Det här med att minnet sviktar ju äldre man blir

No shit …

 

Flera än jag därute …? … räck upp en hand!

 1. Har köpt hushållspapper så många gånger nu att vi snart kan öppna egen affär….*suck* Att jag sen åtminstone en av gångerna skulle ha köpt toapapper behöver jag väl inte ens säga? Igår handlade maken….. hushållspapper 🙂

 2. jag gör jämt sådär, speciellt med sällanköpsvaror (vilket ord!), typ salt, socker, mjöl. Jag glömmer att köpa och när jag väl börjar köpa köper jag en ny varje gång jag handlar. Min absoluta favorit att dubbel-trippel-köpa är lasagneplattor. Varje gång jag ska göra lasagne börjar jag fundera i affären om jag har plattor hemma. För säkerhets skull köper jag ett paket, öppnar och lagar EN omgång lasagne innan jag stoppar in paketet i skafferiet. Nästa gång gör jag om hela proceduren… Varje gång.

   1. Tyvärr var inte alla Zoégas, men jag sorterade dem i ordning enligt bäst-föredatum, och nu försöker vi hinna dricka upp det innan det blir gammalt och lankigt. Välkommen på en kopp! 🙂

 3. Varenda gång jag ska laga mat med spiskummin tror jag att jag inte har någon och köper en ny burk. Man använder sällan jättemycket spiskummin, så jag har en hel del hemma vid det här laget…

 4. Nä, kan inte relatera till exakt den vinkeln på problemet. Däremot har jag försökt sedan i somras att komma ihåg att köpa just sån där soja.

 5. Bullformar i mängd. ”Kan ju vara bra att ha” tänker jag i affären, sen visar det sig att den tanken tydligen slagit mig x flera…
  Att jag sällan bakar just bullar är en helt annan historia.

 6. Just när det gäller soya så handlar det ju inte direkt om svikande minne. Jag använder soya kanske 3-4ggr i månaden och är jag i affären och kommer på att jag ska laga något med soya tänker jag ”Bäst att köpa en flaska ifall vi inte har det hemma”. Använder inte det varje dag så jag reflekterar inte över om det finns hemma eller inte och så är det ju så himla irriterande att behöva springa till affären igen om man inte har det hemma. Så jag gör det egentligen av ren lathet, annars har jag haft sviktande minne sen typ…ehh..alltid.

 7. Jag har sju impregneringssprayer (för skor)… Det växer banne mig mossa på den äldsta… och jag använder dom aldrig, så man (jag) kan ju undra varför i herrans namn jag tror att jag ska byta personlighet och bli ordentlig bara för att jag köper en ny flaska varje gång jag köper vinterskor? Jisses… *himlar med ögonen*

 8. Ja du kan åka till affären 3 gånger i rad för att handla det jag glömde första gången för att sen komma hem varje gång med en påse för 300kr men inte det jag åkte till affären för…
  Blir jävligt jobbigt då det jag glömt va toapapper!

  Fast en gång kom jag hela vägen hem med allt jag skulle ha på första försöket men fick ett sms från tonårsdotten som undra vart jag va…svara glatt svänger in hemma hur så? Fick ett surt svar kul för dig för jag är kvar i affären eftersom vi åkte dit tillsammans…

 9. ”Räcker upp båda händerna, lägger mig på rygg och (st)räcker upp benen också”. Svar nog? Hälsningar från en som har gammelåldern inne, men fortfarande, i vissa fall, vill tro hon är tonåring.

 10. Hmm, skriver upp på svarta tavlan direkt när nåt är på väg att ta slut och så veckohandlar jag – inga större problem för mig än så länge

 11. Man behöver inte bli äldre… Rensade i mitt lilla förråd med ‘bra att ha hemma’ saker igår. 15 deodoranter och 9 förpackningar med tops. Varje jävla gång jag besöker rusta eller liknande tror jag att jag behöver köpa hem det. Är 27..

 12. Vi har just flyttat. När vi gick igenom köket för att packa ner insåg jag att vi hade 4 burkar chilipulver och 4 burkar kanel! Och aluminiumfolie till förbannelse. Hur är det möjligt?

 13. Disktrasor har jag mängder av hemma, vilket i och för sig är bra. Men även pärlsocker har vi hur många kartonger som helst utav!? Bakar typ bullar eller chokladbollar ca 3-4 ggr om året, så fattar inte hur vi ska lyckas göra av med allt

 14. Absolut inte. Att jag har sex påsar lagerblad beror bara på…. på… att jag räknar med att kunna sälja dem ett och ett för helt ohemula priser när världsmarknadspriset stiger. Jorå.

 15. Haha, så det kan bli. Ja, man kan stå där i affären och behöva någon ”ovanlig” krydda. Eftersom man vill vara på den säkra sidan så köper man en, ifall den inte finns hemma. Sen lagar man ju sällan denna ”ovanliga” rätt som kryddan behövs till. Man = någon annan än jag förstås. 😉

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..