Ähum…host…host

Sitter som vanligt med datorn i knät med tv:n påslagen i bakgrunden. Det spelas musik, en man sjunger med en speciell röst. Känner igen den men kan inte placera rösten. Jösses så bra det låter. Me like a lot. Kommer på mig själv med att digga i takt med foten. Och nynna sig lite. Oj vilket bra humör jag känner mig på. Den här snubben måste jag nog lyssna lite mer på.
Tittar upp, stelnar och fryser till is. Lasse Stefanz. Jag nynnar till L a s s e  S t e f a n z!

 Amen hallååå, vad fan hände? Byter man musiksmak när man passerar femtio?!

 Nu blir jag superstressad. Och glöm att jag n å g o n s i n kommer erkänna det för en käft!

0

38 responses to “Ähum…host…host

 1. Emma skriver:

  Jag blir glad av viss dansbandsmusik. Man kan nynna och skråla med bäst man vill. Olle Jönsson har ju speciell röst och jag gillar den faktiskt jag med. Hälsningar 35-åringen ???

  1. Mona skriver:

   35 … pjuhh! Fast du har rätt, han har en fantastisk röst…och är rolig att se på!

   1. Emma skriver:

    ?? lite längre skägg å han är tomten ????

 2. Nilla skriver:

  Hahaha… du är för härlig ? Jag fyller två år yngre än dig idag så då vet jag vad jag har att vänta mig om ett par år, undrar om jag ska börja gå i terapi redan nu 😉 Nej då, jag blir också glad av vissa dansbandslåtar ☺

 3. Ragdoll skriver:

  ???? Jag dör!

 4. O. skriver:

  Dansbandsmusik är ju underbart! Melodiöst och så blir man så himla glad av det. 😀 (Y)
  Har gillat det sedan jag var liten. 😀 Och Lasse Stefanz är grymma!

 5. PJAK/Anna skriver:

  Hmmm du måste vara gammal! Så gammal tänker inte jag bli och tänker därmed inte erkänna att jag kan lyssna på en hel låt av Black Ingvars,,,,,,, Max 1,5 låt sen är jag hos luft svenssons eller kyss eller annan metallisk grupp….

  1. MissK skriver:

   Men e ju en jädra skillnad på Black Ingvars o Lazze Stefanz

   Black Invars gjorde lite hårdrocksvarianter på olika låtar :p

  2. Lena skriver:

   Luft svenssons? Kyss kan jag kanske tänka mig var Kiss (för sådan bra smak att du lyssnar på Kyuss har du säkert inte om du kan tänka dig Black Ingvars) men… Luft Svenssons? Fattar inte.

   1. Haderittan skriver:

    Jag gissar på Aerosmith. Luft=air, Smith är som Svensson på engelska, vansinnigt vanligt.

   2. Martina skriver:

    Luft Svensson = Aerosmith?

   3. Lena skriver:

    Aha!!!! Ja, såklart! Tack. 🙂

    1. PJAK/Anna skriver:

     Visst är det Aerosmith som jag kallar luft svensson. Kiss = Kyss och metallisk musik är helt enkelt metallica. Det närmaste dansbandsmusik jag klarar av ett litet rött paket. Sen är det stopp……. Tur det finns hörlurar som varken släpper in eller ut ljud. = Man slipper höra gubben tjata och man kan spela det man själv tycker om 🙂

 6. anni skriver:

  Men vilken tur vi har som har detta inlägg och visa dig varje gång du får akut minneslust då Fröken Tant 🙂

 7. Jessica skriver:

  Så länge du inte tycker att han är snygg också så finns det hopp Mona!

 8. Eb skriver:

  Är det han som (enligt ryktet) legat Sverige runt ett par varv? Det kanske finns en och annan buksvägerska härinne?

  1. Mona skriver:

   Det kan du nog lita på att det gör! En av våra kompisar har varit en känd dansbandssångare och JÄVLAR vilka stories han har berättat!

 9. MissK skriver:

  Men jag e lite all lyssnare och just nu är det Miriam Bryant’s tolkningar från Så mycket Bättre som gäller på min spotifylista

  Gillade den tjejen

  Fast sällan brukar jag fastna för nån dansbandslåt, det lyssnade man typ bara på när man var ute på 80-90 talet för där vi hängde hade de dansband på ena dansgolvet och disco på andra plus trubadur i mittemellan 😉

 10. Helli skriver:

  Svårt chockad av denna bekännelse. Fruktar min 50 års dag ….

 11. Micaela skriver:

  hahah Om du vill så fixar jag in dig gratis i folkparken där jag jobbar när dom kommer dit i augusti 😉 😀

 12. Jennie skriver:

  Jag älskar Lasse Stefans ?
  Hälsningar från 39 åringen

 13. Suz skriver:

  Oj, hur gick det där till?
  Men troligtvis är det vi som är ute o cyklar då dansbandsmusik är väääldigt populärt ?

 14. Lena H skriver:

  Det där är verkligen inget bra tecken Mona! Jag är lika gammal som dig och gjorde igår ett test på facebook som visade att min musiksmaksålder visar att jag är 16 år. Inge´ dansbandsmusik här inte. Får du inge ordning på det snart får det bli terapi och/eller mediciner, jag eller kanske MER terapi och mediciner…

  1. Mona skriver:

   Vafan, ge hit testet!

   1. Eb skriver:

    Jag gjorde testet och blev 50 år, istället för mina verkliga 35… Tydligen måste man va gammal som Bach för att lyssnande på klassiskt ska anses normalt. (Men, VAD sa jag nu? Sa jag att 50 år är det nya 300? Ja, men då måste det va sant. Bara fram med puderperuken, Mona. 😉 )

 15. j skriver:

  Mest troliga förklaringen är att det är en biverkning efter väry hävvy skitsjuka. Det går över ska du se

  😉

 16. Alex skriver:

  Jag har inga ord att beskriva mina känslor nu, chock blandad med ett lätt illamående ?
  Tänk om det drabbar mig med ( låååååångt kvar dock ) man vill kanske inte veta❤️?❤️

  1. Mona skriver:

   HAHAHAHAHA, honey, det är nog ingen risk att du kommer gilla något annat än schlager!

   1. Alex skriver:

    Nu fattar ja ju inget alls dårå, kan bero på att jag är i chock?

 17. Monkan skriver:

  Hej Mona, kan du fixa ett bra pris på Oral B Pro 7000 till oss läsare? Skulle vara så bra julklapp att ge bort till våra barn hehe.

 18. Fröken Lena skriver:

  Ovh du snackar om att läsa hemmets journal ?
  Mona goes dansbandsvecka = nästa bloggresa !

  1. Mona skriver:

   Käften kärring! See you tonight!

 19. Nettan skriver:

  Du måste fått något slags fel på hörseln, Mona.?!
  Jag får äckelrysningar och allergiska utslag av dansbandsmusik. Hua!
  Och jag är 50+ 😀

 20. Marie skriver:

  Tjoho.
  Du är ute ur dansbandsgarderoben, minsann.
  Japp, och det som finns på nätet stannar på nätet så ditt erkännande känner hela vida världen till nu 🙂
  Mona – det är hos som älskar dansband och synnerhet Lasse-Stefanz (tja, är man inte unik på något sätt så släng in ett Z i namnet, typ)

  1. Nilla skriver:

   Nästa gång vi går in här står det MonazUniverzum i bannern 😉

   1. Skatan skriver:

    HAHAHAHA underbart fyndigt. Tack för den.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *