Well, det börjar ta sig

IMG_7284Trots att vi ställer ut på mässor två gånger om året, januari och augusti, så är det alltid saker som måste köpas. Man tycker att man har järnkoll på rubbet men icke. Det är ett jefla flängande och farande mellan måleributiker, Bauhaus, Martin Olsson etc. Jag är ju företagets Budbils-Stina så det är alltid mig den lotten faller på. Å andra sidan avskyr jag att stå och stampa på samma ställe jämt, så jag åker gladeligen. Kanske också därför jag tycker så vansinnigt illa om dessa mässor: för att jag måste stå i en monter i fyra dagar och le.

 

Gårdagen började med Bauhaus och Martin Olsson. Hade fått order av ”K” att köpta rödkål, lök och aubergine. ”Jättemycket”. Ni ska snart få se vad de kommer användas till.

IMG_7308

Sen ut till mässan och lämna allt, in till jobbet igen för att hämta lite mer grejer, vidare till city för att plocka upp ”K” … och tillbaka till mässan. Igen.IMG_7302IMG_7304Upp med alla pinaler, själva monterutrustningen alltså, innan vi börjar hänga upp/ställa ut varorna. IMG_7307Sen tillbaka till jobbet för att hämta upp montermattor. Min kompis Marie, som äger Odahl Design (smycken) hade 100kvm mässmatta över som vi har fått av henne. Schenker hämtade upp dom i Falsterbo i torsdags men något hände så de kom först igår. Tunga som sa*an. IMG_7310

Vi lade ut golvet på 6 minuter och sen upp med alla varor. Man, eller: både ”K” och jag jobbar på samma sätt: alla varor plockas upp, för att sedan ställas i ordning färgmässigt, vilket vi kommer göra idag. IMG_7312Kläderna ska alltså färgkoordineras och medan ”K” gör det idag ska jag skriva prislappar. Kommer ta aningens längre tid än jag trodde. Skulle ha tillbringat hela gårdagkvällen med det men jag checkade ut 22.00. Luften på mässan tar kål på mig.IMG_7318IMG_7316Rygg i rygg med mig står den här galningen. Maria. Hon äger Reunion Home. Det är hon som är ”ansvarig” för alla superfina handdukar ni har beställt av mig. (Det har kommit in några eftersläntrare med ordrar och dessa kommer ni få efter mässan. Maria kommer vara på mässan hela veckan och vi får vänta tills hon är tillbaka i Skåne.)

 

Åkte från mässan direkt hem igår för att träffa Birgitta. Hon är en glad pensionär som bor här i närheten och som ska ta hand om Nisse under våra mässdagar. Jag vill passa på att tacka er, särskilt Tina S och Carina L, för alla superbra förslag/erbjudanden jag fick när jag efterlyste ett hundpensionat härom veckan. Blir så glad när ni besitter så mycket kunskap och har sådan koll på allt. Birgitta hade fått tips av någon här inne så hon mailade mig. Hon har dessutom mycket stor hundvana och efter att ha träffat henne under nästan två timmar igår tvekade jag inte en sekund. Han kommer ha det kalasbra hos henne.

IMG_7324

Vi sa tack och hej till Birgitta och jag åkte till dansskolan. Där sitter Malin i telefon. Det är hon som äger Kindahls Dansskola. För övrigt Stockholms bästa. För er som är nya här inne kan jag berätta att talibanen tävlingsdansar och igår var terminens första träningspass. IMG_7326Jag älskar den här miljön och jag älskar skolans dansmammor. Vi är några stycken som verkligen tycker om varandra. IMG_7327En av danslärarna kom fram med en goodiebag till mig. Den har stått på skolan hela sommaren och kommer från en förälder till en av skolans elever. Jag är en av två lagledare på alla tävlingar, vilket jag verkligen älskar, och fick den är påsen som tack. Jösses så glad jag blev, TACK Madeleine C!IMG_7330IMG_7329Vi har Linas Matkasse men när man kommer hem 19.50 finns det inte en chans i helvitti att jag ställer mig och gör riktigt mat. Det fick bli äcklig korv och glutenfri pasta.

