När man är på en festival för första gången … ever

I samarbete med ZOÉGAS

Igår började vi dagen med att göra så kallade ”syncar”. Vi spelar ju in en informationsfilm för ZOÈGAS om deras projekt ”Coffee by women”. Vi pratar in olika saker som läggs på i filmen.

Ett gäng omtagningar senare var vi färdiga.

Alla skrattade gott åt mitt och Robins klädval igår; ”Trazan & Banarne”. 

Robin jobbar på ZOÉGAS PR-byrå och är ansvarig för hela det här projektet.

Vi skulle ta en taxi till ett specifikt lunchställe men Magdalena föreslog den briljanta idén att äta på Dorsia Hotel & Restaurant. 

Jag har rest en hel del och bott på många fantastiska hotell runt i världen men det här är nog det mest smakfulla jag har sett.

Thomas, ägaren, berättade för oss om uppkomsten till hotellet. En fantastisk historia. 

Varenda liten detalj är noga uträknad och inget rum är det andra likt. 

Alla var helt hänförda och vi visades upp till terassen för att äta lunch.

… som var to die for. Jag valde ankbröst. 

Supermätta åkte vi därifrån bort till festivalen för att filma lite mer.

Säkerheten är hög och alla måste visiteras.

Magdalena stod med armarna utsträckta långt innan det var dags och vi garvade ihjäl oss. ”kom och känn på kärringen du” … typ!

Det är en del utställare här på festivalen. Alltså, heter det ”utställare”? Jag har bara vana från mässor och uppenbarligen ingen koll på festivaler. 

Bland de roligaste är Findus lounge/monter-what-ever.

Där får man äta allt möjligt grönt.

Och så har dom gratis tatuering. Alltså, riktiga tatuerare. Saken är den att dom tatuerar ENDAST grönsaker och märkligt nog hade de att göra hela tiden!

Magdalena och Paula valde varsin grönsak. Eller ja, just dom här var gnuggisar men vi skickade kort till deras respektive sambos och lät dom tro att det var for real! 

Det var fullt ös i ZOÉGAS monter när vi kom. 

Bästa Ida hade kaffeskola för de som var intresserade. Jag är för övrigt sjukt förvånad över hur många u n g a det är som dricker kaffe. Vi delade ju ut gratis kaffe i torsdags och 99% av alla de hundratals som jag och Magdalena gav kaffe var unga. 

När vi var klara med filminspelningarna gick vi runt och kollade lite. Har ju som sagt aldrig någonsin varit på en musikfestival och jag vet inte om Way out West är festivalernas Rolls Royce men jäklar så nice atmosfär det är. Bra matställen, snyggt strukturerat, tokglada människor.

Och bra sällskap gör ju inte saken sämre direkt!

Vi lyckades tajma Sabina Dumba. Jag är ju n o l l musikintresserad, vet aldrig vad artister heter eller vad låtar heter. Blev svårt imponerad av den här tjejen. Kände så klart igen sångerna men trodde att det var en amerikansk sångerska.

 

Apropå att ha noll erfarenhet av festivaler: det är ju tydligen vanligt att det finns flera musikscener på festivaler och så även här. Vid ett tillfälle gick vi förbi en scen och nån snubbe spelade. Magdalena frågade mig om jag visste vad han/gruppen hette.

Jag tittar på skärmen och ser att det står ”Stage Azalea” så jag svarar att dom heter Azalea. Inga konstigheter.

 

Några timmar senare står vi alltså och tittar på Sabina Dumba. Som uppträder på en helt annan scen. Halvvägs in i konserten råkar jag se vad som står på skärmen.

Blir först confused och tänker ”ähum, vadå, har hon nån grupp som heter Flamingo?” … tills jag inser att det är scenjefeln som heter Flamingo!

Fisa*an som vi garvade. Jag är på riktigt stenkorkad.

 

Några timmar senare drog vi iväg till Avenyn och in på nån restaurang som hette Joe Fiorelli, eller nåt i den stilen. Inget ställe någon av oss rekommenderar!

Vi har haft några riktigt roliga dagar här och TACK ZOÉGAS för att vi får vara en del av ert Coffee by Women-projekt. Vårt syfte med just den här resan var själva filminspelningen och att vara med och servera gratis kaffe till folk. Personalen på ZOÉGAS är verkligen supertrevliga och det märks långa vägar att de trivs. 

Själv är jag glad att jag äntligen blivit av med festivaloskulden!

 

I nästa inlägg ska jag berätta om världens roligaste bloggläsare!

  1. Är lite nyfiken på varför ni inte rekommenderar Joe Farellis? Tänkte gå dit nästa gång jag är i Göteborg… Var det maten eller servicen?

    1. Maten var helt okej, det jag åt var jättegott, de andra tyckte dock att deras val var ”okej, men inte mer”. Men, det tog en timme innan vi fick in maten trots att vi valde ”lätta” rätter eftersom vi hade bråttom. Servicen var katastrofal. Vår servitris hade kompisar som gäster vid ett bord intill och hängde mest hos dom, kollade på youtube-filmer på någons mobil där och hade fullt upp med att lägga all koncentration hos dom. Jag vill gärna se det som att det var en engångsgrej, eller ja, jag hoppas det.

  2. Kul att du gillade festivalen och Zoegas är bästa kaffet. Wow Dorsia ett av de fränaste hotellen jag bott på worldwide Det känns lite som att man är i en burlesk film typ från Marocko, helt underbar inredning. Och bara det att alla tvålar etc i badrummet är från Hermes ..Kompenserar de ngt minimala rummen . Jag roffade åt mig alla gratisprylar . Att dessutom maten och baren är grym samt att läget är bra, ja det är bara att boka in sig här nästa gång jag besöker Göteborg. Det är jämt upp mellan Dorsia, Bellora och Pigalle..⭐️⭐️⭐️

      1. Väljer hellre Dorsia än Pigalle. Du får bättre service på Dorsia. Har bott på båda när jag varit i Göteborg. Efter dessa hotell har man svårt för att bo på typ Scandic eller liknande. Skulle gärna ta en helg på Dorsia och bara njuta av atmosfären. Ägaren och hans fru är supertrevliga. Sonen driver Ritz som ligger lite längre ner på gatan. Också ett megatrevligt ställe med underbar brunch på helgen.

  3. Ha, ha jag har ju definitivt inte samma smak som du har när det gäller inredning. Det du kallar för smakfullt närmar sig kitschigt för mig. Kan dock hålla med om att sån inredning är roligare än den på vanliga standard-hotell.

  4. Jag är uppväxt i Helsingborg. Som du skulle ska jefligt nära zoegas fabrik. Från barnsben doftade jag nyrostsde bönor varje gång jag passerade fabriken. Så naturligtvis dricker jag zoegas. Det måste man. Nu bor jag i Malmö. Och tack vare dig vet jag nu varför jag måste dricka zoegas. Vilken insats de gör. Och jag kan också berätta för mina kollegor varför jag inte öser på med bönor. En massa bönor betyder inte starkt och gott. Lite mindre bönor kan vara mycket gott. Om det är zoegas. Och det är det. Så klart. //Mezzolover

  5. Hej Mona! Gillar din blogg och ÄLSKAR att du har så bra svenska. Är svårt allergisk mot särskrivningar! MEN; Terrass har två R. Basåduvet 😉

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..