Roligaste helgen på länge

Klockan 8 igår morse åt jag frukost med ett gäng sköna kompisar strax innan Daisy Beauty Expo öppnade med alla beauty-utställare.

Lina, L’Oréals officiella make up-artist här i Sverige, Amir -youtuber, Marcel – youtuber … (vet inte hur man länkar till deras youtube-kanaler …)

… och Isabelle  …

Älska att en 17-åring har större koll på smink än vad en annan har!

Expot hade många roliga utställare och vis av erfarenhet så visste vi att det skulle ta precis hela dagen att gå igenom alla.

Strax efter att de öppnade dök vår partner in crime upp; Kicki, som också är make up-artist.  

Jag började med att låta mig bli fin i håret inne hos Revlon. 

Fick reda på att jag har extremt torrt hår. Frisören masserade in fuktbevarande kräm och jag kände stor skillnad direkt. 

Sen gick vi över till Elisabeth Arden-”montern” där man kunde bli ”airbrushad” med fuktbevarande sprej. Superskönt.

Jag tror att utövaren hette Sanna och jobbar på Åhléns City, supertrevlig. Hon körde nån åtstramningshistoria på mig.

Jag ba’: ”Eh, en liter på halsen tacksåmycket!”

Det här är en tjej som gör mig glad; Lina. Hon gjorde slag i saken för några år sen och startade sitt egna beauty-märke, Palina.

Jobbat/jobbar som en gnu och det har lönat sig. Bra produkter till bra priser.

Jag använder en del av Linas produkter och är helt såld på den här;

Om du brukar ta selfies eller av annan anledning ofta är med på kort så är det här en ”must have”. Det är en primer man lägger under foundation och den gör att man ser bra mycket bättre ut på bild.

Fina Joanna från IDUN. Deras produkter behöver ingen närmare presentation. Good shit!

Nu har äntligen Real Techniques nya borstar kommit! Glitterrosa och lila. Me like a lot!

Let’s Face it har ju flera varumärken under sitt paraply: ovan är Wet’n wild. 

Blev för övrigt väldigt glad över att se att de för första gången har en mörk modell! IDUN har ju jobbat hårt med att ta fram foundations som passar a l l a hudtoner, tror dom har runt 20 st nu.

Tänker förresten vara snabb och gömma mina nya borstar så att jag får ha dom ifred. Kan kanske bli aningen svårt då de inte är särskilt diskreta! (Bild snodd av Kicki.)

ACASIA och Snowcrystal är ganska nya på marknaden. Och svenska. Applåd för det!

Blev för övrigt superförvånad när jag upptäckte att hårvårdsmärket TIGI börjat med make up!

Det ska bli väldigt kul att prova!

Här nånstans tog batteriet till min kamera slut så jag kunde inte fota L’Oréals fantastiska monter. De är alltid överlägsna när det kommer till det. I år hade de byggt ett helt rum som ett fik på en vacker bakgata i Paris. Kvinnan ovan satt och tecknade precis hela dagen.

Här syns lite av det otroligt vackra rummet.

Elemis är ett salongsmärke som jag inte heller har testat förut.

Åh, det h ä r ska bli kul att testa. En olja från Annemarie Börlind som skyddar mot skärmstrålning. Det första i sitt slag. Jag sitter ju framför min bärbara 24/7 så jag behöver verkligen skydda mig från det så kallade ”blå ljuset”.

Här är ett annat märke jag skrivit om förut: amerikanska ”KISS”. Har provat en del produkter och tycker att dom är bra. De är dessutom otroligt billiga.

KISS har 90% av lösfransmarknaden i USA. För den som vill veta …

Samma företag som har KISS här i Sverige har nyligen tagit in det franska patenterade märket Noxidoxi. Kan säga att det var gårdagens bästa ”aha”-upplevelse.

OJ vilka sköna produkter. Noxidoxi is the first brand to develop a complete line of 100% antipollution and 100% made in France detoxifying cosmetics for every day exposed skins to the visible damage of pollution, climate and modern environment aggressions. Each innovative patented Noxidoxi formula provides clinically proven results with immediate and long term efficacy and contains at least 90% of natural origin ingredients.

Många parfymer presenterades också och jag har tänkt på en sak. Är det bara jag som tycker att parfymflaskor är för stora? Jag lyckas aldrig ta slut på en flaska innan jag har tröttnat på den. Eller ja, jag har en parfym som jag ständigt köper och använder slut på, men det är också den enda. Alla andra flaskor har jag fått kasta eller gett bort halvfulla eftersom jag har tröttnat på dom.

En del utställare hade tävlingar och se på fasen, jag vann andrapriset hos Exuviance! Hur kul som helst och dessutom var de som jobbade i montern hur trevliga som helst.

Jag har aldrig provat Exuviance men vet givetvis att de är extremt bra. Hör det ofta från vänner och inte minst från Kicki som är salig över dom. Ska bli kul att äntligen prova.

Sen gick vi bort till Depends monter och fick naglarna fixade. Jag gillar Depend lite extra mycket eftersom de skänkte nagellack till min resa förra året med Optiker utan gränser/Synoptik. De barn som fick dom i Nicaragua blev helt till sig. De hade aldrig tidigare sett nagellack. 

Under tiden vi fixade naglarna passade Amir på att youtuba sig lite. 

Kolla pjucken Depends-tjejerna hade på sig! Sweet Lord.

Det var bara Lina som fattades men hon var tvungen att jobba i L’Oréals monter.

Jerker och Carina äger det ekologiska märket Rosenserien. Det är ju bara 6-7 år sedan som jag insåg att det kanske vore läge att börja sköta om min hy.

Jag hade på allvar inte gjort ett skit åt den dessförinnan och Rosenserien var de första seriösa och riktigt bra produkter jag kom i kontakt med. Kan varmt rekommendera dom.

Det är kul att notera att det över lag kommer mer och mer produkter för män. Varför skulle deras hud vara annorlunda än den vi kvinnor har?!

Maken är en sucker för Bulldogs grejer. Kan inte påstå att jag har någon erfarenhet själv direkt.

Den här bilden har jag också snott av Kicki. Jag hann nämligen inte fota alla mina grejer. När jag kom hem var talibanen och maken på fotbollscup i Nyköping. Jag hade en timme på mig att packa upp och ta det jag själv ville ha innan talibanen mest troligt skulle rensa rent i alla påsar. Jag är förvisso glad över hennes enorma intresse för smink och hudvård men tacksam om jag själv kan få använda det jag vill ha plus att det finns andra i mitt liv som jag gärna delar med mig till.

 

Det här med smink och hudvård har öppnat en ny värld för mig. Sjukt intressant och jag lär mig hur mycket som helst.

 

Idag söndag. Har fullt upp och ska bland annat preppa en tävling för er som gillar att dricka juice. Den kommer ut i morgon och den vill ni inte missa.

 

Laters!

 1. kul att läsa om smink mm
  vad har du för favvo-märke i hud”smörja”…..
  ….jag har allt från akademiklinikens till Ceon(från Lidl)….priset spelar mindre roll då jag lika gärna handlar billigt som dyrt-bara det är bra…..jag är en sucker för ansiktskräm o har skåpet fullt…men man kan alltid ha mer om de är bra 😉
  ha det bäst 😀
  Madde

  1. Jag har lite olika favoriter, IDUNs nya serie gillar jag, Elixir, Dermalogica men framför allt SkinCeuticals. Den använder jag varje dag som grund och har gjort i 1,5 år. Helt överlägsen allt som finns på marknaden men den är dyr så därför varvar jag med annat. Hade jag råd skulle jag använda hela deras sortiment varje dag men det går inte.

 2. Skötte inte heller ansiktet innan kryssningen på temat du anordnade. Det var jag som sa saker högt som ”ska man ha en ansiktsrutin?” o ”finns det en dummy för nybörjare för jag förstår inte ens orden ni använder (till Malin), vad då BB o CC?”
  Var på en konsultation på ett ställe och de var väldigt pedagogiska så gick därifrån med ett helt kit uppställt i den ordning jag ska använda grejorna. I början tog det lite tid men nu går det som hejsan och jag märker skillnad.
  Har jag funderingar är det bara att fråga dottern som nyss fyllde 18 så hon kan sucka lite innan hon tålmodigt förklarar för sin gamla mamma.
  Sent ska syndaren vakna men tack Mona, från både mig och mitt ansikte 🙂

 3. Det var roligt att se att IDUN satsat på foundation för mörkhyade för det finns ingen ton som passar mig, blir knäpp! Så nu måste jag leta rätt på någon som säljer IDUN här i närheten och hitta min ton!

   1. Hahahaha du är söt. Rengöring och ansiktsmask då. Kom ihåg att peela innan masken och om du får skin rejuvenating treatment masque så ta ett rätt tjockt lager så går det lätt att dra bort den 🙂 Tog tre eller fyra försök innan jag förstod att jag använde för lite produkt, stod och fick bara loss småbitar och blev tokig. Men med tjockare lager följer det mesta med på en gång 🙂 Tar ca en 5krona i storlek av masken. Får du clay masque så använd den dagtid eller iallafall några timmar innan du lägger dig, den kyler ner rätt bra och man känner sig rätt pigg efteråt, jag har gjort misstaget att ta den innan läggdags och det är lite svårt att sova när det känns uppiggande i ansiktet haha

 4. Det där du visade som man har om man sitter mycket framför datorn? Vad gör det, eller alltså hur påverkas huden av datorn?

 5. Vad kul med en massa tips. Har också börjat fundera på vad det är för trött människa som tittar på mig i badrummet varje morgon

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..