 

I’m such a good mom! Har ni några bra tips på snabb men god mat? Utan en massa äckliga grönsaker. Det är farliga grejor det. Kommer nämligen inte orka ställa mig och laga mat efter recept den här veckan.

0

32 responses to “Well, det börjar ta sig

  1. anna skriver:

    Koka vanliga spagetti. Under tiden de kokar fräser du vitlök och torkad chili(små bitar och mängd efter önskad styrka) i en stekpanna eller om du har en wok. Riv parmesanost.När spagettin är klar häller du över den i stekpannan. Lite i taget och blandar ihop med vitlöken och chilin. När allt är i blandar du i en burk skalade räkor, parmesanen och persilja. Blanda ihop allt. Servera genast. Ha gärna lite aioli och lite bröd till. Typ baguette. Vitt vin skadar inte heller 😉 Man kan även riva mer parmesan när portionen ligger på tallriken. Snabbt, enkelt och betydligt godare än korv och makaroner och inte en grönsak i sikte 😉

  2. Annette Lo skriver:

    Skär kyckling i mindre bitar, fräs i stekpanna, häll på Pataks Tikka Masala-sås, puttra en kvart, servera med ris. Grönsaker optional för den som är hugad. Går att variera med annat protein, eller för den delen tofu för den som inte vill ha kött.

  3. PJAK/Anna skriver:

    Hmmm kommer iaf ge tips om grönsaker.

    En påse wok grönsaker
    3 kycklingfiléer
    Currysås (Blå bands duger om man piffar till den)

    Skär ner kycklingen till små bitar
    Fräs kycklingen
    Hiva I grönsakerna
    gör såsen och häll över,
    Blanda
    Klart för servering

  4. ÅsaC skriver:

    Stek laxfilebitar i stekpanna. Krydda med salt och vitpeppar. När laxbitarna är nästan färdigstekta häll på grädde ca 2-3 dl och strö över ca 2 del finriven parmesan. Låt puttra 2-3 minuter så att att osten smälter. Servera med färsk bandpasta.

  5. Eb skriver:

    Se till att ha tinade laxbitar redo. Riv skalet av en lime och ta pressa saften ur halva. Häll limesaft på varje bit, både fram och baksida. Salta, peppra och strö över limeskal. Lägg i form. In i ugnen i 20-25 min. KLART. Ätes med fördel med potatis, men pasta funkar också utmärkt.

  6. Eb skriver:

    Hacka och bryn lök. Lägg i strimlad falukorv och stek en stund. Häll över en förp krossad tomat. Salta, peppra. Avsluta med tärnat äpple, om du vill, och låt det steka med några minuter. KLART.

  7. Marie skriver:

    Fick nys på ett oväntat gott recept häromdagen; mosa en mogen banan i en skål, blanda ihop med ett ägg. Stek tills ytan blir som en vanlig pannkaka, dvs några minuter på varje sida. Servera med keso och blåbär. Tid: 5 minuter. Bananpannkaka utan mjöl och grönsaker. Låter konstigt men väldigt gott och oväntat mättande.

  8. Det är iofs för sent den här gången, men till nästa mässomgång så gör några storkok i förväg som du kan frysa in och bara ta fram och värma, grytor, pajer, gratänger och liknande, ”värmemat” är det bästa som finns.
    Charlotta

  9. Helena skriver:

    Älskae snabb mat, här är två klassiker hemma hos oss.

    Koka färsk tortellini. Koka upp grädde och smula i mögelost. När mögelosten smält är såsen klar. Blanda ihop med tortellinin. Done! Tar lika lång tid som tortellinin tar att koka.

