Daisy Beauty Expo

Igår inleddes DBE 2018 och SOM jag har sett fram emot det! Det håller på i två dagar och första dagen inleds alltid med föreläsningar. Kicki (och Sam) som äger Daisy Beauty Magasin, är extremt duktiga på att göra dessa event. Föredragshållarna är mycket noga utvalda, liksom utställarna dag två. Dessvärre är det här ingen öppen ”mässa” utan endast för inbjudna. Vi brukar vara runt 100 stycken och det är en salig blandning av bloggare, skönhetsjournalister och i år även två starka youtube-stjärnor.

Eftersom vi skulle hålla på fram till kvällen bestämde jag mig för att åka kommunalt in till city. Ni som hängt här ett tag vet ju vad jag tycker om att åka tåg. Eller ja, kommunalt över huvud taget.

Givetvis var jag tvungen att skicka bildbevis till maken. 

Plötsligt ser jag spårvagnen komma och är tvungen att lubba. Ehh. Jag är lat. Jag springer inte. Jag åker bil. Alltid. Men satan i gatan som jag sprang!

Den snälle spårvagnsföraren såg mig på håll och stannade tills jag kom ångandes in i vagnen. Well, då har man fyllt kvoten av motion för 2018 i alla fall, that’s for sure!

Klev av på T-centralen. Alltså, tunnelbanans stora knutpunkt här i Stockholm. H.e.r.r.e.g.u.d vad det var folk överallt! Jag blir så sjukt jäkla stressad när det är mycket människor i rörelse. Alla har bråttom och jag upptäckte mig själv halvspringande, liksom alla andra. Dessutom har jag blivit kärring på riktigt för jag höll krampaktigt i handväskan och var övertygad om att jag minsann skulle bli rånad. Fifasen, man kan inte tro att jag är stockholmare. Dessutom född på Söder. Jag rör mig ju ofta i stan men då sitter jag i bilen och är på väg från punkt A till punkt B. Går liksom inte att jämföra med att vara gående. 

Hade glömt att äta både frukost och lunch så det blev en snabbmacka på Espresso House. 

… och en kaffe. 

Upptäckte också var all snö i Stockholm håller hus. 

Alla föredrag skulle hållas på det oerhört vackra Tändstickspalatset. 

Det absolut första jag såg när jag klev in var dom här pjucken. Jag är en tvättäkta skofetischist så jag höll på riktigt på att smälla av.

Skorna satt på Kicki. Så klart. Hon var i London i förra veckan och hade köpt dom där. Suck. Dessutom har hon storlek 41 så jag kunde inte sno dom heller. Jag har på riktigt inte sett så snygga stövlar på flera år.

Vi var ca ett 50-tal igår. Det blir roligare och roligare för varje gång eftersom jag lär känna fler människor. 

Stockholms bästa nagelböna var så klart där också; Frida Selkirk! Jag har inte varit hos henne på ett tag men skulle behöva fixa naglarna.

Blev väldigt glad när jag upptäckte dessa gossar; Marcel och Amir. Youtubers. The new generation so to speak! Vi hängde på Daisy Beauty-resan till Rom för några månader sen. Jag älskar dom här killarna. Supertrevliga, ödmjuka och lär kärringen massor. 

Först ut var märket Björk & Berries med vd:n Hanna Lundgren i spetsen. Ett svenskt märke med nästan 100% naturliga ingredienser i sin produkter.

Jag har hört talas om dom men har ingen erfarenhet. Någon av er som har koll?

Blev helt klart sugen på att prova ett par av de produkter de presenterade. 

Kolla in vd:n Hannas ringar! Coolt men jag kunde inte låta bli att undra om hon brukar klara sig genom röntgenbågen när hon flyger!

Nästa märke var det tyska hudvårdsmärket Annemarie Börlind. Vd:n Iréne von Arronet var sjukt intressant att lyssna på. Herregud vilken kunnig kvinna!

Men fatta: vi ä t e r upp 7 kg läppstift under en livstid och vi kärringar har i genomsnitt 200 kemikalier på huden varje dag!

Själva märket Annmarie Börlind har jag inte provat men jag har hört att det ska vara väldigt bra. Någon som vet?

Tredje företaget var Linda Landenberg. Eller ja, p e r s o n e n Linda. Hon är Sveriges duktigaste parfymspecialist … eller vad det heter. Hon har precis lanserat en egen kollektion av parfymer.

