Karma at its best

Varje dag sladdar jag in på vår lokala Statoil … ursäkta; Cööörkel Käj … och handlar en liten cappuccino. Det är gott plus att de har väldigt trevlig personal (Statoil Alvik). Viktigt att veta här är att jag faktiskt inte dricker ”vanligt” kaffe utan endast, e n d a s t Cappuccino. Every day. Året om. Gärna baserat på Zoégas men det har dom inte på Statoil. Tyvärr.

 

Igår gjorde jag det. Som vanligt. Stressad. På väg till ett möte. In på macken. ”Tja, en liten kaffe tack!” Betalar. Går och hämtar kaffet. När jag ska sätta mig i bilen upptäcker jag att jag tagit en mellanstor mugg istället för liten. Ska precis vända och gå tillbaka och erkänna mitt tjuveri men tänker; ”äh, hinner inte” … och sätter mig i bilen och kör. Tänker lite mer på att det nog kanske inte gjorde något. Eller? Trots allt så är jag storkund där. I alla fall en stammis.

Två trafikljus senare för jag muggen till munnen och ska ta en rejäl klunk. Dagens första kaffe. Yummi, yummie … öppnar munnen och känner smaken. Håller nästan på att spy rakt över ratten. Av misstag har jag råkat trycka på vanligt kaffe. Utan mjölk. Det smakade SKIT.

 

Det straffar sig ALLTID att vara oärlig med andra ord.

 

Häpp!

 1. Men gör en cappucino hemma och ta med i termomugg så får du både Zoegakaffe och mjölk.
  Har fått sur mjölk i cappucinon på Circle K så där går kaffet fetbort. Här hänt ett par gånger på olika stationer.

 2. Cappuccino. Cc på italienska uttalas med tje-ljudvframför mjuk vokal. Om det ska uttLas som k måste man skriva ett h efter. Cappuchino som du skriver uttalas kapokino. Med k som i katt inte som i kind. Cappuccino uttalas kapotjino. O vinet heter inte verditjio utan verdikio o stavas verdicchio. För att inte tala om zucchini som folk uttalar sutjini. Sokini ska det va. Elementärt käre watson.

  1. Grejen är den att om du sätter på locket medan muggen står kvar i hållaren så ser man inte kaffet. Lägg till lite adrenalinstress på det så har du förklaringen. Pratade dessutom i telefon!=))

 3. Jag hade då inte sagt nåt om nån tagit fel. Jobbar ju på nämnda kedja. Men vilken muggstorlek du tar spelar ju inte nån större roll, det är ju vilken knapp du trycker på på maskinen. 😉

  1. Mm, men det värsta var att jag måste ha tryckt på medium för muggen var nästan full. Skäms som fan gör jag i alla fall…

   1. Nästa gång du sladdar in där, rensar du ditt samvete och erbjuder dig att betala.

    När jag körde linjetrafik för många år sedan så var det en kille som skulle åka med, han hade dock problem med att betala via mobilen, så jag lät honom åka med gratis (jag hade en bra dag, eller ja, är man trevlig och förklarar vänligt så kan jag vara vänlig tillbaka typ..) när jag två dagar senare körde samma tur tillbaka, kliver den här killen på bussen igen – och han blir riktigt glad att se mig, för han tänkte nämligen betala för två biljetter denna gång. För den han åkte två dagar tidigare och för den han skulle åka nu. Jag sa det att han inte behövde betala för den första resan. Men hans ärlighet gjorde mig varm i hjärtat.

 4. Har en cörkel kej i mitt hus och de som jobbar känner igen en o köper man en stor kaffe brukar de slå in en liten, det är stammis

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..