    Koka upp pasta vatten. När vattnet kokar hä i pasta. Klipp bacon i småbitar. Stek. Hä i tomatpuré, mycket! Minst 1,5 msk per portion. Stek ihop med baconet. Hä i matlagningsgrädde. Koka ihop medans pastan kokar.
    När pastan är strax innan klar, sila av och hä i baconblandningen. Rör runt, klart!

  10. a-c skriver:

    Koka 2 ägg. Öppna en burk makrillfilé i tomatsås. Skala äggen. Ät upp allt. Det går jättefort och man blir mätt

  11. Marie skriver:

    Köp en Crock Pot och låt maten laga sig själv när du är borta, då är det klart att bara äta när du kommer hem och du slipper stå och laga alls. Finns massa otroligt goda recept och du kan säkert med modifiering på tiden använda recepten från matkassen 😉

  12. Lindha skriver:

    Tips!
    Har precis beställt färdiga matlådor från ett företag som heter http://www.klaramaten.se och får första leveransen på söndag. Hoppas det är bra… färdig mat lagad av kockar med bra råvaror. Man bara värmer och serverar med grönsaker man själv önskar 😉

  13. Biggan skriver:

    Vet inte om du gillar fisk men här kommer familjens favorit fisk som tar typ 10 min att laga. OCH till och med fiskhataren i familjen äter detta utan knot.
    Halvtina ett torskblock i micron eller ta upp den på morgonen så den är tinad. Hacka lök och mjukstek. I med fisk och hacka o fräs i stekpannan tills fisken är smulig som färs. Krydda med vitpeppar och rikligt med salt och citron. I med något som reder typ Majzena. Tillsätt shitloads med grädde tills allt är en mysig sås. Har du dill hemma i med det. En näve räkor är också ljuvligt men inte ett måste. Servera till ris, potatis eller bara ett rostat bröd. Njut

    1. Elisabeth skriver:

      Testade att göra detta nu ikväll och rackarns så gott det var. Tack för tipset!

  14. Camilla skriver:

    En sjukt god peruansk/kinesik fusion. Koka spaghetti. Skär upp lök (1-2 st) i strimlor (gärna rödlök), skär några tomater i klyftor, lite krossad vitlök om du vill, strimla biff eller kyckling, paprika eller mild chili i strimlor (kan skippas). Fräs allt i stekpanna med salt, peppar och spiskummin. Ha på soya efter smak. När du fått en fin smak på det så blandar du ihop det med spaghettin. Vill man kan man strö parmesan eller persilja över. Tar typ 15-20 min att svänga ihop.
    En annan sak som är god är ”köttgryta peruvian style”. Strimla kött, hacka lök, pressa vitlök. Stekt detta med spiskummin, salt och lite chilipulver, häll på vatten, en köttbuljongskub, tärnad potatis, ärtor och morätter hackade i små bitar, koka tills potatisen nästan faller sönder (brukar använda lite mjölig potatis som kokar sönder och mer av en fast som får vara kvar i bitar), ha i en liten kvist mynta och låt koka ett par minuter. Häll över lite vitvinäger och tadaaa! Serverade detta till mina föräldrar och det var en hit. Är man lat kan man ju köpa färdigtärnade potatisar och strimlat kött så går allt supersnabbt att förbereda.
    Inser att dessa recept känns väldigt jobbiga, fast de inte är det.
    Men i nödfall: kycklingfileer (gärna tunt skivade) som steks med Allroundkrydda, sätts i hamburgerbröd och äts med valfria tillbehör, det är min räddare i nöden mat när jag är hungrig och grinig.

  15. Anne skriver:

    Pasta Carbonara. Så enkelt att det knappt behöver lagas till. 😀
    Eller stekt ägg och bacon på en skiva bröd. Mums.

  16. Anne skriver:

    Inte en enda grönsak heller. 👍😉

  17. Cristina skriver:

    Jag har läst din blogg till och från i över 3 år, men dina maträtter som består av en del halvfabrikat blir jag inte så jätte imponerad av (sorry men ärlighet varar längst)
    Kika in på min matblogg kanske du hittar lite inspiration där 🙂 om det är okey att jag gör lite smygreklam för min blogg?!

