A lovely friday

Osminkad och med håret på ända drog jag in till stan igår för lite shopping.IMG_0540Liksom många andra kärringar älskar jag skodon och när jag väl fastnat för ett märke så går jag all in. Höst och vinter använder jag nästan bara PrimeBoots. Supersköna handgjorda stövlar från Spanien. Har länge letat efter ett par grå och nu har jag äntligen hittat ett par. IMG_0564Efter det stoppade jag in Nisse i bilen och åkte hem till min kompis Anna. Jag har många Annor i mitt liv och det roliga är att samtliga är egna företagare. Igår var jag hos Anna som har Dlight (tillverkar egna ljus). Eller Dlight-Anna som hon heter i min telefonlista. Det är också den enda av alla mina kompisar som alltid blir apdålig på kort. Eller ja, det beror ju givetvis på fotografen! Hur många bilder jag än tar på henne så ser hon alltid ut som om hon käkat en ctiron, och då ska man veta att hon ler 24/7…

IMG_0545Trots att vi har känt varandra i några år nu hade jag ingen aning om att hon har skrivit 9 böcker! Om barns utveckling. Älskar såna Kinderägg-människor!

 

I våras hade hon nån sorts tävling på sin officiella Facebook-sida. Jag är sällan eller aldrig inne på Facebook men av en händelse hade jag tryckt på Gilla-knappen (tror det var det tävlingen gick ut på). I alla fall, av alla hennes kunder, privata som företag … som vänner så råkade just jag bli den 1000:e och för det skulle jag få varor för 1000 kr. Tiden har gått lite fort och jag har inte hunnit över till henne och inkassera min fina vinst. Förrän igår.

 

Anna är e x t r e m t duktig på att ”piffa” och på trädgårdsskötsel. En sån som kan trolla fram en sagoträdgård som man ser i engelska tv-program. Varje gång jag är hos henne på sommaren blir jag svårt sugen på att faktiskt göra något åt min egen katastrofala tomt här hemma. IMG_0550

Och eftersom hon är så begåvad med gröna fingrar blev jag lite skadeglad när jag upptäckte dom har i köket, hehe:IMG_0542Hon var dock snabb med att svara att maken hennes (som är svinduktig kock) använder torkad chili i mat. Tji fick jag liksom.

 

Vi gick ut till hennes garage, som hon nyligen gjort om till butik.IMG_0547IMG_0551Mästerfotografen lyckades än en gång …IMG_0552IMG_0556Packade bilen full, sa tack och hej och skulle just stänga bildörren när hon frågade om jag ville ge mina läsare rabatt. ”Absolut, tack, vad snäll du är!” sa jag. (Gå in HÄR, ange ”Mona” så får ni 20%. Börjar ni använda hennes ljus kommer ni INTE att sluta. Jag lovar. Sjukt bra kvalitet. Svensktillverkat. Så klart. …och räcker l ä n g e.)

 

Åkte hem och gick ut med Nisse. Funderade lite på det här med alla löv. Har två ton över hela trädgården. IMG_0563

Ähum … kommer nog fortsätta att fundera på det hela vintern. 

 

Gick in och packade upp alla ljus som … ujuj … blev lite fler än vinsten. Å andra sidan går det åt. Eldar varje dag året om. IMG_0566Fixade en god lunch.IMG_0567Besvarade jobbmail, meckade med lite annat sen åkte jag till Bromma Blocks för en eftermiddagsfika med 24-åringen. Efteråt gick vi bort till Synoptik och provade glasögon. Det börjar bli dags för nya för mig. Dock kommer jag ju aldrig att införskaffa runda …IMG_0571Hittade däremot de här som jag föll för.IMG_0573

Tvingade 24-åringen att prova. Vare sig hon vill eller inte kommer hon att behöva glajjer om några år. It’s in her genes.IMG_0569

På vägen hem fick jag order av talibanen att sladda in på dyr-ICA och handla grejer inför hennes tjejkväll igår. Plötsligt, out of nowhere blev jag svårt sugen på kokosbollar. Inget jag äter i vanliga fall då det är för mycket socker.IMG_0589Eftersom talibanen har ålagt sig själv sockerförbud insåg jag snabbt att det kanske inte var så pedagogiskt att komma hemsläpande med bland det godaste hon vet. Alltså var det bara att moffa i sig i bilen.IMG_0591

Maken och jag var bjudna på middag och talibanen skulle ha några tjejer hemma över natten. ”Mamma, vi ska dygna!” Ehh, det tog ett tag innan jag fattade.

 

”Varför då?”

 

”För att se om vi k a n!”

 

Kan säga att det inte gick så bra. De sov så sött vid midnatt.

 

Själva var vi som sagt på middag hos kompisar. Maken var på osedvanligt gott humör och no wonder, han jobbar ju jämt och vi gör sällan saker tillsammans. Han kvittrade som en jefla kanariefågel i bilen på väg dit. Hand på låret och sjöng sin all time high-favoritsång för full hals.IMG_0594IMG_0599

När man får barn ordnar ju BVC mamma-träffar i början där man är ett gäng nyblivna mammor som under 5-6 träffar ses på BVC och utbyter erfarenheter. Gänget igår är samma gäng jag träffade när 24-åringen föddes. Jag är s å glad över att vi fortfarande ses kontinuerligt. 24 år. Sweet Lord, vi är ett gäng gubbar och kärringar nu. Måste dock erkänna att vi tanter åldrats med lite mer … ähum … behag än männen. Ni snubbar har en tendens att gubba till er. Eller ja, det gäller alla utom min man, som ser ut som ett babyface, år ut och år in. Nu är ju inte han pappa till 24-åringen, den biologiska fadern är inte välkommen i det här gänget, eller över huvud taget, av olika anledningar.IMG_0602

Nu är det här Gudskelov ett gäng vänner vi känner väl och det var ju tur för maken. Han inledde nämligen kvällen med att göra bort sig hos värden: vi sysslar ju bland annat med smide. Ritar och låter tillverka allt från ljuskronor till skohorn. Som vi sedan säljer i huvudsak till butiker runt om i Sverige och Norge. När man jobbar med det blir man yrkesskadad. Så fort vi är någonstans och kanske ser något snyggt tänker vi: ”hm, det där kanske man kan göra en variant av.”

 

Maken ser ett par ljusstakar på köksbordet och säger: ”Men Lasse för fan, vad har jag sagt om det här med att köpa kinesiskt skit!”

IMG_0600

Det var bara det att händige Lasse hade gjort dom själv. Ridå ner kan man säga. Fifan som vi skrattade. Sjukt trevlig kväll med sjukt trevliga kompisar.

 

Idag är det klubbmästerskap i dansskolan. Dock i Stockholmstrakten. Thank you God. Är något trött på alla tävlingsresor. Har svinbråttom. Ska vara där om 32 minuter och förbereda.

 

Laters!

0

20 responses to “A lovely friday

 1. Pi@ skriver:

  Var det inte ni som var som ‘värsta storfamiljen’ och firade jul osv tillsammans allihop? Eller är jag ute på den berömda cykeln och harvar igen?

  1. monasuni skriver:

   Så var det. En dag ska jag berätta.

 2. Ragdoll skriver:

  Tur att man kan räkna med din man! Ha, ha, ha! Garvar läppen av mig!

 3. Tin@n skriver:

  Lövblås is da thing! Vi som är lite analretendenta älskar funktionen snabb städning.

 4. Haderittan skriver:

  Fotar du henne mitt när hon snackar eller ber du henne posera? Och det är lättare och trevligare att ta bort löven nu än när de har ruttnat efter vintern. Har nu blivit dags att skaffa dubbelslipade glasögon enl optikern. Ser inte fram emot det men 2 par har jag inte råd med. Mina glas kostar 2400:- styck så bara glasen blir nästan 5000:-. men hon sa att de jag har nu är ung så nära jag kommer för att ha för att både se på nära och långt håll.
  Känner mig bara så jävla gammal när jag tänker på dubbelslipade. Min svåger förstår inte varför men Herregud, han är snart 70! Jag fyller 45 om en månad. Det är skit att åldras!

  1. P skriver:

   Kolla in Smarteyes dom är mycket billigare

  2. P skriver:

   Det är bra för jord och gräsmatta att löven ligger kvar till våren

 5. Martina skriver:

  Grymt snygga stövlar var hittade du dem? Fick min poncho hem idag men gillade inte färgen. Vill gärna byta hur gör vi då? Mvh Martina

 6. Kinna skriver:

  När hinner du använda alla kläder och skor ? Helt galet !!!!

  1. Mona skriver:

   I know, har med min barndom att göra. Men jag byter skor och jacka varje dag. Har dille på skor. När jag var tjock var det det enda man kunde ”samla” på utan att det påverkades av min vikt, så det sitter i trots att jag är ”normalviktig” idag…

 7. Martina skriver:

  Tack för att du fixade rabatt på dlight. Nu har jag äntligen beställt massa ljus till vänskapsknuten.

 8. Nina skriver:

  Vet du vad! Du kan skita i att kratta i trädgården! ?För experterna säger att löven ska ligga kvar! Bra va! ?

  1. Enna skriver:

   Så säger maken också. Men det han inte fattar är att det inte gäller när man har ett tjockt täcke över hela som istället förstör gräset. Perfekt om man vill slippa klippa till nästa säsong dock.

 9. Enna skriver:

  Vart köper man armbanden?

  1. Mona skriver:

   Oj, menar du mina? Ähum, Hermes och de andra två har jag köpt av utställare på Formexmässan..

 10. Eva skriver:

  Dom kokosbollarna brukar jag också köpa;-))
  Står nämligen på dom att dom är kalorisnåla;-)) Då måste dom ju vara det väl,haha.

 11. carina skriver:

  vad är det med ex maken? Har ni aldrig funkat ihop efter skilsmässan?

 12. Sara skriver:

  Gud vad fin 24:a åringen är i håret!!!! Och resten av henne oxå!

 13. Malin skriver:

  Om man har extremt mycket löv kan man köra över dem ett par varv med gräsklipparen för att lufta upp och hacka sönder. En annan bra sak är KOMPOST. Skotta ner löv och annat dött material i en kompost och taddaaa – superduperfin jord under nästa sommar. Helt gratis. Du kan även kasta all vegetarisk mat, kaffefilter, kaffesump, tepåsar och allt hushållspapper och pappersservetter i komposten. Blir underbart fin jord kan jag lova.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *