Sopberget

Ibland undrar jag hur somliga i mitt hushåll tänker. Tror dom att den här påsen är radiostyrd och tar sig ut själv till soptunnan? Att, ju högre den är, desto stadigare?

 

Mvh

Trött och grinig husmor

 1. Jag blir svinirriterad när folk inte trycker ihop förpackningarna… Fatta vad snabbt en soptunna fylls om man inte gör det…. Är i allmänhet småirriterad idag, av olika anledningar, din bild triggade mig lite till haha;-)

  1. Japp, jag dricker inte ens juice men likt förbannat så är det j a g som plattar till dom när de åker till återvinningen!

 2. Min man ställde ett tomt juicepaket bredvid vår överfyllda påse. När jag frågade hur han tänkte där, så svarade han att han tänkte att MAN kunde sätta ner paketet när MAN tog fram en ny påse!! Jag blev galen såklart och undrade vem MAN var, men nästa morgon när jag klev upp fanns det en ny påse, tyvärr stod den gamla kvar…. 😉

   1. Kanske var en påse ned grejer som skulle till återvinningen och inte en soppåse?
    Jag gör så, samlar allt (som inte ska i soppåsen) i en och samma påse och så sorterar jag på återvinningen.

 3. Nu ska jag vara gnällig (förlåt) men det där ska ju till förpackningsåtervinningen. Inte sopor.
  Men de ska ju likafullt bäras ut från huset

 4. Fast de hsr hoppat ner i en påse iallafall.
  Står inte uppradade (där man använfe dem) på köksbänkarna. Så sinnessjukt irriterande. De hoopar inte ner i påsrn själv. Å påsen hoppar inte till återvinnengen själv. Precis som maten på tallriken inte hoppar i soporna själv innan tallriken hoppar in i diskmaskin.

  Mycket saker som INTE hoppar hemma hos mig!

 5. Här i stan har vi världens bästa sopsystem !
  Vi får gratis påsar med olika text och färg på hem i brevlådan så sorterar man bara efter färg och text , plasten går i gula påsar kartong å förpackningar i orange påsar metall i gråa påsar tidningar i blå påsar sånt som inte kan sorteras läggs i en vanlig påse å komposten i separata påsar. Sen kastar man allt i sin egen tunna å sopstationen sorterar efter färgen på påsen å man slipper samla massa återvinning hemma!
  Så klart får man ju åka å kasta grovsopor som vanligt men det där att åka extra å stå och sortera eller som vanligtvis hände, att jag lasta bilen full glömde bort det å åkte runt men återvinningen i en vecka bak i bilen !

 6. JO, men om den får stå tillräckligt länge kanske den komposteras?! Då har du en fin liten hög med jord där istället, som du kan använda till dina krukväxter. Det blir ju liksom två flugor på smällen samtidigt 😉 Eller inte…

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..