    1. Mona skriver:

      Haha, klart det är okej. Lovar att jag ska kolla!

  18. Annelie skriver:

    Super snygg monter! ! Synd att jag inte kan åka i år på mässan. Hade vart kul att se den live och att träffa dig😄

  19. Henna skriver:

    Färsk pasta kokar man på ett par minuter! Till det värmer man Keldas ostsås i en kastrull och i med det man tycker är gott (skinka eller bacon tex).

    Eller varför inte koka potatis i mindre bitar (går snabbare) och till det varmrökt peppalax och en kall romsås.

  20. Norpan skriver:

    Köp en burk ärtsoppa. Så snabbt och så gott. Kelda har också färdiga soppor som är goda.
    Du flaggade ju för någon knäckepizza tidigare och den borde ju också gå fort att fixa till.
    Men soppa brukar ju gå snabbast och vara skonsam för magen om man ska äta så sent 🙂
    Blir du sedan hungrig när du står i montern på mässan, kan du ju gå loss på grönsakerna som du blivit ombedd att köpa ;-D

  21. Mirelle skriver:

    Färsk fylld tortellini, koka 4 min. Blanda med pesto. Klart!

  22. Cristina skriver:

    Är nybörjare på det här med bloggande men här är min matblogg
    http://www.matmamman.se/#home

  23. Annika skriver:

    Tortillabröd, majonnäs eller philadelhpia, kalkon eller kallrökt lax, avokado. Rulla ihop. Ät stående om du behöver. Eller gående. Eller i bilen. Hepp!

  24. Lee skriver:

    Alltså VAR får man tag i sånna tunna stål (eller vad det är för kvalitet..,) grunkor som man sätter i taket och fäster light uppsägning med? kan med fördel användas i skyltfönster för att få önskad höjd på det man ska hänga upp? Det är som en liten liten vajer som msn drar ut och avslutas med en krok som man sätter upp saker med? Någon dom vet vad jag menar? Vad heter dem? Var finns dem?!? Blir gaaalen 🙂

    1. Mona skriver:

      Men vännen, de finns i välsorterade kontors/affärsbutiker, typ Office Depot!

      1. Lee skriver:

        Gör de?!? Ska kolla direkt! Tack!

  25. Anita skriver:

    Idag åt vi något som jag tror ni gillat. Glutenfri fläskpannkaka.
    Googla fläskpannkaka lchf och välj recept av Åse-56 kilo.
    Enkelt och mättande, du kan ju ta en magrare ost om du inte tål för mycket fett.
    Rårörda lingon (och gärna en tomatsallad till).

    1. Mona skriver:

      Nämen ÅHH, pratade (via sms) med Åse igår! De receptet måste jag kolla upp!

  26. Kerstin utanför stan skriver:

    Sås 1) Häll i en brk creme fraiche naturel i en kastrull. Ha ner skivad gravad lax (brukat ta ett paket). När det värmts upp så ha i en massa dill och eventuellt grovmalen svartpeppar.

    Sås 2) Häll i creme fraiche naturel i en kastrull. Ha ner ett paket gorgonzola som är skuren i mindre bitar. Låt osten smälta och ha i grovmalen svartpeppar i slutet. Kan serveras m gröna små ärtor för de som vill ha;)

    Sås 3) Häll av oljan från en burk tonfisk (i olja) i en kastrull. Lägg i en hackad gul lök och fräs till löken blir genomskinlig. Lägg sedan ner tonfisken och låt allt bli varmt. Gärna som sagt grovmalen svartpeppar i.

    Till alla dessa har man valfri sort pasta eller kanske bandspaghetti. Mycket lätta recept som har få ingredienser och blir färdiga medan pastan kokar. Ät och njuuut…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *