Julkalendern 7 december …. och en historia bakom luckan

Reklam för mina egna produkter

Något av det absolut roligaste jag har gjort här i bloggen var när jag frågade er för några år sedan om ni skulle köpa cashmereponchos av mig, om jag började sälja. Jag ville själv ha men tyckte inte att jag hade råd. Alltså ville jag hitta en fabrik och köpa direkt för att kunna sälja till er. En av mina läsare här inne mailade då mig och berättade att hennes numer pensionerade pappa, hade jobbat med cashmere i hela sitt liv ”och här har du ett antal frågor du ska ställa till tillverkaren”. Jag mailade runt halva Kina innan jag hittade rätt. En liten, liten fabrik någonstans i landet, som svarade ”rätt” på alla frågor. Det visade sig att jag hade råkat hitta en guldgruva i den bemärkelsen att kvaliteten var fantastisk. Till ett bra pris.

 

Jag fick hem prover och var lyrisk. Maken likaså. ”Nu ska vi ta bra betalt!” sa han.

 

”Eh, nä, det ska vi inte alls!” sa jag. Och så blev vi osams som fan. Jag beställde två sorters ponchos; en utan krage och en med. Den utan skulle utan tvekan legat på runt 2.500 kr i butik och den med krage hade landet på strax över 3.000. Maken ba:”Bra, då tar vi 1.995 och 2.495!” 

 

”Eh, nä, det ska vi inte alls!” sa jag. ”Det är mina läsare och jag avgör.” Och bestämde att de skulle kosta 1.295 respektive 1.995. Sa*an så arg han var. Men jag gav mig inte. Folk som aldrig någonsin i livet skulle ha råd, ville jag åtminstone ge en liten möjlighet att kunna spara ihop och köpa en riktigt fin poncho i superkvalitet. Jag gör inte särskilt mycket i avans på dom, men det var inte det som var poängen.

Det blev en jättesuccé. Vi har sålt shitloads. Många har återkommit och köpt flera färger.

När den här gula kom sa maken … och ett par kollegor: ”Hur tänkte du nu, den där kommer inte sälja!”. Mycket riktigt, den var svårsåld. Ända tills folk såg den på. ”Oj, det är ju skitsnygg!”  Japp, det är den!” Sa jag och beställde hem fler.

Nu kör jag julklappsrea på de ponchos jag har kvar men det är först till kvarn som gäller.

 

HÄR hittar du dom!

LOADING..