Det här med Alla hjärtans dag

För en timme sen i det universumska huset. Talibanen är borta på annat hela kvällen. Kvar är en make och en hustru. Maken spelar spel på sin iPad. Hans rensa-skallen-stunder. Hustrun sitter i sin knallrosa fåtölj och jobbar … svarar på mail och andra viktigheter.

 

Ett stycke hund ligger i soffan och snarkar. Solen skiner … not so much. Klockan är typ 17.00.

 

Maken: ”Du, ska vi dra iväg och äta nånstans?!

 

Hustrun: ”Va, nä .. varför då?”

 

Maken: ”Men, det kan ju vara lite trevligt.”

 

Hustrun: ”Nä”

 

Maken: ”Det var ju länge sen vi var ute ensamma och åt.”

 

Hustrun: ”Äh, orkante. Måste jobba. Jag nöjer mig med en äggmacka.”

 

Maken: ”Vilken romantisk kväll …”

 

Hustrun, lagom irro över allt tjat och mitt inne i ett mail: ”?”

 

Maken: ”Det är ju alla hjärtans dag idag!”

 

Hustrun: ”Jaha …

 

Jag måste vara norra Europas mest oromantiska och tråkigaste fru. Vet inte ens vilket år vi gifte oss, vilket alltid gör maken galen när folk frågar oss. ”Ameh, sånt brukar kvinnor veta för fan!”

 

Inte jag. Inte för att det inte har betydelser. Eller nä, det har det inte. Inte datum eller år. Det viktiga är ju att jag åtminstone v e t att vi är gifta, hehe!

 

Nämen allvarligt. Jag har lite problem med sådana här dagar. Tänker på alla de som inte har någon och som verkligen saknar en partner.

 

För övrigt tycker jag att man kan vara hjärtlig a l l a dagar på året.

 

Häpp!

 

 1. Vi har första alla hjärtans ihop. Gav varabdra en liten gåva. Våfflor med min dotter och nu ligger vi skavföttrts och han sover. Skönt som tusan.
  Gravid, sjuk och trött med rätt dålig ekonomi (sjukskriven 50%, han asylsökande och dottern 13 år, panik) så vi har heller inte råd.

 2. Hej! Beställde bajssprayen i måndags och den var hos vårt ombud igår! Det kan man säga är snabb leverans. Så igår när jag sa till min man att jag hade köpt en alla hjärtans dags present till honom så suckade han, jag sa att han knte behövde köpa något till mig för att detta är något för oss båda! Jag sa att detta är present som kan handla om liv eller död haha för vem vill gå in på toa efter honom!

 3. Här var det ingen avancerad firande heller. Jag köpte en toblerone med sambons namn på & jag fick DN kebabtallrik till lunch av han

  Lagade god middag med hemmagjord potatisgratäng. Sedan blir det tv soffan med ett glas cola och en chokladbit.

  Här försöker vi fira kärleken lite nu & då.

 4. Ingen romantik i detta hushåll heller. Maken är på hockey och jag ligger i soffan med ena hunden och njuter av tystnaden.
  Jag visar kärlek alla andra dagar och inte bara en viss dag på året

 5. Nepp här firade vi inte heller. Vi nämnde när vi kom hem från jobbet att det var alla hjärtans dag och sa typ- ja du kan väl få en puss, haha:-))
  Orka liksom!

 6. Vår första bröllopsdag påmindes vi om av svärmor som hade blivit påmind av Facebook…. Folk tycker vi är knäppa i huvudet som aldrig minns eller firar. Dom får tycka det för vi kommer aldrig komma ihåg :p haha

 7. Nä inget firande här. Dock hade maken stekt pannkakor när jag kom från jobbet. Dessutom jar vi vår årsdag om nån vecka och den brukar vi uppmärksamma mer.

 8. Jag fick blommor igår och choklad. Men jag blir också lite vemodig denna dag. Tänk alla som aldrig får kärlek. Som känner sig ouppskattade trots att de kanske är i ett förhållande. Har svårt att njuta denna dag pga att det är så många som är ensamma där ingen ser dem med en blomma eller en kram.

 9. Sambon var deppig igar eftersom jag fatt blommor och choklad av min chef (det fick alla tjejer) och han inte har rad att ge mig nagot. Jag sa att det inte gjorde nagot, men han skamdes av att ga hem med mig fran jobbet nar jag gick med mina blommor ”Folk trror ju att jag gett dem till dig och det gor mig ledsen for jag vill ju ge dig men kan inte” Forsokte forklara att hans frukost pa sangen var mer an tillrackligt, men det funkade icke.

 10. Jag bjöd sambon på övernattning och spa. Vi behövde komma ifrån kökskaoset. Men den bästa alla hjärtans dag presenten fick jag faktisk från min chef – ett litet gosedjur och en bit choklad. Inte för att det egentligen är så mycket – men tanken att jag betyder något blev jag så glad över.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..