… och just precis det här är anledning nog

Igår bad jag er Swisha motsvarande kronor för varje person du känner som du vet har cancer. Jag brukar sällan ta folks ekonomi för givet men tänkte att ALLA har råd med 1 krona, 5 kronor eller 3 kronor. Förhoppningsvis.

 

Fick en kommentar från Karin som gick rakt in i hjärtat (klicka på texten om den syns dåligt): 

… kan vi köra en runda till tror ni? CancerRehabFonden har INGET med Cancerfonden att göra. Dom drar in 17-18 miljarder om året och ägnar sig åt forskning medan CRF ägnar sig åt rehabilitering. Svinviktigt för de som överlever cancer. Vet att man även som familj kan få komma och bo en vecka på något av deras rehab-ställen.

Har du en krona eller två över; please Swisha in det till dom. Och om du har möjlighet; lägg till en nolla eller två. Men bara om du kan avvara det.

 

Dela gärna det här inlägget på Facebook!

 

Tack!❤️

 1. ska swisha från makens mobbe ikväll. Jag kommer spontant på 12 pers jag är släkt med eller känner som drabbats av cancer varav en lever idag =/

 2. Jag vet faktiskt ingen närstående eller kompis som haft eller har cancer. Känner mig väldigt ”udda”. Men jag fick lön idag, så det fick bli ett litet bidrag ändå såklart!

 3. Men är det inte en förening/organisation? Då får de väl betala för varje mottagen swish-betalning? Tänkte om varje överföring är låg så kostar det väldigt mycket. Om du vet vad kostnaden per överföring är så skriv gärna ut det. Då kan vi nog alla lägga till den summan. Tack för ett viktigt inlägg!!

  1. Tänkte precis samma sak. Det är ju inte länge sen det rapporterades om en form av ”sabortage” som gick ur på att folk uppmanades att swisha 1 kr vilket i praktiken innebar en kostnad för mottagaren.

 4. har kastat iväg en liten 100-ring…..inte för att jag känner så många som har/haft cancer….men då min pappa o ett pa arbetskamrater gått bort i detta så känns det angeläget.
  Jag jobbar också på neurokirurgens op o vi opererar många med den diagnosen 🙁
  många slantar små……
  kram Madde från Lund

 5. Tack❤❤För responsen Mona!
  Första gången jag gör ett inlägg..men jag har följt dig i flera år!
  Du är den enda som lagt fokus på cancerrehab- eloge till dig!
  Är hemma sedan 4 v pga utmattningssyndom dessvärre..
  Kram på dig!

  1. Tack, men saken är den att det är tack vare Eva, generalsekreteraren. Hade inte hon kontaktat mig för ett par år sen (hennes dotter läser mig) så hade jag ALDRIG vetat vad CRF var för något. Är så otroligt FÖRVÅNAD över att eftervården är så … ähum … obefintlig. Och du, varmt, v a r m t tack till dig för att du dels jobbar med det du gör och för att du läser mig. Jag hoppas att du snart ska må bättre för du är uppenbarligen livsnödvändig i vårt samhälle.❤️

 6. Har swishat 100 kr, en liten gåva men en av flera jag ger. Min x-sambo fick cancer i tungan och kan intyga (inlägget) att det är vidrigt. Strålning mot huvud (mun) ger enorma skador som är permanenta så hurra för alla som är med och bidrar för eftervård

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..