver:

  Hade så väldigt gärna följt med, men det gick inte att få ihop. I efterhand är det nog bra att jag inte åkte den här gången. Svärfar gick bort i lördags…..
  Hoppas det blir fler tillfällen! Förutom sjösjukan verkar ni ha haft jättekul!

 12. Annica skriver:

  Ååå vad kul ni verkar ha haft 💛önskar att man kunnat vara med.

 13. Fnulan skriver:

  Hahaaha du är så sjuk- alltså åksjuk!!
  Jag önskar att jag var med men väntar på att få ha dig för mig själv istället i en vecka.
  Puss

 14. Christina skriver:

  Mona, det var en verkligt trevlig resa och Du är en fantastisk människa <3 !

 15. viktoria skriver:

  Tusen tack för en super trevlig resa. Jag var glad HELA tiden, fast jag inte log på bild nr 1. Ville ju bara se lite tuff ut, vilket jag totalt misslyckades med……..
  KRAM

  1. Mona skriver:

   Du, TACK själv och tack för att du klargjorde skillnaden. Säg till om ni vill ha en försökskanin.=)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *