Sminkhimmel

Solen fortsätter att skina här i Stockholm och jag älskar mina glittriga Ponssandaler. Helst varje dag. De gör sig så bra mot mina vita stockar till ben, hehe.IMG_9796Igår fick vi leverans på de där halsbanden jag beställde för några veckor sedan. Hade bara sett dom på bild och var orolig att kvaliteten inte skulle vara så bra som det stod i beskrivningen. Kan säga att jag inte blev besviken!IMG_9787Packade bajssprejer hela dagen, hämtade talibanen och åkte till tandregleringen i Sumpan. Hennes tänder har flyttat sig på rekordtid.IMG_9802Under tiden satt jag och betade av mailen i min helrosa outfit.IMG_9803Körde hem talibanen och hämtade upp en kompis i finhooden. Vi åkte in till Söder där vi skulle på en invigning av en sminkaffär. IMG_9824IMG_9818IMG_9807Jag hade tackat ja och tänkt att ”det är ju lite trevligt”. När Suzanne, grundaren av det här konceptet, började prata och berätta sin historia fastnade jag totalt. IMG_9814Suzanne är 30 år, forskningsingenjör, har en masterexamen i organisk kemi och är utbildad make up-artist. För 3 år sedan kom hon på ett nytt koncept. Hon ville starta sitt eget sminkmärke och det skulle vara av hög kvalitet, inga parabener och annat skit. Smink med superhög pigmentering (alltså, det behövs bara yttepytte med färg eftersom den sätter sig direkt). Detta smink ville hon sälja i en butik där man som kund kan komma in, sätta sig och sminka sig med alla produkter som butiken säljer, få professionell hjälp från butikens make up-artister, till en kostnad av 200 kr (då får man med sig en mascara). Sminket man använder i butiken sprejas efter varje kund. En sprej som på 10 sekunder desinficerar allt man har använt.  Man kan också vara ett gäng tjejer som samlas där en kväll för en sminkkurs. Sjukt bra affärsidé. Igår, 3 år senare, har hon förverkligat sin dröm.

 

Jene passade på att fråga en av make up-artisterna hur hon ska göra sina ögonbryn snygga. IMG_9810IMG_9827Jag provade deras foundation. IMG_9840IMG_9828IMG_9832IMG_9838Kan säga att jag är extremt svårflirtad när det gäller smink men sweet Lord så bra kvalitet. Vilken lyster! Jene är svinduktig på allt som har med smink att göra och hon bekräftade att kvaliteten är hög som attan. Dessutom är det inte särskilt dyrt. Jag har i alla år endast använt ID Bare Minerals, som är sjukt dyrt och vad mig anbelangar världens bästa make up-produkter, men det här är faktiskt bättre!IMG_9819

Mycket nöjda åkte vi därifrån med en varsin goodiebag samt varsin påse med nyinköpta produkter. Jag hade inte alls tänkt blogga om det här men blev så himla överraskad över hur bra det var. Sen älskar jag människor som gör verklighet av sina drömmar. Jag hoppas på riktigt att det kommer gå bra för Suzanne och butiken, som heter Belle Dame. Jag ska tillbaka och handla mer. Lätt. Och jag bad henne skynda på med sin webshop så att övriga landet kan ta del av hennes produkter. IMG_9844

(Götgatan 37, öppnar på måndag.)

 

Åkte hem och blev väry happy över en jättebukett med blommor som stod utanför dörren. Mina absolut älsklingsblommor.

IMG_9845

Tack bästa K, I love you! Du vet alltid när det är rätt läge!

0

13 responses to “Sminkhimmel

 1. Bitta skriver:

  Snälla skriv när webshopen är igång detta vill jag absolut testa 🙂

  1. Mona skriver:

   Jag är fullkomligt fast, och jag skojar inte när jag säger att jag är svårflirtad. I will tell you.

 2. Ragdoll skriver:

  Jag har, på ålderns höst, kommit på att det är kul med smink, skor och kläder. Vet inte vad det beror på men maken tycker jag spenderar för mycket pengar. Vore ju bra med nåt som höll bra kvalitet som räcker länge. Synd att jag boe i fel ända av Sverige.. Men man kanske kan åka på shoppingresa till huvudstaden…?

 3. Anna/PJAK skriver:

  Du menar att jag inte ska behöva nyttja mina kontakter I Staterna för att få tag på bra make up (Bare Minerals) till en vettig kostnad?

  1. Mona skriver:

   Jag menar verkligen det Anna-Karin. På riktigt. Jag kan inte återge allt hon berättade om hur det går till med tillverkningen men de går två steg längre än Bare Minerals.

   1. Anna/PJAK skriver:

    Då avvaktar jag webshoppen. Kan lika gärna gynna henne som amerikanarna 🙂

 4. Pudeltanten skriver:

  Vad har du på dig, är det en rosa poncho med bling?

  1. Mona skriver:

   Japp, jag har blingat den själv med Swarovski!

   1. Pudeltanten skriver:

    Då vill jag veta ALLT om hur man gör! 😀

 5. Annelie skriver:

  Lägg upp halsbandet i webbshopen! Jag vill ha! =)

 6. Helena m. 4 skriver:

  Tack för snabbt svar och för hjälpen igår, av både maken och dottern 😀
  – du var ju mer som en (snygg) snabb fläkt av rosa syren som for fram genom rummet…
  Fick med mig en vinröd som ska bli en 70-års present och kommer att beställa en rosa till mig själv…

 7. Deseree skriver:

  Du kommer snart få hälsporre av dom där skorna hehe

 8. Annette Sahlin skriver:

  Underbart att vi fick göra hela butiksinredningskonceptet till Belle Dame. Idé och design, tillverkning och byggnation av butiken. Vi från Top Floor Inredningsarkitekter önskar er ett stort lycka till! Tack Mona för att du uppmärksammade detta koncept! Varma hälsingar Annette Sahlin.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *