När man gör en unge arvlös

Talibanen går i åttonde klass. Sitter i skolans elevråd. Här i finhooden är det skolelever som anordnar den lokala majbrasan. Runt den kommer det finnas allt från korvförsäljning till … you name it … som går att sälja. Intäkterna går till en klassresa. Ett jättearrangemang med andra ord.

 

Härom kvällen:

 

”Just det mamma, nästa termin är du klassmamma!”

 

”Va, vadå … hur kunde jag bli det?”

 

Alltså, vi hade planeringsmöte om majbrasan  … vi vill anordna den och då behöver vi hjälp av föräldrar för att organisera eftersom det kommer ta en massa tid … och då tänkte jag att du skulle … ähum … vilja det … så då föreslog jag dig.”

 

 

 1. Bre förslag av talibanen. Dom kan ju inte hitta någon bättre, du har ju svart bälte i organisation
  , att det sen kommer o ta liiiite av din tid ……

 2. Hjälp. Påminner om när dotter anmälde mig att åka med skolans kör till Island och hjälpa till att hålla reda på 40 körtjejer samt att hålla i försäljningar av olika slag innan resan. Hade semester en vecka efter resan för att hämta mig. Jättekul men intensivt.
  Stort lycka till Mona. Var stolt över att talibanen tycker du är världens bästa mamma som råddar allt runt omkring henne. Många ungdomar skulle aldrig komma på tanken att föreslå sin mamma/ pappa då stödet hemifrån kanske inte är så stort och att de får sköta sig själva till stor del.

 3. Hahaha!

  Skoj åsido. Jag tycker absolut inte att du ska göra det, inte utifrån hur du beskriver din vanliga stressnivå och emotionella belastning. Det går att ha flow i allt och ha superkul medan man sladdar rakt in i väggen. Och det tar TID att läka efter utmattning så var rädd om dig. Jag skickade KEDS-formuläret för ett tag sedan. Gör det då och då och gå koll på poängen!

 4. Håller med ”kristina”. Var själv (ofrivillig) klassmamma i många år. När jag tänker på det idag är jag stolt över att ungarna valde mig. Så Mona, det är världens bästa betyg att bli vald.

 5. Shit alltså! Vilken 14-åring vill ha med sin mamma i skolsammanhang? Hon måste tycka att du är grym! Kanske jobbigt att behöva styra upp hela grejen, men jag hade känt mig ärad att göra det om min dotter hade utsett mig

 6. Klart att man ska ställa upp som klassmamma när man blivit nominerad, känn stolthet Mona;)
  Tid är väl det bästa vi kan ge till våra ungar?

 7. Det är tveklöst en ära att bli vald, men det är inte självklart att du ska tacka ja till uppdraget. Kom ihåg att det räcker inte med vilja, man behöver ha rätt förutsättningar också. I något läge drar kroppen i nödbromsen och talar om att det är nog nu, och har man inte lyssnat så noga till varningssignalerna så kan det komma som en fullständig överraskning. Skulle det hända att kroppen stänger ner verksamheten så kan du inte längre vara till nytta för någon, inte ens den närmsta familjen och kanske knappt dig själv. Låt det inte gå så långt min vän. <3

 8. Inga föräldrar hos oss ville så läraren delade upp klasslistan i två delar och tvingade en grupps föräldrar att vara det varje termin haha

  1. Så brukar dom göra. I det här fallet så bestämde de i elevrådet vem/vilka som ska hjälpa till. ”Du tycker ju om att organisera och fixa mamma!” Ähum, vad svarar man på det…?!

   1. Låter ju faktiskt som om hon valt dig av genuin omtanke, för att du ska få göra nåt kul 🙂
    Eftersom det visat sig att hon i mångt och mycket är lik dig i den kategorin, så är ju svaret givet:
    -Tack för omtanken gumman och så smickrad jag blir, men vad ska du med mig till när du är så duktig själv. Vet att du klarar det galant. Go make Mommy proud 😉

 9. På skoj brukar vi föreslå de som inte är närvarande vid föräldramötet att bli årets klassföräldrar… (Nej, vi väljer alltid någon som är närvarande. Personen måste kunna välja!)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..