När man tar sig lite kvalitetstid

Samarbete med Dermapen/ArtFace

Jag får många förfrågningar om jag vill göra olika saker, eller gå på event. Säger nej tack till det mesta. Härom dagen var jag mitt uppe i att lyfta en massa kartonger när det pep till i fickan och jag noterade ett mail. Tog mig bara tid att läsa de två första raderna. Typ ”… så vi undrar om du skulle vilja ha en Dermapen-behandling … bla bla”.

Jag stoppade ned telefonen och tänkte att jag skulle svara samma kväll. Att ”tack, men nej tack, det går inte”. Att jag skulle tacka nej beror på att jag bara går på behandlingar hos Jenny på ArtFace (och ibland hos Dr K). Några timmar senare plockar jag fram datorn och ska svara på mailet. Läser då hela. Det visar sig att behandlingen ÄR på ArtFace. Att Dermapen, själva företaget, är hos Jenny och utför behandlingar.

Jag letar i minnet. Har starkt för mig att Jenny gjort en sån behandlingskur på mig för hundra år sen. Letar i bloggen och mycket riktigt, hittar ett inlägg som har några år på nacken. (HÄR)

Det är en grymt bra behandling så jag mailade tillbaka och tackade ja. Var säker på att det var Jenny som sett till att de kontaktade mig. 

Igår åkte jag dit. 

Jenny har sin klinik på Valhallavägen mitt i Stockholm. När jag kom in blev jag mottagen av Tiina. Jenny såg jag inte röken av, hon hade patienter i sitt ena behandlingsrum. Tänkte inte så mycket på det. 

Tiina startade med att fota mig. Hon frågade om jag varit på kliniken tidigare och jag log. Ehh, typ stamkund, hahaha! Hon berättade lite om sig själv, bl a att hon givetvis är utbildad hudterapeut.

Det visade sig att Jenny inte hade en aning om att skulle dit utan det här var helt och hållet organiserat av Dermapen. Jag berättade att jag gjort en behandling tidigare och att jag tyckte det gav bra resultat. På vägen dit igår pratade jag med en kompis som sa ”herrejävlar, ska du göra en sån behandling, den gör ju ont som faaaan!” Jag hade inget minne av att den gjorde det och blev plötsligt jefligt nervös.

Måste helt klart ha förträngt smärtan. 

Tiina började med att göra rent ansiktet och halsen. Under tiden berättade hon att hon utbildar alla behandlare i hela Sverige. Så bra, då var jag in the hands of the Queen herself. Kändes ju väldigt tryggt!

Jag plankar lite info från hemsidan: Dermapen är enkelt förklarat en kontrollerad skada i huden med hjälp av nålar. Det är en ”penna” med 12 tunna sterila nålar som med en stark motor och vibrerande funktion förs över ansiktet och halsen.

Behandlingen är särskilt lämpad för oss med stora porer, de som har acne, Alopecia, motverkar fina linjer, pigmenteringar, ärr från acne kirurgiska ärr och brännskadeärr, hudbristningar, huduppstramning. När munstycket flyttas över hudytan stansas tusentals mikroskopiska kanaler som stimulerar den naturliga kollagen-produktionen. Kanalerna ger de fuktgivande serum som används under behandlingen fri passage djupt ner i huden och stimulerar därmed kollagenet optimalt. Den ökade absorptionen av de aktiva ingredienserna ner i huden ger snabb läkning och återuppbyggnad av ny hud.

Jag smörjer in mig varje dag. Sköter min hy ordentligt men Tiina kunde ändå konstatera att jag behövde fukttillförsel. ”Schvopp” sa det när hon förde pennan och geléserumet över ansiktet. Allt åkte in i huden på två sekunder. 

Hon passade på att ta min hals också. Synd att det inte var en maskin som kan suga bort all överskottshud så att jag en gång för alla blir av med mina halsproblem. 

Om det gjorde ont? Inte ett dugg. På riktigt. Det sticker lite men gör verkligen inte ont och jag är en pip-Stina. 

Efteråt lade hon en lugnande mask med en massa gött i, bl a hyaluronsyra. Den var verkligen jätteskön. Jag fick ligga i en kvart och sen var jag klar. När man gör en sån här behandling så är det superviktigt att man inte vistas i solen på 48 timmar. Inte. En. Sekund.

Hur ofta då? Well, lite olika beroende på hudtyp men 3-6 behandlingar med 4-8 veckors mellanrum. De finns en del kliniker som påstår att de har Dermapenbehandlingar, eller ja, de kallar det för det men för att vara helt säker så gå in på Dermapens hemsida och sök reda på ett behandlingsställe där du bor, HÄR.

Bor du i Stockholm så ska du givetvis gå till Jenny på ArtFace. Eller ja, nu kan du till och med boka in Tiina för hon ska börja jobba på kliniken en dag i månaden! HÄR

Vad det kostar? 3500 kr. Dyrt, men en bra investering eftersom du verkligen märker en skillnad. (Om du bokar och uppger mitt namn så får ni 500 kr i rabatt.)

Tiina skickade med mig lite produkter som jag måste använda i en vecka efteråt. 

Den här blev jag nyfiken på. Ni som använder foundation har säkert hört talas om ”spongs”. Såna där skummgummi”bollar” som man applicerar foundation med. Det här samma sak, fast i en geléaktigt form. Bra mycket mer hygienisk. Ska bli jätteintressant att prova och jämföra. 

Känner STOR skillnad efteråt. Huden har fått sig en rejäl dos av serum och man känner hur det ”arbetar”. Det synliga resultatet visar sig på en gång. 

Eftersom nålarna i pennan går ned på djupet så måste man undvika bakterier i ett dygn efteråt. Därför ombeds man bl a att byta sängkläder, i synnerhet örngott och även använda rena handdukar. Man får inte tvätta ansiktet på kvällen utan måste vänta till nästa dag.

Det sista Tiina sa var bl a att jag inte får träna på 48 timmar.

Nämen OJ så tråkigt, hehe!