Eftersom jag är en ytlig jefel så blev jag helt fascinerad när hon klev upp på scenen. För hon är en otroligt vacker kvinna med en sanslös karisma. Dock hade min lilla hjärna svårt att hänga med när hon passionerat berättade om sin resa inom doftens värld. Det som dock fastnade var att hon berättade att doften av liljekonvalj och plommon inte går att framställa naturligt!

Sist ut igår var någon jag känner och beundrar. Marielle.

Råkade se hennes pjuck och började dregla.

Marielle är utbildad make up-artist och har tävlat internationellt många gånger. Bor och verkar i Umeå. Startade en butik som säljer smink- och hudvård. Upptäckte att de anställda kanske inte var jättebra på att just sminka. Startade då en sminkskola, en akademi, där hon och lärare utbildar make up-artister på hög nivå. Marielle har även det egna sminkmärket GlossGods. Alltså; gloss-gudar. Jag använder hennes smink eftersom det är extremt bra pigmenterade … och bra priser.

Hon har mycket starka värderingar och ledord. Bland annat så jobbar hon hårt att aldrig någonsin ha beauty-märken i sin butik som har koppling till djurförsök. Alltså, även om ett specifikt sminkmärke inte har det så åker det ut ur butiken om t ex moderbolaget är involverade i det. Eller om det säljs i Kina. Vad få människor vet är att om ett sminkmärke ska få tillåtelse att säljas i Kina så MÅSTE deras produkter djurtestas. Marielle är svinhård med att bojkotta sånt. Hon jobbar även för att alla egna produkter ska vara veganska. Allt nytt som lanseras är 100% veganskt. Det som inte är det idag är läppstift och läppennor som innehåller bivax. 

I höstas lanserade hon en egen hudvårdsserie: Skinderella. 

Jäkligt bra produkter. Svensktillverkade och görs för hand. 

Jag vet det eftersom jag använder den själv. Rengöringen är to die for. Midnight Spell, som är en make up-remover, är väldigt, v ä l d i g t, bra, så den kan jag verkligen rekommendera. Bra priser också. 

Ser fram emot idag då Glossgods kommer erbjuda de som vill ett personligt serum.

När dagen var slut gick vi vidare till Hotel Kung Karl där en supergod buffé och mingel väntade.

Fantastisk festvåning.

Mycket god mat men det är det alltid när Kicki och Sam är inblandade.

Sällskapet var också det bästa; skönhetsjournalisterna Linnea Öst (Daisy Beauty, Tara m fl) och Ninna Ekbom (på M Magasin). Få kan så mycket om beauty som dessa ladies. Jag älskar att hänga med dom och på Daisy Beauty’s event eftersom man lär sig så otroligt mycket!

07.15 tog jag tåget in till stan igen. Idag är det ”mässdag”. Ett 50-tal utställare presenterar nyheter och vi får lära oss ännu mer!

 1. Åh, jag skulle gärna vilja höra mer om naturlig och ekologisk hår- och hudvård! För ett tag sedan bytte jag ut alla mina produkter till naturliga och ekologiska. Känns viktigt med tanke på att huden är vårt största organ och den tar upp det vi smörjer den med. Dessa produkter påverkar inte heller miljön negativt på samma sätt som ”vanliga” produkter som innehåller mineraloljor, silikoner mm. Tycker dessutom jag har bättre hud än någonsin. Win-win! Använder mest Maria Åkerberg, men har också testat Rosenserien, Naturativs kroppsvård, Weleda, Ljung, samt bara prov på Annemarie Börlind. Tycker alla varit bra. Ska testa lite olika produkter för håret med. Just nu använder jag MÅ, men vill även testa Bruns och John Master Organics, som jag hört mycket gott om.
  Ha det så kul på mässan!
  Kram Sara

 2. Måste ju säga att jag är lite imponerad av att du lyckades åka kollektivt, du som har noll lokalsinne och allt! 😀 Fast du kanske inte tordes tala om att du faktiskt åkte tvärfel, åt fel håll och inte alls hittade utan fick ta en taxi! Ha, ha, ha!

 3. Jag protesterar. Doften av plommon och liljekonvalj går visst att framställa naturligt.. det är ju just precis vad naturen gör.
  Vad innebär naturliga ingredienser egentligen? Innebär det att de även har onaturliga ingredienser och hur får de tag på dem i så fall? Även ämnen framtagna i labb är väl naturliga?

 4. Annemarie Börlinds foundation, Moisturizing Make Up, är den bästa jag har provat och då har jag gått igenom en ansenlig mängd på grund av olika typer av tråkiga hudproblem under 25 års tid. Skinderellas rengöring lät intressant, den jag brukade använda går inte att få tag på längre och jag har inte hittat någon ny som är bra. Jag vill ha en lotion/milk som jag kan ta på en rondell och torka av både ansikte och ögon med i ett svep, alltså inget löddrande. Hur är Midnight Spell, löddrar den eller är det lotion?

 5. Har använt Ann-Marie björlinds produkter och de är suveräna.. lite dyra men dryga.. önskar mig oftast det i födelsedagspresent så..

  1. Inte riktigt svar på din fråga, men daisybeauty.com har mycket bra recensioner (Använder exuviance själv och brukar läsa recensioner där innan jag testar någon ny produkt) De har en del recensioner och texter om lcc

   1. Är det av någon speciell anledning du är nyfiken? De har fått rätt dåliga recensioner :/ Deon ska vara bra. Men med hud är det ju så, något som passar någon passar inte alls på någon annan. Blev nyfiken på deon men nu lämnar jag aldrig min saltdeo från Maria Åkerberg haha ❤️ Hittade du någon bra deo sen? Du skrev väl om det någon gång för 100år sen att du testade någon utan massa skit i? 🙂

    1. Jag tänker att eftersom grundaren har lyckats så otroligt bra med allt hon företar sig så vore det kul att veta om produkterna verkligen ä r bra. Vet ju att det t ex är otroligt svårt att komma in på Apoteket så helt kass kan de ju inte vara. Men, du har rätt om hyn, bara för att jag tycker något är bra så innebär ju inte det att andra tycker likadant! Jag hittade en som var helt okej, men ingen slår min Bats. Träffade på en kunnig människa som berättade att jag inte alls behövde vara orolig för innehållet i Bats … så jag kör på med den.

     1. Fast apoteket är inte specialister på hudvård… De går efter ämnen, inte resultat 🙂 Men ingrediensmässigt borde det vara helt okej produkter. Både aha, bha och retinol osv finns i listan. Jag håller dock hårt i exuviance, jag trivs med pha syror 🙂 försökt läsa många recensioner av lcc av nyfikenhet, vissa med dåligt betyg ratar jag på en gg då de bara kört någon månad. Använder man syraprodukter blir huden sämre de första månaderna innan de blir bättre, så ser snarare de dåliga recensionerna som ett tecken på att det egentligen fungerar. Men också läst användare som kört en längre tid som är missnöjda med de. Skriv gärna om du får info eller testar själv Tycker det är intressant att se vad olika personer tycker. Nästa grej in i min rutin blir Biologique Recherche serum placenta. Lite nervöst att kleta något som heter moderkaka i ansiktet dock men heey, beauty…….

     2. Oh nej, det är de absolut inte men jag menar precis så som du säger: det ska mycket till för att bli godkända av dom. När det kommer till innehåll etc. Jag skriver om Exuviance i morgon. Har aldrig provat men vet att de har sjukt bra grejer. Jag är en stor sucker av syror, ju starkare desto bättre!

      Eh, moderkaka, what the fuck, skämtar du med mig? Never ever!

     3. Jag älskar exuviance 🙂 De har bra grejer, men allt handlar ju om vad för resultat man vill ha såklart och vad man vill jobba med.
      Hahahaha jag vet!! Men det här serumet ska inte vara äkta vara utan så likt som möjligt bara, jag hade gärna testat med moderkaka i dock, ska vara riktigt bra för huden

 6. Så härligt att se ordet lubba i text, det är nog bara du och en av mina kollegor som använt det ordet sen 70-talet! 🙂 Jag kanske bör tillägga att min kollega inte heller springer i onödan. 😉

 7. Gillar Björk&berries. De har även ljus som luktar lagom mycket för en tant som jag……. Besöker man Högbo utanför sandviken kan man få blanda lite själv 😉

 8. Har börjat använda ett varumärke som heter Ecoestic. Var de på plats? Skulle vilja höra mer om deras produkter.
  Deras schampo och balsam är suveränt.

 9. Björk&berries produkter är jätte trevliga. Om jag inte minns fel så har de tre olika serier med lite olika produkter i varje serie. Jag har testat Never Spring och tycker att den doftar väldigt trevligt. Inte för tungt, utan lagom friskt. Har använt olja, shampoo, lotion och glitterolja. Dofterna håller länge och man håller sig bra återfuktad

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..