Tillbaka till verkligheten

img_2392-4.jpg

Igår morse var jag först ut i sminket. Prick 07.00 förvandlade bästa Smink-Clara mig från en trött, plufsig femtioplus-kärring till … well, en much more piggare tant!img_2384

img_2362

Var tvungen att hjälpa naturen på traven och drog i mig en kaffe. Inte särskilt smart att göra det strax före synkningen (synkning: när vi gör enskilda inspelningar som senare synkas i programmet) eftersom jag var tvungen att springa in på toa. Hela mitt maskineri sätts nämligen igång av morgonkaffet. img_2375

Mari-Linn och jag, färdiga för första programinspelningen. img_2382

… där en av gästerna var Estelle Nordenfalk (till vänster), ägare av Yogayama, Skandinaviens största yogacenter. Vi som är gamla getter känner igen henne från världens bästa (och Sveriges första) talkshow: Knesset med Kristian Luuk. Estelle pratade om hur det är att vera egen företagare och gav oss en massa tips. img_2372

Mellan tagningarna har vi dom så kallade synkningarna. Vi får ett tema och ska säga vad vi tänker när vi hör ordet. T ex ”Barn”, och då ge 5 alternativ på vad som ploppar upp i skallen när vi hör det ordet.

img_2401

Vi spelar in två program per dag och när det första är klart springer vi en kilometer bort och upp till sminklogen, får ny make och byter om till andra kläder.

 

Jag ger Smink-Clara fri lejd. Hon får göra vad hon vill med hår och make up.img_2398

Igår var det första gången och den sista som jag bar den klassiska Odd Molly-koftan. Jag är mest troligt sist på bollen. När den kom för typ 8 år sen så hade varenda Bromma-kärring den … och det var just det; jag ser ut som en gammal kärring i den. Modellen är dessutom gjord för tjejer med små boppar. Funkar inte alls på mig. img_2407Men, skorna, check in theese shoes: sååååå sköna och sååååå snygga. Jag som a l d r i g går i höggklackat kan helt ärligt säga att dom här är superbekväma. Det tråkiga med dessa inspelningar är inte att vi måste ha kläder från Ellos, nä, det är att vi inte får dom. När jag kom hem igår så gick jag raka vägen in på deras hemsida för att beställa hem skorna men givetjeflavis fanns dom inte. Märkligt med tanke på att själva idén är att få tittarna att vilka köpa det vi har på oss. img_2408

Sista gästen i gårdagens program var jättetrevliga Andrea Brodin; inredare och soon to be 3-barnsmamma.img_2409

Nu har vi bara en inspelningshelg kvar men det är en månad till dess.

 

Idag måndag. Har shitloads att göra på jobbet men tänker ta det lugnt och ägna mig åt mail och förbereda lite samarbetsinlägg. Mest troligt blir det en lunch på Wilmer också.

 

Häpp!

 

Uppdaterat: en av er lyckades hitta skorna på Ellos hemsida så nu är dom på väg hem!

0

31 responses to “Tillbaka till verkligheten

  1. Mona skriver:

   Men vad faaan, jag gick igenom 400 par skor på deras hemsida men hittade dom inte, de ligger inte bland kategor skor…. TACK!

   1. Annette Lo skriver:

    Du var kanske för snabb, och de hade inte hunnit lägga upp dem?
    Valde annars skor-dam-pumps-svarta och då var det inte sååå många kvar att leta bland.

    1. Mona skriver:

     Kan ha varit så, nu är dom beställda i alla fall!

 1. Kennelflickan skriver:

  Samma sak för mig med Odd Molly-koftorna, har man boobs så ser man raskt ut som en kylskåp i deras koftor.

 2. kristina skriver:

  Det är verkligen ett färgglatt gäng som sitter i soffan på sista bilden. Alla verkar gilla svart eller gråskalan.
  Snälla dra ner på tempot,skriv på din bok, anställ någon som kan packa varor. Vi vill följa dig länge på bloggen.
  Kram och ha en riktigt skön vecka

 3. Anette skriver:

  Så himla kul för dig Mona!
  Hade nog sprungit in på dass om jag varit i ditt ställe utan att behöva slörpa kaffe…dvs av ren nervositet.
  Du verkar dock samlad och så grann 🙂
  Ja, dvs du är snygg som attan men både kärringjackan och de spetsiga fulskorna kan du vänta med 20 år till.

  1. Mona skriver:

   Jäkla tråkkärring, skorna är ju to die for!

 4. Liz skriver:

  Fantastiskt vackert hår!!!!

 5. PJAK/Anna skriver:

  Hmmm, Mona hur gammal är du egentligen? Vissa av bilderna får dig att se ut som Gunilla P i fruarna….. Fniss och det är tyvärr ingen komplimang. Skippa koftan, tack.
  I övrigt hoppas jag du tar till vara på hur håret fixas till för det blir riktigt snyggt!

  1. Mona skriver:

   Haha, HATAR koftan! Kände mig som hundra år i den…

  2. Mr Lee skriver:

   Mona-Gunilla P…. Jag döööör! 😀

 6. Anna skriver:

  Medger att jag är snudd på för ung för Knesset men var det verkligen Kristina Luuk som var med där? Är det en släkting till Kristian Luuk?

  1. Mona skriver:

   Hahaha, tack, måste genast ändra!

  2. M skriver:

   Jag bryter ihop!!! 😂 Har god lust att googla Kristina Luuk… 😄

   1. Mona skriver:

    Ni är dumma!=))

 7. Agneta skriver:

  Är du 50, du ser ut som 34 ? 🙂

  1. Mona skriver:

   Haha, I wish. Min ideala ålder är 38. Tänk om man kunde få vara det resten av livet!

 8. Therese skriver:

  Tack för bra blogg med allt mellan himmel och jord! En fråga som inte har med inlägget att göra, bilderna du har på bloggen numer, är de tagna med din nya kamera eller är det mestadels mobilbilder? Ska köpa ny kamera och är intresserad av den kameran du köpte, men vill se lite bilder så man ser kvaliteten på bilderna. Är ute efter en Enkel, liten smidig kamera som man kan ha med sig i vardagen och foto ögonblicksbilder ut vardagen o livet. Är inte teknisk för fem öre men vill ha en bra kamera som tar fina bilder utan att man måste vara proffs, eller behöva redigera bilderna en massa.

  1. Mona skriver:

   Tack snälla du! Roligt att du frågar om kameran. Jag blandar hej vilt om jag ska vara ärlig. Jag gick ut i ett inlägg och frågade vad för slags kamera jag skulle köpa. Är nämligen förjävla oteknisk och orkar inte med inställningar och annat skit. Det ska gå fort och bli bra. Det var då flera, bland annat en läsare som jobbade i en fotobutik med marknadens samtliga kameror, som hävdade att den här var bäst: http://www.panasonic.com/se/consumer/foto-och-videokamera/lumix-g-compact-system-cameras-dslm/dmc-gx80k.html

   Den ÄR superenkel och det finns superbra tips på youtube om man vill fördjupa sig. Den är värd varenda krona Therese.

 9. M skriver:

  Åh jag tycker att du är jättefin i koftan! 😊 Tycker annars att den har en förjävla konstig skärning men på dig passar den bra. Jättesnyggt hår och smink för övrigt, förstår att sminkösen får fria tassar!

 10. Anne skriver:

  Jag måste säga att du är ursnygg! Koftan klarar men sig utan med eller utan boppar.

 11. Molls skriver:

  Jag gillar din formulering ”får ny make”, funderar om den gamla maken är informerad 🙂

  1. Mona skriver:

   Hahaha, ibland går det för fort!

 12. JH skriver:

  Tänk vad vi KärringTanter är elaka mot oss själva! Jag mobbar också mig själv dagligen. Måste lära oss att njuta av att vi är vackra som original. (finns bara en av dig och det är du). Ni vet ju att det vackra sitter i betraktarens ögon. Vet du Mona, du var vacker för ca 25 år sen men nästan så att den där mogna och kloka erfarenheten ger ett ännu vackrare uttryck! Du skulle nog säga samma sak om mig om du såg mig i dag 🙂

  1. Mona skriver:

   Tack, och jag vet, men jag tycker på allvar att jag mer än gärna hade stannat vid 37-38. Men du, jag ser ju delar av ditt namn i din emailadress … och tänker febrilt … men kan inte lista ut efternamnet!

 13. Linda skriver:

  Vackra bilder på dej.

  Undrar om soffan,är den bekväm? Måste veta! 😉

  1. Mona skriver:

   Första gången jag satte mig tyckte jag att den var stenhård, men nu, 8 program senare, gillar jag den och skulle lätt kunna tänka mig den hemma!

   1. Linda skriver:

    Tusen tack för svaret, det var snällt!
    Jag har, sedan jag såg den första gången, velat ha den. Fast man beställer inte direkt hem en 400kilos pjäs för att sen skicka tillbaka.. Ska beställa den idag, jag harnämligen många som studsar i soffan och gör den mjukare.. (5 barn)
    Ha en fin dag!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *